Defender 2,5 Düz Dizel mi? 2,5 Benzinli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bytar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,348

Etiketler

Ynt: Defender 2,5 Düz Dizel mi? 2,5 Benzinli mi?

piyasada benzinli motordan bozma dizeller var dendi onlardan uzak dur diye bir uyarı almıştım.bir zamanlar yasası bu kadar zor değildi sanırım.

CEM50' Alıntı:
meriç bey td 5 300 tdi ler bile 200,000 km göremiyor
düz dizelleri ordu niye bu kadar çabuk satışa çıkartı bir bilginiz varmı
ordunun 8 -10 yaşında aracı HEK e ayırdıgını tarih yazmıyor

tdi ler 200.000 bile gitmez 120.000 yaparsa op başına koy. tdi dahaçok yıpranan motordur düz dizele nazaran

grknsnl TÜV böyle bir uygulamayı normal şartlarda artık kabul etmiyor
benzinlinin blogunu kullanarak dizele çevirmek mümkün
meriç bey bu koçun ülkemize attıgı en büyük kazıklardan bir tanesi
çatışma bölgelerinde en kritik anlarda arıza yapan ne zaman problem çıkartacagı belli olmayan envanterdeki güvenilmez kimsenin göreve gitmek istemedigi tek araç 2,5 düz ve 2,5 tdi lerdir (kaç vatan evladının canını bu araçlar yüzünden kara toprağa girdi allah bilir)
özel harekat niye 2,5 benzinlide ısrarlı hiç düşündünüzmü

bu gerçekse bbu büyük bir kazıktır şehitlerimizde işin içine girerse suçluları asmak gerekir.hurdaları milletin candamarı askeriyeye kakalıyan birini asmak lazım.

CEM50' Alıntı:
grknsnl TÜV böyle bir uygulamayı normal şartlarda artık kabul etmiyor
benzinlinin blogunu kullanarak dizele çevirmek mümkün
meriç bey bu koçun ülkemize attıgı en büyük kazıklardan bir tanesi
çatışma bölgelerinde en kritik anlarda arıza yapan ne zaman problem çıkartacagı belli olmayan envanterdeki güvenilmez kimsenin göreve gitmek istemedigi tek araç 2,5 düz ve 2,5 tdi lerdir (kaç vatan evladının canını bu araçlar yüzünden kara toprağa girdi allah bilir)
özel harekat niye 2,5 benzinlide ısrarlı hiç düşündünüzmü

Etrafımda bu araçlardan var ve bende kullanıyorum öyle sorun çıkaran araç değil. Bu kadar mındar edilmesine anlam veremedim

biz sizin aracınıza veya diger dizellere direkt bir şey söylemedik
ortada birtakım gerçekler var birkaç arkadaş şurda fikirlerimizi ve bilgilerimizi
paylaşıyoruz bukadar alınmanıza gerek yok
bunlar adı üstünde araç bu gün land yarın lada öbürgün jeep
her güzelin bir kusuru mutlaka vardır
bakın mısıra sattıgımız F 16 ların parasının yerine mısır kimseye satamadıgı jeepleri bize kakaladı bu paralar senin benim
çocugumuzun rıskı yazık degilmi

Bunları sayacak olursak örnekler bitmez Anadolu araba diye satan koç Torosu 20 yıl aynı kasayla piyasaya süren oyak vs vs bitmez

burda asıl anlatılması gereken bu degil hemşerim bişey sormuş onu cevaplıyoruz dizelmi benzinmi
imkan ve tercih meselesi bana göre ikiside aynı imkanım olsa kesinlikle v8 benzinli aşa kurtarmaz :smiley:

tamam herkes fikrini söyledi kimsenin alınacak bir şeyi olmasa gerek
sürçü lisan etti isek affola

arkadaşlar bende resimde gördüğünüz aracı yaklaşık1,5yıl önce baştan aşağa elden geçirdim gerçi yürür aksamına ve motoruna fazla masraf çıkmadı lpg li olarak kullanıyorum motor hariç diğer aksamından en küçük bir sıkıntım olmadı ama motor kısmı burnumdan getirdi başka platformlardada anlattım konuyu epey bir zaman platinin meme yapması ile uğraştım ayda bir meme yapıyordu devreye taş direnç koyarak bu sorunu çözdük marş motoru diğer arabalar gibi dayanıklı değil az fazla marş yapınca baleleri yakıyor uzun süre marş yapmayın birde hala çözemediğim silindir kapağı problami var 1,5yılda 3. kapağı taktık çatlıyor külbüratör contasını kesinlikle kırmızı sıvı conta ile sıkın ve sonra somunların üzerinede sıvı conta sıkın şu motor olayını çözebilsem mercedes verseler değişmem

arkadaşlar bende defender almayı düşünüyorum.. şiddetli bir şekilde... fakat forumda olan bütün yazılarrı okuyorum.. gerçekten saolun..benzinli mi? dizelmi? halen karar verebilmiş değilim .. düz dizele bindim...çok hoşuma gitmedi...benzinliye çok yakar gözüyle bakabiliyorum.. dizelde zayıf geliyor bana..tamam dizel daha masraflıdır...sürekli kullanımda benzinlide sıkıntılı...önümde görünürde üç seçenek var..ya 90 model benzinli 110 alacağım yada defender 90 alıp toplatacağım yada biraz masrfalı 87 model dizel 110 alacağım ... kararsızlık had safhada biri bi şeyler söylesin... ???

Selamlar,
Öncelikle "ne bu şidet/ ne bu celal" dedirtecek bir şekilde giriş yapmayın, sonra pişman olacağınız bir durum oluşmasın ;-)) maalesef benzin/dizel sorunuza ilişkili "fikriler" yukarıda verildiği için tekrar cevap yazılmasında ben bir yarar yok bence, yukarıda yeteri kadar görüşvar bence. Yanlız, 90 nispeten hafif bir araç olduğu için dizel/benzin çok fark edeceğini sanmıyorum açıkcası "performans" açısından... Araç seçiminize ait "fikrim..."
a) Eğer çevrenizde "çok" güvenebileceğiniz bir ustanız ve gerektiğinde ciddi bir süre "sabır" gösterecek yüreğiniz var ise araç toplama yada "masraflı" araç işine girin.. bunlardan biri yok ise asla toplama/masraf işine girmeyin.. sonra beni hatırlarsınız..
b) 110 mu? 90 mı? ayrı bir soru.. Bence önce ihtiyaçlarınıza (sabrınıza/paranıza/ustanıza göre değil) uygun bir model seçmelisiniz..
tabii bunlar benim görüşlerim, yine de en doğrusu "sizin" seçiminiz olacaktır.. iyi günler dilerim, reha

"marş motoru diğer arabalar gibi dayanıklı değil az fazla marş yapınca baleleri yakıyor uzun süre marş yapmayın birde hala çözemediğim silindir kapağı problami var 1,5yılda 3. kapağı taktık çatlıyor külbüratör contasını kesinlikle kırmızı sıvı conta ile sıkın ve sonra somunların üzerinede sıvı conta sıkın şu motor olayını çözebilsem mercedes verseler değişmem."
92 ambulans kasalı 110 benzinli sahibiyim.
Şuana kadar motor en geç ikinci marşta çalıştı. Eger marşa çok ihtiyaç duyuyorsanız ateşlemeyle ilgili bir sıkıntı vardır. Taş resistans sebeb olabiliri. Hiçbir arabanın marşı uzun süre çalışmaya uygun değildir.
1.5 yılda 3 kapak çatlaması ? Metallarin çatlaması ani ısı değişikliğinden kaynaklanır. Aracınızda termostat var mı ? Hararet göstergeniz doğru çalışıyormu ? landın orjinal hararet göstergesi sıkıntılıdır. Civalı hararet göstergesi kullanın. Aracın motoruna çok yüklendikten sonra aracı hemen kapatmayın. 1-2 dak rolantide çalışsın.
Karbüratör contasını sıvı contayla sıkma konusuna gelince. Lpg yandığı anda benzine göre dışarıya daha fazla ısı verir. Bu sebebten alimünyum döküm olan karburatörün zamanla yamulması normaldir. Bu yamulma zamanla aracın hava almasına sebeb oluyor. Aracı benzinle kulanırsanız karbüratörde yamulma olmaz.

Arabamdan memnunum, ama bir daha araba alacak olsam iki seçenek düşünürdüm:

1- 100 inch Puma motorlu Defender
2- 90 inch 3.9 V8 motorlu Defender

"Neden Disco değil" diey sormasın kimse, cevabını yüz yüze konuşurken veririm.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR