Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,279
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

Aracı park ettiğiniz yerde yağ göllenmesi oluyor mu? Belki yağ kaçakları vardır motorda. Motorun bu denli yağ eksiltmesi konusunda genel kanı motorun durumunun iyi olmadığı imiş. En azından bilgisi olan arkadaşlar bunu yazdı bunu söyledi.

Etiketler

Aracı park ettiğim yerde öyle bir yağ göllenmesi olmuyor bende birde dizel citröen c4 var onda gram eksiltme azaltma yok bende burda konuyu görmüşken soriyim dedim bu yağ yakmayı düzeltebileceğimiz bir durummu peki ?

İngilizler için şöyle bir laf vardır "defender dediğin mutlaka yağ akıtır, yağ akıtmıyorsa motorda yağ kalmamış demektir" ;D ;D ;D ;D ;D

selamlar ve sevgiler, tekeriniz düz bassın... 8) 8)

Erdoğan Abi müsadenle düzeltiyorum. "İngiliz arabaları için ne derler bilirsin. Altlarında yağ yoksa motorlarında da yoktur."

Yagi yakmasi ile kacirmasi farkli seyler. Yag kacirdigini gormek icin illa gollenme olmasi gerekmiyor. Aracin altina bakin az miktar da (siyah leke seklinde) olsa yag goruyor musunuz park ettiginiz yerde? O zaman kartelden yada bagli elemanlardan kaciriyor olabilir.

Yag yakar mi? Normelde olmamasi gerek. Olsa bu kadar ciddi bir kayip varken
duman renginden gorursunuz.

Bu arada ben Defender in yag akitmasi gerekliligine inanmayanlardanim.... Yagi kartel, diferansiyel yada sanzimandan kacirabilir. Bunlarin ya keceleri yada vidalari vardir. Bunlar duzgun sekilde monte edildi ise yag damlatmaz. Bugune kadar sahip oldugum hicbir Defender karteli yada sanziman/diferansiyel keceleri duzgun monte edildikten sonra yag kacirmadi. Otoparkta park yerimde yerde tek damla yag bulamazsiniz.

Benim kullandığım Defender'lar da yağ kaçırmıyor(du). Şuan kullandığım (300Tdi) yere tek damla bile damlatmadı.
Yağ yakıyor mu? Hayır.

Ne diyim hayırlısı o zaman bindikçe tanıdıkça daha iyi anliycaz derdini :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR