Defender Römork

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,095

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Defenderime römork almak istiyorum , Trabzonda veya Doğu Karadenizde olup satan varsa hemen iletişime geçebilirim. Sanıyorum Kırıkkalede defender römorkları görmüştüm herhalde Ankaradadaki hurdacılarca bol miktarda vardır. Bunların fiyatı konusunda bilgisi olan var mı ?

Etiketler
Ynt: Defender Römork

Selamlar.
defender A Römork Takmayı Bende Yakın Zamanda Düşünmüştüm Ancak Aracım Henüz Düz Dizel Olduğu İçin Biraz Erteledim. Aslında Römork Değil Caretta Tipi Bir Çekme Küçük Karavandı Düşüncem. Römork Konusunun Ruhsatla İlgili Kısımları Hakkında Bilginiz Varmı ? Kaç Kg. Kadar Ruhsat İstenmiyor?

750kg Altı Ruhsat Gerektirmiyor. Bir Römork Olayı Da Bende Var. Derya Fotosunu Koymuştum 2001 3.2 V6 Sayfasına Bir Bak İstersen...

mrdnmz' Alıntı:
750kg Altı Ruhsat Gerektirmiyor. Bir Römork Olayı Da Bende Var. Derya Fotosunu Koymuştum 2001 3.2 V6 Sayfasına Bir Bak İstersen...
ben De 750 Kg Lik Römork Olabilir Sadece Diye Düşünüyordum , Yazdığınızdan Anladığım Kadarıyla Ruhsat Olmak Şartıyla Daha Büyük Romorklar Da Çekebiliriz . Ruhsat Biraz Karışık Tam Anlayamadım
net Ağırlık: 1945 Kg Bu Aracın Ağırlığı Anladık ,
fj Azami Yüklü Ağırlığı : 3050 Kg.
g Katar Ağırlığı : 6550 Kg.
romork Azami Yüklü Ağırlığı : 3500 750 Kg .
bu Kadar Ağırlık Olur Mu Yaw , İzah Eden Olursa Sevinirim.

Bir De Merak Ediyorum , Traktörler Gibi Çift Dingilli Romork Çekebilirmiyiz , O Bir Birine Yakın Olanlardan Değil .

Benim Planladığım Römork Projesi Foto'dakini Alınca Başlayacak. 750kg Altı Olduğundan Diğer Araştırma İşlerine Girmedim Ben...

70_big.jpg

ndogru' Alıntı:
ben De 750 Kg Lik Römork Olabilir Sadece Diye Düşünüyordum , Yazdığınızdan Anladığım Kadarıyla Ruhsat Olmak Şartıyla Daha Büyük Romorklar Da Çekebiliriz . Ruhsat Biraz Karışık Tam Anlayamadım
net Ağırlık: 1945 Kg Bu Aracın Ağırlığı Anladık ,
fj Azami Yüklü Ağırlığı : 3050 Kg.
g Katar Ağırlığı : 6550 Kg.
romork Azami Yüklü Ağırlığı : 3500 750 Kg .
bu Kadar Ağırlık Olur Mu Yaw , İzah Eden Olursa Sevinirim.

merhaba Ahmet Bey Kardesim.bildigim Kadariyla İzah Etmeye Calisayim.1945 Kg Sizin Aracinizin Agirligi.tam Yuklu Haldeyken Musaade Edilen Agirligi 3050 Kg İ Gecemez.yani Size,bu Araca İnsan Ve Esya Toplami 1105 Kg Yukleme Hakki Veriliyor.1945+1105=3050.yine Bu Aracin,maksimum 3500 Kg Lik Bir Romork Cekme Hakki Var Diyor. Boylelikle 3050 Kg Kendi Agirligi İle 3500 Kg Romork Agirligi Toplami Olan 3050+3500=6550 Kg Lik Arac+romork Seklinde Katar Agirligi Musaadesi Oluyor.burada Son Olarak Yazan 750 Kg İse Sizin Bos Romork Agirliginiz.yani Bos İken 750 Kg Olan Romorkunuzun 2750 Kg A Kadar Yuk Alabilecegini Demek İstiyor.toplam Romork Agirligi 2750+750=3500 Kg Oluyor.burada Hesaplananlar Teknik Olarak Musaade Edilenlerin Rakamlaridir.ancak Bunlarin Hepsinin Sizin Kullandiginiz Aracla İlgili Olarak Teknik Onay Almasi Gerekir.yani Bahsedilen Maksimum Katar Agirligi İcin Her İki Aracinda,romorkun Ve Ceken Aracin Teknik Uygunlugunun Olmasi Sarttir.fren Sisteminin Hidrolik Baglantilarinin Her İki Aracta Bagli Olmasi,lastik Ebatlarinin Ve Suspansiyon Sisteminin Bahsedilen Yuklere Uygun Olmasi,vizelerinin Yapilmasi Vs Vs.
gelelim Ruhsat Gerektirmeyen 750 Kg Lik Romork Olayina.burada Bahsi Gecen Romorkun Azami Yuklu Agirligi Bu Rakami Gecmeyecek Demek İsteniyor.yani Siz Kendisi 750 Kg Olan Bir Romork Alip Uzerine 300-500 Kg Yuk Yada İnsan Koyarsaniz Emniyetli Surus Sinirlarini Asmis Oluyorsunuz.bu Hem Sizin Hem De Diger Suruculerin Riskte Olmasi Demektir.birde Romork 750 Kg İ Asmasa Bile Aracin Ceki Demirinin İsli Ve Ruhsatinda Romork Cekebilir Bilgisinin Olmasi Lazim.aracinizin 750 Kg İ Gecen Teknik Belgesi Olan Romorku Cekmesi Durumunda Hem O Romorkun Ayrica Ruhsati Plakasi Olmali Hemde Her İki Aracinda Birbirine Teknik Olarak Uyumlu Hale Getirildiginin (fren,suspansiyon,lastik) Belgeli Olmasi Gerekmektedir.
sahsi Bilgilerimdir.faydali Olmasini Umarim.

Bahadır Bey , Çok Teşekkür Ederim. Çoktan Beri Tam Olarak Cevap Bulamadığım Konu İdi Beni Ve Takip Eden Arkadaşları Aydınlattınız. Bu Durumda ;
yük İle Birlikte 750 Kg Yi Geçmeyecek Römork Oyuncak İşime Yaramaz . Diğeri İçin Aracım Uygun Ancak Araç Gibi Her Yıl Tuv Yolunu Tutacaksam O Da Kalsın Lazım Değil , Ne Şamın Şekeri Ne Tuv !

Site Yöneticilerine Bir Bilgi/şikayet : Her Mesajda Her Kelimenin İlk Harfini Başlık Gibi Büyültüyor Sorun Site De Mi Bizim Site Ayarlarımızda Mı ? Düzeltelim Lütfen ...

kdz.ereğlideyim isteyene sattığım aracımdan kalan römorkumu verebilirim.fiyat 800 tl.(Elektrik tesisatı çekilidir.)İlgilenenler için ayrıntılı resim çekebilirim.)

DSC02485.JPG

ndogru' Alıntı:
Bahadır Bey , Çok Teşekkür Ederim. Çoktan Beri Tam Olarak Cevap Bulamadığım Konu İdi Beni Ve Takip Eden Arkadaşları Aydınlattınız. Bu Durumda ;
yük İle Birlikte 750 Kg Yi Geçmeyecek Römork Oyuncak İşime Yaramaz . Diğeri İçin Aracım Uygun Ancak Araç Gibi Her Yıl Tuv Yolunu Tutacaksam O Da Kalsın Lazım Değil , Ne Şamın Şekeri Ne Tuv !

Rica ederim,paylastikca bilgili insanlar artiyor,ne mutlu.

Römork konusu ilginç ve belkide tehlikeli bir konudur, çok dikkat edilmeli. Bahadır arkadaşımız durumu çok güzel anlatmış, bende bir kaç konuya vurgu yapmak isterim. İlk olarak, herhangi römork (veya yarırömork) 750 kg azami ağırlığı (boş ağırlık+istiap hatti) aştığında ayrıca plaka ve ruhsat almak zorunludur (yani ayrı bir taşıttır). 750 kg a kadar ise ruhsat plaka vs gerektirmez. Ancak elbetteki her durumda onu çekecek motorlu taşıtın "römork çekebilir" olarak ruhsata işletilmiş olması şarttır. Römork ağırlaştıkça motorlu taşıtla olan uyumu önem kazanır. Hani tır araçları (ki tır diye bir taşıt yoktur doğrusu çekici+yarırömork taşıt katarıdır) kullananmak çok teklikelidir derler ya işte bu nedenledir. Özellikle her iki taşıtın (motorlu taşıt+römork) frenleri senkronize olmaz ise kazaların olması kaçınılmazdır. Römork, yarırömork katlaması yaşanır, ayarsızlık durumunda; yani kendi römorkunu yanında görürsün :smiley:) Motorlu taşıtın çekebileceği frenli ve frensiz römork kapasiteleri farklı değerler olarak belirlenir. Son olarak bağlantı ekipmanı (çeki demiri) da bilhassa önemlidir. Standartlara uygun olmaması durumunda büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle (Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik başta olmak üzere) proje zorunluluğu getirilmiştir. Önceden çeki demirini kaynakçıda kaynak yaptırıp kullanmaya başlarlardı ne büyük gaflet. Bu arada bildiğim kadarı ile defenderların askeriye çıkmalarında zaten nato tipi çeki demiri bulunuyor, üstelik kapasitesi de son derece yüksek.

Quasar' Alıntı:
Römork konusu ilginç ve belkide tehlikeli bir konudur, çok dikkat edilmeli. Bahadır arkadaşımız durumu çok güzel anlatmış, bende bir kaç konuya vurgu yapmak isterim. İlk olarak, herhangi römork (veya yarırömork) 750 kg azami ağırlığı (boş ağırlık+istiap hatti) aştığında ayrıca plaka ve ruhsat almak zorunludur (yani ayrı bir taşıttır). 750 kg a kadar ise ruhsat plaka vs gerektirmez. Ancak elbetteki her durumda onu çekecek motorlu taşıtın "römork çekebilir" olarak ruhsata işletilmiş olması şarttır. Römork ağırlaştıkça motorlu taşıtla olan uyumu önem kazanır. Hani tır araçları (ki tır diye bir taşıt yoktur doğrusu çekici+yarırömork taşıt katarıdır) kullananmak çok teklikelidir derler ya işte bu nedenledir. Özellikle her iki taşıtın (motorlu taşıt+römork) frenleri senkronize olmaz ise kazaların olması kaçınılmazdır. Römork, yarırömork katlaması yaşanır, ayarsızlık durumunda; yani kendi römorkunu yanında görürsün :smiley:) Motorlu taşıtın çekebileceği frenli ve frensiz römork kapasiteleri farklı değerler olarak belirlenir. Son olarak bağlantı ekipmanı (çeki demiri) da bilhassa önemlidir. Standartlara uygun olmaması durumunda büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle (Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik başta olmak üzere) proje zorunluluğu getirilmiştir. Önceden çeki demirini kaynakçıda kaynak yaptırıp kullanmaya başlarlardı ne büyük gaflet. Bu arada bildiğim kadarı ile defenderların askeriye çıkmalarında zaten nato tipi çeki demiri bulunuyor, üstelik kapasitesi de son derece yüksek.
Bir konuda size katılmıyorum o da "proje" evet bu mecburi ama ülkemizde proje işi de laçka ve saçma ...
Orijinal hidrolik direksiyon kutusu proje olmadan kabul edilmiyor , uyduruk sistem projeli olunca sorun yok ! böyle bir saçmalık olabilir mi ? Mak. müh. leri de bir yerden yolunu bulsun devlete yük olmasından başka izahı yok bu proje işinin .

Saçma olan proje uygulamasından ziyade onu suistimal edenlerdir. Ki niyet kötü oldukdan sonra ne yapılsa nafile. Ama şahsen ben, özellikle yetkililerin görevlerini eksiksiz yapması ile aksamaların giderileceğine inanıyorum. Neticede bir kişinin dahi zarar görmesine engel oluyorsa o uygulama iyidir. Ve bilinç tabiiki, 4 milyon taşıtın muayenesinin veya zorunlu trafik sigortasının olmadığı olmadığı bir ortamda bilincin istenilen seviyelere gelmeside şart gözüküyor. Kazasız ve bol çamurlu günler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri