Dışarıdan Off-Road Yapanlar Hakkında Neler Düşünülüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigfoot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,622
Ynt: Dışarıdan Off-Road Yapanlar Hakkında Neler Düşünülüyor

Tempus' Alıntı:
arazi araçlarının çevreyi kirlettiğinden bahsedenler sanki kendileri elektirikli araçlar kullanıyor yada çevreyi kirletmemek için toplu taşıma araçlarınımı tercih ediyorlar. 4x4 kullanıyorum ama şimdiye kadar en az 1000 ağaç diktim, çanakkalede ormanlar yandığında oraya gittim bir hafta kaldım ve ağaçlandırma çalışmalarına katıldım. doğaya gittiğimde bir tek çöp atmam hatta ordaki çöpleri toplarım. toplu taşıma ile rahat gidebildiğim yerlere arabamla gitmem. Çöplerimi organiz ve dönüştürülebilir olarak iki ayrı şekilde toplar ve atarım. vs vs vs

Doğa ve çevre yararına hiçbirşey yapmayıp, sonra tv lerden gördükleri çevreci sloganları atanlara kıl oluyorum, eminimki çoğu bizim kadar doğaya duyarlı değildir. Çünkü şehirden dışarı çıkmazlar, çıktıklarındada tatilköylerine giderler. Biz ise doğayı en çok yaşayanlar olduğumuz için onun değerinide en çok bilenleriz. Birgün elektrikli 4x4 ler çıkar (ki çıkmaya başladı) benimde almaya gücüm yeterse zaten alırım.
:smiley:

Bunu bizim için söylemiyorlarki. 4x4 alıp asfalttan çıkmadan yüzbinlerce km yapanlar için söylüyorlar :smiley:
Bence haklılık payı da var. Sonuçta büyük motorlar havayı daha çok kirletiyor.

Etiketler

Asfalttan çıkmış adam zaten doğayı seven adamdır.
Doğaya zarar vermesi söz konusu bile değil :smiley:

Ben çevre yönünden yaklaşmak istiyorum;

Bizler her ne kadar doğayı çok seven ve onunla vakit geçirmek isteyen insanlar da olsak, şunu kabıul etmeliyiz ki, aktivitemizin doğaya direkt bir katkısı olmadığı gibi, küçük denebilecek ölçülerde zararı var. Bu nedenle doğaya zarar veren insanlar olarak görülmemek için, verdiğimiz zararıın karşılığında, doğa sevgisini başkalarına yayarak, çevreci etkinlikleri destekleyerek ve hatta içinde bulunarak bunu telafi etmeliyiz. Kendimizi kandırmayalım.

arkadaşlar merhaba.
pazar günü TRAKOFF olarak bu sporu insanlara tanıtmak ve içimizdeki doğa sevgisini bir nebze aşılayabilmek için çorlu önerler mevkiinde parkur hazırladık.önerler köyünden bir çok kez geçmiştik.hep gözlerin ''yinemi bunlar yahu'' dediklerini düşünürdüm.
etkinliğimize ilgi beklediğimizden fazla oldu.çevre halkına güzel bir seyir yaşattığımızı düşünüyoruz.insanların bize bakış açısını ve offroada belkide bakış açıları değişir düşüncesi ile onları araçlarımıza bindirip (yanlış anlaşılmasın co-pilot koltuğunda) parkurda dolaştırdık.onların gözlerindeki ışığın bile değiştiğini gördük.akşam finalinde hep şu soru vardı ''bir sonraki etkinlik ne zaman'' sizi nerden takip edebiliriz'' gibi.

Önerlerden ayrılırken belkide ilk defa bu kadar rahat ve gururlu bir şekilde Önerler köyünden geçtim.

Sanırım biraz olsun rahatladım.

Etkinliğinizi, üyesi olduğunuz bu forumdan duyurdunuz mu ? ;) Ben gelebiliridim :smiley:

Jeep34' Alıntı:
Etkinliğinizi, üyesi olduğunuz bu forumdan duyurdunuz mu ? ;) Ben gelebiliridim :smiley:

en çok üzüldüğümüz konuda bu ya zaten.
3 -4 gün içinde böylesi bir plan yapıldı.
gezenbilirde duyuru yapmadık diye inanın içim kan ağlıyor.

ilginizi çekerse

www.trakoff.org

klübün sitesi.

itiraftır....
şuan ne düşündükleri umrumda bile değil.
bir an önce yağmur yağsında,artık kuru sert toprakta gitmekten kurtulayım.
çamura batıp aracımı balçık deryasından kurtarayım. :D :D
eve döndüğüm zaman eşim kapıda karşılayıp '' hayır hayııııır olmaz kapıda elbiselerini çıkarmadan eve adımını atamazsın'' desin. ;D ;D ;D
yorgunluğun üzerine sıcak bir çay içeyim. ;)

bigfoot' Alıntı:
herkese selam.
bu konu beni her zaman rahatsız etmiştir.kiminle konuşsak bizler için genelde aynı cümleleri kullanıyorlar.kimi '' sizde çoook para var '' kimi ''bırakın yahu çamura girmek araçları kırmak adama ne kazandırır'' gibi söylemlerde bulunuyor.

bu konunun çok ciddi olduğunu düşünüyorum.

sizin duyumlarınız nedir.
bence öyle diyenleri sağ koltuğa oturtup korkudan inicem diyene kadar arazide gezeceksin :smiley:

concrete' Alıntı:
Ben çevre yönünden yaklaşmak istiyorum;

Bizler her ne kadar doğayı çok seven ve onunla vakit geçirmek isteyen insanlar da olsak, şunu kabıul etmeliyiz ki, aktivitemizin doğaya direkt bir katkısı olmadığı gibi, küçük denebilecek ölçülerde zararı var. Bu nedenle doğaya zarar veren insanlar olarak görülmemek için, verdiğimiz zararıın karşılığında, doğa sevgisini başkalarına yayarak, çevreci etkinlikleri destekleyerek ve hatta içinde bulunarak bunu telafi etmeliyiz. Kendimizi kandırmayalım.
Önemli bir konuya değinmişsiniz. Bu aileye katılmadan önce ben sadece bir doğaseverdim. Şimdi ise sizin de belirttiğiniz gibi bu sevgiyi çevremdeki herkese aşılamaya çalışan, doğaya karşılı daha saygılı ve duyarlı biri haline geldim. Derneğin, çevreye verilecek zarar konusunda ne kadar hassas davrandığını ve taviz vermediğini üyelerin de buna büyük ölçüde dikkat ettiğine şahit oldum. Ancak bu aktivitelerle ilgili diğer başka grupların veya kişilerin ne kadar hassasiyet gösterdiği tartışılır tabii.

Bu derneğe üye olmadan önce benimde düşüncem '' yazık bu araçlara'' şeklinde idi :D

34sel' Alıntı:
Önemli bir konuya değinmişsiniz. Bu aileye katılmadan önce ben sadece bir doğaseverdim. Şimdi ise sizin de belirttiğiniz gibi bu sevgiyi çevremdeki herkese aşılamaya çalışan, doğaya karşılı daha saygılı ve duyarlı biri haline geldim. Derneğin, çevreye verilecek zarar konusunda ne kadar hassas davrandığını ve taviz vermediğini üyelerin de buna büyük ölçüde dikkat ettiğine şahit oldum. Ancak bu aktivitelerle ilgili diğer başka grupların veya kişilerin ne kadar hassasiyet gösterdiği tartışılır tabii.

Bu derneğe üye olmadan önce benimde düşüncem '' yazık bu araçlara'' şeklinde idi :D

Doğa sevgisini en çok aşılamaya çalıştığım kişi 3 yaşındaki kızım. Bu aktivite işime çok yarıyor. Hafta sonları zaman zaman birlikte ormanda piknik yapmaya gidiyoruz. Dönüşte uyuyakalmış oluyor.

Bu sevgi aşılanam işini, hemen büyük kalabalıklar için düşünmektense, çok yakınımızdaki insanlarla başlamalıyız sanki.

Selamlar,

Jeep34' Alıntı:
Çevre kirlenmesine bu hafta sonu akşam üzeri Şile'de bir kez daha şahit oldum. Tüm sahil, liman ve çevresi sanki Kadıköy salı pazarı yeni kalkmış gibiydi. :(

Bizler değil çöpü bırakmak, poşetleyip yanımızda götürenlerdeniz. Bunu söylemek bile abes olması gereken budur. Festival sonrası ortalığın temiz olması bunun ispatı değil mi ? 3 gün yedik iştik, sanki oraya kimse gelmemiş gibi temizdi. Maval okuyanlara dayanamıyorum.

Şile sahilinin pis olmasına en büyük sebep insanlar dışında geçen gemilerin çöplerini denize bırakmaları. Dalgalar bu çöpleri kıyılara atıyor ve ciddi anlamda bir kirlilik yaratıyor. Bunu dışında birde mangalcılar rezil ediyorlar. Kıymet bilmek lazım.

yaklaşık 1.5 aydır samuraimi kullanmıyordum.
çevremdekilerin beni binek araçta görünce bakışlarından '' yahu nerede şu canavar '' dediklerini hissedebiliyorum. ::smiley: ::smiley:
yarın sabah herkese sürpriz yapacağım ;D ;D ;D
beter böceğimle dolaşıp hava alacağız.
özledim valla ;)
sade ben değil çevredekilerde özledi beter böceğimi ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR