Defender 2,5 Düz Dizel mi? 2,5 Benzinli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bytar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,359
Ynt: Defender 2,5 Düz Dizel Mi? 2,5 Benzinli Mi?

Evet Vergi son konu belki ama yinede önemli bir konu diğer konular kişinin kendi isteği doğrultusunda değiştirebileceği şeyler ancak bu devlet yaptırımı ve insanın canını bozuk bir motordan daha fazla sıkabilecek bir konu en azından benim için öyle, piyasada çeşitli söylentiler var hatta kimi 20 yaş üstü dizeller için 2 yılllık 3000Tl ye yakın vergilerden bile bahsediyor (sanayide duyduğum bir söylenti) yeni düzenleme hakkında belki burada daha düzgün bilgi bulabilirm umuduyla sormuştum, bende kendime defender arayışındayım şu sıralar camiaya yeni katıldım, önceleri sesine ve sınırlı motor gücüne rağmen arazi performansı için dizel düşünüyordum hatta Özgür abinin arabasına musallat olduydum bi ara ;D ama şimdi benzinl/tüplüue kaymış gibiyim sanırsam tamiratı en kolay ve sıkıntısız motorlar arasına alabiliriz benzilyi yedek depo olması da cabası, kapalı garaja da girmeyi verelim, gerçi şimdi tüplüler için de ağırlık sınırlaması getirildi muayeneden geçebilmişini bulmak lazım :p dediğim gibi maalesef ülkemizde heran herşey olabiliyor dizelin bile sinsi sinsi 5tl ye yaklaştığı ve milletin kuzu kuzu oturduğu bu devirde insan ister istemez devletin yaptırımlarını ön plana alıyor öncelik listesinde. :p

Etiketler

Dixie' Alıntı:
Disco forumuna nasıl kaynadı bu konu? ;D

Disco forumu olduğunu farkettemişim :eek: direk konu başlığından bulduğum için, moderatör arkadaşlar belki farkederlerse taşırlar elbet.

Devlet son beş yılda, sistemli şekilde benzin litre fiyatı ile mazot litre fiyatını neredeyse aynı fiyata getirdi. Bunun sebeplerinden en önemlisi de dizel araçlara olan talep. Bu: insanlar zaten araçları ne olursa olsun yakıt almak zorundalar gerçeği üzerinden daha fazla vergi elde etmek içindi. Şimdi, bu dizel araç talebine bir de vergi eklenerek toplanan vergi miktarında biraz daha gelir elde edilecek. Dizel araçların vergisinin yükseltilmesi, bence vatandaşa bir zarar getirmeyecek. Şöyle: bir depo benzin ile 700km yol giderken, bir depo mazot ile 1000km yol gidiliyor. Bu dizel avantajı üzerinden, vergi dilimini büyütüyorlar.

Eski model araçlarda da bence; ekonomimizde, insanların her gün satın aldıkları sıfır araçlar kadar, ülke içerisinde gayet hareketli el değiştiren bir 2.el araç piyasası var. Bu piyasada yer alan, düşük model araçları trafikten kaldırmak girişimi. Çünkü, sürekli olarak yeni model ve sıfır araç teşviki ile hem vergiden, hem ithalattan ciddi gelir elde ediliyor. Oysa 2.el pazarındaki, düşük model araçlar; sayısal olarak bakıldığında oldukça büyük bir yer kaplıyor. İnsanlar bu 2.el pazarı yüzünden uzun vade krediye girmiyor, hayatlarını ipotek etmiyorlar. Oysa ülkemizdeki tüm bankalar başta olmak üzere, sigorta firmaları; insanlara kredi satmak için ellerinden geleni yapıyor, insanlara vadeli para satarak, kişileri kendi sözleşme dünyalarına çekmiş oluyorlar...vb. oysa 2.elde bir araç aldığınızda, parçası bol ve ucuz, araç ihtiyacını gideriyor, kolay el değiştiriyor...vb.

Bu 2.el pazarı ve düşük model araçlara yçnelik bir operasyon geçtiğimiz 10yıl içinde yapılmıştı ve ciddi miktarda düşük model araç trafikten silinmişti. O dönem, 5 yaşından büyük araç kalmayacak, büyük vergi gelecek falan gibi söylentiler çıkmıştı.
Bu sadece, o dönem yapılan: düşük model aracınızı getirin, yerine sıfır araç verelim hamlesinin devamı bence. O dönem 10-12 yaşında olan araçlar, bu gün 20-25 yaşında.

Bu sadece, yine bir miktar düşük modelin piyasadan kaldırılması operasyonu bana göre.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR