Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,161
Ynt: Defender 110

Erdem geçmiş olsun bende Ankaraya yeni geldim zaten, sana nezaman uyarsa gideriz hafta sonlarına denk gelirse daha bir iyi olur.

Selmlar

Etiketler

Teşekkür ederim Yavuz abi :smiley: bana da hafta sonu daha uygun. Konuşuruz yine...ikimize uygun bir zaman ayarlarız.

Hafta sonu Zonguldak a gitme durumum çıktı, eğer gitmezsem görüşelim

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Hafta sonu Zonguldak a gitme durumum çıktı, eğer gitmezsem görüşelim

Selamlar
Yanlış anlaşılma oldu galiba yavuz abi, bu hafta sonunu kastetmemiştim.Bu haftasonu benimde yurtdışından misafirim gelecek, muhtemelen boluda olacağız.Sen işlerini rahat rahat hallet işlerini :smiley:

Ok Erdem anlaşıldı, Ben gitmesem bile önümüzdeki haftaya bırakıyoruz.

Selamlar

Arkadaşlar içeriğini adım gibi bildiğim ancak sabrın ve bekleyişin mutlu sonla biteceğini düşündüğüm o tatsız haberi az önce hayal kırıklığı yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum.
Otokar yetkilileri ile telefon görüşmesi yaptım.
İlk görüşmem 2007 Ağustos ayında olmuştu;Bana söylenen tarih 2008 Ocak ayını beklemem yönündeydi.
Ocak ayının ilk haftası aradım Mart'a kaldı dendi.
Bu gün tekrar aradım Haziranı bekliyoruz dediler.
Yani bir umutla beklenen 7 aylık süreç 3 ay daha uzayacakmış.
Sebebi ise:
Teknik altyapı yetersizliği,
Motor stokların eritilmesi yönündeki çalışmalar,
Gelen taleplerin üretime değer bulunmaması.
Daha dün Mesut Abi (fellice) ile görüşürken son viraja girildiğini çok yakında aracımı teslim alacağımı hatta aracımla mesut abiyi Bursa su uçtu şelalesine götürmeyi teklif etmiştim:smiley:
Bunda da bi pürüz çıkarsa bi vosvos alıp ege sahillerinde emekli hayatı süreceğimi belirtmiştim:smiley:
Sanırım bu gerçek oluyor.
Yurt dışından getirtmek istedim prosedürlere takıldım.
Otokardan alım yaparım dedim zaman girdi araya.
Sanırım temiz bir çıkma bulup tek kalemde toplamak daha mantıklı olacaktı.
Konuyla ilgili bir kırgınlık yada küskünlük yaşamıyorum.
Koza arkadaşımızın gönderdiği,hayatı zorluklar içerisinde yaşayan kadının görselini izledikten sonra halime şükretmeyi bir kez daha hatırlamış oldum.
Sağlığım yerinde,umutlarım ve hayallerim var.
Nekadar fazla şeye sahip olduğum değil nekadar az şeyle mutlu olduğum önemli benim için.
Evren bana Defender sahibi olmam için beklemem yönünde mesajlar yolluyor;)
Dinleyeceğim ve bekleyeceğim.Biliyorum ki o Defender bana kendiliğinden gelecek.
Teşekkürler Koza,teşekkürler Birden abi,teşekkürler Evren.
DSC04051.jpg

Otokar'da ki arkadaşımla konuştum. Araçların üretilmeleri parti parti gerçekleştiği için gecikme sebebi anlaşılıyor. Devlet dışında ve Ortadoğu ülkeleri dışında fazla satılmadığı için araç ne yazık ki sınırlı sayı için bantlar harekete geçmiyor.
Bir yandan da iyi yönden bakın. Ford Puma motoru için hala iyileştirme çalışmaları devam etmekte. En azından motor üç ay sonra pürüzsüz hale gelecek.

Onur bey beklediğiniz süre 7 aysa sabır taşı olsanız çatlama aşamasına geliyorsunuz.
İyileştirilecek olan puma motoru ise İngiltere hangi motorla piyasaya sunuyor?
Madem motorda problem var alıcıya nasıl oluyorda gün verilebiliyor?
Sınırlı sayı için bantlar harekete geçmiyorsa alınan siparişin kıvamını bulması açısından daha ne kadar beklemek gerekiyor?
Ortadoğu bizden daha çokmu talepte bulunuyor ki o bölgeye satış daha problemsiz oluyor?
Başka bir deyişle devlete ve ortadoğuya iyileştirilmemiş motorla mı satış yapılıyor?
Devletin güvenlik güçleri tarafından kullanılacak araçlar iyileştirilmemiş motorlarla o devlete nasıl ve ne şekilde satılabiliyor?
Burada sivil alıcıyamı devlete mi bir kasıt söz konusu?
Şimdi konuyu nerelere kadar çektin diyebilirsiniz.
ama bu soruların cevaplarını da arkadaşınızdan alır bizimle paylaşırsanız sevinirim.

(Defender bir sevgi değil tutku aracıdır meslekten bilirsiniz tedavisi olmayan hastalıktırlar sınıfındadır)
Sevgiler.

Çok dolmuşsunuz anlıyorum. Yanılmıyorsam yeni Defender'da kullanılacak motor Puma motoru. Bu motor İzmit Ford tesislerinde dizayn edildi. Orada çalışan bir arkadaş zaten kullanımda olan bu motorun eksiklerini gidermekle ilgilendiklerini söylemişti bana.
Ben size geçici olarak bu zevki yaşamak için en azından kısa süreliğine durumuna göre uygun fiyata satmak amaçlı bir Defender alsanız diyeceğim. Bir Tdi motorlu Defender'ı aldığınız fiyattan 1-2 milyar ucuza satmak zor olmasa gerek. Aradaki farkı bindiğinize sayarsınız.

Onur bey tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Ben bu araca; Alıp keyfini süreyim sonra da satar başka araçlara binerim düşüncesi ile yaklaşmıyorum.
Zaten zamanında Camel trophy yapılırken değişik ülkelerde aylarca bu aracın içinde yatıp kalktım.
Günlük bir keyif değil bu yani; Tutku o zamanlardan geliyor.
Yeri geldi port bagajda yıldızları seyredip uyudum,yeri geldi arka koltukta üç kişi omuz omuza yolculuklar yaptım.Range sport ta kullandım Freelander da,Discovery de Bunların hiçbiri bana Defender'ın direksiyon başındaki keyfi vermedi.
Sanırım zoru seviyorum bundan olsa gerek.
Benim için zor diye birşey yoktur,İmkansız sa biraz zamanımı alır hepsi o.

inşeallah aracınıza kavuşursunuz araç size kaca mal olacak ve bu beklemeen ötürü size (raca ) herhangibir şey yapacaklarmı bence budurumu ingilterdeki fabrikaya bildirin ayrıca bu araçlar fransada ve danimarkada da üretilmekte

araştırmalarım en uygun fiyatın Almanya'da olduğunu gösterdi,gelgelim buradaki gümrük vergi konuları beni bu işten caydırmaya yetti.
getirttiğiniz araçla buradan 4 tane araç sahibi olmanız mümkün.
ben başka yollara bakacağım artık ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR