ilkakdeniz
Zirve
Ynt: Discovery I vs. Discovery II
serdar hocam müthişsin bravo ağzım acık okuyorum
serdar hocam müthişsin bravo ağzım acık okuyorum
discovery-V8' Alıntı:Murat gel alalım sana bir cillop gibi disco vazgeç jeep sevdasından ;D TD5, XJ in yarısı yakıtla 3.5 ton yük çeker. ciddiyim .
izciler' Alıntı:Serdar bey bir anlatmışsınız ki oh iyi ki aldım dedim içimden. Bu gün aracı galeriden aldım ve tamirciye bıraktım. Hani çocuklar yeni oyuncağını yastığının yanına koyar ya öyle oynadım biraz. Aracın basıt bir kaç eksiği var. İç lamba, arızası sağ dikiz aynası arızası gibi ama bunlar kolay hallolur. Şimdi dilinizden kurtulmak için(şaka) hemen araca lpg taktırıyorum. Hem de şu otomatik benzine geçenden. Artık km de sizin araçtan 100 kuruş fazlaya da olsa gezerim her halde amaa. herhalde sizinkinin yapamayacağı bazı şeyleri yapacak bu araba. Sadece galeri tamirci arasında Merti dinledim. Şu sport moduna baktım. Normal gittim. Biraz gazladım, biraz makas attım ooo tamam ben aradığımı bulmuşum. Maşallah v8 ler iyi araçlarmış, o nasıl gidiyor öyle, hem süratlenmesi iyi (gerektiğinde) hem seri, geri kalanı siz biliyorsunuz
yola çok güzel oturuyor, savrulma yook. Daha Bismillah ilk gün reklama başlayayım. Aman deyim dizel almayın. Eğer o araç ile benzinlinin arasında 100 km ye ulaşmada 6 sny fark varsa ciddi ağır kanlı demektir. Mert'in değimiyle direksiyonu ısırmaktan kurtulmuşum. Siz de bence önce bir v8 deneyin
Şaka bir yana Serdar bey bilgileriniz çok işimize yarayacak teşekkür ederim.
izciler' Alıntı:Aslında ben de ikinci bir araç alırsam bir td 5 i tercih ederdim. Bu sitedeki konuları o kadar çok okudum o kadar çok araçları tanıdım kiTamirciye girip "Mustafa yağ radyatörüne giren sarı rekorları kontrol et bakiim) dediğimde ağzı açık kaldı. Şu anda kullandığım araç da hafif değil. bir VW caravelle 4 motion termal paketli minibüs. Ona çok alıştım şimdi disco yu da aynı konfora getirmem lazım. Gerçi arka kapısını sürgülü otomatik yapamam ama. Kışın içinde kalabilmek için bir webasto taktırmayı planlıyorum.
Aracı ikinci görüşümde bir takım farklılıklarını gördüm şimdi bunları sorabilirim.
Yükseltme alçaltma tuşunu buldum ne işe yaradığını kestirebiliyorum
1. Üstünde otoban işareti olan tuş ne işe yarar, acaba hız kontrolü mü? Yok değilse cruise control tuşu nerededir?
2. Yokuş aşağı tuşu ne işe yarıyor ve nerelerdee kullanılması gerekiyor.
3. Arazi vitesinin üç ayrı pozisyonu var galiba L boş ve H boşta ama önündeki tabloda çok konum gösteriyor
4. Otomatik vites ile kullanmanın farklılıkları var mı? 1,2,3 nerelerde kullanılmalı, mode tuşuna basınca hangi değişiklikler oluyor ve nerede kullanmak gerekir?
Yani ben de kullanma klavuzunu kullanımını pratik olarak öğrendikten (boza boza) sonra okuyanlardanım
ama şimdi bir hata kadar arabamdan ayrı kalacağım bilgilerinizi ve önerilerinizi okuyacak vaktim var. Şimdiden teşekkürler.