Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,389
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

umutcelikel' Alıntı:
Vefik Bey selamlar. Depodaki görsel yarım depo malesef yarım depo olmuyor hiçbir zaman, tam fulleyip km yapıp tekrar fulleyerek hesaplayın derim, zira bendeki 300Tdi 110 5 sene önce 32-33 kuruş yakıyordu.
O da doğru.Yakıt şamandırasıyla yakıt göstergesi arasında bir uyum sorunu oluyor genelde.Biri otokar yapımı biri ingiliz yapımı olduğundan kaynaklanıyor diye biliyorum.Kronik bir sorun.

Etiketler

umutcelikel' Alıntı:
Depodaki görsel yarım depo malesef yarım depo olmuyor hiçbir zaman, tam fulleyip km yapıp tekrar fulleyerek hesaplayın derim, zira bendeki 300Tdi 110 5 sene önce 32-33 kuruş yakıyordu.

Geçen senede benim sattığım 2.5 düz dizel ortalama 250, 300 yakıyordu şehir içi vede arazi .
Yıl farkına bakarsak turbo fazla gibime geldi gerçi motor büyük ama.

ANKARA' Alıntı:
Geçen senede benim sattığım 2.5 düz dizel ortalama 250, 300 yakıyordu şehir içi vede arazi .
Yıl farkına bakarsak turbo fazla gibime geldi gerçi motor büyük ama.
Hacim aynı, her ikisi de 2.5, ancak şu anda düz dizeller 30, tdi'lar 35'den aşağı değildir tüketim.
10 numara yağ yakıyorsanız farklı tabi ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Hacim aynı, her ikisi de 2.5, ancak şu anda düz dizeller 30, tdi'lar 35'den aşağı değildir tüketim.
10 numara yağ yakıyorsanız farklı tabi ;D ;D

Sıkı dur ;D ;D ;D araba 10 numaraydı ;D ;D ;D

55 binde orjinal karayollarında yatmış 20 senede yaptığı km ve ihaleye katılanların sayısıyla yine ben arabayı satarak yazık ettim ;D ;D ;D

selamlar defender sevdalıları,ben şuan mamlelette av sezonu için bulunmakta idim.ve bir avcı dostumuz yurt dışından avlanmak içingelecekti,ve 4x4 araç alacaktı tahmin edeceginiz gibi defender alıp geldi,tabiki gece gündüz demeden çıktık,daglara yokuşlara,ben defenderin bukadar güçlü keçi gibi bir araç oldugunu gerçekten görünce şaşırıp kaldım,öyle karlı çamurlu yolları okadar rahat geçtikki inanması zor gece oldugundan foto çekemedik.valla olmaz böyle bir araç yahu, :Dyeni görüntüler ekliyeceğim.saygılar..[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMG0118A.jpg

IMG0121A.jpg

IMG0130A.jpg

İrfan selam;

Yurt dışından avlanmak için gelen arkadaş sana aracı bıraksında gitsin, o kadar arkadaşlık olsun değilmi.

Yapsın sana bir güzellik.

sertem41' Alıntı:
İrfan selam;

Yurt dışından avlanmak için gelen arkadaş sana aracı bıraksında gitsin, o kadar arkadaşlık olsun değilmi.

öyle arkadaş herkese lazım be abi :smiley:

merhabalar bende aynı dert in sahibi bi defender aşığıyım hatta bu aralar bi defender almaya çok yakınım bolu da yaşadığım için benim için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum...şimdi benim asıl derdim tabiki sizin tecrübelerinizden yararlanmak bu araç, eğer alırsam benim benim ilk arazi aracım olacak aracı bugün biraz kullanma imkanı buldum defenderı biraz yorucu ama harikaydı... soruma gelince araç 88 MODEL İNGİLİZ 110 DİZELl toplanmış bi araç, araçta 32 veya 33 kar lastiği var(jant lastiğinin 3500 tl olduğu söyleniyor) tam emin değilim... 8 cm yükseltilmiş... koltuklar yenilenmiş arka koltuk geriye çekilmiş yatak olabiliyor..telsizi var..kaporta boyaya baktırdım iyi olduğu söylendi...motor fena değil yakın zamanda üzmez seni dendi...bütün konsol düğmeleri çalışır durumda... ön tamponda vinç var... 18000 tl

aklıma gelenler bunlar teknik verilerle ilgili bi bilgim olmadığı için net bişeyler yazamıyorum..benim burdaki telaşım acaba bu araçları alırken en çok dikkat etmem gereken şey nedir ? fiyat hakkındaki görüşleriniz nedir? birde ben eğer bu aracı alırsam kesinlikle hidrolik direksiyon taktırmak istiyorum çünkü bu aracı bu haliyle şehiriçinde kullanmak çok zor geldi bana ve kesinlikle o lastikler takılıyken benim hayalimdeki defendır... yazdıklarımla ilgili yorumlarınızı rica ediyorum...SAYGILARIMLA
KEMAL

Merhaba Kemal Bey,

Satın almayı düşündüğünüz 88 model Defender sanırım 2.5 Düz dizel ve beyaz renk galiba. Malum sitedeki ilanından aracı biliyorum sanırım. Ben de 2.5 düz dizel kullanıcısım ve tek aracım, günlük kullanıyorum. Size tavsiyem: Hidrolik direksiyon taktırmamanız, sebebi: motora hidrolik pompanın kayışını bağlattığınızda muhakkak yaklaşık 6 beygir kadar kaybınız olacaktır. 2.5 düz dizel'de her beygirin ne kadar kıymetli olduğunu, forumdaki yazıları okuduğunuzda anlayacaksınız ;D ;D ;D Ama tabiki tercih sizindir, sonuçta hidrolik direksiyon çok büyük rahatlık :D

Ben kendi aracımdan, hidrolik direksiyon olmamasına rağmen çok memnunum fakat belirteyim ki: asla normal binek otomobil sürüşü, seriliği ve konforu yoktur. Bu saydıklarım benim için hiç önemli değil, sağdan sağdan gitmeyi yadırgamıyorum :D

Defender almaya niyetlendiğinizde, acizane önerim: Kaporta ve konfor detaylarından çok yürüyen aksam üzerinde durmanızdır. Kaporta ve iç döşemeleri, koltukları kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Telsiz, vinç vb. donanımlarında bence hiçbir önemi yok ( şahsım adına konuşuyorum, eğer var ise iyidir tabi ). Lastiklerin iyi durumda olması da güzel fakat araç satışında; satıcı tarafından lastik ve jant promosyonu bana biraz ''Cadde otomobilleri'' pazarlığı gibi gelir ;D Yine şahsi fikrimdir: Ben orjinal ebatlı, orjinal lastik ve jant taraftarıyım :D :D :D
Yükseltme kiti de güzel bir donanım, arazide çok işe yarar. Tüm elektrik aksamının da çalışıyor olması çok önemli.

Kısaca önerim, Defender'ın motor - diferansiyeller - frenler - süspansiyon ve yaylar - alt bağlantı parçaları ve bunların burçları gibi, ilk olarak yürüyen aksamı komple inceletmeniz ve bunlara dikkat etmenizdir. Makyaj zaten kendini gösterir ve eğer isterseniz zaten siz daha makyaj yaptırırsınız Defender'a, kendisi asla hayır demez :D :D :D

Hayırlı olsun,

Saygılar.

Barış

Barış kardeşime katılıyorum.

Fakat;
Barış kardeşim kendine göre yorumlamış. Haklı olduğu konular motor ve yürüyen aksam en başta olmazsa olmazlardan. Fakt diğer tefarruatlar dediğimizşeylerde araçta para tutan şeyler, dipsiz kuyu gibi olan bu raçta her yaptırmak istediğiniz şey ciddi para tutuyor, bulduğunuz araçta bu tür aksamlarım olması gayet güzel, zaten istenen parada bu yüzden alınıyor çoğunlukla. Bu söylenen aksesuar olarak tabir ettiğimiz jant, lastik, vinç, snorkel, ön konsol, telsiz, teyp, koltuklar, yüklseltme vb şeyler ciddi bir rakam tutuyor.

Aracın kaportası ve boyası önemli olmasa bu aksesuarlar önemli olmasada zamanla bunları yaptırmayı mutlaka istiyorsunuz. Hidrolik direksiyon benim araçta da yok fakat arazide ve uzun yolda problem olmuyor, şehir içine girdiniz mi veya herhangi manevra aksiyonu yapmanız gerektiğinde benim gibi lastikleriniz geniş ise yandınız, bol bol kas yaparsınız benim gibi :D :D :D. Ben kim ne derse desin hidrolik direksiyon taktırmaktan yanayım. Barış kardeşimin lastikleri normal ebat ve araç benimkine göre biraz daha hafif olduğundan dolayı kullanmasını problem yaşamıyor. Ama hidrolik direksiyon dan hidrolik direksiyona fark var, iyi araştırmak lazım.

Barış kardeşim gibi bende önce motor, yürüyen aksam, debriyaj ve fren sistemi, alt takımlar da sağlamsa eğer, birde üstüne bu sayılan aksesuarlarda varsa eh daha ne diyelim...

Hayırlı olsun diyelim. :D :D :D

Barış ve Serhat beyler,
öncelikle yorumlarınız için teş. ederim dedğim gibi benim ilk aracım olacak ve bu konularda çok bilgisizim bunu bugün forumda okuduklarımdan sonra kesin anladım ve ayrıca iyiki böyle sıcak ve samimi bir paylaşım ortamı var...bugün baya bişeyler öğrendim ve bu işlerde kesinlikle acele etmenin yanlış bi yol olacağını düşünüyorum...o yüzden satın alma konusunda biraz pasif duruma geçme kararı aldım...forumu tamamen talan ettikten sonra bi kaç sürüş deneyiminden sonra son kararımı verip aranıza katılmaktan yanayım...
Teşekkürler...KEMAL

keeeemal' Alıntı:
Barış ve Serhat beyler,
öncelikle yorumlarınız için teş. ederim dedğim gibi benim ilk aracım olacak ve bu konularda çok bilgisizim bunu bugün forumda okuduklarımdan sonra kesin anladım ve ayrıca iyiki böyle sıcak ve samimi bir paylaşım ortamı var...bugün baya bişeyler öğrendim ve bu işlerde kesinlikle acele etmenin yanlış bi yol olacağını düşünüyorum...o yüzden satın alma konusunda biraz pasif duruma geçme kararı aldım...forumu tamamen talan ettikten sonra bi kaç sürüş deneyiminden sonra son kararımı verip aranıza katılmaktan yanayım...
Teşekkürler...KEMAL

iyi fikir : )))

sertem41' Alıntı:
İrfan selam;

serhat abi yalvardım yakardım ama nafile anca kullanmaya bile iki tur zor verdi ya.saglık olsun yeterki dostumuzda defender olsun:smiley:

herkese merhaba bende defender hayranıyım
18 yaşımdayken birtane toplamıştık 2 sene kullandım o gündelerden beri hala aklımdadır.
110 pick-up td5 hayallerimi süslüyor ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR