Defender Aşkı ve Birkaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,067

Etiketler
Ynt: Defender Aşkı ve Birkaç Soru

Evet direk satış 2-3 defa ihaleye çıkmış alınmamış araçları sabit fiyattan satıyorlardı 4750 5000 civarı sw olanlar .. Ben 2 yıl önce sabah erken gidip dizicilerin elinden 2 adet sw kapmıştım , ahlandı vahlandılar .Aracın birinin anahtarlarını bile almıştılar kilidi smküp memlekette anahtar yaptırmıştım. Her zaman kalmıyor sw ler , pikaplar sanırım her zaman bulunur. Ne zaman direk satışa ayrıldığı da belli olmuyor , takipte olmak lazım . İhale hakikaten iş değil .

MehmetTurk' Alıntı:
dalyana katılıyorum , 15 - 16 bine düz motorlu kaporta ve yürürü uyduruk toplanmış sorunlu araç ancak bulabilirsiniz , motor defenderdeki en ufak işlerden biri , kaporta ve yürür aksam , iç döşeme cidddi rakamlar tutuyor. Bende 2 araç var birini 2 yıl önce topladım motor halen aynı 2.5 düz dizel 4.250 tl ye mke den almıştım 37 -38 binden gidiyoruz . Diğerini toplamaya yeni başladım Puma motor aldım hesaplarım 45- 50 arası maliyet olacak.

'' 2.5 düz dizel 4.250 tl ye mke den almıştım ''
Bu cümleyi okudum ve size mesaj yazıyorum. Ben genç bir kardeşinizim çocukluk olan hayalim s100 e o kadar yaklaştım ki anlatamam size. İlçemde kaymakamlıkta kullanılan s100 satılacak diye duydum. gittim görüştüm satılabilir dediler. Ama sonra Makine kimya ankaraya götürecek dediler. Kardeşim yakarım arabayı bakın elinizde olan birşeyse verin diyorum kesinlikle ellerinde olmadıklarını söylüyorlar. Büyük olasılıkla Ankarada satılacak ve ben peşinden gitmeyi düşünüyorum. Çünkü ilk gözağrımı motorsikletimi sattım. s100 üm için sadece. Bakın benim diyorum alacağım çünkü. Sizden öğrenmek istediğim Bu arabanın ihalelerini takip edersiniz büyük ihtimalle , kime sorsam kimse girmez yürümeyen arabaya sen merak etme o sana düşer tek gidip alırsın diyorlar. Diyorlar da öyle mi ? Size sormak istiyorum.
Amasyada oturuyorum telefonunuzu verirseniz telefonda görüşebiliriz hocam. 5412991694 Ozan AYDIN benim numaramdır.
Herkesten özür dilerim konuyu dağıttığım ve yeri olmayan biryere yazdığım için. Sağlıcakla kalın.

20 haziranda ihale var bilginize.
90 tane LR satışı yapılacak. aralarında ambulans kasalar, tenteliler sw ler hatta 1 tane kurtarıcı bile var. geneli 91-92 model.

Ozan umarım istediğin araca kavuşursun , ben Kırıkkaleye senden daha uzaktayım , Trabzondayım şimdi ordaki son durumdan haberim yok , ama dturan arkadaş sağolsun 20 haziranda ihale olduğu bilgisini vermiş , takip etmeniz gerekli , Kırıkkaleye gitmeden olmaz.

MehmetTurk' Alıntı:
Ozan umarım istediğin araca kavuşursun , ben Kırıkkaleye senden daha uzaktayım , Trabzondayım şimdi ordaki son durumdan haberim yok , ama dturan arkadaş sağolsun 20 haziranda ihale olduğu bilgisini vermiş , takip etmeniz gerekli , Kırıkkaleye gitmeden olmaz.

Mehmet hocam anladığım kadarıyla satış kırıkkalede olacak. Peşinden gideceğim buradan daha pahalı alacağımız kesin ama bakalım. Bir gece ansızın kaçırabilirim :smiley: Koyar garajıma seyir ederim sizide beklerim :smiley:
Hepiniz çok sağolun.

Nasılda beni bekliyor sessizce görüyorsunuz dimi :smiley:

Görüntü0390.jpg

Acizane bir tavsiye,
Aracı ihaleden alıcaksın,toplayacaksın sonrada plaka çıkaracaksın!
Valla arkadaşım astarı yüzünden pahalıya gelir.
Ustaların kahrını çekeceksin of ki ne of, peygamber sabrı gerektirir ve hatta çıldırabilirsin(tecrübe ile sabittir)
Bence hiç girme o işlere eli yüzü düzgün bir araç al bak keyfine.
Karar senin.
Not-Hiç bir zaman mal ettiğin parayada satamazsın 2+2=4 eder :smiley:

Her gün sanayideyim dükkanımdan çok sanayide dolaşıyorum :smiley: Seviyorum ellerimin yağ olmasını :smiley:
Sonra Bu aracı alıp alt takım motor girip bakım sadece. Çürüklere macun. Sonra Araç kaplaması yapacağım öyle kullanacağım.
Benim işim bu söker söker takarım lanet eder dururum ama sökerim bozarım yaparım.
Bu araba benim nasibim ya. Alıcam bu zilliyi. Mal müdürü ; Ankaradan satış yapılacak diyormuş ama anlamadım iyice araştıracağım. Tavsiyeler için çok teşekkürler

Kusura bakmayın çok sık giremiyorum foruma cevap yazamıyorum..Şimdi Toyota Yaris marka otomobilimiz var 2005 model olması lazım 17bin 19bin arası bi fiyatı var..Bunu satıpta almayı düşünüyoruz defenderı..Şimdi siz diyorsunuz ki 15bin tl ye alınacak defender,5tl ye mke den alınıp kalan 10bin uzerine harcanmış defenderdan daha kotu olur..Bu böyleyse tabikide mke den alıp kendim ugrasıp kendim toplamak isterim bu benim içinde daha özel olur zaten..Ancak araç cidden 10bin tl harcama ile 15bin tl lik hazırdan daha düzgün olurmu bunu tam olarak bilmem gerek..

15bin liraya alıcağın araç ruhsatı olan, yürüyen bir araç olur, MKE'den 5bine alıcağın araç hurdaya ayrılmış bir araçtır. Forumda Defender toplayan bir sürü arkadaşımız var, toplama sürelerine bakarsan çoğu 1 seneye yakın süren bir zaman söz konusu. Yürüyen bir araca kullandıkça eklemeler yapabilirsin ama MKE'den alınmış bir araca ekleme yapmadan önce motor, kaporta, yürüyen aksam gibi ana öğeleri önce yürür bir hale getirmen lazım ki tahminimce bu da 10bin gibi bir rakkama olması biraz fazla hayalperestlik olur.

onat' Alıntı:
Kusura bakmayın çok sık giremiyorum foruma cevap yazamıyorum..Şimdi Toyota Yaris marka otomobilimiz var 2005 model olması lazım 17bin 19bin arası bi fiyatı var..Bunu satıpta almayı düşünüyoruz defenderı..Şimdi siz diyorsunuz ki 15bin tl ye alınacak defender,5tl ye mke den alınıp kalan 10bin uzerine harcanmış defenderdan daha kotu olur..Bu böyleyse tabikide mke den alıp kendim ugrasıp kendim toplamak isterim bu benim içinde daha özel olur zaten..Ancak araç cidden 10bin tl harcama ile 15bin tl lik hazırdan daha düzgün olurmu bunu tam olarak bilmem gerek..

Bence siz hiç Yarisi satmayı düşünmeden sahibindene defenderle takas olur diye yazın size bir sürü takas teklifi gelecektir,
Onların içinden en düzgününü seç bak keyfine derim.

Dixie' Alıntı:
15bin liraya alıcağın araç ruhsatı olan, yürüyen bir araç olur, MKE'den 5bine alıcağın araç hurdaya ayrılmış bir araçtır. Forumda Defender toplayan bir sürü arkadaşımız var, toplama sürelerine bakarsan çoğu 1 seneye yakın süren bir zaman söz konusu. Yürüyen bir araca kullandıkça eklemeler yapabilirsin ama MKE'den alınmış bir araca ekleme yapmadan önce motor, kaporta, yürüyen aksam gibi ana öğeleri önce yürür bir hale getirmen lazım ki tahminimce bu da 10bin gibi bir rakkama olması biraz fazla hayalperestlik olur.
15 bine alacağınız araçda motor , şanzımanlar,difransiyeller, döşeme, elektrik tesisatı , üzerindeki boyanın içi (kaporta) , şase , akslar ,cantlar lastikler vs vs çok iyi mi olur ? Yoksa yeniden yaptırmanız mı gerekir? Böyle olunca 5binlik araçla 15binlik araç arasında revüzyon için harcayabileceğiniz elde 10bin tl kalır. Bir avantajı var onu söyleyeyim ; 1000 tl proje parasından kurtarmış olursunuz.

Öyle kusursuz bi defender toplamama gerek yok ilk başta derler ya hani ayagmı yerden kessin diye..Önce bi arabayı alalımda toplaması 1sene sursun 2sene sursun o farketmez yani benim için asıl önemli olan toplaması deilde ilk anda aldıgım aracın ne kadar düzgün oldugudur.O yuzden 15bin lik sıkıntısız bi araç bulsam ekstrasına gerek yok ilk başta

MehmetTurk' Alıntı:
15 bine alacağınız araçda motor , şanzımanlar,difransiyeller, döşeme, elektrik tesisatı , üzerindeki boyanın içi (kaporta) , şase , akslar ,cantlar lastikler vs vs çok iyi mi olur ? Yoksa yeniden yaptırmanız mı gerekir? Böyle olunca 5binlik araçla 15binlik araç arasında revüzyon için harcayabileceğiniz elde 10bin tl kalır. Bir avantajı var onu söyleyeyim ; 1000 tl proje parasından kurtarmış olursunuz.

Büyük bir ihtimalle bir çok parçası zamanla tekrar elden geçirilmesi gerekicektir, ama en azından aldığın zaman içine binip gidersin. Öbür türlü genelde kamyon sırtında sanayiye gider. İkinci veya üçüncü aracın olacaksa maddi ve zaman açısından kısıtlaman yoksa neden olmasın ama anladığım kadarıyla tek aracınız olacak. O yüzden biraz mantıklı düşünmek gerekir diyeceğim ama Defender da da mantık ne arar zaten ;D

Arkadaşlar bahsettiğiniz araç safkan arazi aracı Defenderdir!
Öyle zırt pırt arıza çıkaran şehir aracı değildir!
Benim Defenderimi ben 2 sene önce topladım ve plaka işleri dahil bana 14bine mal oldu.
O günden beridir de sadece debriyaj üst merkezini değiştim.
Öyle abartmayın her şeyi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR