Discovery I vs. Discovery II

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,320
Ynt: Discovery I vs. Discovery II

ok e
Deep' Alıntı:
Abi gerçekten çatlaklık var, yoksa gece 10 da kumaş pantalon, gömlek ile orman yollarına, tampon seviyesinde çamura girermiydim :smiley: Neyse ki BF ten kurtuldum, artik OK144 var arabadan inmeme hiç gerek olmadı, hatta çizme bile giymedim :smiley: Şu OK gerçekten dehşet bir lastikmiş

ok efsane hocam yaaa gozumu kırpmadan camurun ıcne dalıverıyorum ama ıslak asfaltta korku fılmı gıbı :D
herseyı yaptım ama parcalayamadım ok ları bı ara uretımden kalkacagı soylentılerı cıksada kordsa ve lassada calısan arkadsalarıma sorarak bu lastıgın daha uretılecegını orenınce daha da bı rahatladım yoksa stok yapıcaktım

Etiketler

Teşekkür ederim Reha abi
zaten benim araç ta bildiğin dizel, çok hızlı bir araç olmadığı için çok da problem yaratmıyor OK lar
hem bu kadar OK arasında sessizine denk gelmişiz o da ayrı bir şans :smiley:

reha' Alıntı:
Selam Mert,
ben de 110 da bir sure oK144 kullandim.. Valla masallah lastik degil, mubarek celikten yapilmis.. Hayatta asinmiyor, eskimiyor.. arazide muhtresem ama mutlaka dikkatini cekmistir, islak asfsaltta COK COK TEHLiKELi bi lastik.. kaza belasiz kullanmani dilerim, zira benim odum kopuyordu kullanirken.. selamlar, reha

Bir yazı buldum sizlerle paylaşayım istedim,

Yazıyı yazan LR üzerine Australia nın Bir numaralı yedek parça , aksesuar ve servis hizmeti veren Les Richmond Firmasının sahibi.

Konu : Hangi Landrover Tercih edilmeli? Yazan kişinin tecrübeleride bu seviyede olunca söylediklerine kulak asmak gerek diye düşündüm.

What vehicle would you buy next.

We like many are in the market for a new 4WD. Our reasons for this is to use it for Touring and 4WDing. I have been looking at many new Land Rovers since 2000. All the Land Rovers look the part and drive well but most of them are not suited for the higher level (harder core) of offroading and I am concerned about the level of electronics. In our workshop owners are spending more money in repairs on electrical issues not major issues. The lattest Land Rover Discovery and Range Rover are a absolutly beautiful piece of machinery but the biggest downfall is the number of electrics and computers onboard. Little own the complexity of the software. I have now come to the conclution a 1999> vehicle will not suit my needs and there is no Land Rover out there to fit the mould I have created. So after alot of deep thought I have decided to use an older vehicle and rebuild it with all the current upgrades available. This will be cheaper than buying a new car and it will be customized. Yes it will be an older vehicle but this is the type of vehicle that will remain with us, we are not looking at the resale in 8 years. What we are about to create is what I believe should be available from the car manufacturers who I think need to look at what they are creating. I now need to choose the base platform vehicle. This ended up being a hard choice. We wanted a vehicle that is comfortable, a few mod cons, reasonably powerful, economical, not full of electric’s, strong and able to be fully engineered. Our choices went as follows with a brief summary.

RANGE ROVER

2 door RR.
OK but getting a little old, poor wiring and with a larger family 2doors, you’ve got to be kidding! Also getting old and want an automatic.

4 door RR 82-84
Well have the door but still a touch old, poor wiring, 3.5 carbie engine and comfort OK but not quite what we want. Size of vehicle not bad.

4 door RR 85
Comfort level pretty good, Engine still too small 3.5, Automatic 727 torque flight is a great box but consumes too much power.

4 door RR 86-89
4 speed automatic that have proven to be reasonably reliable, 3.5 V8 not good, interior and drive line not too shabby at all. Possible donor with engine transplant.

4 door RR 90 to 94
OK auto good, Engine better 3.9 V8, Bloody viscous transfer case, small CV joints, Interior is what we want. Later ones having air suspension and ABS not great. Pity about EAS, ABS and the drive line but can be strengthened and modified.

HSE 1995> RR
Not in your life as a serious 4WD. Miles too many electric’s, etc, etc, etc............................

DISCOVERY

1992 Disco
2 door not an option, 4 door not bad, 3.5 V8, bugger!, 200 TDI maybe but power output a touch small maybe with mods could be OK. Interior level on par with the 1986> RR, Auto good, LT230 transfer case good, small CV joints, and the size of the car a little small. Possible

1995 MA>-Disco
4 door, great new interior, 3.9 V8 or 300 TDI, ABS, small CV joints, still smaller body and SRS. Possible.

1999 ser II Disco
Very nice vehicle, 4.0 V8 and the new TD5 diesel Love that, larger body on par with a classic RR, interior nice and comfortable. A few too many electric’s, electronic automatic, SLS, ABS, TC, SRS and some drive line problems. Possible if we can simplify the vehicle. Would love but think it will have too many electrical problems in the future.

SRS can not be modified in Australia which ended all cars with SRS at this time.

DEFENDER

1985> County or Defender
Not the vehicle for me. Absolutly too basic lacking and of the basic mod cons. Seats are not the best and even the new LR’s are very noisy. For tall people the seating is not practical at all and requires modifications. The idea is there but the execution is too far the other extreme.

Conclusion.

Not one Land Rover has what I want as a base product little own a completed product. No ABS, No EAS, Nice interior, Strong driveline, Economy with reasonable power, Space, Comfortable, Able to be modified and minimalist non fancy electronics. So this is what I believe to be the best vehicle choice’s. Range Rover’s 1986 to 1992 with no ABS or SLS. Discovery’s 1992 to 1997 with no SLS, ABS can be altered. In my opinion these are the best choice for the serious reliable 4WD This is the best base vehicle in our opinion and what I am going to build from.

Merhaba
Sanırım bu başlık yazmak için en uygun yer.
İlk hatırladığım şey bir willys jipi kullanmamdı. Henüz ayaklarım yetiyordu ve bu ilk direksiyon başına geçişimdi.
TV belgeselleri çekerken önce 86 model bir lada nivam oldu. Bunu hurdaya ayırdıktan sonra bir 96 nivam daha oldu.. Belgesellerimin bitimi ile bunu da hurdaya vermek zorunda kaldım. Evet yaptığım off road muydu bilmiyorum ama, tek araç, her türlü malzeme ile hiç bilmediğiniz bir arazide bilmediğiniz yerlerde program hazırlamak zevkli ve bir o kadar da zordu. Bunları uzun uzun anlatmayacağım. Çünkü başıma gelenleri 200 bölümlük belgesel halinde zaten yayınlamıştım. Taşıdığımız kamera bile aracımızın fiyatının on katı kadardı. İstanbul’dan çok uzak noktalara gidiyor ve ciddi biçimde yol dışına çıkıyorduk. Zaten en güzel yerler insanların en az gidebildiği yerlerdi.
İlk ladamın kaloriferlerinin çalışmamasından dolayı hala dizlerim oturup kalkarken çıtır çıtır ediyor.
Ülkemizde ne kadar yola yakın Ladacı varsa hepsi beni tanırlardı. Çünkü araç ancak bir Ladacıdan öbürüne kadar bozulmadan gidebiliyordu. (Yükümüz çok ağırdı, Römork arka defransiyeli dağıtıyor, port bagaja koyduğumuzda şanzımanı dağıtıyorduk) Emin olun ladanın neresinden ses gelirse hangi problem olduğunu ustalarından daha iyi anlar olmuştum. Buna rağmen arazi kabiliyeti çok iyiydi ve bunun daha iyisi için paramız yoktu.
Program bitip izciliğe daha fazla ağırlık verdiğimde bir Toyota fj70 im oldu 86 model. Bu da uzun yolda çeşitli problemler çıkardı ama lada kadar değil, arazi kabiliyeti de iyiydi. (Tabii hep OK 144) Bir arkadaşımın tamircisi kanıma girdi ve 86 Toyotamı satıp 96 Mitsubishi montero aldım. Otomatik vites Benzinli. Yine onun aklına uyup manuel dizele çevirdik. Karlı bir yolda yokuş yukarı bir virajı dönemezken ford minibüslerin beni nasıl zincirsiz geçtiklerini görünce soğudum. Aten Kartal oto sanayideki bu arkadaş arkadaşı kazıkçı tamirci arabama minibüs motoru takmış göstermelik de bir turbo. Bunu duyunca arabamı yok pahasına sattım. İki yıl araba almadım. Çünkü kullandığım bir VW 4 motion caravelle vardı. Bir ATV bir uzun kasa bir de ambulans defender vardı.
Ama bana bir ses senin niye hala bir jipin yok diyordu. Senin zor şartlarda da kullanabileceğin bir aracın olmalı diyordu.
Sitedeki forumları uzun uzun takip ettim. Cherokeelerde takıldım, Vitaralara baktım, range roverlerin her şeyini öğrendim. Vee size takıldım. Gözlerimi bozdum yazdıklarınızı okurken. (Bunu şikâyet olsun diye söylemiyorum)
Çok ciddi arazi şartlarına girmiyordum.
Ancak izcilerimin güvenliği için hayatımı feda edebileceğim gibi arabamı da feda edebilirdim. Yani aracım geçmek istediğim araziden beni geçirmek zorundaydı.
Lada ile kaput boyunda kar itmem gerekmeyebiliyor artık ama yine de gerektiğinde almak istediğim araç bunu yapabilmeliydi.
Off road yarışları için çok teklif geldi ama benim bir problemim vardı. Ben zaten arazide hız yapmamak için kendimi frenliyordum. Beni birileriyle yarıştırmak? Bu yarışlarda elbet birinci olurdum ama hangi parçam ??? Orası beni ürkütüyordu.
Araçların sınırının denendiği geziler de beni ilgilendirmiyordu ben her türlü ekipmanımla yalnız takılmayı seviyordum.
Şimdi. Dediğim gibi iki yildir Ankara İstanbul arasında 200 ile gidebilen ve çok seri bir VW kullanıyorum. Hiç zorlamadan ve riske atılmadan Kuru havada İstanbul Erzurum 11 saat dönüş gelene kadar tipi 12 saat artık siz varın hesaplayın serilik ve sürat konusunda nereden nereye geldiğimi. Arabaya girmeden termal çalışıyor eksi kırkta arabada sıcacık yatıyorsun. Alıştım seriliğe, hıza ve rahata, klima mı?? O neydi ki eskiden? Şimdi olmazsa nasıl gidilir diyor insan.
Yani artık eskisine dönemem. Yavaşa da gelemem. Konfor istiyorum. Uzağa gitmem lazım. VW kadar olmasa da seri olsun, eşim de kullanabilsin. Güç şartlarda da eski araçlarım gibi olmasa da beni götürsün.
Uzun lafın kısası arkadaşlar buradaki yazılarınızı da inceleyerek bu gün 2000 model disco II otomatik 4.0 V8 aldım. Biliyorum LPG taktıracağım, bagaj daralacak, manuel vites kadar arazide beni tatmin etmeyecek, LPG ile bile olsa biraz fazla yakacak. Eni boyu ağaçlar arasından disco I e nazaran zor geçecek, bu gün denedim manevra kabiliyeti VW gibi değil ama önceki jiplerimden daha iyi. Yine biliyorum ki Kalorifer, dijital klima, hızda alçalma özelliği, arazi kabiliyetini artıran trac gibi bir özellik vardı galiba işte bu özellik iyi olacak. Tamam körük patlayabilir, elektronik bozulabilir. E artık o kadar da olsun. Çok iyi olmasa da hızlanması iyiydi, sürati iyi idi, bu araçlardan iyi anlayan bir arkadaşım disco I ile bu viraja böyle girseydin yatmıştık dedi. Oysa bu araç hissetmemişti bile. Biliyorum uzun yazdım ama siz benim gözlerimi bozdunuz ya ben de sizinkileri biraz ağrıtayım (Şaka) İnşallah çok problem çıkartmaz ve size çok fazla soru sormam. Vee inşallah doğru seçim yapmışımdır. Yine de sanırım özellikleri konusunda sorularım olacaktır.
Sevgilerimle
Hasan SUBAŞI

Hasan bey hoşgeldiniz, Serdar sizinle deneyimlerini paylaşmaktan zevk alacaktır. Ayrıca Disco II tüm olumsuzluklarına rağmen bence mohikanların sonuncusu, Birdaha böyle bir araç üretilmeyecek, çokta iyi bir araç, siz severseniz oda sizi üzmez.

Virajları ACE sayesinde süper spor araçlardan bile iyi alabilir hemde arkasına 2 tonluk bir römork bağlasanız bile, TC ile Arazide yüzünüzü kara çıkarmaz.

Hayırlı Uğurlu olsun.

Hayırlısı olsun. iyi günlerde kullanın. V8'i ben de çok istiyordum... yakıt değil de, vergisi beni üzmüştü. yakıt en azından aldığım zevkin karşılığı idi... vergi neyin karşılığı?

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız binin...

İlk olarak radyatör akıtıyor mu? otomatik vites yağ soğutma radyatörüne giren Rekor sağlam mı, ABS TC HDC sisteminde kayıtlı bir Sensör veya Shuffle Switch arızası var mı kontrol edilmeli, arka körükleri gözle kontrol edip araçta sağa veya sola hafif yatıklık var mı bakabilirsiniz.

Ya da bunları bırakalım elektronikler halletsin, bağlayın bir toolbook'a, size anlatsın dertlerini :smiley: Mekanik arabada ustaya bağlıdır tespitler. Burada herşey belli....
V8 araç nispeten atmosferik oluşundan daha basit ve bakımı kolay... ACE sisteminin kontrolünü de TEst book ile yaptırabilirsiniz.

Bu kronik sorunları hızla halledip binerseniz moraliniz açısından daha faydalı olur :smiley:

LRTD5' Alıntı:
.....
İlk olarak radyatör akıtıyor mu? otomatik vites yağ soğutma radyatörüne giren Rekor sağlam mı, ABS TC HDC sisteminde kayıtlı bir Sensör veya Shuffle Switch arızası var mı kontrol edilmeli, arka körükleri gözle kontrol edip araçta sağa veya sola hafif yatıklık var mı bakabilirsiniz.
.....

İlave olarak cj sahipleri ile tatlı atışmalar için dağarcığınızı kontrol ettirin, dize sayısı yeterli değilse Yavuz Bey'den yardım alabilirsiniz 8)

Şaka bir yana hayırlı olsun, güle güle kullanın :smiley: Ama çok tuttuğum ve hep almak istediğim Montero ile ilgili yazdıklarınız beni hayal kırıklığına uğrattı doğrusu...

Hasan abi selam, yeni aracın hayırlı olsun, güle güle kullan :smiley:
Performans beklentisi bayağı yüksekmiş, 4.0 lt. V8 i hızlı bulmadığına göre :smiley: 0-100 verisi 10 sn. civarıdır, test etmiştim sport modta çok çok iyi hızlanan bir araç, TD5 in 0-100 verisi 16 sn. civarı iyi ki TD5 almamışsın şu an demek ki direksiyonu ısırıyordun :smiley:

SDC' Alıntı:
İlave olarak cj sahipleri ile tatlı atışmalar için dağarcığınızı kontrol ettirin, dize sayısı yeterli değilse Yavuz Bey'den yardım alabilirsiniz 8)

İlahi yahu bukadarmı kötüyüm ben ;D Önce onlar başlattı ama! Kuyruğuma basınca ısırıyorum ne yapayım ;D ;D

LRTD5' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız binin...

Ya da bunları bırakalım elektronikler halletsin, bağlayın bir toolbook'a, size anlatsın dertlerini :smiley: Mekanik arabada ustaya bağlıdır tespitler. Burada herşey belli....
V8 araç nispeten atmosferik oluşundan daha basit ve bakımı kolay... ACE sisteminin kontrolünü de TEst book ile yaptırabilirsiniz.

Bu kronik sorunları hızla halledip binerseniz moraliniz açısından daha faydalı olur :smiley:

Çok moral verici olmuş Serdarcım sağolasın ;D

discovery-V8' Alıntı:
Çok moral verici olmuş Serdarcım sağolasın ;D

;D Land Rover için yıllık bakım anlaşması yapılan servisler var mı? Daha ucuza mal olur böylece, ben süspansiyon ve elektronik parçalarına giricem yavaş yavaş, ekmek var bu markada :D

BolbuzJack' Alıntı:
;D Land Rover için yıllık bakım anlaşması yapılan servisler var mı? Daha ucuza mal olur böylece, ben süspansiyon ve elektronik parçalarına giricem yavaş yavaş, ekmek var bu markada :D

Hocam lütfen o pazarı ben kaptım... fazla girişken olmayalım :smiley: bakınız biz elimizde Jeeeeeep parçası bulunduruyor muyuz? Lütfen... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR