Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 739
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 164,168
Ynt: Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :smiley:

huseyinyilmaz' Alıntı:
İbrahim abi kusura bakma seni hem özelden hem sayfandan çokca taciz ediyorum :smiley:
35 lastikle 1,66 oranında dişli takmak lazım demiştik. ama şimdi konuyu tekrar okudum da 2 dişlinin değişmesi lazım diyorsun. abi tam olarak ne yapmak lazım 1,66 oranında dişli mi isticez yani kayalar yaa otomekanikten tam olarak ne istemem lazım bu konuyu hala anlamadım ben. pazar günü baraj yatağında saplandığım yerden çıkmaya çalışırken bolca balata kokusu duydum da bu konuya mudahele etme zamanı geldi sanırım.

Esatağruflah, gördükçe fırsat buldukça sorularınızı memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Zaten dişli değişimini ustalar yapacağı için onlar hangi dişli olduğunu bilirler. Onların yönlendirmesine göre sorarasınız veya sipariş verirsiniz.

Etiketler

ONTURK' Alıntı:
İbrahim bey;

Benim aracımda şu an toplanma aşamasında Sizin uyguladığınız roll cage lerden uygulayacağım bende ama elimde sizin aracın yapım aşamasının dışında bir kaynak yok ustaya sunabileceğim elinizde varsa bana bu konuda plan ölçü resim v.b. paylaşırmısınız.

Teşekkürler

Serkan

İZMİR

Merhaba Serkan,

Aşağıdaki PDF kataloğu bilgisayarınıza indirin. RBL172 7SSS kodlu NAS roll-cage.
Orada bütün parçalar ve bağlantılar gösteriliyor.

http://www.landyshop.be/sites/default/files/2008%20catalogue%20-%20defender110.pdf

Bu set 5000 dolara satılıyor yurt dışında.

Montajın nasıl yapılacağı konusunda aşağıdaki linkte güzel fotoğraflar var:

http://www.off-road.gr/article1537.html

Daha önce de yazdığım gibi biz uygulamayı yaparken dış ve iç ünitenin birleştirilmesini bu plandaki gibi tavanı dlelerek yapmadık. Yan kolonlardan delerek birleştirdik.

ihg70' Alıntı:
Merhaba Serkan,

Aşağıdaki PDF kataloğu bilgisayarınıza indirin. RBL172 7SSS kodlu NAS roll-cage.
Orada bütün parçalar ve bağlantılar gösteriliyor.

http://www.landyshop.be/sites/default/files/2008%20catalogue%20-%20defender110.pdf

Bu set 5000 dolara satılıyor yurt dışında.

Montajın nasıl yapılacağı konusunda aşağıdaki linkte güzel fotoğraflar var:

http://www.off-road.gr/article1537.html

Daha önce de yazdığım gibi biz uygulamayı yaparken dış ve iç ünitenin birleştirilmesini bu plandaki gibi tavanı dlelerek yapmadık. Yan kolonlardan delerek birleştirdik.

Göstereleim bakalım bizim ustaların gözü yiyecek mi yapmak için;

Göstereleim bakalım bizim ustaların gözü yiyecek mi yapmak için;
[/quote]

:D :D

Yeni pabuçları ile en son halimiz ;D

+2" yükseltme (Heavy Duty yaylar + Amörtisörler)
3 cm Spacer
35"x10,50 R16 Silverstone MT-117 Extreme

dsc01301ex.jpg

dsc01298q.jpg

ibrahim bey oncelikle kazasiz belasiz kullanin gule gule camurlanin cok guzel olmus. Sunu sormak isiyorum roll cageler muayenede sorun cikartti mi ya da ozel bir izin falan almak gerekiyor mu bilginiz var mi paylasirsaniz sevinirim...

pandipieri' Alıntı:
ibrahim bey oncelikle kazasiz belasiz kullanin gule gule camurlanin cok guzel olmus. Sunu sormak isiyorum roll cageler muayenede sorun cikartti mi ya da ozel bir izin falan almak gerekiyor mu bilginiz var mi paylasirsaniz sevinirim...

Hayır, muayenede roll-cage ile ilgili hiç bir problem olmadı veya birşey söylenmedi. Tabi benim aracın girdiği istasyon için konuşuyorum
TÜV istasyonlarının bazılarında farklı uygulamalar yapılabildiğini duyuyoruz. Aksesuarlı ve donanımlı arazi araçlar bazılarında çok rahat sorunsuz geçerken bazılarında zorluklar çıkarabiliyorlar.

tesekkurler ben de o yuzden sordum bazen sacma sapan farkliliklar olabiliyor uygulamada... sizin sorunsuz gecmis olmaniza sevindim...

1 hafta önce muayeneye soktum aracı. Aracımda rollbar, rollcage, portbağaj, vinç tamponu+vinç, sisler var hiçbirinde problem çıkmadı. Sadece arka çeki demiri ve çoklu soketten kaldı. 5 dakikada söktüm muayeneden geçtim ;)

Çok güzel olmuş, maaşallah... Şanzıman oranınız 1.67 mi 1.41 mi?

sword7' Alıntı:
Akslar üzerinde bir değişiklik yaptınız mı peki, çok soru sordum ama kusura bakmayın :smiley:

Rica ederim istediğin kadar sorabilirisn. :smiley:

Akslarda veya kollarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sadece yükseltilip lasitkler takıldı. Eski beyaz çelik jantlarımı kullandım.
Ön şaftı TD5 olarak değiştirdim.
Arabanın kalıkışı aynı, hareketi aynı, sadece son sürat düştü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR