Defender Sahipleri Arasına Katılmak İstiyorum, Yardım Lütfen:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defendermania Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,595
Ynt: Defender Sahipleri Arasına Katılmak İstiyorum, Yardım Lütfen:smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28410.msg244512#msg244512

Bu araçla ile ilgili fikirlerinizi yorumlarınızı rica etsem?
obozkır01 mesajına cevap veremiyorum yeniyim burada malesef:( Aracın son haliyle ilgili iç dış motor aksamları ile ilgili biraz daha bilgi ve fotoğraf alabilirsem çok yardımcı olacaktır.

Teşekkürler...

Etiketler

Defendermania' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28410.msg244512#msg244512

Bu araçla ile ilgili fikirlerinizi yorumlarınızı rica etsem?
obozkır01 mesajına cevap veremiyorum yeniyim burada malesef:( Aracın son haliyle ilgili iç dış motor aksamları ile ilgili biraz daha bilgi ve fotoğraf alabilirsem çok yardımcı olacaktır.

Teşekkürler...

Bu araçla ilgili yorum yapacak bir dolu insan bulursunuz ve hepsinin de yorumu aynı olacaktır..En ince detayına kadar sıfırlanmış..Tertemiz bir Defender..Hasan Bey bu araca hem çok vakit hem de çok para harcadı...Son satış fiyatı nedir bilmiyorum ama araca olumsuz tek kelime edemem..Bence bir konuşun..

ben de yapım aşamasını incelemiştim şimdi tekrar bakıyorum gerçekten çok iyi bir araca benziyor. mesajlara cevap vereme sebebim henüz 20 mesaj yazmamam sanıyorum değil mi?

Defendermania' Alıntı:
ben de yapım aşamasını incelemiştim şimdi tekrar bakıyorum gerçekten çok iyi bir araca benziyor. mesajlara cevap vereme sebebim henüz 20 mesaj yazmamam sanıyorum değil mi?

Sanırım o yüzden ..Eğer ciddi ilgileniyorsanız Hasan Bey'in telefonunu vereyim..Görüşün..Zamanında çok tavsiye aldığım için bende kayıtlıydı ;D

bana mesaj atan arkadaş ocak ayında Hasan bey'den almış aracı. Ama yine de Hasan Bey'in telefonu varsa belki ondan alabilirim iletişim numarasını.
yada buraya tekrar yazayım obozkr1 Öğün Bey bana bir telefon numarası yollarsanız arayıp konuşmak isterim araç hakkında. Henüz 20 mesajı doldurmadığım için mesajları cevaplayamıyorum:(
Yada ben biraz sağa sola mesaj yazıp 20yi bulayım en kısa sürede:smiley:

nordic1903' Alıntı:
Sanırım o yüzden ..Eğer ciddi ilgileniyorsanız Hasan Bey'in telefonunu vereyim..Görüşün..Zamanında çok tavsiye aldığım için bende kayıtlıydı ;D

Telefon için teşekkür ederim. Aradım toplantıdaydı Hasan Bey. Bakalım artık inşallah ulaşacağız bir şekilde:smiley:

Defendermania' Alıntı:
Telefon için teşekkür ederim. Aradım toplantıdaydı Hasan Bey. Bakalım artık inşallah ulaşacağız bir şekilde:smiley:

Ulaşırsınız merak etmeyin..O olmazsa başkası olur..Sabır defender sahibi olmak için öenmli bir şarttır..Önceden de bahsettiğim gibi benim 9 ayımı aldı..12 araba baktım :smiley: Bilmem anlatabildim mi ;D ;D ;D

nordic1903' Alıntı:
Ulaşırsınız merak etmeyin..O olmazsa başkası olur..Sabır defender sahibi olmak için öenmli bir şarttır..Önceden de bahsettiğim gibi benim 9 ayımı aldı..12 araba baktım :smiley: Bilmem anlatabildim mi ;D ;D ;D

Bu aracın yapım aşamasını okumuştum, şimdi baştan bir daha baktım. herşey çok güzel gözüküyor. Fiyat konusunda bir bilgim yok. Tabi aracın son durumu hakkında da bilgi almak istiyorum. Hatta istanbuldaysa ilk iş gidip görmek istiyorum:smiley:

sevgili arkadaşım, düşmüş olduğun bu sevdanın aynısını yaşamış biri olarak son 15-20 günde baktığım bazı defenderlerden bahsedeyim sana;

1-

Rize'de (Ardeşen) 87 110 kasa beyaz bir dizel var, dıştan boyası iyi, beyaz kasa siyah tavan, acil 4 lastik istiyor, döşemesi hiç yok komple döşeme lazım (tavanı ve panzulotları mevcut ancak demonte, taktıracaksın), hidyolik direksiyon, 1 vites senkromajında sorun var, hızlı kalkarsa vitesten atıyor, elini dayayıp kalkarsan sorun yok : )), motoru diri, sahibi 11.000 tl de diretiyor, o paraya bana zaman sorunumda olduğu için yaramayacağından vazgeçtim, arazi vitesi sorunsuz bu arada,

içini Ardeşende ustalara sordum, 800 tl iç döşemesine istediler, Trabzon'da koltukçu-döşemeci Yavuz var, Defendere uygun avrupa otomobil çıkma koltuk satıyor, yaklaşık 700 civarı da koltuklara fiyat verdi, kısacası 1500 tl ye içi yapılır,

1.vites ile ilgili sorunu kaça halledilir bilemiyorum ama onun haricinde motor olması gerektiği gibi idi

2-

Erzincan merkezde 3 adet 87 benzinli var, diğerleri de iyi ama biri çok sağlam duruyor (sanırım lacivert olan) 8000 civarında fiyat istiyorlar, istersen baktırabilirim,

bu arada komple boya için 2500 civarı fiyat verdiler Ardeşen de, bilgin olsun diye onu da paylaşayım istedim...

selamlar...

Merhaba,
Görüyorum ki herkes bu işe başlarken aynı yollardan geçmiş.
Ben 4 ay önce aldım. 88 Düz dizel.
Sadece hafta sonları kullanırım dedim,
Ama bu iş ciddi virüs, mikrop, aşk, ne dersen de.

Bu iş 15-20 ye ancak başlanır. Evet başlarsın ama ilk 3 ayda kesin 30 luk olursun. Dur 1 şuna 2 buna derken bu iş öyle öyle gidiyor. Eskilerin lafı var " Kumbara gibi " diyorlar ne atsan alıyor. Anlayacağınız gibi ben şimdi satıyorum, Beylikdüzün de oturuyorum. Forum daki arkadaşlar da onaylarsa Hüseyin Usta ya götürelim göstermeye.
Neden satıyorum dersen; Yetmiyor motor, daha uzun mesafe yapmak istiyorum. Sizin gibi işim doğa olmadığı için ancak hafta sonları var o zamanda 2 günde daha hızlı bir yerlere ulaşmak istiyorum. Bu arabanın PUMA sını planlıyorum.

Hafta sonları 5 yaşındaki oğlumu ve eşimi gezdiriyorum, o yüzden yürüyen, fren, denge, mazot pompası, kalorifer ne varsa sıfırladım.

Arayın konuşalım. 05339604944

Allah yardımcınız olsun...

Bilgiler için çok teşekkür ederim. 2 haftadır foruma girmedim, 2 gündür de giremedim ancak cevap yazabiliyorum. Araç konusunda ya derli toplu sadece motor isteyen bir defender yada İhaleden alınmış hiç ellenmemis bir defender arıyorum. Su anda islerimin yoğunluğu nedeniyle pek arayamiyorum da açıkcası.

Bakalım nasip kısmet bu isler.

Tekrar teşekkürler.

euzlu' Alıntı:
sevgili arkadaşım, düşmüş olduğun bu sevdanın aynısını yaşamış biri olarak son 15-20 günde baktığım bazı defenderlerden bahsedeyim sana;

Geç cevap için sizden de özür dilerim. Ama isim gereği 10 gündür Rize ve artvindeydim. Pek vakit bulamadım foruma girmeye, 2 gündür de sanırım bir sorundan dolayı giremedim.
Araç olarak ben de puma motorlu istiyorum. Ya sıfırdan toplamayı yada motor dısında bir eksiği olmayan bir defender alıp motor attırmayı düşünüyorum. Bu arada siz de hazır motor dısında önemli parçaları istediğiniz hale getirmisken neden satmak yerine pumaya geçmiyorsunuz. Alismissinizdir hem aracınıza.

Ayhan

mtdemiral' Alıntı:
Merhaba,
Görüyorum ki herkes bu işe başlarken aynı yollardan geçmiş.
Ben 4 ay önce aldım. 88 Düz dizel.
Sadece hafta sonları kullanırım dedim,
Ama bu iş ciddi virüs, mikrop, aşk, ne dersen de.

Bu iş 15-20 ye ancak başlanır. Evet başlarsın ama ilk 3 ayda kesin 30 luk olursun. Dur 1 şuna 2 buna derken bu iş öyle öyle gidiyor. Eskilerin lafı var " Kumbara gibi " diyorlar ne atsan alıyor. Anlayacağınız gibi ben şimdi satıyorum, Beylikdüzün de oturuyorum. Forum daki arkadaşlar da onaylarsa Hüseyin Usta ya götürelim göstermeye.
Neden satıyorum dersen; Yetmiyor motor, daha uzun mesafe yapmak istiyorum. Sizin gibi işim doğa olmadığı için ancak hafta sonları var o zamanda 2 günde daha hızlı bir yerlere ulaşmak istiyorum. Bu arabanın PUMA sını planlıyorum.

Hafta sonları 5 yaşındaki oğlumu ve eşimi gezdiriyorum, o yüzden yürüyen, fren, denge, mazot pompası, kalorifer ne varsa sıfırladım.

Arayın konuşalım. 05339604944

Allah yardımcınız olsun...

Merhaba Ayhan Bey,
Arabama çok alıştım doğru. Şu anda hiçbir problemi yok. Ben de sizin gibi hastasıydım bu arabaların ve almak için bir bahane veya imkan kolluyordum. Ta ki şirketime hafif bir nakliye aracı alma ihtiyacı doğana kadar. Amacım 500-600 kg yükleri havavalanı ve Halkalı gümrüğünden İkitelli ye nakliye etmekti. Kangoo ve benzeri ticari araçların K belgesi sorunu ve 200-300 kg dan fazla taşımamaları, her köprüyü kullanamamalları bana yeterli bahaneyi yarattı. Şimdi şirketimde herkesin kullanabildiği ( K belgesinden dolayı ) devlet tarafından hiçbir zaman hurdaya çıkarılamayacak (ruhsatta arazi taşıtı yazdığından ), 5 yaşındaki oğlumun arkasında oynayabileceği hem iş hemde hobi aracıma sahip oldum.
Bende internetten çok araştırdım. Bazen çok ümitlendim, bazen kafam karıştı. Önceliklerim aşağıdaki gibi idi;
Amacım ailem ile arazide olmak olduğu için;
Motoru iyi durumda, yürürü sorunsuz ve güvenli iyi toplanmış çizgisi olan bir araç.

Bu arabayı almaya karar verdiğimde bütçem 20.000 TL idi. Ben 26.000 ne aldım.
Çünkü araç toplanalı 1 yıl bile olmamış ve kilometresi motor yapıldıktan sonra sıfırlanmış 3000 ( üçbin ) kilometrede idi. Toplatan kişide benim gibi ailesini gezdirmek için bu işe başlamış o sebepten denge çubukları, kalorifer, silecek motorları, disk balata, direksiyon, motor herşeyi elden geçirmişti.
Bütçemizin üzerinde olmasına rağmen aldık.

Karşıya bir mal gideceği zaman aracı ben alıyorum aynı zamanda müşteride dolaşıyorum. Ama motor klima kaldırmadığı için takım elbise içinde telef oluyorum. O zamanda daha yüksek bir motor gerekiyor TDI veya PUMA.

Şimdi geleim niye motoru değiştirmediğimin cevabına,;
Bu aracı toplatan kişi başınada durmamış ve telefon yoluyla olayı idare etmiş. Olması gereken haftada en az 5-6 saat arabının toplanma aşamasında başında olmak.
Usta demişki ( örnek olarak söylüyorum fiyatları);
Motoru TDI yapalım 10.000 TL SEÇENEK2 ben komple indirip sıfırlayayım sana 2.500 e mal olur sadece gideceğin yere 2 saat önce yola çıkarsın
Döşeme ve kapı içleri 2.000 tutar SEÇENEK2 ama istersen 1.000 de burda yapan var fena olmuyor.
Direksiyonu hidrolik yapmak 2.000 tutar SECENEK2 ama istersen bu bu direksiyonu elden geçireyim 300 e hallolur hem sende pazu yaparsın
Tavan orjinal istersen 2000 tutar SECENEK2 ama istersen germe yapıyor burda döşemeci usta 500 e olur
İstepne taşıyıcı istersen 500 tutar SECENEK2 ama istersen ben arka kapıya direkt monte ederim 150 işçilik tornacı tutar
Vs. Vs. Vs.

Aslında hiçbiri yanlış değil ama ben huylu adamım. Arazide başıma birşey gelirse eşim kullanabilsin hidrolik taktırayım dedim benden öncekinin harcadığı para çöp oldu. İstepne kapıyı menteşelerinden koparıp arkadaki aracın katili olmayayım dedim orjinal taşıyıcı taktırdım. Basit hesapla sadece benden önceki adamın SEÇENEK2 ler için harcadığı ve benim ona ödediğim para çöp oldu.
Şimdi bu arabanın üzerinde oynamaya devam edersem hep SECENEK2 leri kaybedicem. Hem sadece motor takmak ile olmuyorki daha çok GİDECEK arabayı durdurmak için ona göre fren sistemi değişecek, şanzıman ile oynanacak. Yani oralarda sıfırladığım herşeyde çöp olacak.

ÖZET;
Şimdi ne istediğimi daha iyi biliyorum,
Daha çok maddi imkanım var,
Her sabah işe gitmeden ustanın yanına uğrayabilme zamanım var.

Kendim toplayacağım. Dedim ya huyluyum, ses izolasyonunu, Roll Barlarını döşemelerini motırunu frenlerini.... vs. vs.

İnternette gördüğünüz her araba reel değil, adam toplandığındaki resmi koyuyor araç haşat, hidrolik direksiyon var diyor 500 TL ye çıkma toplatmış durmadan hidrolik kaçırıyor, direksiyonu bir tur döndürüyorsun araba 2 tur dönüyor çünkü kasnak uygun değil ama araba HİDROLİK.

Anlayacağınız temiz düz dizel 22-25 den aşağı olmaz, TDI da 35-40 binden aşağı.

Anlatacak çok şey var, çoook

Tarkan

Verdiginiz bilgiler ve samimi açıklamalar için çok teşekkürler. Benim de anlatmak istediğim tam olarak buydu. Ben de su sıralar islerimin yoğunluğundan pek arastiramiyorum. Muhtemelen de yıl sonuna doğru ihaleyle yada ankara oto sanayide bekleyen defenderlardan bir tan edinip kıs aylarını onu hazırlamakla geçireceğim. Benim de kafamdaki toplam bütçe 40-45 aralığı 130luk sifir Puma ve temiz cikma RN 380 sanzimanla birlikte. Tabi is başlayınca bu maliyet hesapları degisecektir mutlaka ama önceki toplanan araçlara baktığımda bu civarda bir maliyetle hayallerime kavuşurum gibime geliyor.
İkimiz için de hayırlısı olur inşallah.

Ayhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR