Defender Aşkı ve Birkaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,065

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Yer
Bursa
Herkese merhabalar.İlk mesajımı buraya yazıyorum öncelikle kendimi tanıtıyım izin verirseniz ismim Onat Ağcabay 21 yaşındayım istanbul doğuş üni Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencisiyim.

Geleyim Defender macerasına.Önceleri her yaşıtım gibi yerle bir hızlı tipik araçlardan hoşlanıyordum ancak bursada geçirdiğim bi trafik kazasından sonra soğudum bu tür şeylerden Allah a şükür canıma birşey gelmedi.Defendera nereden sardın derseniz illa ki aranızda tanıyanınız vardır zaten sitede birkaç kişinin aracında "fosil" sticker larını gördüm "Fosil" ve "Land Rover Adventure Türkiye" kurucularından Murat İrfan Ağcabay kendisi akrabam (aslında kuzenim ama yaşça çok büyük olduğu için kuzenim diyemiyorum).Bu aşkta onun sayesinde başladı hakikaten çok farklıymış daha önce hiçbir araca veya herhangi başka birşeye bu denli bağlandığımı hatırlamıyorum yatıp kalkıp defender bakıyorum sizler benden iyi bilirsiniz :smiley: 2 gün öncesine kadar bu aşk sadece dıştandı ama dediğim gibi 2gün önce Murat abinin aracı haziran sonu yapılıcak geziye hazırlamak için sanayiye gittik motor falan indirildi günümü sanayide geçirdim.Bu arada isimleri veriyorum aranızda tanıyanlarınız vardır daha iyi yardımcı olursunuz diye umud ederek.Sanayide işimiz bittikten sonra yine Murat abi aracılığı ile orada tanıştığım Ali abinin defender ı ile eve döndüm.Ve işte hayatımın dönüm noktası o yarım saatlik yolculuk beni benden aldı artık bu saatten sonra defender sahibi olmadan ölürsek gözüm açık gidicek :smiley: İnşAllah yazın toyota yaris marka aracımızı satıp 15 16 ya bi defender almayı planlıyorum.

Geleyim sorularıma.
Açıkçası kafam baya bi karıştı defenderın motoru konusunda puma,2.5benzinli,2.5dizel,2.5td,3.5,300td..... okadar çeşit varki hangisi iyi hangisi tercih edilmeli nedir ne değildir iyice arap saçına döndü

Şimdi bu konudaki sorum şu şekilde olucak dediğim gibi kısmetse yazın yaris ile takasa girerek veya yarisi satarak 10bin 15 bin arası bi defender almayı planlıyorum.
1)Araç günlük kullanılıcak bunun için en uygun motor hangisidir benzin + lpg veya dizel olarak hangisi tercih edilmeli (yakıt olarak)
2)Elimden geldiğince doğaya çıkmak istiyorum bu iş için en sorunsuz motor hangisidir
3)Prof Off Road gibi bi amacım yok öyle videolarda düz duvara tırmanan off road araçlardan istemiyorum :smiley: benimkisi daha çok doğa gezisi kamplar olucak tabi yol koşulları abartı olmasada zorlayıcı olucak bunlara göğüs gerebilecek bir araç olmalı.

Bunların dışında bir Defender da maddi açıdan en zorlayıcı nokta motor kısmı sanırım.Motoru düzgün bi defender aldıktan sonra dış kısmı keyfimizce yapmak çokda zor değil anladığım kadarıyla.

Şimdilik sorularım bu şekilde.Forumu araştırdım biraz ama konular çok fazla çok karışık sorularıma cevap bulmak çok zordu bu konular arasında bide birçoğu teknik dille yazılmış pek anlıyamadım :smiley: Konu kirliliği yaptıysam kusuruma bakmayın ama aydınlatırsanız beni çok teşekkür ederim

Edit:Eklemek istiyorum puma motor ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim anladığım kadarıyla 2 veya daha fazla çeşitli puma var defenderlar için en uygun olanı ve sözü edildiği gibi efsane olanı hangisidir çıkma motor ne kadara bulunur.Teşekkürler.

Etiketler
puma motor ford transitlerdeki 2001 model ve üstü 120 ps 130s gücündeki motorlardır. Yalnız bir şeyi daha belirtmek isterim amansız ve tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa tutuldunuz şimdiden haberiniz olsun :smiley: zaman geçtikçe bizleri daha iyi anlayacaksınız.

10-15bine puma motorlu Def alamazsınız.
Ya benzinli yada düz 2500 dizel alabilirsiniz.
Bütçeniz gerçekten 15000 limitliysede iyice etüt edin masrafsız bir araç alın yoksa üzülür,aşkınız yarım kalabilir.

dalyana katılıyorum , 15 - 16 bine düz motorlu kaporta ve yürürü uyduruk toplanmış sorunlu araç ancak bulabilirsiniz , motor defenderdeki en ufak işlerden biri , kaporta ve yürür aksam , iç döşeme cidddi rakamlar tutuyor. Bende 2 araç var birini 2 yıl önce topladım motor halen aynı 2.5 düz dizel 4.250 tl ye mke den almıştım 37 -38 binden gidiyoruz . Diğerini toplamaya yeni başladım Puma motor aldım hesaplarım 45- 50 arası maliyet olacak.

Uygun ve temiz defender binmenin bir kaç yolu da var . 1998 üstü benzinli az km. de bir araç bulmak . Ruhsatında "ambulans" yazmayan mesela "3 kapı kapalı kasa" yazan 1998 üstü az km. de bir defender bulup arka kısmı ambulans kasayı atıp normal sw kasası arka cam kapalı hale getirtmek . piyasada çok temiz td motorlu ambulanslar var , kasa değişme işi boya vs yine 7-8 bin tl tutar .Benzinli binmek ise çok yakıt parası ödemek demek . Gerçi biz mazotlu biniyoruz da yine de yakıt az değil 100 km de 15 litre mazot .

Arkadaşım, araya girdiğim içim özür dilerim ama yeni konu açmak istemedim.

Puma motorlu, sorunsuz defender'ların piyasası ne civardadır? Sahibindende rakamlar çok yüksek sanki.

rakamlar aslında birazda nasıl bir şey aradığınızla bağlantılı siz ne istiyorsunuz özellik olarak yada nerde kullanacaksınız bizim araçlarımız lego oyuncakları gibidir sök çıkar tak çıkar değişir rakamlar 5000 tl den 85000 tl ye kadar

defender'dan beklentim hali hazırda toplanmış olması yani masraf gerektirmemesi, onun dışında nispeten performanslı olması(300tdi ya da puma). Eğer alırsam %70 şehiriçi %20 offroad %10 da şehirlerarası kullanılacak diyebilirim. Offroad'dan kastım çok sert parkurlar değil ama gezmeyi ve doğa fotoğrafları çekmeyi severim, bol çamurlu ve bol çukurlu patikalardan geçebilmek isterim. Karda kışta dağda tepede mahsur kalmak istemem :D

Bana uygun defenderların piyasası aşağı yukarı ne seviyededir onu merak ediyorum.

apolloturk' Alıntı:
defender'dan beklentim hali hazırda toplanmış olması yani masraf gerektirmemesi, onun dışında nispeten performanslı olması(300tdi ya da puma). Eğer alırsam %70 şehiriçi %20 offroad %10 da şehirlerarası kullanılacak diyebilirim. Offroad'dan kastım çok sert parkurlar değil ama gezmeyi ve doğa fotoğrafları çekmeyi severim, bol çamurlu ve bol çukurlu patikalardan geçebilmek isterim. Karda kışta dağda tepede mahsur kalmak istemem :D

Bana uygun defenderların piyasası aşağı yukarı ne seviyededir onu merak ediyorum.

300tdi yada puma dedinizmi iş değişir,
20 den başlar oda en az,40-50 ye kadar gider.
Dediğiniz gibi çok sert olmayan parkurları herhangi bir def zaten hoplatır merak etmeyin.
Sizin belirttiğiniz gibi olursa yani puma-300tdi yi es geçersek ortalama bir def 15 civarı uyar.
Bakımlı bir def ne öyle kolay kolay arıza çıkarır nede üzer.

Puma motor , fiyat sıfır 14.500 tl ,+ atma masrafı en az 2000 tl eder 16.500 extra , çıkma puma motor nasıl olduğu şans işi 6000 tl+2000 tl

2,5 düz dizel sanada bakar etrafınada yakıtta üzmez aman euro koydun kırsal koydun demez biodizelde yakar istersen 6 ayda bir enjektörler temizlenir yürür gider koşmaz ama gideceğin yere elbet varır ... :smiley:

Ynt: Defender Aşkı ve Birkaç Soru

selam doğa dostu land rover sahibi arkadaşlar bende bugün aranıza katıldım bende defender arıyorum 90 lık dediklerinden kapalı kasa işallah bulup toplamayı düşünüyorum performansları 110 luklara göre daha iyiymiş dogrumudur birde alırken nelere dikkat etmeliyim birtane bulmuştum ama son anda aracın vergi borcu oldugunu ögrendim birde uzun süre ( 10 ) sene kadar yatmış aracın negibi sorunları çıkar acaba üzerindeki motoru atıp 2,5 düz dizel defender motoru koymuşlar performansındas düşüş olurmu acaba şimdiden teşekkürler ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR