Defender 2,5 Düz Dizel mi? 2,5 Benzinli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bytar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,360

bytar

Ana Kamp
Yer
Balıkesir
Selam arkadaşlar. Ben Balıkesirden Veteriner Hekim Mehmet. Hem işimde kullanmak, hem de dağ bayır gezmek için bir defender almayı düşünüyorum. Siz tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim; turbo olmayan düz 2,5 dizel motorların performansı nasıldır. Kimileri çok zayıf diyor. Rampalarda 20-30 a düşersin diyor. Doğru mu? Yoksa benzinli 4 silindir 2,5 olanlardan alıp LPG mi takayım? Siz nedersiniz?

Etiketler
Ynt: Defender 2,5 Düz Dizel mi? 2,5 Benzinli mi?

öncelikle hoşgeldiniz
defender düz dizel 65ps , benzinli 85ps aralarında aslında cokta büyük bir fark yok dizel yüksek devirlerde benzinliyle aynıdır ançak benzinlide lpg kullanacagım derseniz dizel kadarda olamaz zayıf kalır
benzinki 500tl-600tl arası yakar dizel 250tl 350tl

Bende düz 2,5 dizel var ben her yönden gayet memnunum ama imkanın olsa 300tdi alırdım. Benzinli ile aralarında tabiki fark var. Benzinli 85 hp Dizel 65 hp Ama dizelin torku daha fazladır.

Ambulans kasasından karavana çevirdiğim aracım 2.5 benzinli. Lpg de 300-330 kuruş civarı yakıyor şehir içinde. Benzinlinin gücü dizele göre daha fazla. Benzinli motor dizele göre daha seridir. Aynı güçte bile olsalar. Accent era dizel 1500 cc 110 beygir aracım bile sehir içinde 6-7 litreden daha az yakmıyor. Dizel sorun çıkartırsa 10 lira ise benzinli sorun çıkarırsa 5 lira masraf çıkartır.

Ben daha önceden 2,5 benzinli ve düz dizel kullandım. şimdi tercih yapacak olsam 2,5 benzinli olurdu.

vosdost' Alıntı:
Ambulans kasasından karavana çevirdiğim aracım 2.5 benzinli. Lpg de 300-330 kuruş civarı yakıyor şehir içinde. Benzinlinin gücü dizele göre daha fazla. Benzinli motor dizele göre daha seridir. Aynı güçte bile olsalar. Accent era dizel 1500 cc 110 beygir aracım bile sehir içinde 6-7 litreden daha az yakmıyor. Dizel sorun çıkartırsa 10 lira ise benzinli sorun çıkarırsa 5 lira masraf çıkartır.
Ben ezbere konuşmuyorum gördügümü soyluyorum vosdost bey isminizide bilmiyorum garibime gidiyor vosdast demek neyse lpg li defender dizelden daha güçsüz. Ama benzinlede aralarında cok abartılı bi fark yok dizelde yeterki gaz basmaya acıma vee defender düz dizel motor yaptırmak benzinliyle aşa yukarı aynıdır ama tabi benzinli motor cok daha geç biter

Marka ne olursa olsun kapakçının rektefiyecinin aldığı işçilik fiyatları dizel ve benzinli arasında çok farkeder. Parça fiyatına gelince pompacı mazot pampasının tamir takımını kaça değiştiriyor. Enjektör ne kadar? Parça ucuz bile olsa yinede dizel masrafı ne olursa olsun benzinliden daha pahalıdır. Ve ambulan kasalı defenderla düz dizel bir defenderı 400 metre 3 defa deneyelim. 3 denemenin 2 sini ambulans kasasıyla alırım gibi. At sahibine göre kişner

Sayin Bytar,
benim aracim 2.5 benzinli idi, 2 sene kullandıktan sonra motoru dizel cevirdik, daha sonra da standart mazot pompasını Bosh ile degistirdim.
1) masraf açısından ciddi bir fark yaşamadım
2) benzinli motor daha atak diyebiliriz, ama son güçleri farklı değil
3) Lucas pompa ile motor oldukça sağır ama ekonomik (11-12lt/100km) ama Bosh pompa ile ilk kalkışı ciddi fark ediyor.. ama yakıt sarfiyatı artıyor (13lt/100km) .. Ama son güç değişmiyor maalesef
4) Rampalarda güçsüzlüğü kendini gösteriyor, ama 30-40'a düştüğüm olmadı...Ama bu hem benzin hem de dizel için geçerli
5) Dizel motoru kullanırken daha "sorunsuz" olduğunu düşünüyorum.
6) Dizel almanızı öneririm, zira aracınızın motorunu daa güçlü bir Dizel motor ile değiştirmeniz çok kolaylaşır
7) Benzin motorlu model daha ucuzdur, dizel pahalı.. En büyük nedeni de, sonra "daha modern" dizel motor takabilmeniz..
8) LPG hiç kullanmadım, yorumda bulunamayacağım...

iyi günler dilerim, reha

yunus bager' Alıntı:
öncelikle hoşgeldiniz
defender düz dizel 65ps , benzinli 85ps aralarında aslında cokta büyük bir fark yok dizel yüksek devirlerde benzinliyle aynıdır ançak benzinlide lpg kullanacagım derseniz dizel kadarda olamaz zayıf kalır
benzinki 500tl-600tl arası yakar dizel 250tl 350tl

benzinli 2,5 max 15 litre benzin yakıyor 2,80x15=420
17 litre lpg yakıyor 1,40x17=238
düz dizel aşagı yukarı 14 15 litre yakıyor 14x2,40=336
düz dizelde motor 60,000 km
benzinde 300,000 400,000 km ömürlü
dizelde vibrasyon +sürekli fındık kıran balesi sesi tıktıktıktık + bakım giderleri + isdediginizde yeterli ivmelenme yok + triger=kaldınmı çekiciyle dönersin
benzinlide 4 buji + platin + meksefe başka masraf yok +daha atak =kaldınmı hertürlü çalıştırır devam edersin
km de 0,80 kar edecegim diye çekemem.

düz dizelin 11 litre yaktığı söyleniyor.
60000 km de biten motorun ne masrafı çıkar.bu sabitmidir kullanım ile mi alakalıdır.

60.000 km de motormu bitermiş bunu kim diyor yaa. Böyle bir şey yok. Ben aracımı alalı 15.000 km oldu tsk da kaç km yaptı bilmiyorum ama hada hiç bitme belirtisi yok gr. yağ yakmıyor. onun sonuna bir sıfır ilave ediliyordur

grknsnl malesef kullanımla alakalı degil üstüne ne kadar titreseniz ne kadar hassas kullansanızda ortalama ömrü ne yazıkki o kadar,lucas yakıt pompası kaya gibi pompa yönünden en küçük şüpeniz olmasın
aynı motora intercooler uygulamadan yapılan turbo uygulamalarında nerdeyse ömür yarıya kadar düşüyor
ömür olayındaki en büyük faktör benzinli ile ortak kullanılan blok benzinlideki sıkıştıma oranı 1/8 civarı iken
düz dizelde 1/21 gibi bir değere ulaşıyor buda iç hararetin sürekli yüksek kalmasına sebeb oluyor
motor yenilerken genel bir takım parçalar var bunlar değişiyor

Valla ben görmeden başıma gelmeden inanmam motordanda azbuçuk anlayan biriyim 60.000 km de motor bitmez. Ama araç toz emerse iş değişir. bunuda anlamanın yolları vardır. Yağ testi gibi.

benzinli motoru dizele çevirmek bir seçenek sanırım orjinal 2,5 dizel denilen motorlar var bunlar aynı şeylermi?

meriç bey td 5 300 tdi ler bile 200,000 km göremiyor
düz dizelleri ordu niye bu kadar çabuk satışa çıkartı bir bilginiz varmı
ordunun 8 -10 yaşında aracı HEK e ayırdıgını tarih yazmıyor

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR