DODGE S100 4X4 YARDIM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kabasakal73 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,098

Etiketler
Ynt: DODGE S100 4X4 YARDIM

araştırdım ama s100 ler için yakıt sarfiyatı değerleri için net bişe bulamadım. ya TL cinsinden verildiği için işe yaramayan bilgi var yada öylesine söylenmiş değerler.

donanimli bir s100, arazi lastikleriyle şehirdışı - şehiriçi LPG ve BENZİN için ne kadar tüketiyor acaba, yardımcı olabilecek var mı?

tabiki LİTRE bazında :smiley:

Çok güzel toparlamışsınız eskiden beri ilgimi çekerdi bu dodge lar güle güle binin.

Tek bare ilkel eksoz ve emme manifoldu ile 3,7 l motor tüketim bu,
Ancak yakıtı % 50 ye kadar azaltmak olası Mega squirt sistemi uygulanarak yeni uygun bir emme manifoldu döktürülüp(enjektör yuvalarını unutmayın dökümcüler pik olarak kilo hesabı istediginizi döküyor nette performans için yapılmış örnekleri var) eksoz header olarak yapılırsa nette örnekleri mevcut inç küp başına 1 hp almak mümkün bu'da 225 hp eder

1984-dodge-d150-slant-six.jpg

darktreys' Alıntı:
bende dodge düşünüyorum , dodge kullanan arkadaşlara nacizane bir sorum olacak , neden bu dodge fazla tutulmuyor... yani bakıyorum sabit akslı ve dayanıklı bir araba dizel modelleride var fiyatlarıda uygun ama pek fazla modifiyeli ve ağır offroadda kullanan göremiyoruz neden aceba ???

Ben 1999 model çift kabinli 4x4 Pw 250 4.0 CC Fargo Dodge kullanıyorum. Ben bu araçların offroadda kullanılmamasının ilk nedeninin fiyatı olduğunu düşünüyorum çünkü 1999 model arazili dodge 20-25 bin Tl arasında. ikinci nedeninin ise yakıt olduğunu düşünüyorum çünkü uzun yolda 1lt mazot=10 km yol demek doğal olarak şehirler arası 450 civarı yakıyor. ancak genel olarak aracın arazide başarılı olduğunu söyleyebilirim. şu anda 250lik dodge kayda değer şekilde modifiye edilmişine bende rastlamadım. ancak çok yakında inşallah unimog difransiyeleri üstünde iyi modifiye edilmiş bir 250 lik dodge görebileceğiz :smiley:

4WD' Alıntı:
Ben 1999 model çift kabinli 4x4 Pw 250 4.0 CC Fargo Dodge kullanıyorum. Ben bu araçların offroadda kullanılmamasının ilk nedeninin fiyatı olduğunu düşünüyorum çünkü 1999 model arazili dodge 20-25 bin Tl arasında. ikinci nedeninin ise yakıt olduğunu düşünüyorum çünkü uzun yolda 1lt mazot=10 km yol demek doğal olarak şehirler arası 450 civarı yakıyor. ancak genel olarak aracın arazide başarılı olduğunu söyleyebilirim. şu anda 250lik dodge kayda değer şekilde modifiye edilmişine bende rastlamadım. ancak çok yakında inşallah unimog difransiyeleri üstünde iyi modifiye edilmiş bir 250 lik dodge görebileceğiz :smiley:
Bu durumda 100 km'de 10 lt kadar mazot yakıyor yani, bunu uzun yolda yakıyorsa çok iyi sonuç olmalı herhalde?

şahsi kanaatim 100 km 10 lt müthiş iyi bir sonuç .zira ben 35 lastikle yakıtı kendim pompa tamircisi olmama rağmen 15- 16 lt den aşağı düşüremedim

Doğrudur 10 lt=100 km gibi tahmini bir sonuç çıkıyor. Tabi bazen boşa attığımız zamanlarda oluyordu ancak her inişin bir çıkışıda var. bu araçla en az 3.000 km uzun yol yapmış biriyim. benim ölçümlerim bu doğrultuda.

arkadaşlar ben dediğim gibi hep 35 lastikle ölçü aldım orj lastikle hiç ölçü almadım olabilir yani

263706_2208785022892_1345448777_32560434_8281731_n.jpg

aracınız cok güzel maşallah fakat şunları hatırlatmadan edemiycem slatsix denilen yatık altı silindirli motora sahip mopar grubu araclar 3678 cc olarak gecerki benim eski aracımdada aynı motor vardı fakat aracın hava filtresini neden degiştirdiniz bunları hava filtreleri ya yaglı tip yada klasik kuru tip olacak yakıt sorununa gelince distibritör hala platinlimi ? bence elektronik ateşleme ve yeni buji - kabloları ve yeni bir adet karbüratör yaktı sorununu cözecektir lpg ye gelince gaz girişi cok dar görünüyor üstten takınan bir mixer bulursanız hem gaz yakımi verimli hale gelir hemde performansı artacaktır direksiyonu okadar takmayın bence hidrolik pompasıda kutusuda sıfır satılmakta fakat sakın ikinci el kutu almayın tamiri olmuyor olsada cok cabuk arıza yapıyor benden söylemesi bu arada gaz kafası nin girişine bobin taktırmayı unutmayın malüm yorgun makinalar ve tesisatıda yorgun ve diyaframa gerekli ğücü gönderemedigi zaman lpg de calışma zorlugu cekebilir bobin tesisatın üzerinden yükü alır ve her marşta sorunsuz calışır benden söylemesi güle güle hayırlı günlerde kullanın

Ksura bakmayın ben benzinli araclar konusunda fikir sahibiyim fakat yardım isteyen arkadaşın aracı benzin -lpg li o yüzden bunları yazdım konu başlıgı sapmış durumda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri