Defender Kazası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,668
Ynt: Defender Kazası

Herkez düşüncelerini yazmış, diğer araçlardan farklı değil vb. ancak Defender'in güvenlik testlerini geçememesi nedeniyle Amerikada satılamadığı, 2011 Kasımında yürürlüğe girecek Avrupa Birliğinin yeni güvenlik normlarını da karşılayamadığı ve bu nedenle İngilterede de üretimine son verilmek üzere olduğunu unutmamak lazım.
Ben arazi araçlarının otomobil gibi kullanılamayacağını söylemek istemiştim, defenderden daha iyi daha sağlam arazi aracı yoktur demedim.

Etiketler

sword7' Alıntı:
Rollcage'i olmayıpta takla atınca tavanı ezilmeyen bir arazi taşıtı var mı acaba? Birkere bu araçları çok süratli devirmediğiniz sürece takla atma olasıkları yok diğer yuvarlak hatlı araçlar gibi. Kasasının köşeli olarak tasarlanmasının en önemli nedeni de bu. Tenteli ve hardtoplu olarak kullanılan araçlar varken aliminyumun tavanın esamesi okunmaz. Emniyet kemeriniz takılı değilse zaten takla atan bir araçtan çıkmanız da bir o kadar zordur.

Modern bir çok araç (gelişen metal ve şasi teknolojisi doğrultusunda) taklada içeridekileri koruyabiliyor. (%100 koruma olmasa da)

Ben bu konuyu açarken hangi araç daha güvenlidir, japon mu ingiliz mi tartışması amacıyla açmadım.
Çok sevdiğimiz, kullanmaktan, sahibi olmatan mutluluk duyduğumuz bu araçların en az 20 yıl öncesinin teknolojisi, dizaynı, güvenliği ve en az bir o kadar yılın yorgunluğuna sahip olduğunun farkına varılması, imkanlarımız ölçüsünde gerekli tabdirleri almamız, eğer alamıyorsak, araçların kabiliyet ve risklerinin farkında olarak ve ona uygun kullanılması konusunda hatırlatma yapmak istedim.

Ne kadar güvenli olursa olsun gidip bir Mitsubishi, Nissan ya da Jeep alma düşüncesinde değilim.
Bunlar kötü araçlar diye değil. Tam tersi gayet güzel ve güvenli araçlar.
Gönül meselesi ;)
Ben Defender'i seviyorum ve Defender kullanmak isityorum. Ve bunu yaparken yapabileceğim maksimum önelemleri de almayı ihmal etrmek istemiyorum.
Farkındalık güvenmekten daha farklı bir şeydir.

20100104A04010DA.jpg

Dikey ve yatayda 45 derecelik bir acıya müsade eden Defenderı, asfaltta zorlamadığı taktide ARAZİDE kullanıcısını üzmez düşüncesindeyim.

arazide müsaade edilen eğim açıları yüksek bir araç,bence usulüne uygun kullanılsa pek birşey olmaz,neticede bir otomobil değilki ,bir takım onroad limitleride sınırlıdır,buna karşın
ayrıca sert kullanılan modern suv lardanda takla atan,kaza yapanları görüyoruz
ve orduda kaç tane var kaçı kaza yapıp devriliyor diyede bakmak lazım bence kronik bir şey aramadan önce
ve çoğu insan arabadan inip arazi aracının atalarından birine biniyor,yani o bir otomobil kullanımlı suv değilki,tepkilerine alışmak gerekir ki,buda zaman alır,bu eksiklikler üstüste gelincede takla v.b kaçınılmaz olmakta bence

konu ile alakası olmayabilir ama suzuki den inip discovery'e binince ilk kullandığım zamanlarda virajlara girerken sanki yan yatacakmışım gibi geliyordu.unimog'da dahil birçok arazi aracım oldu.araçlarım ile arazide ve asfaltta nerede ne yapacaklarını ve ne tepki vereceklerini sınamadan hiçbir şekilde limitlerini zorlamadım.bindiğim arazi araçlarında gerek asfaltta gerekse arazide sürüş aşılkanlıklarımı geliştirdikden ve aracı tanıdıktan sonra limitleri zorladım.sivilde ehliyetli fakat aracı yerinden kaldırmasını bıilmeyen insanların altına kısacık bir eğitim ile bu tür araçlar verilince bence sonuçları bu şekilde üzücü olabiliyor.ben land veya diğer arazi araçlarının güvenliğine değinmeyeceğim fakat önce bu tür araçlara alışmalı diyorum. yani önce iyi bir eğitim.

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Bende bir defender sahibi ve severek kullanan birisi olarak yazımda ifade ettiğim gerçeğin Çamur atmayla ve LR düşmanlığıyla bir ilgisinin olamayacağını anlıyabilmiş olmalıydınız !!
Defenderları seviyoruz ve beğeniyoruz dediksede fanatikliğin alemi yok iyileştirilmesi gerekli konuları dile getirmek fikir alışverişi yapmakda yine defendera olan sevgi ve bağdandır... siz düşmanlık arıyorsanız bence başka forumlara bakın.
MKE hurdalığına siz ne zaman gittiniz bilmem ben 6 ay önce gittiğimde kurumun kendi ifadesine güre 1,000 adetten fazla defender vardı kimileri hurdalik içerisinde hırsızlığa maruz kaldığından olsada içlerinde yürüyebilecek durumda olan görünmüyordu.Siz biraz fazlaca şanslıymışsınız.
Ben 2 yıldır aracımın bütün teknik işlerini güney ve güneydoğu bölgelerinede servis veren orta anadolunun en büyük resmi otokar servisinde yaptırıyorum.. hem gördüklerim hemde duyduklarıma istinaden o cümleyi yazdım.. bence siz kulaktan duyma bilgilerle yazmadan önce biraz araştırın derim.İzmit İstanbulda kullanılanlarla doğuda kullanılanların farkınıda tabii..
iyi günler

Ertuğrul Beye ,

Bu mantıklı, akılcı, yansız, demokrat .....

Yanıtı için teşekkür ederim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58215.40

bölümünde arkadaşlarımdan özür diledim.

Ancak, bu vesile ile,

Site yöneticilerini yazılarımı sildikleri için kınıyorum.

Yazımda hiç kimseye hakaret etmedim, saygısızlık etmedim.
Sadece kendi tespitlerimi yazdım.
Benim Toyota veya Suzuki fabrikamda yok ki?

Tartışarak, yorum yaparak doğruyu bulacağız

Kızarak değil

Saygılarımla

Mesut Gun

Mesut bey,
doğruyu bulmak hepimizin hedefi. Bazen hedefe giderken de "yoldan" sapmalar olabiliyor maalesef. Ama hedef hala yerinde ..Maalesef sanal dünya "karşılıklı sohbet" gibi olamıyor.. iyi günler dilerim, reha

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Bende bir defender sahibi ve severek kullanan birisi olarak yazımda ifade ettiğim gerçeğin Çamur atmayla ve LR düşmanlığıyla bir ilgisinin olamayacağını anlıyabilmiş olmalıydınız !!
Defenderları seviyoruz ve beğeniyoruz dediksede fanatikliğin alemi yok iyileştirilmesi gerekli konuları dile getirmek fikir alışverişi yapmakda yine defendera olan sevgi ve bağdandır... siz düşmanlık arıyorsanız bence başka forumlara bakın.
MKE hurdalığına siz ne zaman gittiniz bilmem ben 6 ay önce gittiğimde kurumun kendi ifadesine güre 1,000 adetten fazla defender vardı kimileri hurdalik içerisinde hırsızlığa maruz kaldığından olsada içlerinde yürüyebilecek durumda olan görünmüyordu.Siz biraz fazlaca şanslıymışsınız.
Ben 2 yıldır aracımın bütün teknik işlerini güney ve güneydoğu bölgelerinede servis veren orta anadolunun en büyük resmi otokar servisinde yaptırıyorum.. hem gördüklerim hemde duyduklarıma istinaden o cümleyi yazdım.. bence siz kulaktan duyma bilgilerle yazmadan önce biraz araştırın derim.İzmit İstanbulda kullanılanlarla doğuda kullanılanların farkınıda tabii..
iyi günler

Evet fanatikliği kabul ediyorum çünkü olmamak mümkün değildir. 25 yıllık land rover sahibi birisi olarak bu araçlarla ilgili bir çok deneyin yaşadık Böyle bir mühendislik harikası dünyada çok az üretilmiştir. 1983 de dizayn edilen Defender 2010 yılına kadar motor ve vites kutusu hariç çok fazla bir değişiklik yapılmadan günümüze kadar üretildi. yaklaşık 30 yıl önce uygulanmış bazı uygulamalar daha sonra yavaş yavaş bazı araçlarda uygulanmaya başlamiş hatta şimdi şimdi bazı araçlarda uygulanan özellikleride var. Bunlara detaylı girmeyeceğim defenderin bir çok dez avantaj olarak görünen yönlerinin avantaj olarak görüldüğü gerçektir. Bir de sıradan araç olmadığından atın sahibine göre kişnediği gibi şöför seçtiği bir gerçektir. Saygılar. Meriç

takla her araci zora dusuren bir durumdur ancak bana kalirsa defender'lar ekstra bir zayiflik sergiliyor bu konuda. bir 4x4 araci asfaltta devirmek hic zor degildir orasi da ayri bir konu. benim demek istedigim defender toplanma asamalarini zevkle izliyoruz ama dikkat ederseniz (fotograflarda cok rahat gorundugu icin soyluyorum) yan direkler ve citalar oldukca ince. bu aracin klasik cizgisine uyum sagliyor ve ferah bir hava yaratiyor olabilir ancak biraz fazla gucsuzler bence. zira altta cok saglam bir sase var, genel olarak camlarin altinda kalan kisim da daha sismanca ve dolayisiyla agir.. bir takla durumunda da aluminyum citalar yeterli saglamligi gosteremiyor bence.

tabi burada baska bir etken de araclarin yasi. defenderlar daha eski araclar ve o zamanlar emniyet konusu ne kadar on plandaydi? hic degildi acikcasi. 80 model amerikan arabalari falan kaza aninda resmen tabuta donusuyor. yani genel olarak araci da suclayamayiz. zaten asagida da gordugumuz gibi gayet yeni araclar da kotu durumlara dusebiliyor, bu yuzden hangi 4x4 arac olursa olsun bu fotograflari hatirlayarak hizimizi normal suratlere indirmeliyiz bence.

bazi ornekler (tabiki bir suru degisken var: hiz, takla sayisi, arac agirligi vs ama genel olarak bakalim)

110roll1.jpg

OC-tundra-crash.jpg

images

abc_suv_080311_mn.jpg

iihs-rollover-tests-2-450x313.jpg

rollover2.jpg

090209_Fatal_826_SUV_rollover.jpg

11-23-07rollover.jpg

suv_rollover_congress_set_to_make_illegal-748807.jpg

Araç kullanımında önemli olan kullanılacak aracın dilinden anlamak güvenli olan araçlarımızı bizler güvensiz hale getiriyoruz hiç defender kullanmamış bir insan trafiğe çıkıyorsa bunun kaza sebebini araçta aramamak gerekir diye söyleyebilirim. Bu tür araçları kullanmadan önce bir kursla insanları deneyimli hale getirmek daha mantıklıdır sanırım.

Arkadaşlar her ASKERİ ARACIN içinde torpidoya yapıştırılmış halde bulunan AZAMİ SÜRAT :ŞEHİR İÇİ 20-30 ŞEHİR DIŞI:60-70KM ibareleri bulunur.Bununla beraber yine aracın kullanma talimatı-hız limitleri-emniyet tedbirleri hakkında açıklama bulunan bir yazı yine torpido ve okunan bir yerde bulunur.Ayrıca ŞÖFÖR ER lere görev öncesi ve sonrası EĞİTİMLER verilir ve bu eğitimler İmza karşılığı muhafaza edilir.Fakat şöför bunlara kulak asmıyor ise -aracın limitlerini hız sınırlarını bildiği halde -tebliğ ettiği halde bunları önemsemiyor ise bu kendi HATASIDIR.Bazı arkadaşlar yorum yaparken Şu an kural-eğitim -Bilgiye en önem veren ve bunu gerçek anlamda uygulayan kurum Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bu konuda haksızlık etmesinler.

JAMES BROWN' Alıntı:
Arkadaşlar her ASKERİ ARACIN içinde torpidoya yapıştırılmış halde bulunan AZAMİ SÜRAT :ŞEHİR İÇİ 20-30 ŞEHİR DIŞI:60-70KM ibareleri bulunur.Bununla beraber yine aracın kullanma talimatı-hız limitleri-emniyet tedbirleri hakkında açıklama bulunan bir yazı yine torpido ve okunan bir yerde bulunur.Ayrıca ŞÖFÖR ER lere görev öncesi ve sonrası EĞİTİMLER verilir ve bu eğitimler İmza karşılığı muhafaza edilir.Fakat şöför bunlara kulak asmıyor ise -aracın limitlerini hız sınırlarını bildiği halde -tebliğ ettiği halde bunları önemsemiyor ise bu kendi HATASIDIR.Bazı arkadaşlar yorum yaparken Şu an kural-eğitim -Bilgiye en önem veren ve bunu gerçek anlamda uygulayan kurum Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bu konuda haksızlık etmesinler.

Merhaba Yanlış anlamayın ama :

Askerde terli terli su içmiyeceğim; elektrik direğine tımanmayacağım; hamamda kayıp düşmeyeceğim gibi şeyleride imzalatıyorlar askerlere al ben sana hız limitini tebliğ ettim, uymazsan devrilirsin diye düşünmek çok mantıklı değil; bu araçlar ayrıca sadece süratten devrilmez yanlış manevradan da devrilebilir düşük bir ihtimal olsa da

Biz daha iyi olsun diye tenkit ediyoruz amacımız bu

Selamlar

Ender

Ben görüyorum askeri inzibat şehir içinde bile hala bu araçları kullanıyor. Eğitim veriyor olabilirler ama onun yerine şehir içi kullanıma uygun araç vermeyi deneseler belki daha iyi olur ne dersiniz?

endy' Alıntı:
Merhaba Yanlış anlamayın ama :

Askerde terli terli su içmiyeceğim; elektrik direğine tımanmayacağım; hamamda kayıp düşmeyeceğim gibi şeyleride imzalatıyorlar askerlere al ben sana hız limitini tebliğ ettim, uymazsan devrilirsin diye düşünmek çok mantıklı değil; bu araçlar ayrıca sadece süratten devrilmez yanlış manevradan da devrilebilir düşük bir ihtimal olsa da

Biz daha iyi olsun diye tenkit ediyoruz amacımız bu

Selamlar

Ender

Daha iyi olsun tabi ki hepimiz isteriz.Daha önce TUZLA JEEP diye tabir edilen araçlar vardı.O araçları kullanmanın ne kadar zor olduğunu bir kullanan bilir.Ne vitesi geçerdi ne düz giderdi yolda.Üstüde brandalıydı ayrıca kaza anını düşünmek bile istemessiniz.Şimdi onlar yok.Her birlikte DEFENDER var en azından.Ama şimdi DEFENDER lara bahane bulunuyor.Hatta bir arkadaşımız HUMMER dan söz etmiş.İnanın HUMMER alınsa envanterimize yine bir bahane bulunucaktır.Sonuçta bir eğitim veriliyor.O Er kardeşlerimize hiç araç emanet etmeyelim.Çünkü DEFENDER kullanmak ve belli sürati aşmamak çok SPESİFİK .Evet ama yeri geliyor erlerimiz uçaksavar topunun namlusuna mermi sürüyor,Donanmada ufak bir dikkatsizlikte bacağını kaybedeceği halatlarla fırkateyni bağlıyor,yeri geliyor güneydoğuda sırtında 40 kg yük elinde silah ile patiklarda uçurumlarda düşmeden intikal yapıyor.Sonuç olarak DEFENDER kullanmak ve nasıl kullanacağını araçların limitlerini öğrenmek eğitimini almak çok zor olmasa gerek.Ve verilen eğitimde standart basit ve en faydalı şekildedir.

Hatırlarım bizi 4 aylık eğitimle topçu yedek subay yapmışlardı. Öğrendik mi o işi savaşa gidebilecek kadar? Hayır. Kendi ağızlarından düşmeyen laf "4 ayda hıyar bile yetişmez"'di. Kendileri de biliyorlar 4 aylık eğitimle o işin olmayacağını. Orduyu fazla eleştirmemek vatanseverlikten kaynaklanıyor ve yersiz eleştirilerden kaçınmak elbette lazım ama bu herşeyin doğru yapıldığı anlamına da gelmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.