L1 bobini 220μHmyurtsever' Alıntı:karhan beyin devreyi denedim ama çalışmadı. az önce serdar beyin devreyi kurdum gayet güzel çalışıyor. vınnnlama sesi bobin ile birlikte aküye bağladığım kablolardan da geliyor.
yalnız çıkış voltajını ölçtüğümde 106 volt u gördüm. ve mosfet aşırı ısınıyor. sürekli bıraksam yanacak gibi.
devrede tek farklı olan eleman L1 bobini 1000 mikro farad değilde 680 mikro farad.
acaba büyüzden olabilirmi ısınma sorunu.
devre aynı zamanda 0.50 amper akım çekiyor. fazla.
myurtsever' Alıntı:araştırınca aspirin olayına rastlamıştım. ama kullananlar son bir çalışıtırma için eve götürecek kadar aküyü kullanmak için yapmışlar genelde.
siz aspirini attıktan sonra kullanmaya devem edebildinizmi. yoksa aküyü değiştridinizmi
Transistörünün ve diyodunuz yanabilirdi. Transistör iletime geçtikçe aküyü diyot ve transistör üzerinden kısa devre oluyordu. Kullandığınız kablolar, diyot ve transistör üzerindeki gerilim düşümlerinin izin verdiği kadar akım oluşmuştur.myurtsever' Alıntı:çok akım çeken, çok ısınan, ve çok vınlayan ilk devredeki hatayı buldum. fastrecovery diyotu ters takmışım .
diyotu ters taktığımda akım bakımından doğru yönde takılmış oluyor, fazla akım geçmesine ve aşırı ısınmaya neden oluyormuş. ama çıkış voltajını da baya arttırıyor.