Domuz Gribi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,656
Ynt: Domuz Gribi Aşısı ve Adjuvant

cculsuzz' Alıntı:
Merak etmeyin,bilinçli insanlardan yani avukatlardan,savcılardan,hakimlerden bu aşıyı yaptıracak olanı duymadım,okumadım.Eger sağlık bakanı virüsü özellikle yaymaya çalışırsa ve ölenler olursa ,mevtalar zaten bu meslek gurubundan olacak.Ne bize dava açacak avukat,ne iddeaneme hazırlayacak savcı,nede karar verecek hakim olacak.Tasalanmayın yani :smiley:
zaten acacak olanlar hukuku katletmekle mesgul :smiley:dogru soleyenı dokuz koyden kovarlar mısalı artık suclu olmak sucsuzluk oldu:::::::smiley:)

Etiketler

cculsuzz' Alıntı:
Merak etmeyin,bilinçli insanlardan yani avukatlardan,savcılardan,hakimlerden bu aşıyı yaptıracak olanı duymadım,okumadım.Eger sağlık bakanı virüsü özellikle yaymaya çalışırsa ve ölenler olursa ,mevtalar zaten bu meslek gurubundan olacak.Ne bize dava açacak avukat,ne iddeaneme hazırlayacak savcı,nede karar verecek hakim olacak.Tasalanmayın yani :smiley:

Memlekette iddianameleri savcılar değil, siyasi komisyonlar hazırladığına göre tezin askıda kalıyor :D

haramicadu' Alıntı:
ayrıca influenza gribinin de aşısını olmam.

Aynen katılıyorum...

yol' Alıntı:
Memlekette iddianameleri savcılar değil, siyasi komisyonlar hazırladığına göre tezin askıda kalıyor :D

Aynen katılıyorum...

teşekkürler sedat :smiley: ayrıca viroloji sınavım iyi geçti :smiley:) sayenizde virüslere farklı bir pencereden bakmış oldum :smiley: Hatta acaba bişeyler aktarabilir miyim diye biraz daha istekli çalıştım :smiley:
acaba cuma günkü sınavım için biyolojik katalizörler yani enzimoloji dersim için de bi tartışma açabilir miyiz :smiley:

Herkese tekrar selamlar :smiley:

Daha yeni okuduğum haberi hemen sizlerle paylaşmak istiyorum :smiley:

Konu: Başbakan Aşı olmuyormuş.Haberin geri kalanı için: http://www.ntvmsnbc.com/id/25017159/

Bayan haramicadu... Cuma günki sınav konunuz ilgili tartışma açma isteğinize ....bu kanpanyanın beni aşması vesilesi ile katılamıyorum.Ancak dua etmemizi isterseniz cümle alemi başarılı olmanız için duaya çağırabilirim.Tabii ben sizin yerinizde olsam bu konu ile alakalı ders kitaplarını yiyip yutmanızı öneririm :smiley:Saygılarımla

cculsuzz' Alıntı:
Bayan haramicadu... Cuma günki sınav konunuz ilgili tartışma açma isteğinize ....bu kanpanyanın beni aşması vesilesi ile katılamıyorum.Ancak dua etmemizi isterseniz cümle alemi başarılı olmanız için duaya çağırabilirim.Tabii ben sizin yerinizde olsam bu konu ile alakalı ders kitaplarını yiyip yutmanızı öneririm :smiley:Saygılarımla

Hehehe bu bahsettiğim dersin hocası öyle bi hoca ki:
insanda ders çalışma iştahı bile bırakmayan cinsten.10 sorudan 4 tane soru cevaplayıp-ama doğru değil- 80 alabilmekle birlikte,hatta tüm soruları saçma sapan cevapladım dediğiniz kağıttan 95 bile alabilirsiniz.ama benim gibiler çok iyi geçti tüm soruları cevapladım,herhalde 75-80 gelir dediğim kağıttan 20 de alınabiliyor :-[

zaten ben de bu yüzden pazartesi günkü sınavıma çalışıyorum şu an.yrn erken kalkar enzimolojiye de şöle bi bakarım :smiley:

saygılar,sevgiler

fatma

hııııııııııım ??? ::smiley: ozaman b planına gecelim...önce derslerinizi yutun sonra yersiniz :smiley:
c planı derseniz oraya gelmem ve hocanızı alemi ervahtan ,alemi erzaha göç i ihsan etmesini sağlarım.Bu size biraz pahalıya patlar,çalışkan ögrenciler kendi aranızda para biriktirmeye başlayın :smiley:
d ve e şıkkını ise burada yazamayacağım :smiley:
saygılar

cculsuzz' Alıntı:
hııııııııııım ??? ::smiley: ozaman b planına gecelim...önce derslerinizi yutun sonra yersiniz :smiley:
c planı derseniz oraya gelmem ve hocanızı alemi ervahtan ,alemi erzaha göç i ihsan etmesini sağlarım.Bu size biraz pahalıya patlar,çalışkan ögrenciler kendi aranızda para biriktirmeye başlayın :smiley:
d ve e şıkkını ise burada yazamayacağım :smiley:
saygılar
selamlar
C planı kendiiliğinden oluyor zaten :smiley: geçen sene kolunu kırdı,aldı tüm genetikçilerin ahını tabi:smiley:
B planı ise sevmediğim derse de çalışmayı da sevmem ki ;D
vizelerim münasebeti ile yazmaya başladığım gezenbilir'i sevmeye başladım :smiley: geriye 3 tane sınavım kaldı :smiley:özür dilerim sınav günlüğümü buraya yazdığım için :smiley:

Patronumun 4 yaşındaki kızında domuz gribi çıktı 1gün ateşi oldu 38,39 arası (normal yani) biraz da öksürük ( Ciğerleri korumak lazımmış )boğaz enfeksiyonunda 40.5'u görmüştük ve 3gün sürüyordu küçük çocukları olan bilir.
Testten 2 gün önce annesi kendini kırgın hissediyordu oda test yaptırdı ondada çıktı.
Duyunca panik olduk şirketteki tüm personele aslında kuş gribi için piyasaya çıkan ve bu virüs için de verilen tamiflu isimli ilaç aldık başlayan bile oldu :smiley: Doktoru aradığımızda şaşırmayın dedi.
Kuluçka süresi 1 hafta yarın doluyor ve bizde birşey yok yinede yeğenlerden ve büyüklerden uzak duruyoruz.

Anladığımız ve gördüğümüz kadarı ile Domuz Gribi normal girip ten daha hafif seyrediyor ama tabiki tedavi

Neriman-Mustafa' Alıntı:
Anladığımız ve gördüğümüz kadarı ile Domuz Gribi normal girip ten daha hafif seyrediyor ama tabiki tedavi

Sanırım bu link normal grip ile domuz gribi arasındaki farkı anlamıza yardımcı olacaktır .

http://www.ntvmsnbc.com/id/25017593/

DomuzGribiBelirtileri-3.jpg

haramicadu' Alıntı:
Sanırım bu link normal grip ile domuz gribi arasındaki farkı anlamıza yardımcı olacaktır .

http://www.ntvmsnbc.com/id/25017593/
Ben fark yok sanıyordum :D

34sel' Alıntı:
Ben fark yok sanıyordum :D

Aralarındaki en ilginç farklardan biri-bence- influenza gribinde(normal gripte) hapşırmanın çok sık görülmesi ile birlikte domuz gribinde sık görülmemesi.

Influenza dediğiniz normal grip bile kendi içinde çeşitlilik gösterebiliyor. Grip teşhisi konulan herkeste aynı belirtiler olmayabilir. Dolayısıyla normal, mevsimsel ya da domuz gribi benim için
hepsi aynı. Aynı hastalığın türevleri. Geçen seneye kadar grip aşısını ihmal etmezdim. Spekülasyonlar sonucunda aşıdan soğudum açıkçası. Son kararım vücud direncini arttır ve gripten korun ;)

Hiç dert edinmeyin, aşı ile 7 günde,aşısız 1 haftada kurtulursunuz bu hastalıktan.

cculsuzz' Alıntı:
Hiç dert edinmeyin, aşı ile 7 günde,aşısız 1 haftada kurtulursunuz bu hastalıktan.
:D Aşı zaten gribe engel değil. Yine grip oluyorsunuz ama yatarak değil de ayakta geçiriyorsunuz gribi. Her aşı olduğumda grip oldum çünkü. Yaz sonunda geçirdiğim grip açıkçası 1 haftadan çok daha fazla sürdü. Tavsiyelere uyulup, istirahat edilirse bir hafta diyelim ;)

34sel' Alıntı:
Influenza dediğiniz normal grip bile kendi içinde çeşitlilik gösterebiliyor. Grip teşhisi konulan herkeste aynı belirtiler olmayabilir. Dolayısıyla normal, mevsimsel ya da domuz gribi benim için
hepsi aynı. Aynı hastalığın türevleri.

Eh bi zahmet çeşitlilik göstersin yoksa biyoteknoloji şirketleri nerden para kazanacaklar :smiley: Beni infekte eden virus ile sizi infekte eden virus aynı değil dolayısı ile aşının size iyi gelecek diye bir kaidesi de yok:smiley: Şirketler sadece en yaygın gösteren viruse göre aşı üretiyorlar. Neyse kendinize dikkat edin :smiley: Bu virüsler hakkında daha çok konuşulur :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri