Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,584

Etiketler
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

orkun bey sizinde çocukluk hayallerinizden demek :smiley: . bırakın kendinizi hayallerinize sizde ulaşın

olaya sadece arazi kabiliyeti olarak bakmamak lazım.. sonuçta traktör de arazide iyi... hem defender dan ucuz..

ben yavuz abi ve cj cilerin samimiyetle cevaplamarını istediğim bir soru var . ama lütfen cevap samimi olsun . disco 1 ve cj kullanmasanız hangi aracı kullanırsınız .

ayrıca umut bey sizde cevaplayın bu soruyu

bu mesajım orkun arkadaşa

discovery ve defenderin yürüyen aksamları ancak seri 1 discoveryi'ler ve defenderler arasında benzerlik gösterse de araçların dingil mesafesi, yerden yüksekliği, tavan mesafeleri, ağırlık merkezileri, motor seçenekleri, şasi ağırlıkları, difransiyellerinin gücü ve büyüklüğü, yol tutuşları, arazi kabiliyetleri ve şimdi aklıma gelmeyen birsürü şey farklı... tabi konfor konusunu hiç açmıyorum...

ben bu i,şe 2006 senesinde 3,9 otomatik seri 1 disco ile başlamış ve araca yapılabilecek herşeyi yaptıktan sonra şimdi aynı şekilde 3,9 V8 manuel defender 110 toplayan biri olarak ikisinin de yerinin ve zevkinin ayrı olduğunu düşünüyorum... ayrı lezzetler ama ikisi de kendine göre lezzetli... hatta donanım olarak tıpatıp aynı araçlara takılan değişik motorların kullanımı ve araç kabiliyetlerini ne kadar değiştirdiğini söylemeden edemeyeceğim...

reha her ne kadar atıp tutsada gerçekleri biliyor...

naci

Ben XJ kullanirim hatta disco 1 yerinede Xj i tercih ederim....
Bu arada Jeepciler araclarini arazide test eder, kendi araci ile diger Jeepleri mukayese eder, ihtiyaclarimiza gore birini seceriz.Soyleki;
Cj Tam sase makas makas
Xj Monoblock helezon makas
Zj Monoblock helezon helezon
Tj Tam sase helezon helezon

is boyle olunca hepsinin arazideki ve asfalttaki ustunlukleri farkli oluyor..

reha' Alıntı:
Arkadaslar,
yazin valla Yavuz uyurken yazın ;-) uyanınca ortalık gene karışır... reha

Karışmaz karışmaz cevaplar azzzzsss sonra :smiley:)

umutcelikel' Alıntı:
bu arada bir de ex-jeep ve ex-defendercı ama sonradan japona dönüp huzur bulanlar var ;D ;D ;D
huzur japonda...

bir şey daha ekleyeceğim, LR'ciler defendermı discomu diye tepişirken nedense hiç CJ mi yoksa Cherokee'mi yada XJ mi vs diye tartışan bi Jeepci görmedim ;D sanırım Jeepciler daha kendi içinde barışık :D

Barışıklıktan diil kimse CJ cileri ciddiye almıyorda ondan ;D

evedilaz' Alıntı:
herkes jeep parkedemez evinin önüne ayrıcalık burda zaten:smiley:))
şaka bi yana tartışma boyutunu alıyo konu gülmeye devam edecegiz anlaşılan

Ben uzunca bir süre parkettim evimin önüne jeep i , ama sonra baktım bunun tek işi park başka bir işe yaramıyor, sonunda benzini döküp yakmaya karar vermiştim ki biri çıkıp yakacağına bana ver deyince "alan veren gavur olsun" deyip verdim gitti. Mit ten çıkma orjinal CJ 7 kırpma kesme degil, aldığım fiyatın 3 mislini harcayıp , aldığım fiyatın yarısına sattım, sattığım gün ev ahalisi 3 gün bayram ilan etti, her yıl onu postalayışımızın yıldönümünü kutlarız hala. ;D

Alan arkadaşa 2 CJ daha çıkaracak yedek parçayı hediye ettim, gelip kamyonetle alıp gittiler, içlerinde neler yoktu, komple gösterge paneli, hard top, 2 ön 1 arka koltuk, stepne taşıyıcı, metal tam boy kapılar, direksiyon, 5 adet jant, 2 tampon , 4 adet yan basamak, manifoldlar,karbüratörler daha neler neler.

Kısacası bana bilmediğim bişey söyleyin. 4 teker bir kupa aldıktan sonra kabiliyet konusunda CJ yi katlayacak araç çook. Hemde 3 günlük ömrün hurdalıklarda parça aramakla geçmez.

ahmetgg' Alıntı:
ben yavuz abi ve cj cilerin samimiyetle cevaplamarını istediğim bir soru var . ama lütfen cevap samimi olsun . disco 1 ve cj kullanmasanız hangi aracı kullanırsınız .

Açık yüreklilikle söylüyorum DEFENDER. En dökük defender bile arazide CJ lere kök söktürür.

Jeepcj7' Alıntı:
Ben XJ kullanirim hatta disco 1 yerinede Xj i tercih ederim....
Bu arada Jeepciler araclarini arazide test eder, kendi araci ile diger Jeepleri mukayese eder, ihtiyaclarimiza gore birini seceriz.Soyleki;
Cj Tam sase makas makas
Xj Monoblock helezon makas
Zj Monoblock helezon helezon
Tj Tam sase helezon helezon

is boyle olunca hepsinin arazideki ve asfalttaki ustunlukleri farkli oluyor..

Bu konu çok derin teknik olarak sadece hezon ve makas kelimeleriyle açıklanamaz, bunun cevabnı başka bir başlıkta teknik döküman olarak vemek isiyorum.

yaw olmaz böyle bi şey......bi gün iyiki defenderim var diyorum, ertesi gün şunu satayımda bi disco edineyim diyorum.....tam olarak ne yapacağma halen karar veremedim .....:smiley:) süpersiniz....:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR