Doğa Sporcusunun Kol Saati?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,085
Yeni modellerini görmek amacıyla bu saatleri ben de belirli aralıklarla inceliyorum.
Gördüğüm kadarıyla fiyatlar da çok değişken. Mesela bahsettiğiniz model için 360-520 YTL arasında değişen fiyatlar söz konusu internette.
İnsan kuşku duyuyor, bu farkı görünce.

Etiketler
80 T'yi ben de kullanıyorum. Bir günde söylenecek herşey söylenmiş zaten. ;D ;D Belki bir artısı da, heybetine göre çok hafif olması. Fiyatı 365 - 370 civarında olması lazım. 500 lira isteyenden bir saat daha istemek gerek ;D

phobios' Alıntı:
80 T'yi ben de kullanıyorum. Bir günde söylenecek herşey söylenmiş zaten. ;D ;D Belki bir artısı da, heybetine göre çok hafif olması. Fiyatı 365 - 370 civarında olması lazım. 500 lira isteyenden bir saat daha istemek gerek ;D

Sağolsun Sedat Bey iyi bir 80T kullanıcısı olarak gerekli tüm bilgileri verdi...Bir günde söylenecek herşeyi söyledi sanırım :D

Bende netten araştırıyorum ortalama 400 YTL civarlarında, ama sanırım bayiden dediğiniz rakamlarada alınabilir...

AYDURAN' Alıntı:
''Deniz yüzeyinden havaya yükselmelerde basınç çok az değişir. Örneğin 18.000 feet (= 6000 m) yükseklikte, basınç sadece yarım atm. azalmaktadır''

Yukarıdaki cümleyi Uludağ ünv. sitesinden okudum...Eğer durum böyleyse saatin rakımı doğru okuması gerekmezmi?

Bildiğim kadarıyla 200 metrede bir değişiyor.

Casio'yu tek geçerim diyorsunuz yani... Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kararımı verdim zaten... Ancak ne varki hangi siteye girsem karşıma Suunto markası çıkıyor ve asıl ilginç olanı casio dan daha pahalı bir saat... Bende size bir danışmak istedim... Teşekkürler...

Suunto markası özellikle doğa sporlarında kullanılan saatler üretmesi ile tanınıyor bildiğim kadarıyla.
Hangisi daha kaliteli bilemem ama birkaç arkadaşımda Casio'nun protrek serisi saatlerden var ve genel olarak memnuniyet durumu hakim.
Son Ağrı tırmanışımızda protrek 80 serisi bir saati GPS ile test etme imkanımız da oldu.
Altimetresi +/- 50 metrelik bir hassasiyet ile ölçüm yapıyor. Bence gayet iyi.

Yok hocam tek geçerim gibi birşey demedim :smiley: Bir önceki mesajımda kastettiğim şuydu;

Casio, bir doğa sporcusuna ortalama olarak ne lazımsa onu tek bir modelde toplamış. Suunto ise daha detaya girerek (yelkenciler için rüzgar hızı hesaplayıcı, koşucular için tempo ve nabız ölçerli, dalgıçlar için dalış bilgisayarı gibi) neredeyse her branş için ayrı bir saat üretmiş. En güzel özelliği ise birçok modeli bilgisayara bağlayarak verileri analiz edebiliyorsunuz, tabi lazımsa veya görmek isterseniz...

Tabi bu detaycılığın ve teknolojinin farkını da fiyat etiketinde hissettiriyor. ;)

Ynt: Doğa Sporcusunun Kol Saati?

Saati Boşver GPS'den şaşma Adaşım.
:smiley:

Termometre içinde çantanın kenarına tak küçük bir termometre olsun bitsin.

yol' Alıntı:
Yaklaşık 10 sene önce aldığım PRT20'nin bozulması ardından 4-5 sene önce PRT411 almıştım. Geçen sene o da bozulunca son olarak PRG80T aldım. Bozuk saatlerim hala duruyor :smiley: Ve ikisinin de bozulmasının başlıca sebebi su geçirme problemiydi. Çok çabuk pil tükettiklerinden neredeyse senede 1 kez pil değiştirmek durumunda kalıyordum. Bu saatlerin pilleri değiştirilirken (her ne kadar servise gitmiş bile olsam) kapakları açılıp kapandıkça jontaları, vidaları gittikçe yalama oluyor ve gün gelip çattığında içinde su damlacıklarıyla karşılaşıyorsun.

Bende bu yüzden 1995 senesinden beri kullandığım ve halende kullanmakta olduğum prt411'imin kasasını 1 kez değiştirdim. Bunu değişimi Perpa'da ERSA'yaptırdım. Yaklaşık 3 hafta kasa beklendi. Ama saatim hala kolumda ve dalış yapabiliyorum. Kullanım açısında benim tüm isteklerime cevap verebiliyor ve oldukçada sağlam titanyum kasası var...

casioprotrek411.jpg

Dikkat ettim konudaki tüm saatler dijital acaba doğa sporcularının rahatlıkla kullanabileceği klasik kadranlı saatler yok mu?
Açıkcası benim için önemli olan soğukta çalışması su geçirmezliği ve dayanıklı olması ancak hangi saati alacağım konusunda birşey yapamıyorum piyasada çok saat var bazıları uyduruk bazıları aşırı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR