Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,283
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

slm arkadaşlar benim aracımda satılıktır 1987 model bd 30 motorlu heryeri muayyerdir yeni toplanmıştır plaka işlemleri sürüyor hemen hemen herşeyi yenidir eski malzeme yoktur aracımda diyebilirim....satma sebebimde iş dolayısı ile yoksa araç 10 numaradır..bi fiyat söyleyemiyorum cünkü piyasasını tam kestiremiyorum onun için teklifleri degerlendirecem....saygılar sevgiler...

Etiketler

evet malesef bende bu platfomdayım defendarım olmasada çok bindiğim bir araç ve beni kendine bağlayan sebep zaten bu. sizden ricam defender alım satım ve ihaleleri hakkında bu platforma da yansıtırsanız çok güzel olur şimdiden teşekkür ederim. allah inşallah defender dileyenlerin dileğiini kabul eder.

Pajero 2.6, sonrasında Toyota 4Runner, akabinde disco 300 TDI derken offroad sevdama ilk başladığımdan beri bir türlü yolumuzun kesişemediği Defender'da karar kıldım. 20-25 bin TL bütçeyle BD-30 Nissan motorlu Deefender aramaktayım.
neden BD 30 dersek forumdaki ilgili tüm başlıklara baktım. Turbosuz olmasına rağmen 100 HP tatminkar olması, arıza pek çıkarmaması şimdilik benim için artıları. pek anlamasam da dişli oranı da 1.41 olursa :smiley: süper olurmuş.

BD 30 BMC Levend l 100 araçlarda kullanılan bir motor. data bilgilerini netten bulamadım. tek bulabildiğim

http://www.dersadiesel.com/files/levend_100_cift_sira.pdf

acaba diyorum temiz bir Defender bulup bu motoru da 3-4 bin tl civarı bulabilir miyim?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-110-2.5-dizel-110615471/detay

netten şöyle bi defender a rastladım.

Selam bd30 motorun genelde piyasası 3000 ila 4000 tl civarında ben 3150 tl ye aldım dediğiniz gibi bu motorun bakım maliyeti, yakıtın düşük olması, düşük devirde yüksek tork üretmesi gibi bir arazi aracı için oldukça iyi özelliklere sahip benim için defenderden beklediklerimi karşılayacak hız konusu 120 km hızı binek araçla bile genelde geçmiyorum herkesin terçileri farklı olabilir

inş. bir gün benimde olacak bu canavardan gün sayıyorum kafamda yapılacaklar listesi hazırda duruyor bir tek aracı alıp kontağa vurup Bismillahirrahmanirrahim demek olacak.sonra bende aranıza katılacam şu motorumu atsak üstüne yoksa bu motor dahamı performanslıdır bu araca göre şanzuman aralıklarını soracam ne biliyim lastik ebatlarını soracam sizlere ama bir gün bende burda sizlerin arasında olacam artık bende bir defender sahibiyim diye

Ben de bir süredir aranızdayım. Şimdilik araştırma ve okumalar yapıyorum. Satılık ilanlarını inceliyorum. Kimlerin bu araçlardan neden vazgeçtiğini anlamaya çalışıyorum. (Neden ilgi uyandırdıklarını bildiğim için bu konuda bir araştırmam yok.) Aracın heybeti, yüzünün eskimeyen ifadesi ve ruhu ilk etapta beni cezbeden ayrıntıları oldu. Sormadan edemedim; düz 2.5 dizel bir defenderin 200 km' de yaklaşık 1 lt' ye yakın yağ yakması hayra mı yoksa motorun şehadetine mi dalalettir? Herkese hayırlı defender' ler ;)

Selam benim diyebileceğim 2.5 dizel duman atar rampada bayılır ama 200km 1 lt yağı sağlam motor yakmaz

Bugün İstanbul'dan bir satılık ilanı gördüm. İlanda yazan numaraya telefon ettim. Açan kişi burası Landrover servisi dedi. Araç sahibi müşterisiymiş. Kendisi başka araç aldığı için bunu satıyor dedi. Özelliklerini anlatmasını istedim. Anlattı. Yalnız bir ayrıntı midemi bulandırdı. Şehirdışına gittim geldim(Söylediği yer gidiş dönüş 400 km) 2lt bile yağ eksiltmedi dedi. "Zaten dizeller yağ eksiltir normaldir" diye de ekledi. Şöyle kabaca bir hesap yaparsak her 1 depo mazot alışta 2-3 lt yağ da eklemek gerekecek bu araca :eek:

10.000 km yol yaptığım düz dizel aracıma daha 100gr yağ koymadım.

Bu kadar yağ yakma işi bana anormal geldi. 01.02.2012 tarihinden bu yana 2,5 düz dizelim var. Aldığımda yağını değiştirmiştim. Sonra 5.000 km.de bir değiştirdim. Ekleme yapmadan. Ne o öyle 200 km.de 1 lt yağ. Mübarek mazot yerine yağ mı yakıyor ne! ;D

bende düz dizel bir araç aldım daha önce yazmıştım bu başlık altında bende aracıma kavuşacam inş. yazmıştım. aşşağı yukarı 5-6 ay oldu aracı alalı fakat ortalama bende 300 km 1 lt yağda ben koyuyorum bu neden olabilir ustaya getirince oda diyor yağ yakar abicim diye :/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR