Defender Sahipleri Arasına Katılmak İstiyorum, Yardım Lütfen:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defendermania Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,595
Ynt: Defender Sahipleri Arasına Katılmak İstiyorum, Yardım Lütfen:smiley:

gözün aydın o zaman :smiley: şimdilik senin ailene bir kişi katılıyor, umarım yakında senin de defender ailesine katılman nasip olur :smiley:

Etiketler

Defendermania' Alıntı:
Herkese merhabalar,
Yaklaşık 10 yıl önce ilk defa görüp, 18 yaşın heyecanıyla sahip olma hayalleri kurup vazgeçtiğim Defender hastalığı son zamanlarda bünyeme tekrar yayıldı. Yaklaşık 2 aydır her yerde araştırıyorum, okuyorum, toplanan, revize edilen araçlarla ilgili detayları inceliyorum. Şimdi durumumu anlatacağım ve fikirlerinize ihtiyacım var.
2 yıllık evliyim, henüz çocuğum yok:smiley: Doğa turları organiza eden bir acentanın parçası olduğum için yaklaşık 7-8 yıldır her yaz 1-2 haftamı Doğu Karadeniz Yaylalarında ve dağlarında geçiriyorum. Bunun dışında kış ve bahar dönemlerinde de ayın ortalama 2 haftasonunu turlarda ve doğada geçiriyorum. Şehirde kullanılan 207 Outdoor(adına aldanmamak lazım:smiley:) Premium 1.6 HDI binek aracım var.
Almayı planladığım Defender genelde haftasonları kullanılacak, yaz aylarında Doğu Karadeniz gezilerime eşlik edecek ve belki kışın da Bulgaristan dağlarında denemeler yapabilirim. Hard off-road kullanma durumum ilk etapta yok. Amacım aracı ilk etapta tanımak, basit arazi gezintilerinde yaylalara kadar çıkmak, zaman zaman da şehirde kullanmak.
Bu durumda bir defender hastası için reçeteniz ve önerileriniz neler olur? Aracı biraz toplanmış alıp kullana kullana bazı değişiklikler yapmak mı, yoksa sıfırdan herşeyiyle baştan yapmak mı önerilir? Motor konusunda önerileriniz nelerdir(şehirde ve şehirlerarası gidiş gelişler de zaman zaman olacak)? Sıfırdan toplamaya başlama durumunda soft offroad için araca yapılması gerekneler neler olur? Yada derli toplu bir defender alacaksam araçta neler olmalı, neler şart değil, motor nasıl olmalı... Bu ve benzeri bir sürü soru var aklımda dolaşan. İnanın geceleri dahi yatakta kafamdan bunlar geçiyor zaman zaman. Balataları yakmadan bana yardım edin:smiley:

Sevgiler...

Evet bunları yazalı 2 yıldan birkaç gün fazla olmuş...Son durumu özetleyeyim. Arabamın kredisi bitti, bir kızım oldu 8 aylık şimdi:smiley: Ben her gün bıkmadan forumları geziyorum, bazen Maslak Sanayiye uğruyorum bakınıyorum. İlan sitelerindeki degfenderları ezberledik artık. ama neticede hala binek arabayla seyahate devam:smiley:

96 üstü bir 110 kasa 300TDI nasip olursa bakınıyorum. Motoru ve mekaniği sıkıntılı olmasın gerisi önemli değil hallolur. Şu mübarek ramazanda biraz daha dua edeyim de belki olur:smiley:

Sevgiyle...

eğer düşünürseniz bende 1988 model düz dizel hidrolik direksiyonlu ve görünümü güzel bir aracım var ben yüksek model ve td almayı düşünüyorum
irtibata geçebilirsiniz

ytanoba' Alıntı:
eğer düşünürseniz bende 1988 model düz dizel hidrolik direksiyonlu ve görünümü güzel bir aracım var ben yüksek model ve td almayı düşünüyorum
irtibata geçebilirsiniz
selamlar.. bende kısıtlı bütçemle bir defender arayanlardanım.. aracınızı görebilirmiyim ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR