Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,277

sertem41

Zirve
Yer
KOCAELİ
Selamlar;

Bu konu başlığıda nereden çıktı diyeceksiniz. Kısaca anlatmaya çalışayım.

Uzun zamandır sitede ki konu başlıkları altında yazılanlara baktığım da gerçekten bu DEFENDER sevdasının bir ayrıcalık olduğunu gördüm. Bunu öyle bir güzel şekilde anlatıyorlar ki sanırsanız aralarında duygusal bir bağ var. Aslında yok da değil hani. Çoğu aracını çocuğu gibi seviyor, arkadaşı, dostu gibi değer veriyor, onlara çok iyi bakıyorlar. Onların her türlü ihtiyaçalarını karşılamaya çalışıyorlar. Aralarındaki bu ilişkiyi onlar kadar ben tabi ki anlatamam, onlara isim takmak bile bir ayrıcalık olsa gerek. Taktirle karşılıyorum, hepsini canı gönülden kutluyorum ve bizlere desteklerini esirgememelerini rica ediyorum.

Konu başlıkları altında yapılan paylaşımlarda bu araca sahip olanlar da var olmayanalarda var, bir DEFENDER almak isteyen arkadaşlarımız da epeyce mevcut. Ben dahil olmak üzere... Bu sevdaya kapılmış hasretle sevdiğimize kavuşmayı bekler gibi o günü iple çeken arkadaşlarımız için ortak bir alan oluşturmak istedim.

DEFENDER'ı olup ta bizlere önerilerde bulunacak, sorduğumuz bir takım sorulara verilen cevapların başka başlıklar altında kaybolup gitmesini önlemek amacıyla bu başlık altında toplanmasının uygun olduğunu düşünerek, her dostumuzun katılım ve paylaşımlarını tüm kalbimle rica ediyorum.

Vereceğeniz her türlü bilginin ne kadar önemli olduğunu ve bizler için ne kadar kıymetli olduğunu belirtmek isterim.

Değerli DEFENDERI OLMAYAN DEFENDER SEVDALILARI;

Sorularınızı, merak ettiklerinizi, arayışlarınızı burada diğer dostlarla paylaşırsak bizlere ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarına inancımız sonsuzdur.

Şimdiden değerli paylaşımlarınız için teşekkür eder, hoş sohbetler dilerim.

Saygılarımla.

Serhat TEMİZCE

Etiketler
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

Evet Serhat bende aynı kulvarın koşucusuyum. Geçen hafta İzmirden kalktım Sakarya Bursa dolaştım elim boş döndüm. Benin beğendiğimi cebimdeki para beğenmiyor Paranın beğendiğinide ben beğenmiyorum. Velhasıl bekliyorum kenarda. İnşallah bir gün gelecek def'im olacak diyorum. Darısı sevenlerin başına. Saygılar...

doçhasan' Alıntı:
Evet Serhat bende aynı kulvarın koşucusuyum. Geçen hafta İzmirden kalktım Sakarya Bursa dolaştım elim boş döndüm. Benin beğendiğimi cebimdeki para beğenmiyor Paranın beğendiğinide ben beğenmiyorum. Velhasıl bekliyorum kenarda. İnşallah bir gün gelecek def'im olacak diyorum. Darısı sevenlerin başına. Saygılar...

Merhaba Hasan Bey;

Bir bildiğiniz vardı herhalde bu kadar uzun yollar dolaşmışsınız, elinizin de boş dönmesine gerçekten üzüldüm.

Bilgilerinizi burada paylaşırsanız oratk bir şey ler bulabiliriz.

Herşeyin hayırlısı.

Saygılar.

TAMERŞENER' Alıntı:
Serhat Bey
Giresun'daki ambulaslar hakkında bilginiz varmı?

Tamer Bey merhaba;

Giresundaki ambulanslardan haberim yok, kapalı kasalarla ilgilenmediğim için dikkatimi çekmedi hiç. Ama olduğunu sanmıyorum, tekrar bakar bilgi veririm.

Saygılar.

Seni uzakdan sevmek, aşkların en güzeli ;D benim defender sevdam da bu şekilde ;D

Serhat bey,
Güzel bir başlık olmuş elinize sağlık umarım ilk mesajınızda açıkladığınız amacına birlikte ulaştırırız diyecem .. ama başlığa bakınca benim gibi Defender'ı olan Defender sevdalılarının buraya pek yazmaması gerekiyor gibi :smiley:

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Serhat bey,
Güzel bir başlık olmuş elinize sağlık umarım ilk mesajınızda açıkladığınız amacına birlikte ulaştırırız diyecem .. ama başlığa bakınca benim gibi Defender'ı olan Defender sevdalılarının buraya pek yazmaması gerekiyor gibi :smiley:

Ertuğrul Bey merhaba;

Olurmu hiç, sizin gibi değerli bir üstata çok ihtiyacımız var, hele hele sizin o engin bilgilerinizden çok faydalanmamız lazım, sizleri gördükçe zaten ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu anlıyoruz.

Her zaman destekleriniz bekliyoruz.

Saygılar.

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Siz Kürşad'a bakmayın içinde biryerlerde Lexustan sonra bile hala bir defender'ı yakından sevme isteği vardır eminim :smiley:

90 kasa, turbo dizel yada V8 , 35 lastikli bişeye asla hayır demem :smiley: Yada seninki veya Mustafa abininki gibi bir 110 da olabilir :smiley:

ama bunlar dışındakileri uzakdan sevmek daha işime geliyor ::smiley:

Tempus' Alıntı:
90 kasa, turbo dizel yada V8 , 35 lastikli bişeye asla hayır demem :smiley: Yada seninki veya Mustafa abininki gibi bir 110 da olabilir :smiley:

ama bunlar dışındakileri uzakdan sevmek daha işime geliyor ::smiley:

Kürşat Bey merhabalar;

Herkesin kendine göre beklentileri var, beğenileri var, sonuçta yine sizinle alakalı herşey. Allah yardımcımız olsun, sabır versin bize gerisi kolay. Bizler zaten bunları bildiğimiz halde bu yola baş koyduk. Ertuğrulun Beyin aracı gibi daha ne güzel araçlarla var. Bakın siz bile ''neden olmasın'' der gibisiniz.

Merdivenleri basamak basamak çıkmasını yeğleyenlerdenim ben, zaman gösterecek bizlerede iyiyi, kötüyü. :D

Sizinde desteklerinizi bekliyoruz.

Saygılar.

İşte olmasını istediğim,yapmak istediğim araç...

84893607_PhEhYACh.jpg

Serhat bey , zaten defender gibi araçlar yürekden sevmezsen sahip olunabilecek araçlar değil, bu nedenle çok insan defender alır ama çoğu birkaç ay yada birkaç sene içinde satar, ama esas gönül verenler başka araca binmez. Defender la ilgili en büyük problem askeriye veya devlet çıkması bir defender alıp, arıza, sorun, bakım kısımlarını, kaportasını yenileyip eksiksiz bir off road aracım olucak sanılması. Hiç defender sahibi olmadım ama nerdeyse her hafta sonu farklı defenderlar ile araziye çıkıyorum arkadaşlarıma ait, ve servisde inceleyip bakıyorum rasladığımda. Dıştan birebir aynı görünen iki defender arasında tek benzer şey dış görünüşü olabiliyor. Birisi ile dünya turu atarsınız banamısın demez, diğeri ile İstanbuldan Boluya gitmeye dayanamazsınız, yoluda tamamlayamayabilirsiniz. Ve bu iki defenderinda birisinin fiyatı 10 000 ise diğeri 40 000 gibi uçuk farklar oluyor. Bence bu ve başka bazı nedenlerden dolayı defender sahibi olacakların iyi düşünüp karar vermesi lazım. Defenderdan ne bekliyorlar ve beklentilerini karşılayabilen bir defender yapmak için ne kadar para ayırabilecekler kenara. Defender denen araç benim hayatımda gördüğüm en farklı şekillerde yapılabilen araç. En az 10 farklı çeşit motor konabilir, bir o kadar farklı çeşit şanzuman konabilir, alt takım ve yürür aksamda bir o kadar farklı seçenekler bulabilirsiniz, lastikler, kilit seçimler, iç donanım ve dış görünüm derken tüm bu kombinasyonları çarptığınızda sonsuz seçenekde farklı defenderlar yaratılabilir neredeyse. Ama hepsinin adı Defender.

Gerçi Yavuz abinin Ankarada yeni topladığının adı Offender oldu :D

Tempus' Alıntı:
Serhat bey , zaten defender gibi araçlar yürekden sevmezsen sahip olunabilecek araçlar değil, bu nedenle çok insan defender alır ama çoğu birkaç ay yada birkaç sene içinde satar, ama esas gönül verenler başka araca binmez. Defender la ilgili en büyük problem askeriye veya devlet çıkması bir defender alıp, arıza, sorun, bakım kısımlarını, kaportasını yenileyip eksiksiz bir off road aracım olucak sanılması. Hiç defender sahibi olmadım ama nerdeyse her hafta sonu farklı defenderlar ile araziye çıkıyorum arkadaşlarıma ait, ve servisde inceleyip bakıyorum rasladığımda. Dıştan birebir aynı görünen iki defender arasında tek benzer şey dış görünüşü olabiliyor. Birisi ile dünya turu atarsınız banamısın demez, diğeri ile İstanbuldan Boluya gitmeye dayanamazsınız, yoluda tamamlayamayabilirsiniz. Ve bu iki defenderinda birisinin fiyatı 10 000 ise diğeri 40 000 gibi uçuk farklar oluyor. Bence bu ve başka bazı nedenlerden dolayı defender sahibi olacakların iyi düşünüp karar vermesi lazım. Defenderdan ne bekliyorlar ve beklentilerini karşılayabilen bir defender yapmak için ne kadar para ayırabilecekler kenara. Defender denen araç benim hayatımda gördüğüm en farklı şekillerde yapılabilen araç. En az 10 farklı çeşit motor konabilir, bir o kadar farklı çeşit şanzuman konabilir, alt takım ve yürür aksamda bir o kadar farklı seçenekler bulabilirsiniz, lastikler, kilit seçimler, iç donanım ve dış görünüm derken tüm bu kombinasyonları çarptığınızda sonsuz seçenekde farklı defenderlar yaratılabilir neredeyse. Ama hepsinin adı Defender.

Gerçi Yavuz abinin Ankarada yeni topladığının adı Offender oldu :D

Kürşad Bey;

Çok haklısınız, bu sitede ve gerçek hayatta bu dediklerinizin hepsini gördüm. Az önce de bahsettiğim ve siizn de değindiğiniz gibi beklentiler çok önemli. Bu kadar bekmemede ki sebeplerden de bir tanesi budur. Ya adam gibi araç bulacaksınız yapacaksınız, yada hiç bulaşmayacasınız.

Benim asıl amacım offroad olamdığı için daha farkı beklentiler içindeyim, fotoğraflardan da anlayacağınız üzere kendime arazi şartlarına uyabilen ve şekilden şekile sokabileceğim kamp olayımda bana yoldaş olacak bir DEFENDER yapma arzum var.

Acelem olmadığı için ve biraz da bütçe yaratmaya çalıştığım için şimdilik dersime çalışıyorum, her öneriyi her söylemi dikkate alıyorum, yapılanları dikkatle takip ediyorum.

Uzun bir yola çıktığımızın farkındayım. Bu aşkı yaşamadan bırakamaya niyetim yok. İlerisi ne olur bilinmez ama, ''yaşa ve gör '' demişler. ;)

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR