Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 34UNV48 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,198

34UNV48

Ana Kamp
Mesajlar
37
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul/Bahçeşehir
Merhabalar,

İsmim Onur, İstanbul/Bahçeşehir'de yaşıyorum. Reklamcıyım, normalde amerikan araba meraklısıyımdır.

Sizlerin çok kıymetli paylaşımlarını uzun zamandır takip ediyorum, sizlerin verdiği serum kanıma fazlaca işlemiş olacak ki bir Defender da ben aldım sayılır. 68 model series IIA / Benzinli araç için anlaştık en kısa sürede gidip alacağım.

Elektrik ve mekanik işlerinin ciddi anlamda meraklısıyımdır, asıl alma amaçlarından biri de, istediğim gibi oynayabileceğim (neredeyse tamamen kendimin yapabileceği) tamamen analog bir araç istememdi.

Araç yeni kasa defender'a çevrilmek için çamurluklar, kaput yenilenmiş halde ve bu nedenle konuyu buraya açmak istedim.
Yanlışım var ise lütfen düzeltin.

Aracı çok uygun bir fiyata aldım, üzeri astarlanmış durumda; boyaya hazır diye nitelendirilse de, epey bir eksiği var.
Önceden de belirttiğim gibi; aracı tamamen kişiselleştirmek asıl amacım.
İç aksam sabırsızlıkla beklediğim elektronik ve lüks uygulamalarını kendi yapacağım aşama. Bu konuda bir çok şeyin üstesinden sizlerin yardımıyla kendim gelebilirim.

Her konuda fikirlerinize açık olduğum gibi asıl amacım, ekteki fotoğraflardaki gibi aracı toplamaya karşı olan fikirleriniz.
Aksesuarlar, yükseltme, lastik, uygulanabilirlik, yapılabilirlik v.s.
Şimdiden teşekkür ederim.

(Belki bir çoğunuz biliyorsunuzdur KAHN DESIGN adında bir şirket/tasarımcı nın yaptığı örnekler)

NOT** aracı hard offroad için kullanmak niyetinde değilim, resimlerdeki gibi yapabilirsem, biraz daha offroad kanı ilave ederek bitirmek amacındayım.

1


2


3


4
 

Etiketler






Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

Selam.

Aracınız hayırlı olsun. çok az sayıda kalan series lerden birini bulmuşsunuz ama araç şu anda orjinalinden çok uzak halde farklı parçalarla toplanmış gibi görünüyor. Eğer çalışır ve yürür durumda ise hem yorucu hemde keyifli uzun bir koşturmacanın içine girmek üzeresiniz :smiley:

Şahsi fikrim ; bu araç için bütçeniz yeterli ise bırakın resimdeki defenderı, yükseltmeyi jantı lastiği, aracı orjinal haline getirmeye çalışın. Bu model de bir series e binmek herkese nasip olmaz.

Bende bahçeşehirdeyim. Buraya yeni taşındım sayılır ama elimizden birşey gelirse yardımcı olmaya çalışırım. Kolaylıklar
Derya
 

Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

Aracınız hayırlı uğurlu olsun, keyifle binmek nasip olsun...

Ancak benim de şahsi fikrim Series'lere orjinal Series şekliyle binmek gerektiği yönünde. Piyasada bozulmamış Series II veya III çok az sayıda kaldı...Defender'a ne kadar benzetmeye çalışırsanız çalışın lastikler içeride kalacak, göğüs garip duracak, kapılar olmayacak vs vs... Hepsinin çözümü var ancak uygun rakama 110 alıp 90'a kestirseniz çok çok daha ucuza mal edip gerçek Defender sahibi olabilirsiniz. (Ya da olabilirdiniz diyeyim) Ankara üzerinden yapabileceğim birşey olursa bana da ulaşabilirsiniz...
 

Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

Aracınız hayırlı olsun, zor ve uzun bir maratona başlamışsınız Rabbim yardımcınız olsun, şimdiden kolay gelsin
 


Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

aracınız hayırlı olsun
gerçek duymak istiyorsanız kafanızdaki aracı yapmaksa düşünceniz bu aracın sadece ruhsatını kullanabilirsiniz,
kayalara gidip 90 lık defender tüm parçalarını istiyorum diyin, ve toplamaya başlayın hem daha ekonomik olur hemde sonucunda hayal kırıklığına uğramamış olursunuz.
 



Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

Yanlış anlaşılmamak için; öncelikle kendimden bahsedeyim;
Amerikan araçların meraklısı olduğumu belirmiştim, bu yaşlardaki arabaların orjinal olarak restore edilmesi gerektiğini bende düşünüyorum. Bir yandan "56 Chevrolet Belair / Tek kapı - direksiz" restore eden birisi olarak bu konuda yeterince saygım olduğunu sanırım anlarsınız.

Chevy'nin her parçası para, her parçası işçilik, hepsini geçtim bir çok parçası zanaat sahibi usta olmadan yapılması mümkün bir araç değil. Yuvarlak hatları, saç kalınlığı, şasi bağlantıları işleri o kadar fazla zorlaştırıyor ki, para oluk olsa; usta sanatçı olmadıktan sonra mümkün değil. Bu nedenle bu işi çok sakince yıllardır parça parça hallediyorum.

İşin zevk kısmına gelirsek, ortaya çıkan araç; klasik olduğu için topladığım değil, benim çok sevdiğim ve zevk için topladığım bir araç olacak, torunlara miras niteliğinde desem yeridir.

***********

Series araçlara saygı duyarım, yılların emektarıdır, görsem bakarım incelerim; ancak hiç bir zaman sahibi olmayı dilemem. Çünkü kasanın bana hitap eden bir yanı yoktur. Malumunuz burası işin zevkler ve renkler kısmı...

Tertemiz durumda bir Series'i alarak bu hale çevirmeye çalışmayacak kadar da sorumluluk sahibiyimdir.

Ancak ekte gördüğünüz araca daha elimi sürmedim, orjinalinden bu kadar uzak durumdaki bir aracı orjinal halinde restore etmek benim için imkansız. Sonucu; beni yukarıdaki sebeplerden dolayı heyecanlandıramayacak bir projeye harcanacak her kuruşu masraf, her vakiti de israf halini alır. Sizler de bu işlerle sanıyorum haz aldığınız için uğraşıyorsunuz. Bende öyle...

***

Yuvarlak hatlardan, pahalı ve bulunması zor yedek parçalardan bıkmış, elimden ne kadar çok şey gelse bile, kaportasına dokunduğumda hemen sırıtan bir araçtan sonra; düz hatlı, parçaları bol ve ucuz bir Land'ı toplamak benim işçiliğim ile çok zevk verecek bundan eminim. Tabi zor olacağından da eminim.

KISA BİR NOT:
Uzaktan kumandalı arabaları satan bir dükkana gittim, 2 zamanlı; normal benzin ile çalışan ve normal arabanın 1/5 ölçeğinde kocaman bir araba almak istedim. 3.500TL civarında fiyatı vardı, egzoz'u modifiye etmek bile 600TL civarındaydı. El işçiliğimle üzerine ilave edebileceğim neredeyse hiçbir şey yoktu. Ertesi gün, bu arabayı buldum, fiyat olarak da daha uygundu. Bende dedim onunla uğraşana kadar bununla uğraşırım.
 

Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

Derya Abi,

Bahçeşehir'de olmana çok sevindim, senin de bir çok konunu incelemiştim. Aracın da Maşallah'ı var. Yakın olmamız dolayısıyla müsait bir zamanda ya birşeyler içmeye çağırmaya, ya da telefonla biraz vaktini çalmaya niyetlenebilirim. Dikkat etmende fayda var:smiley: (okuduğum konularda yaşınızın büyük olduğunu biliyorum.)

Umut Ç,
Keşke araba hiç bu hale gelmeden orjinal olarak korunabilseymiş de benimde elime geçmeseymiş demekten başka bir çarem yok. Rica etsem, defender ile seriesIIa arasındaki bildiğiniz farkları, karşılaşabileceğim sorunları paylaşırsanız çok sevinirim.

Sinan Abi,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Baya zor olacak biliyorum...

YAVUZÇ,
Teşekkür ederim...

merolzö,
Teşekkür ederim, dediğinize yakın bir durum olacak, eminim bu konuda tecrübeniz benden fazla... LAND'lardan bahsederken forumda bir çok kişi LEGO demiş ya, bizde olmayan yerini söker yeniden yaparız. :smiley:

Mesela 3 tane tablet koyarak, birini komple kilometre ve ön konsol göstergeleri haline getirip. diğer bir tableti klima, havalandırma, multimedya sistemi koyarken, diğer bir tablete de pusula, barometre v.s. gibi kendimce uçuk kaçık uygulamaları gönül rahatlığıyla yapabileceğim bir araç. Elektrik aksamını, boyasını kendim yapabileceğim v.s.
 


Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

34UNV48' Alıntı:
Umut Ç,
Keşke araba hiç bu hale gelmeden orjinal olarak korunabilseymiş de benimde elime geçmeseymiş demekten başka bir çarem yok. Rica etsem, defender ile seriesIIa arasındaki bildiğiniz farkları, karşılaşabileceğim sorunları paylaşırsanız çok sevinirim.
Valla aslında neyi aynı onlara cevap versem daha kolay olur çünkü hemen hemen hiçbirşeyi ortak değil. Şase farklı, biri makaslı diğeri helezonlu, teker açıklıkları, aksları, wheelbase, kapılar vs hep farklı. Sinyal, stop ve farlar aynı, arka bagaj kapısı ve camı aynı, bunun dışında bildiğim en ufak benzerlik yok malesef...
 




Ynt: Defender 90 Sahibi Olduk Sayılır...

ister alın istersen darıl ben doğru zamanda olduğunu henüz geç olmadığını
eğer hedefin resimdeki araçsa elindeki doğru araç değil o sonuç çıkması mumkun değil demiyorum ama zorda değil çok zor, bundan sonrası için klasik temenni hayırlı olsun
takip,
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst