Defender için Aldığımız Yedek Parçalar ve Fiyatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,684
Ynt: Defender için Aldığımız Yedek Parçalar ve Fiyatları

suyabatmaz' Alıntı:
Hehehe ;D

Çok haklısınız serhat Bey. Keyfi harcamalara henüz başlamadım, umarım bozuk - arızalı parçalar bombardımanına tutulmayız :D
Bora, çok güzel bir konu açmış. Sırtımız yere gelmez :smiley:
Aracın tüm cam ve kapı fitillerini ben de değiştirtmeyi düşünüyorum. malum; soğuklar ve yağışlar bastıracak.

Anladığım kadarıyla, siz de elzem onarım yapmıyor, keyfi uygulamalar yapıyorsunuz galiba? Bir ara arka cam uyulamasının fotoğrafını yüklerseniz, güzel olur bence.

Barış

Merhaba barış Bey;

Keyife daha sıra gelmedi, ufak tefek şeyler var diyoruz, onların peşine düştüm, daha henüz parça almadım. Bir tek camları değiştirdim, gerisi onarılması gereken şeylerdi onalra vakit harcıyorum.

Çok haklısınız kış geliyor, bu araçlarda ki en büyük olay gördüğüm kadarıyla içeriye bir yerlerden su girmesi, onları tespit ettim... Dediğiniz gibi yan kapı camları önemli, 2 günde 2 kapı camı ayarlattırabildim, arka camların aralarından su lamış ve ses yapıyordu onları değiştirdim çok iyi oldu.

Yarın içerden ve dışardan fotoğraflarını çekerim eklerim.

selamlar.

Etiketler

gelişmeleri bekliyoruz serhat abi. ;) ön sağ üstten malum eski telsiz aracı olunca kablo geçirmişler oraya siyah silikon uygulatmıştım bende su almayı bıraktı ;D ama sağ kapım ayarsız sanırım iç menteşe tek satılıyorsa yenisini alacağım gibi :smiley:

bora1071' Alıntı:
gelişmeleri bekliyoruz serhat abi. ;) ön sağ üstten malum eski telsiz aracı olunca kablo geçirmişler oraya siyah silikon uygulatmıştım bende su almayı bıraktı ;D ama sağ kapım ayarsız sanırım iç menteşe tek satılıyorsa yenisini alacağım gibi :smiley:

Bana da burada sağlam usta lazım, kapıların tümünün ayarlanması gerekiyor, bir kilitçiye gittim adam bir daha bana bu arabayı getirme dedi, bunlar nasıl esnaf, nasıl usta anlamadım, kafam çok bozuldu adama içimde sövdüm durdum, verdiğim para dan birde hayır bekleyecek. :eek:

Yarın göstergelerin yeni halini yüklerim, rengini değiştirdim, yeni takılan camlara da film çektim.

sertem41' Alıntı:
Bana da burada sağlam usta lazım, kapıların tümünün ayarlanması gerekiyor, bir kilitçiye gittim adam bir daha bana bu arabayı getirme dedi, bunlar nasıl esnaf, nasıl usta anlamadım, kafam çok bozuldu adama içimde sövdüm durdum, verdiğim para dan birde hayır bekleyecek. :eek:

Yarın göstergelerin yeni halini yüklerim, rengini değiştirdim, yeni takılan camlara da film çektim.

Asıl , şimdi aramıza hoşgeldiniz.
Önceleri davulun sesi uzaktan hoş geliyordu ; ya şimdi ..
İşin içine girince işin rengi değişti. Bunlara da alışırsınız. Her zaman derim, En iyi Land cı kendi işini kendi yapandır.
Kapıların elle muayenesini yapın, eğer sorun kapı menteşelerinden kaynaklanıyorsa . kapıları sökün menteşeleri çıkarın ve pimlerini yenileyin tekrar yerine takıp kendi ayarınızı kendiniz yapın.
Aracınız tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.

SERİ 3 109' Alıntı:
Asıl , şimdi aramıza hoşgeldiniz.
Önceleri davulun sesi uzaktan hoş geliyordu ; ya şimdi ..
İşin içine girince işin rengi değişti. Bunlara da alışırsınız. Her zaman derim, En iyi Land cı kendi işini kendi yapandır.
Kapıların elle muayenesini yapın, eğer sorun kapı menteşelerinden kaynaklanıyorsa . kapıları sökün menteşeleri çıkarın ve pimlerini yenileyin tekrar yerine takıp kendi ayarınızı kendiniz yapın.
Aracınız tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.

Hoşbulduk, hoşbulduk... :D :D

Öğreniyoruz tabiki, bugün başladım aracın altına yatmaya, kapıları da halledicem ben den kaçmaz, öyle yada böyle olacak, olacak diyosam olacak :D :D :D.

Selamlar.

serhat bey kapıların boşlukları pimlerin eskimesinden ve pimlerin ğeçtiği yuvaların genişlemesinden oluşmaktadır benim aracımda boya aşamasında kapı bağlantıları sökülüp tornacıda yuvalar ayarladı yeni pımlere göre bu şekilde yenisi gibi tek seferde ve yumuşak bir biçimde kapanıyor zorlamadan ve tek seferde ayrıca lastıklerde kapılarım yalıtımında önelmi rol oynuyor eğer eski ise onlarında değişmesinde fayda var ben lastıkleri orjinal almadım normal bir aracın belkide bir minibusun olabilir toplamda 200 tl gitti 5 kapıya şu an çok memlunum

usta konusunda da haklısınız işini severek yapan az sayıda usta mevcut onlarda şansımıza defendercilere denk gelmez nedense yada uğraşmamak için yüksek mevlalar isterler

durum bu aracımızla başbaşayız anlayacağınız size tavsiyem mümkün olduğunca aracınızı kendiniz toparlayın hayırlı çalışmalar kolay gelsin

herkese selamalar
sayın abilerim dün ustama kızdım ve defendere mi satmaya karar verdim masrafın yarısına vereceğim
ön sağ aks difressiyel tarafından dişli sıyırdı haliyle difransiyel aks dişli gurubuda değişti benden 480 tl istedi
çok kafam bozuk malzeme 200 tl yi geçmiyor işçilik malum altı üstü bir aks değişti.

kızma savaş kardeş sabırlı ol sabır ikinci akıldır gün gelecek parça değişimini bile kendin yapalıleceksin gerekli ekipmanla bir yabancı sitede adam bana bir torna vida verin tüm aracı indireyim diyor yanı araç aslında o kadar karışık değil öğrenmek için zaman gerekli bir defender daha kaybetmeyelim aman :'(

savaş' Alıntı:
herkese selamalar
sayın abilerim dün ustama kızdım ve defendere mi satmaya karar verdim masrafın yarısına vereceğim
ön sağ aks difressiyel tarafından dişli sıyırdı haliyle difransiyel aks dişli gurubuda değişti benden 480 tl istedi
çok kafam bozuk malzeme 200 tl yi geçmiyor işçilik malum altı üstü bir aks değişti.
Geçmiş olsun piyasayı pek bilmem ama 280 tl işçilikmi yoksa 480 mi tam olarak ne iş yapıldı ?

280 tl işçilik aldı ama bunu işçilik diye adlandırmadı getirttiği parçalardanda kendine pay biçti

Arkadaşım,
Burada sezarın hakkını sezara verelim. Ben kendi işini kendi yapan biri olarak yapılan işlemin yalnızca bir aks değişimi olduğunu sanmıyorum.
Aks dişli lerinin değiştiğini söylüyorsunuz, bu defransiyelin komple dagıtılıp tekrar toplandığı ve ayarlandığı anlamına gelirki bundan ek bir ücret alınması normaldir.
Aks değişimi için komple ön tas gurubu kovandan ayrılırki buda basit bir işlem değildir.Alınan 280 liralık işcilik üçretinin yapılan işe göre normal olduğunu düşünüyorum.

bugun aracım için bayağı bişey yaptım uzun suredır bısey yapmıyodum.. yenıden el atmanın zamanı geldı sıra iç kısıma geldı..

- eskı zavallı kalorıferı kendım soktum yerıne yeppyenı çorum kalorıferı taktırdım ( 140 tl ) kıs gelıyo landboard ;)
- mudstuff dan elektrık dugmelerı arka gırıslerı panellerı LR logosu vs sıparısı halledıldı ( 85 GBP kargo dahıl )
- sahibinden.com dan pioneer teyp iphone kontrollu ( 250 TL )
- huma oto dan mantec snorkel ( 300 TL kargo dahil )
- ön park ampulleri led ( 10 TL )
- baumax dan metal jerry can 20 lt. ( 90 TL )
- eskimis su almıs ön sislerin yerine yenı 2 ad. Hella Comet 500 ( 140 TL ) ( şeffaf silikonla su gecırmezlıgını saglamlastırdım )
- baumax dan ıvır zıvırları sabıtlemek ıcın lastık fıle ahtapot + netlift straplar aldım ( 20 TL )
- carfurdan yenı konsol için 3 çakmak girişi ve iphone şarjı yapan parça aldım ( 20 TL )
- ön panjur içine gizli mavi ve kırmızı yanan led çakar aldım ( 30 TL. )

- yukseltme ıcın fıyat alındı 200-300 cıvarı 2 ınc
- telsız ve anten ( arastırma asamasındayım 150 - 200 TL cıvarı tahmınım )

bakalım ıscılık ne olacak elektrıkcım hazır gogusu acmısken butun elektrık sıstemını yenılemenın dusuncesınde "Trans4mer" a para atmaya devam edıyoruz :smiley:

kolay gelsin kerkese ;D bende dün sağ kapı iç kilit karşılığı sordum 10 tl dedi parçacı. bu parçanın fiyatını bilen varmı?

Senin göstergeleri takmış, devir saatini galiba nereye takacağını bilememiş, unutmuş nereye takacağını, yarın da onu halledecekmiş, birde kaloriferi monte etmiş, süper yapmış, beğendim ben, bir de onun hortumlarını bağlayacakmış.

Ben de akşam üstü Ömere uğradım, hakketen acaip bir adam, elli binde fikir söyledi bana, ön panel yapacak, istersen komple gösterge paneli yapayım der bana, arka tarafıda halledecek.

Yarın kaportacıdan başlıcaz işe, çetaları ne zaman alıcaz, önce çetaları alıptamı kaportacıya gitsek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.