Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 739
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,634
Ynt: Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :smiley:

Bugün ISOFF yarışlarının yapıldığı Çiftalan'dan.

dsc01303fg.jpg

dsc01302ar.jpg

dsc01304hg.jpg

Etiketler

Maşallah gayet yakışıklı olmuş, güle güle güzel çamurlarda kullanın.
Çiftealan'a bende çok gitmiştim bende çamura girmiştim fakat ben çalışmak içindi, hafriyat döküm sahalarını ölçüyordum İstanbul'da çalıştığım firma adına.
Sağlıkla kalın.

sword7' Alıntı:
Maaşallah maaşallah :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Maşallah gayet yakışıklı olmuş, güle güle güzel çamurlarda kullanın.
Çiftealan'a bende çok gitmiştim bende çamura girmiştim fakat ben çalışmak içindi, hafriyat döküm sahalarını ölçüyordum İstanbul'da çalıştığım firma adına.
Sağlıkla kalın.

06kalıpçı57' Alıntı:
çok sadeve şık bir araç olmuş bol çamurlu gunler

Cümleten teşekkürler :smiley:

İbrahim Bey,
Merhabalar. Yeni Defender sahibi olacağım. Siteyede yeni üyeyim. Gerçekten detay ve özen olarak çok çok güzel bir araç yapmışınız. Bende sizin gibi bu gün alayım, ömrümün sonuna kadar onu kullanayım istiyorum. Kavuşana kadar elimden geldiğince bilgi toplamaya çalışıyorum.
Sizden ricam iç yalıtım için kullandığınız malzemelerin ki anladığım kadarı ile 3 aşamalı olmuş, malzeme isimlerini yazmanızdır. Ayrıca yapıldığından bu güne geçen zamanda sorun yaşadı iseniz yada keşke şöyle yapsaydım dediğiniz yönü oldu ise onuda belirtmenizdir.
Şimdiden çok teşekürler.

Öncelikle teşekkürler :smiley:

Tüm araç içinde kullanılan 3 kat yalıtım malzemelerinin ismini bilmiyorum ama tarif edebilirim.
1. kat bir tarafı alüminyum kaplı yapışan bir malzeme.
2. kat kalınlığını hatırlaymadığım bir tür sünger.

Bunlar ses+ısı yalıtımları.

3. kat ise taban döşeme için kullanılan deri benzeri bir malzeme. Bunun da adını bilmiyorum.

Aracın içinde önden arkaya her yer bunlarla kaplandı (fotğraflarda da görülüyor zaten)

Yapım aşmasında sonra elbet sorunlar oldu. Bunların hepsi yeniden toplarken hiç dokunmadığımız motor çevresel elemanlarıydı. Sonradan bunlara el atmadığımız için pişman oldum. Yılların yorgunluğunu taşıyan bu parçalar araziye vurup zorladıkça tek tek su koyuverdiler.

Özellikle hortumlar beni 2 defa çok zor duruma düşürdü. Benim tavsiyem mümkünse bütün hortumları yenile. Eğer varsa şnorkelden hava filtresine giden hortumu kesinlikle kontrol et ve gerekiyorsa hiç beklemden değiştir. Sonrasında kayışların bazıları, alternatör, akü, yağ pompası, fren vakumu, marş motoru, hava filtersi kazanı, mazot otomatiği ve bir kaç parça daha ömürlerinin sonuna geldikleri için farklı farklı zamanlarda sorun çıkardılar. Şu anda hepsi yeni ve orijinalleri ile sıfırlanmış durumda.

Difransiyellerin ve şanzımanın yağlarını yenile. Kimbilir en son kimin tarafından ne zaman yapılmıştır.

Aslına bakarsanız bu yalıtım malzemesine benimde ihtiyacım var.

1. katmanda kullandığınız aleminyum kaplamalı yalıtım malzemesini nereden aldığınız ve adını hatrılamamanıza rağmen hafızanızı biraz zorlamanız konusunda ricada bulunsam

:smiley:

çok araştırdım bulamadım bu malzemeyi.

çok güzel araç valla bakarken içim gitti ama sürekli maşallah dedim .. :D
allah nazarlaradan saklasın...

ihg70' Alıntı:

Özellikle hortumlar beni 2 defa çok zor duruma düşürdü. Benim tavsiyem mümkünse bütün hortumları yenile. Eğer varsa şnorkelden hava filtresine giden hortumu kesinlikle kontrol et ve gerekiyorsa hiç beklemden değiştir. Sonrasında kayışların bazıları, alternatör, akü, yağ pompası, fren vakumu, marş motoru, hava filtersi kazanı, mazot otomatiği ve bir kaç parça daha ömürlerinin sonuna geldikleri için farklı farklı zamanlarda sorun çıkardılar. Şu anda hepsi yeni ve orijinalleri ile sıfırlanmış durumda.

Difransiyellerin ve şanzımanın yağlarını yenile. Kimbilir en son kimin tarafından ne zaman yapılmıştır.

Öncelikle güle güle kullanın aracınızı. Nazar boncuksuz gezmeyin :smiley:
Bu söylediğiniz motor aksamındaki değişiklikleri ve kontrolleri aslında aracı alır almaz yapmak gerekiyor.

ONTURK' Alıntı:
Aslına bakarsanız bu yalıtım malzemesine benimde ihtiyacım var.

1. katmanda kullandığınız aleminyum kaplamalı yalıtım malzemesini nereden aldığınız ve adını hatrılamamanıza rağmen hafızanızı biraz zorlamanız konusunda ricada bulunsam

:smiley:

çok araştırdım bulamadım bu malzemeyi.

sorduğun malzeme çatı yalıtım malzemesi BİTÜSELF.fiyatına göre faydasız bir malzeme ben de için kapladım bitüself ile ama değişen birşey yok. halil ibrahim den (foremost) aykkabıda kullanılan bir tur malzeme aldım. sert siyah sunger.bir tarafı çok kuvvetli yapışkan.daha önce gördüğüm akustik sunger e çok benziyor. Bitüself in 20cmx10metresi 50TL. o süngerin metresi 7-8 TL civarı.hem de 1metrex1,60metre. yani 100 TL ye tavan taban çamurluk içleri kaput altını izole edebilirsin. ancak direk olarak ısıya dayanıklı değil. ben bitüself üzerine şimdi bir kat da bu süngerden çekiyorum. istersen bir parça kargolayabilirim sana. tavan kartonunun da tavana değen kısmına yapıştırıyorum. çok kuvvetli olduğu için yapışkanı tavana yapıştırmak istemedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR