Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 739
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,655
Ynt: Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :smiley:

yinede sağol abi kısmet bu konuyu araştıracagım saygılar iyi günler

Etiketler

Nejat abi bir konuda sana danışmak istedim bizim usta eğer aracı uzun süreli şehirde kullanmak istiyorsan ön şaftı çıkartalım arazıye gideceğin zaman gel takalım dedi hem direksiyon rahatlar hemde yakıt yönünden yarıyarıya düşme olur diyor bu sence ne kadar doğru ve bu işlem ilerde aracıma zarar verirmi

birde boya konusunda yardım istiyotum ben kendi rengine boyatmak istiyorum fil dişi rengi aracımın komle boyası soyulacakmı yoksa astar ve macun ile üzerinemi boyanacak ve boyatmak sağlıklı olurmu boya maliyeti hakkında bilgin varmı cevapların için teşekkürler saygilar

foremost' Alıntı:
Nejat abi bir konuda sana danışmak istedim bizim usta eğer aracı uzun süreli şehirde kullanmak istiyorsan ön şaftı çıkartalım arazıye gideceğin zaman gel takalım dedi hem direksiyon rahatlar hemde yakıt yönünden yarıyarıya düşme olur diyor bu sence ne kadar doğru ve bu işlem ilerde aracıma zarar verirmi

birde boya konusunda yardım istiyotum ben kendi rengine boyatmak istiyorum fil dişi rengi aracımın komle boyası soyulacakmı yoksa astar ve macun ile üzerinemi boyanacak ve boyatmak sağlıklı olurmu boya maliyeti hakkında bilgin varmı cevapların için teşekkürler saygilar

Şaftı sökmeyi hangi usta önerdi?

Boya konusunda İbrahim sana daha iyi bilgi verir. Şu sıralar o işe girdi girecek. Komple boya+kaporta işini bir iki arkadaş 3,500 civarına yaptırmıştı. Daha düşük maliyetler de var.

aracı beraber almaya gittiğimiz usta aynı zamanda bizim araçların bakımınıda yapıyor özel tamirci birde ibrahim abiye hangi formda bulacağım abi arama motoruna ne yazayım

ibrahim abi boya konusunda nejat abi sana sormamı önerdi benim aracim rengi fil dişi abi aynı renge boyatmak istiyorum veya beyaz renge aracı tümden boyasını sökülüpmü yaptırdın yoksa macun ve astar ile kapatıp üstüne boyamı vuruldu birde kople boya kaça mal olur bir bilgin varmı abi teşekkür ederim saygılar

foremost' Alıntı:
ibrahim abi boya konusunda nejat abi sana sormamı önerdi benim aracim rengi fil dişi abi aynı renge boyatmak istiyorum veya beyaz renge aracı tümden boyasını sökülüpmü yaptırdın yoksa macun ve astar ile kapatıp üstüne boyamı vuruldu birde kople boya kaça mal olur bir bilgin varmı abi teşekkür ederim saygılar

Ben boya kaporta işine 2 hafta sonra başlayacağım ama benim iş boya-kaportanın da ötesinde, yeniden toplanıyormuş gibi olacak.
Şasiye kadar söktürüp ordan başlatıyorum işi.
Oktay usta şu anda sökmekle meşgul.
Koltuklar-camlar söküldü.
Bu pazartesi roll-cage için Orhan Usta'ya gidiyor.
Onun alıştırması bittikten sonra Hacı ustaya gidecek.
Kapıları alimünyumdan yeniden bastırıyorum.
Şasi kumlanıp zehirli astar atılacak.
Tavan dahil tüm kaporta elden geçecek.
Çamurluk üstü cetalar yenilenecek, yanlara yeni ceta atılacak.
Boya kaporta bittikten sonra roll cage takılacak.
Sonra elektrik sistemini elden geçireceğiz.
En son döşemeye girip içi baştan aşağı yenilenecek.

Motor sökülmüş olacağı için motor tarafına izolasyon yapılacak.
Döşeme öncesi iç tarafta her yönüyle izolasyon yapılacak
Yani benim iş epey uzun ve masraflı. Fıs fıs boyanın ötesinde.
Allahtan motor ve yürüyenle ilgilibir sorun yok.
Zaten bu kadar masrafa girmemin nedeni buna değecek çok güzel bir altyapının olması.
Araba yaklaşık 2,5-3 ay sanayide kalacak.

2010 modelden bile iyi olacak ve en ufak çürüğü-falsosu olmayacak.
Bütün aşamaları fotoğraflayıp buraya koyacağım.
Bitince aşağıdaki gibi bir şey olacak(üstteki port bagaj hariç):

img2996n.jpg

img2995.jpg

img2997b.jpg

Maliyet konusuna gelince;

İş sadece boya olsa 2000-3000 arası halledilebilir.
Ama araya kapota da girince nereye kadar uzanacağı belli olmaz.

Dikkat edilmesi gereken nokta her boya ustası alimünyumu doğru boyayamaz.
Ben Nejat'tan bu arabayı alana kadar çok Defender baktım..
Hepsinde bi şekilde boya yapılmış ama sen bi de gel o boyaları gör..
Kimisine tazyikli su sıksan boyası akacak gibi..

Benim arka tampon çürüdüğü için onu kesip yenisini yaptıracağım.
Her şey bittikten sonra da webasto, invertör takılacak.
Ses sitemi takılacak, Hi-jack alınacak ve arkada ona yer yapılacak..

Şu an için 15.000 lira bütçe ayırdım.. Daha ne kadar artar bilemiyorum...

ibrahim abi sanırım ben sadece seni izlemekle kalacağim sanırın bu ayırdığın bütceden bile aşşağıya aldım ben aracımı aldığım fiyattanda daha yüksek bir para harcayamam sanırım ama senin aracına yapılacak işlemler gerçekten ölümsüz bir defender yaratacak bundan eminim sana kolay gelsin abi sanırım ben sadece iç döşeme ve boya yapabileceğim yeni resimlerini merakla bekliyoruz abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim saygılar

nkurtkaya' Alıntı:
1993 model 200 Tdi Defender'i aldığımda üzerinde port bagaj ve yan basamakları vardı. Warn M8000 Vinç ve hidrolik direksiyon araçta mevcuttu, lastikleri 8,25x16 Michelin XZL (33" e denk geliyor).

Port bagaj ihtiyacım yok, kullanmayacağıma karar verdim. Madem kullanmayacağım ağırlık etmesin dedim ve söktürdüm, zaten güzel görünmüyordu.

Yan basamaklara da ihtiyacım olmadığına karar verdim. Bu boy ile binebilirim dedim ve kullanılmayacaksa ağırlık etmesin mantığı ile onu da söktürdüm.

Nejat Bey,
Yan basamaklar duruyor mu? Duruyorsa satmayı düşünür müsünüz?

necrolyt' Alıntı:
Nejat Bey,
Yan basamaklar duruyor mu? Duruyorsa satmayı düşünür müsünüz?

Yan basamakları ve port bagajı daha ilk gün söktürmüştüm ve almadım. Karşılığında Şnorkel taktırmıştım.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00006.jpg

DSC00007.jpg

DSC00008.jpg

DSC00009.jpg

DSC00010.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00011.jpg

DSC00014.jpg

DSC00015.jpg

DSC00016.jpg

DSC00020.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00021.jpg

DSC00022.jpg

DSC00023.jpg

DSC00024.jpg

DSC00026.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00027.jpg

DSC00028.jpg

DSC00029.jpg

DSC00031.jpg

DSC00032.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00033.jpg

DSC00034.jpg

DSC00035.jpg

DSC00036.jpg

DSC00037.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00038.jpg

DSC00039.jpg

DSC00040.jpg

DSC00041.jpg

DSC00042.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR