Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 282
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,789
Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Ebru hanım sizlere de iyi akşamlar,

Katılımlarınız bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Sizlerin yolculuk deneyimi bizler için rehber niteliğinde. Özellikle bundan sonraki seyahat planımızda Romantik Yol boyunca dolaşmak ta var. Şimdiden yazılarınızı notlarımız arasına almaya başladık. İşimizi bir hayli kolaylaştıracak.

Bizler oğlumuzu (tek çocuğumuz var) büyüttük sayılır. Şimdi 27 yaşında ve yaz sonuna doğru da evlilik hazırlıkları var. O nedenle bu yıl seyahatlerimizi yurtiçi ve kısa turlarla idare edeceğiz.

Seyahat arkadaşları konusundaki tespitlerinize kesinlikle katılıyorum. Zaten birçok ailenin yalnız yolculuk etmesinin altında da uyumsuzluk ve paylaşım sorunları yatıyor kanımca. Çünkü herkesin ve hatta eşlerin bile aralarında fikir ayrılıkları çıkması söz konusu iken her konuda sizinle anlaşabilecek bir yoldaş aile bulmak çok iyimser bir düşünce olur.

Yazınızın ekindeki fotoğraflar da harika. Zaten gezi anılarınızı da çok güzel fotoğraf destekleriyle aktarıyorsunuz. Ben ve eşim gezi boyunca yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolar çektiğimiz için şu anda bunları siteye yükleme konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Acaba bu çözünürlükleri düşürecek pratik bir yol var mıdır? Çözüm önerileri olanların yardımlarını bekliyoruz.

Etiketler

Ferhat bey merhaba,

Google koordinatını sizin yazdığınız biçimde yazınca aynı yeri göstermiyor sanırım. Örneğin benim yazımdaki Asprovalta sahilinde karavan konaklama noktasını N40 42 48.68 E23 42 21.23 olarak kopyalarsanız Google earth'te doğru noktaya iniyor. Ancak bunu sizin yazdığınız gibi üstteki koordinata uyarlar isem N40.424868 E23.422123 şeklinde veya N40.4248 E23.4221 şeklinde yazarsam farklı bir noktayı gösteriyor. Acaba ben farklı bir şey mi yapıyorum?

İlginize çok teşekkürler. Picasa kullanıyorum ben. Dışa aktar seçeneği ile istediğiniz ebada küçültebilirsiniz.

ADNANILGAZ' Alıntı:
Ferhat bey merhaba,

Google koordinatını sizin yazdığınız biçimde yazınca aynı yeri göstermiyor sanırım. Örneğin benim yazımdaki Asprovalta sahilinde karavan konaklama noktasını N40 42 48.68 E23 42 21.23 olarak kopyalarsanız Google earth'te doğru noktaya iniyor. Ancak bunu sizin yazdığınız gibi üstteki koordinata uyarlar isem N40.424868 E23.422123 şeklinde veya N40.4248 E23.4221 şeklinde yazarsam farklı bir noktayı gösteriyor. Acaba ben farklı bir şey mi yapıyorum?
Merhaba Adnan Bey :smiley:
N40 42 48.68 E23 42 21.23 olarak derece dakika saniye şeklinde yazılan koordinatın ondalık karşılığı ;
N40.713522 E23.705897 şeklinde oluyor her ikisi de aynı noktayı gösterir. Derece dakika saniye şeklinde yazıldığında dereceden sonraki rakamlar ondalık şekle geçerken değişiyorlar. :smiley:

GoogleEarth 'da Araçlar-Seçenekler sekmesinden birimleri değiştirebilirsiniz. Buradan geçerli birimi değiştirmesenizde bilgisini verdiğiniz arama tuşundan her iki sayı formatından da doğru noktayı buluyor. :smiley:

Hüseyin bey,

Boardatlas bilgilerini hemen bilgisayarıma transfer ettim. Paylaşım ve açıklamalar için çok teşekkürler.

Ferhat bey, şimdi oldu. Açıklamalarınız için çok teşekkürler.

Dediğiniz gibi bendeki Google earth koordinatları derece, dakika, saniye ayarındaymış.

Feridun bey sizlere de iyi akşamlar,

Ben de henüz yeni karavancı sayılırım. 30-40 yıldır yollarda olan karavancılar var aramızda. Eh erken kalkan yol alır derler. Biz de biraz yol aldık bakalım. Umudumuz sizler bizler gibi insanların sayısının artması. Avrupa'da kamp olanaklarını, karavan adetlerini ve çeşitlerini, karavan marketlerini, yollarda seyahat halinde olan binlerce karavan sahiplerini gözlemledikçe açıkça onları çok kıskandığımı söylemeliyim.

Ebru hanım şu anda "picasa"yı lap topa indiriyorum. Umarım başarırım. Sayenizde bu gezi yazıma daha çok fotoğraf koyma fırsatı bulurum. Çok teşekkürler.

Gezimize kaldığımız yerden devam edelim.

Camping Vrachos’ta iki günlük konaklamadan sonra rotamızı Igoumenitsa limanına çeviriyoruz. Amacımız 5 günlük Yunanistan seyahatimizin ardından İtalya’ya geçmek ve Brindisi’den başlayarak çizmenin doğu kıyılarını keşfetmek.

5-KALAMPAKA(METEORA)-IGOUMENITSA.jpg

Adnan bey,
bilmem, internet atasözlerini biliyor muydunuz ? ;)

"Forum dostu, sorun çıktığında, tuşlamasından belli olur" :D

Igoumenitsa’dan farklı limanlara feribotlar kalkıyor. Birçok gemi acentesi var ve planınıza uygun rota ve gemiyi bu acentelerden seçiyorsunuz.

Ancak burada sizleri sürpriz fiyatlar bekliyor olabilir. Bu noktada yaşadıklarımızı aktarmaya ve yeni gidecek olanlara bir uyarı yapmaya çalışacağım. Dediğim gibi biz Brindisi limanına gitmeye karar verdik ve Minoan Lines acentesi ile görüştük. Bu acente Grimaldi Lines’a ait. Sorrento adlı gemileri de ağırlıklı olarak Igoumenitsa-Brindisi arasında sefer yapıyor. Daha önceleri yaşanan bazı olumsuzlukları deneyimli karavancılardan öğrenmemize rağmen yine de tongaya düştük. Şöyle ki; Bazı gemilerin open deck dedikleri açık güverte bölümleri olmayıp tırları ve diğer tüm araçları kapalı bölümlere alıyorlar. Bu bölümde bulunan araç sahiplerinin araçlarını terk edip ya kamara ya da pullmann koltuklarda seyahat etmelerini zorunlu tutuyor. Open deck’te ise böyle bir zorunluluk yok. Karavanınızda kalabilir ve hatta yemeğinizi bile yapabilirsiniz. Biz bilet alırken o gece kalkacak geminin open deck’e sahip olup olmadığını sormamıza rağmen bize hayır yok diyerek iki adet pullmann koltuk zorla ve fazladan satmış oldular. Toplam €.42,-. Tabii gemiye bindiğimizde open deck olduğunu fark ettik ve biletleri satan bayanın bir kez daha kulaklarını çınlattık.

Kısacası open deck olan bir gemide bile size o koltukları veya kamarayı pazarlayıp satmak için yalan söylüyorlar. Bu limana gitmeden önce seyahatiniz sırasında o tarihte hangi tip geminin kalkacağını bile araştırmak ve bu konuda ısrarcı olmak size en azından €.42.- kazandıracaktır.

Mesut bey, insanın her zaman öğreneceği yeni bir şeyler vardır. Öğrenebilmesi de bilmediğini açıkça ifade etmesi sayesinde ve doğru yerde doğru insanlarla olur. Yani bu duruma uygun bir atasözü daha aklıma geldi.

"Ağlamayan çocuğa meme vermezler".

Bilmem katılır mısınız?

Adnan Bey, Open deck bölümünde "yemeğinizi bile yapabilirsiniz" derken sanıyorum yemek pişirmeyi kastetmediniz. Çünkü feribotlarda open deck veya camping an bord yerinde karavanda gaz kullanmak yasaktır. Burada karavanlara elektrik veriliyor. Yalnız bu elektrik bir elektrik ocağını yakacak güçte midir bilmiyorum. Yanlış anlamayı ;D önlemek için Izninizle konuya açıklık getirmiş olayım.
Herzaman değil ama bazen böyle güzel camping an bord atmosferi oluyor. (Resim bir internet reklamından)

campinganbord.jpg

Bilgiler için harcadığınız zaman ve emek için teşekkürler. O kadar özenmişsiniz ki, saygı duymamak elde değil. Bende bir Avrupa turu düşünüyorum ancak bir- iki yıl sonra, tecrübe ve gözlemlerinizden faydalanacağımdan eminim. Keyifli gezileri diliyorum.

Hüseyin bey uyarınız için teşekkürler. Aynen sizin dediğiniz gibi yemek pişirmeyi değil yemeyi kastetmiştim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

SON KONULAR

Geri