Defender Aşkı ve Birkaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,067

Etiketler

Ynt: Defender Aşkı ve Birkaç Soru

Öncelikle yakalandığın bu virüsten kurtulamayacak 6 ayla 1 sene içinde kendini bir defender ın içinde bulacaksın, geçmiş olsun. :D
Ben gündelik olarak da düz dizel kullanıyorum hızlı gitmek sıkıntın yoksa düz dizel en dertsiz motordur bence. 10-12 lt yakar 100kmde. yağını suyun eksik etmezsen sıkıntı çıkartmaz. düz dizelden pumaya dönüş konusunda forumda birsürü yazı var (hatta forumun en çok tartışılan defender sorusuda budur. pumamı 300 tdı mı bd30 mu) hepsinin kendine göre artıları eksileri var tabiki. ama benim gibi hard offroad düşünmüyorsan dağ bayır gezme tozma diyorsan düz dizel on numara araçtır. kaportası düzgün olması önemli.

Cevaplar için teşekkür ederim, 2-3 ay sonra kendi konumu açar orada tartışırız kısmetse motor konusunu. Konuyu açan arkadaştan tekrar özür dilerim konusu istemeden işgal etmiş oldum.

ben bu zamana kadar arazi araçlarından pek haz etmeyen bir insan olarak bir anda kendimi defender ilanlarına bakarken buldum, hatta 4 ay önce yeni araba almasaydık şu an almış bile olabilirdim hakikaten virüs gibi bu araç. :smiley:

bu arada sormak istediğim bir soru var defender hiç kasa değiştirdi mi?değiştirdiyse kaç yılında değiştirdi?wikipedi de 90 yılında değiştirdiği yazıyor ama ben araçlar arasında pek bir fark göremedim.

Cevaplar için teşekkür ederim..15bin lik bi 110 alıp yavaş yavaş toplamak benim derdim biraz uğraşıyım toparlıyım manevi olarakta bağlanıyım isterim..sonraları puma yada 300tdi swaplayabilirim ama ilk öncelik günlük kullanıma uygun motoru mekaniği sorunsuz bi def..Umarım 15bin tl ye böyle bi araç bulurum..tabi daha hayal bunlar önce güncel aracımızı satıcazda def alıcaz :smiley:

onat' Alıntı:
Cevaplar için teşekkür ederim..15bin lik bi 110 alıp yavaş yavaş toplamak benim derdim biraz uğraşıyım toparlıyım manevi olarakta bağlanıyım isterim..sonraları puma yada 300tdi swaplayabilirim ama ilk öncelik günlük kullanıma uygun motoru mekaniği sorunsuz bi def..Umarım 15bin tl ye böyle bi araç bulurum..tabi daha hayal bunlar önce güncel aracımızı satıcazda def alıcaz :smiley:

Sıkı bir pazarlıkla,hatta takasa girerek çok düzgün standart bir araç sahibi çok rahat olabilirsiniz.

Onat bey , toplama çalışmaları sonunda tamamiyle yenilenmiş her yanı elden geçmiş bir araç binmek istiyorsanız , 15000 tl vermek fazladan 10000 tl ödemek anlamına gelir . 15000 tl ye alacağınız bir araca da , MKE direk satıştan 5000 tl ye alacağınız bir araca da edeceğiniz masrafın aynı olduğunu sonunda göreceksiniz . İstisnalar kaideyi bozmaz derler , yapılmış bir aracını nakit ihtiyacı dolayısıyla zararına satan biri de denk gelebilir tabi ama şans işi, ava giderken avlanmak da var !

MehmetTurk' Alıntı:
Onat bey , toplama çalışmaları sonunda tamamiyle yenilenmiş her yanı elden geçmiş bir araç binmek istiyorsanız , 15000 tl vermek fazladan 10000 tl ödemek anlamına gelir . 15000 tl ye alacağınız bir araca da , MKE direk satıştan 5000 tl ye alacağınız bir araca da edeceğiniz masrafın aynı olduğunu sonunda göreceksiniz . İstisnalar kaideyi bozmaz derler , yapılmış bir aracını nakit ihtiyacı dolayısıyla zararına satan biri de denk gelebilir tabi ama şans işi, ava giderken avlanmak da var !
Mehmet bey direk şatışlar nezaman yapılıyor nereden takip edecegiz

Direk satış sürekli var .Sorun ellerinde istediğiniz tipte araç var mı yok mu ? Onu da mke hurdasan Kırıkkale ye telefon açıp öğrenebilirsiniz. Web sayfaları var netten telefonu bulursunuz .

teşekkurler faydalı bir bilgi oldu araştırayım bakalım inşallah bulurum

Ön çamurluklar , motor kaputu , şanzımanlar , şaşi sağlam olsun , diğerleri yapılıyor .

MehmetTurk' Alıntı:
Direk satış sürekli var .Sorun ellerinde istediğiniz tipte araç var mı yok mu ? Onu da mke hurdasan Kırıkkale ye telefon açıp öğrenebilirsiniz. Web sayfaları var netten telefonu bulursunuz .
direk satış derken ihale olmadan satışmı kastedildi tam anlayamadım biraz açıklama getirirseniz çok sevinirim. Çünkü bir projem daha var 110 u 90 soft top yapmak:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR