Defneder pickup sandik ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzhan3434 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,779

oguzhan3434

Zirve
110 def in arka kasasinin taban kismina uzunlugu 170 eni 90 yuksekligi 24 cm olan bir kasa yaptirmak istiyorum.hem uzerine cadir kurabilirim hemde icine biseyler koyabilicegim su gecirmez bir alan yaratmak istiyorum.yukari dogru acilan 2 veya 3 kapak li birsey.suan aliminyumdan yaptirrim diye dusunuyorum.ornek olarak kirmizi arabayi yukledim.ortada kalan boslugu kapatip duz olmasini istiyorum.
1.si istanbulda nerde yaptirabilirim ?
2.si baska bir malzeme mi kullanmaliyim ?
3.su baska fikri olan varmi :smiley: ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ImageUploadedByTapatalk1419544584.848125.jpg

ImageUploadedByTapatalk1419544799.511169.jpg

Etiketler
Ynt: Defneder Pickup Sandik ?

Merhaba,
Bence iki üç kapak yerine, kırmızı örnek araçtaki gibi tek kapak daha iyi ve pratik olur.
Malzeme olarak ne kullanırsanız kullanın, kapatmak istediğiniz 90cm genişliğin altına, araç boyuna paralel (kılıcına) en az bir destek atmanız lazım. Böylelikle, kapağın altında oluşturduğunuz saklama bölmesi de ikiye ayrılmış olur. İki destek belki daha bile iyi olabilir, değerlendirme sizin.

Not: Benim araçta o havuzun ölçüleri 925x220mm

Çizim üzerinde tarif edersem daha anlaşılır olacak.
Aşağıdaki gibi havuzu, yandaki oturaklarla aynı seviyeye getirip üzerine çadır kurmayı düşünüyorsunuz. Doğru mu?
Kırmızı araçtaki gibi, kapağı uzak kenardan menteşeli ve tek parça yapmak lazım diyorum ben.

11.jpg

Ynt: Defneder pickup sandik ?

Abi kapak ihtiyacim yok ki yaptirirsam cok sikinti cikacak hatta,tenteli arazi tasiti diye geciyor arac.verdiginiz cizim super oldu cok isime yarayacak.aynen boyle bisey yapmak istiyorum

ben tabana sabitleyip sökebileceğim aluminyum sandıklar yapmayı düşünmüştüm aracım için, hareketli olacak, kamp alanında vs söküp alacağım üzerinden, diğer zamanlarda aracın üzernde kalmayacak şekilde. ancak marketlerde ve bu tür malzeme satan yerlerde yaptığım malzeme ve fiyat araştırmalarında mevcut malların uçuk rakamlara satıldığını gördüm. aluminyum 3 mm levhadan kesme bükme kaynatma yolu ile imal ettirmeyi planlıyorum. kapaklarına contalamalar falan yaparak. menteşe kilit vs. arayışlarım zamanı geldiğinde başlayacak.

bu arada bendede 110 hcpu araç var yerli. kasayı tampon hizasında, enini kasa hizasında ufalttım, taban ve davlumbazlar çöp oldu tabi:smiley:))) zaten çöp gibiydi. tabanı ve davlumbazları playwood malzemeden yapmayı düşünüyorum; fikriniz nedir?

Yavuz hocam,
Ekli fotoğraflardaki gibi orjinal sandıklar yapabilirsin. Veya hurdacılarda da bulabilirsin belki. Askeri araçlarda kullanıldığını duymuştum bu sandıkların.

storage-boxes.jpg

Ekli dosyalar

• IMG00151.jpg
    IMG00151.jpg
    65.9 KB · Görüntüleme: 254

Plywood malzemeden yapacaksan tabanı, belki benim araçtan çıkan, aynı malzemeden sandıklar ve sürgülü sandık işine yarar.
Bir incele.

20140804_160725_Richtone(HDR)_resized.jpg

20140804_160900_Richtone(HDR)_resized.jpg

Ekli dosyalar

• 20140804_160643_Richtone(HDR)_resized.jpg
    20140804_160643_Richtone(HDR)_resized.jpg
    116.9 KB · Görüntüleme: 245

Şenol hocam, tam olarak aklımdakile eklediğin resimlerdeki gibi birşey. Acaba playwood un incesi varmıdır? 10 mm gibi acaba ondan yapıp marin tutkalla köşelerine aluminyum kasamı yapıştırsam yada komple aluminyumdanmı yapsam biraz düşüneyim.zamanı gelince.

Eğer sandık için su ve toz izolasyonu ön planda ise Thermobox düşünülebilir kanatindeyim. 90 lt.lik olanlar için İstanbul merkezli bir firma 325+KDV gibi bir fiyat verdi. Su,Toz aynı zamanda Isı izolasyonu sözkonusu.
Dış ölçü (cm) 62 x 43 x 66
İç ölçü (cm) 54 x 33 x 51
Kapasite(lt) 90

Katlanır kapatma sistemleri için örnek teşkil edilebilecek bir çalışmaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Oğuzhan bey için bir seçenek olabilir mi? Benzeri ürünü yerli bir firma üretme aşamasında...

http://www.foldacover.com/photos-and-video/

Bugun tanidik bir ustayla gorustum.mentese yapmayalim dedi titresimli aaclar bunlar uzun omurlu olmaz dedi.su defenderda cok kullanilan baklava desenli alüminyumdan 2 parca halinde kutu yapip koyucaz.kutularin tek tarafi acik kalicak ufak bi kapak yapicaz.totalde 450 lira gibi bi rakam cikiyor.3 plaka gidiyor.isteyen olursa yaptirabilirim fazladan detaylari paylasirim yine,simdilik bu aklimiza yatti baska fikirlere yine acigiz :smiley:

tarot_12' Alıntı:
Katlanır kapatma sistemleri için örnek teşkil edilebilecek bir çalışmaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Oğuzhan bey için bir seçenek olabilir mi? Benzeri ürünü yerli bir firma üretme aşamasında...

http://www.foldacover.com/photos-and-video/
bu firma daha once de karsima cikti urunleri cok kaliteli gercekten tam aradigim tarz bu aslinda ama yapicak firma bulamadim.bir iki tane kasa yapan firma ile gorustum bu enduro motorlarindaki kutulardan yapiyorlar olcu 85/90/20 * 2 dedik fiyat 5-6 bin tl arasi cikti yanasmadik bizde :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri