Defender Lastik Sorunsalı Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,324

huseyinyilmaz

One Life Dedik Gittik Aldık
Yer
BURSA
arkadaşlar 2" yukseltme kitli benzinli defender 110 a ayna mahruti vs değiştirmeden takılabilecek maksimum ebat lastik nedir. 35X10.50R16 uygun olur mu?
başta 265 75 16 almayı düşünüyordum ama en az 5-6 yıl kullanacağım için almışken iyi bir lastik almak istiyorum.
http://www.yilmazlastik.com/SILVERSTONE-35X1050R16-119L-MT-117-XTREME,PR-1996.html bu lastik ekstra işlem yapılmadan takılabilir mi yada takılacak maks. ebat nedir. yardımcı olursanız sevinirim. pazartesi bu işi bitirmiş olmam lazım.

Etiketler
Ynt: Defender Lastik Sorunsalı Hakkında

http://www.yilmazlastik.com/COOPER-31575R16-121Q-DISCOVERER-STT,PR-1972.html

yada bu lastik takılabilir mi? 315 75 16 ile 35 10,5 arasında lastik genişliği farkı varmıdır?

tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Günaydın Hüseyin Bey ;

2,5 Düz Dizel Defender'a 265/75/16 Pirelli Scorpion Lastik kullanmış biri olarak bence en uygun lastik ölçüsü ( 235*85*16 ) dır...Şu an bende Cooper Discoverer STT var ve ölçüsü 235*85*16..Motorumu değiştirip yükseltme yapana kadar bu ölçüde devam etmeyi düşünüyorum..5-6 yıl lastik kullanabilmek ancak çok yol yapmayacaksanız mümkündür..Çünkü bu işin yazı var , kışı var , çakılı var , çamuru var vs vs ...Kaldı ki 5-6 sene aynı motor sizi tatmin edecek mi ?? Tabi bu araç evinizde 2. araç ise sorun yok..Aşağıda verdiğim linklerde Gezenbilir Moderatörlerinin de fikir alışverişinde bulunduğu Lastik Ebadı konulu linklerdir..Onları inceleyin sorularınıza yanıt bulmanız daha kolay olacaktır..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15728.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44632.0

huseyinyilmaz' Alıntı:
arkadaşlar 2" yukseltme kitli benzinli defender 110 a ayna mahruti vs değiştirmeden takılabilecek maksimum ebat lastik nedir. 35X10.50R16 uygun olur mu?
başta 265 75 16 almayı düşünüyordum ama en az 5-6 yıl kullanacağım için almışken iyi bir lastik almak istiyorum.
http://www.yilmazlastik.com/SILVERSTONE-35X1050R16-119L-MT-117-XTREME,PR-1996.html bu lastik ekstra işlem yapılmadan takılabilir mi yada takılacak maks. ebat nedir. yardımcı olursanız sevinirim. pazartesi bu işi bitirmiş olmam lazım.
2" yükseltme var ise takabilirsin ekstra işlem olarak sadece spacer yada offset li jant gerekir içeriye sürtmesin diye.
Ben 35-10,5-16 kullanıyorum 2" yükseltme ile. sadece spacer var 2,5 cm. (transit 2,9 motor var)

Ama asıl sorun şu; çevirir mi lastiği araç. ciddi bir tork ihtiyacı ortaya çıkacak o lastiği çevirmek için,

benzinliden kastın 3,5 yada 3,9 V8 değil de 2,5 benzinli ise; benim de önerim 235-85-16 olacaktır.

Elini korkak alıştırma, 2,5 benzin standart haliyle bile 35 i çok rahat çevirir. ;)

Agresif lastikte sürat problem olur ama gymtr türü bişeyle çok rahat 120-130 km hızlara çıkabilir, yokuşlarda bir vites aşağıdan gider ama gider.

Fakat içeri sürtmemesi için flanş veya offsetli jant şart, ayrıca jant her halukarda değişecek 6,5 inch genişliğinde jantlara 35 lastik zor oturur, 8 inch civarı kesit genişliği lazım.

silverstone mt 117 extreme nin ömrü diğer lastiklere göre daha az yani daha çabuk aşınıyor en dayanıklısı ve pahalısı yine cooper stt

darktreys' Alıntı:
silverstone mt 117 extreme nin ömrü diğer lastiklere göre daha az yani daha çabuk aşınıyor en dayanıklısı ve pahalısı yine cooper stt
Amaçları farklı 2 lastik.

farklı değil birisi tam çamur diğeri kısmi çamur

at ile mt yi karşılaştırmıyoruz

Şöyle bi düzeltme yapalım o zaman .

İki lastiğin karakterleri farklı.
Kullanıcı,amacına uygun karakterdeki lastiği seçmeli.

benim amacım arazide kullanmak. uzun yolda ses yapması vs çok mühim değil. taş çatlasa senede 2 kez uzun yol yaparım. ama araziye çok sık giriyorum. hemen hemen her ortama sokuyorum aracımı.çamur elbet önemli ama taşın da tırnağı koparıp atmaması daha öenmli.
ama şöyle bir sıkıntı var 35" lastik bulamıyorum. cooper bayisi bugun merkezi aradı 315 75 16 modeli ülkemize glmiyormuş. ama kendi resmi sitelerinde bile var. 35" lastik bulabilirsem takıcam.35" 10,5 16 yada 35" 11,5 116 yada 315 75 16 lastik bulamıyorum. maxiss var o da beni aşıyor.
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 235 85 16 yada 265 75 16 defenderlar için uygun ebatlar ama takmışken iri bir lastik takmak istiyorum.
450 TL ye kadar buyuk ebatta lastik bulabileceğim biryerler varmıdır?

huseyinyilmaz' Alıntı:
benim amacım arazide kullanmak. uzun yolda ses yapması vs çok mühim değil. taş çatlasa senede 2 kez uzun yol yaparım. ama araziye çok sık giriyorum. hemen hemen her ortama sokuyorum aracımı.çamur elbet önemli ama taşın da tırnağı koparıp atmaması daha öenmli.
ama şöyle bir sıkıntı var 35" lastik bulamıyorum. cooper bayisi bugun merkezi aradı 315 75 16 modeli ülkemize glmiyormuş. ama kendi resmi sitelerinde bile var. 35" lastik bulabilirsem takıcam.35" 10,5 16 yada 35" 11,5 116 yada 315 75 16 lastik bulamıyorum. maxiss var o da beni aşıyor.
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 235 85 16 yada 265 75 16 defenderlar için uygun ebatlar ama takmışken iri bir lastik takmak istiyorum.
450 TL ye kadar buyuk ebatta lastik bulabileceğim biryerler varmıdır?

jant almanız gerekecek, eğer 16 da ölçü bulamıyorsanız 15 jant alın ebat daha kolay bulunabilir, Lastik konusunda Erkan (CDM-SUBARU) yardımcı olacaktır.

az önce öğrendim bunu. 10 ya da 11,5 jant gerekecekmiş. bulman çok zor dedi izmirden poyraz bey. 15" lastik takarsak defendera sorun olmaz mı? jant bulabileceğim biryerler var mı bildiğiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR