Doğa Sporcusunun Kol Saati?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,310
Ynt: Doğa Sporcusunun Kol Saati?

İlk çıktığı zaman almıştım Tissot T-Touch'ımı çok memnundum pili bitene kadar, Tissot T-Touchların pili bir tek Tissot servisinde değişiyor, yani herhangi bir saatçide değiştirilemiyor, değişirse çalışmıyor ve daha büyük arızaya neden oluyormuş. Tahmin edeceğiniz gibi serviside bu pili çok iyi bir rakkama değiştiriyor, benim saatin pili bitmesinden dolayı sensörüde bozulmuş Türkiye'de ki servisin çıkartığı tahmini tamir bedeline eş değer bir rakkamla yurt dışından yenisi alınabilir.

Etiketler

Bazı Casio modellerinde ısı değerlerini kalibre edebilirsiniz diye biliyorum.
saati kolunuza takılı tutarak ,bir termometre yardımıyla kalibre edebilirsiniz.
Böylece ortamın net sıcaklığını tam görebilirsiniz,tabi ateşlenmemek şartıyla.

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Bazı Casio modellerinde ısı değerlerini kalibre edebilirsiniz diye biliyorum.
saati kolunuza takılı tutarak ,bir termometre yardımıyla kalibre edebilirsiniz.
Böylece ortamın net sıcaklığını tam görebilirsiniz,tabi ateşlenmemek şartıyla.
Sanırım pro trek serisinin tümünde var
Bilmeyenler için Baro tuşuna basıyoruz
Adjusta 2 sn basılı tutuyoruz
Temp yazısı yanıp sönmeye başlıyor-altında OFF yazıyor.Comp ve Alti tuşlarıyla anlık sıcaklık değerini ayarlıyoruz. Daha satabil sonuçlar alıyoruz ;)

Öncelikle herkese yorumları için çok teşkkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı oldu.
Kısa süre sonra araziye çıkacağım ve yanımda pusulayı etkileyecek metal ekipmanlar olacak, biraz araştırma yaptım ve öncelikle G-Shock G7100 almayı düşünüyordum araştırdıkça (gerçi suuntolar kol bilgisayarı) Suunto X-Lander, Suunto Vector, Suunto Core,Suunto Observer,Suunto Observer farkettim ve tamimiyle kararsız durumdayım Suunto herhangi bir model kullanan, bilgisi veya fikri olan varsa görüşlerini almak isterim şimdiden teşekkürler.

i_ttnc' Alıntı:
Öncelikle herkese yorumları için çok teşkkür ederim gerçekten çok aydınlatıcı oldu.
Kısa süre sonra araziye çıkacağım ve yanımda pusulayı etkileyecek metal ekipmanlar olacak, biraz araştırma yaptım ve öncelikle G-Shock G7100 almayı düşünüyordum araştırdıkça (gerçi suuntolar kol bilgisayarı) Suunto X-Lander, Suunto Vector, Suunto Core,Suunto Observer,Suunto Observer farkettim ve tamimiyle kararsız durumdayım Suunto herhangi bir model kullanan, bilgisi veya fikri olan varsa görüşlerini almak isterim şimdiden teşekkürler.
Kullandığım saat Casio PRG 110 ,
Suunto xlander ile yaptığımız karşılaştırmalarda ,suunto nun verileri ,casio dan daha iyi çıkmıştı.( anlık olarak böyle denk gelmiş olabilir.)
tercihiniz suunto dan yana olursa ;
pilini kendinizin değiştireceği bir model daha iyi olur,
birde GPS li modellerden X9 da GPS bağlantısı sağlayamadık,arkadaşımdaki saat arızalımı bilmiyoruz ama moral bozucu oldu.GPS açıkken bataryayı 3 saatte bitirmesi de cabası oldu.

3 saat çok kısa bir süre bende pilli almayı düşünüyorum. Suunto X-Lander, Vector, Core arasında kaldım, yorumlarınız üzere x lander daha ılımlı geliyor zaten bu üç model arasındaki fark titanyum kaplama ve kayış özellikleri, bundan sonrası uygun fiyata kaldı :smiley: başka yorumu olan varsa öğrenmek isterim aldıktan sonra bende sizlere bilgi geçerim. teşekkürler

Arkadaşlar biri bana yardımcı olsun ben iki saat arasında kaldım ve fazla zamnımda kalmadığı için bir yardım çok iyi olcaktır...PRG130GB ve SUUNTO OBSERVER arasında kaldım bana biri yarımcı olursa yada bir önerisi varsa çok makbule geçecektir.

şimdiden yardım eden herkeze çok teşkkürler...

PRG130GB ve SUUNTO OBSERVER arasında ciddi bir fiyat farkı.Yanlışmı bilmiyorsam sunto 800 caıso 500 civarlarında.
Paranız varsa sunto alın, pahalı ürün her zaman iyidir mantığı :smiley: :smiley:

Arkadaşlar ben garmin 310xt kullanıyorum ve çok memnunum gps çok iyi çalışıyor ayrıca 50 metrey ekadar su geçirmiyor koşarken treking yaparken vede bisiklette kullanıyorum çok mükemmmel bir saat. Şarjı gps açıkken 12 saat gidiyor. Bilgisayardan ve adaptörü ile normal prizlerden şarj edilebiyor. eger uzun soluklu turlara çıkarsanız küçük güneş enerjisi panelleriyle saatin usb girişli kablosundan sarş edebilirisiniz anlayacagınız lda kalmazsınız. 14 ekimde çıkacagım Tekirdag-Ayvalık-İzmir-Aydın-Denizli-Marmaris bisiklet turunda cihazı daha iyi denemiş olacagım :smiley:

15 yıldır ProTrek kullanıyorum. Son üç yıldır CASIO PRG 110 T kullanıyorum. çok güzel bir saattir, tavsiye ederim.

Blog sayfamda ingilizce bile bulamayacağınız uzunlukta Casio ProTrek PRG 130T incelemesi yaptım.
Merak edenler için buyrun linki: ;)

http://umutspicks.blogspot.com/
Yazının sonlarına doğru Türkçe Kullanma Kılavuzu mevcuttur ;D

Merhaba , uzun zamandır gönderim yok :smiley: Arkadaşlar Öncelikle Suunto'mu Casio PRG ' mi derseniz ben tercihimi PRG ' den yana kullanırım . Çünkü Suunto evet bir bilgisayar gibi ancak zaten Profesyonel şekilde Suunto'yu kullanma fırsatınız olmuyor . Görünüş açısından da PRG daha iyi ve hoş duruyor . Bazı abilerim PROTREK ' in eski serilerine sahiplermiş ne yalan söylim ben o zamanlar dededen kalma SEIKO takıyordum . Şimdi ki PRG serileri eskisine göre daha net ve kesin bilgi veriyor . Yanlış verme ihtimalini çok indirdiler . Suunto fiyat olarakta PRG ' den daha pahalı . Bende şuan prg 250-t-7 var . Müthiş bir şekilde çalışıyor ve gayette hoş . Ancak PRG almak isteyen arkadaşalrım bana mesaj atabilir çünkü gerçekten ben mağazadan aldığım için biraz pahalıya geldi yoksa daha ucuz olan yerler varmış ve de PRG-250-t-7 yerin PRG-2500-t-7 yi almanızı öneririm çünkü ona ek olarak radyo sinyal alıcısı eklediler . Herhangi bir sorunuz olursa PRG ile ilgili sorabilirsiniz . Ancak şunuda belirteyim ki Profesyonelden kastım kullanma sıklığınız çoksa Suunto almak daha idealdir . Ama Suunto'nun görüntüsüde hoşuma gitmiyor .

Ben bu sıralar Casio'nun PRW-5000-1ER modelini inceliyorum. Bu modeli kullanan arkadaşlar varsa ve düşüncelerini yazarlarsa sevinirim...

Özellik olarak Protrek serilerinin aynısı . Bu serilerde Radyo sinyal alıcısı var . Pusulası kadranlarla belirleniyor . Görüntü olarak bence 500 1 er yerine 510 t ye bakabilirsiniz daha hoş . Ancak özelliklerini çok kullanacağım derseniz prg 2500 serisini incelemenizi öneririm çünkü ; 5000 serilerde dijital ekran ufak .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.