Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 739
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,657
Ynt: Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :smiley:

İbrahim Bey Nejat'ın arabası sevdiğimiz takdir ettiğimiz bir araçtı ailemizin bir üyesi idi. Seçimin çok isabetli olmuş hayırlı olsun. Nejat'ın bu araç için son verdiği macerası da artık aklındaki bir başka proje için başlangıç olur.
Her ikinize de tekrar hayırlı olsun.

Etiketler

Hayırlı uğurlu olsun her iki taraf içinde. Kazasız belasız sürüşler dilerim, iyi günlerde kullanın...

Hayırlı olsun İbrahim güle güle kullan.
Defenderlerin arasına sende 3 güzel fotoğrafla katıl daha oyumu kullanmadım :smiley: ;) :D 8)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46102.100

acemi80' Alıntı:
İbrahim Bey Nejat'ın arabası sevdiğimiz takdir ettiğimiz bir araçtı ailemizin bir üyesi idi. Seçimin çok isabetli olmuş hayırlı olsun. Nejat'ın bu araç için son verdiği macerası da artık aklındaki bir başka proje için başlangıç olur.
Her ikinize de tekrar hayırlı olsun.

sword7' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun her iki taraf içinde. Kazasız belasız sürüşler dilerim, iyi günlerde kullanın...

kokteknik' Alıntı:
güle güle kullanın
nejat abi sanada yeni proje dilerim

lokosit' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun, araç çok güzelduruyor.
İyi günlerde kullanın.

figo' Alıntı:
Hayırlı olsun İbrahim güle güle kullan.
Defenderlerin arasına sende 3 güzel fotoğrafla katıl daha oyumu kullanmadım :smiley: ;) :D 8)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46102.100

İyi dileklerinizin için hepinize teşekkür ederim.

Nejat Bey merhaba
ayıptır sorması aracı kişisel bir sebepten dolayı mı sattınız yoksa defenderın eksiğini mi gördünüz hoşunuza gitmeyen bir yanı mı vardı sizce.
sorum sadece defender hakkında bilgi edinmek amaçlıdır.
Teşekkürler

Volk' Alıntı:
Nejat Bey merhaba
ayıptır sorması aracı kişisel bir sebepten dolayı mı sattınız yoksa defenderın eksiğini mi gördünüz hoşunuza gitmeyen bir yanı mı vardı sizce.
sorum sadece defender hakkında bilgi edinmek amaçlıdır.
Teşekkürler

Volkan, 110 V8 yapmaya niyetlendim onun için sattım. Ama şimdi tekrar düşündüğümde dizel'in gürültüsü hariç hiçbir şeyinden eksiklik hissetmedim. Disco I de bakıyorum şuan ama nedense çok ısınamıyorum, hala Defender'da kararlıyım. Uygun bir V8 bulacağım :smiley:

nejat abi bende defender aldım 93 beyaz senin arabanın aynısı yanlız benim araç özel harekatın bomba imha aracı olarak yapmış görevini gayet temiz kullanılmış araçta 4 adet koltuk bulunuyor arka orta koltuk yok ancak debriyaj aşırı sert ve aşğıda 1 vites ve 2 ci vitese geçmekte zorlanıyorum birde direksiyonda boşluk var bunlar neden olabilir bana bu konuda bilgi verirmisin ben adanada oturmaktayım bildiğin bir usta varsa adanada bana ismini ve tel verirsen sevinirim teşekkürler saygılar abi
not:nejat abi senin araca taktıgın direksiyon çok hoşuma gitti nereden tenim adebilirim acaba birde bu araç hidrolik direksiyonmu yoksa hidroliğe çevirmenin bir yolu varmı

foremost' Alıntı:
nejat abi bende defender aldım 93 beyaz senin arabanın aynısı yanlız benim araç özel harekatın bomba imha aracı olarak yapmış görevini gayet temiz kullanılmış araçta 4 adet koltuk bulunuyor arka orta koltuk yok ancak debriyaj aşırı sert ve aşğıda 1 vites ve 2 ci vitese geçmekte zorlanıyorum birde direksiyonda boşluk var bunlar neden olabilir bana bu konuda bilgi verirmisin ben adanada oturmaktayım bildiğin bir usta varsa adanada bana ismini ve tel verirsen sevinirim teşekkürler saygılar abi
not:nejat abi senin araca taktıgın direksiyon çok hoşuma gitti nereden tenim adebilirim acaba birde bu araç hidrolik direksiyonmu yoksa hidroliğe çevirmenin bir yolu varmı

Hayırlı olsun yeni aracın, iyi günlerde kullan. Debriyaj ve vites için bir ustaya göster aracını. Vites geçişlerindeki zorluk senkromeç'ten kaynaklanıyor olabilir. Yağını da kontrol etmekte fayda var.

Adana'da bildiğim bir usta yok ama forumda bilen vardır mutlaka.

Eğer aracın hidrolik direksiyon değilse, direksiyon simidini küçültme çok zorlanırsın. Hidrolik direksiyonlu modellerde küçük direksiyon simidi çok rahat oluyor, piyasada çok çeşit var. Hidrolik direksiyona çevrilebilir, bununla ilgili de Land Rover bölümünde konular var.

abi bilgiler için sağol birde hidrolik olup olmadığını nasıl anlayacağım direksiyondaki boşluklar nasıl giderilir neresine baktırmalıyim rot başlarındamı yoksa rot balansmı istiyor araç

foremost' Alıntı:
abi bilgiler için sağol birde hidrolik olup olmadığını nasıl anlayacağım direksiyondaki boşluklar nasıl giderilir neresine baktırmalıyim rot başlarındamı yoksa rot balansmı istiyor araç

Arabayı çalıştır, durduğun yerde direksiyonu tam tur sağa veya sola rahatça çevirebiliyorsan hidroliktir.

Boşluk direksiyon simidinin kendisinden başlayıp rotlara kadar tüm sistemden kaynaklanabilir. Bu konuda yeterli bilgim ve tecrübem yok ama internetten aşağıdaki resmi buldum, buna göre direksiyon kolonu, direksiyon simidi, ön tekerlek bilyaları ve rotiller sırasıyla kontrol edilmeli.

Bu gibi soruları teknik bölümde yeni bir konuda sorarsan daha fazla cevap alırsın.

image010.jpg

abi bilgiler için teşekkür ederim ben bir baktırayım daha sonra sana bilgi veririm abi kolay gelsin saygılar

nejat abi bana arka koltuk ile ilgili fikir verirmisin benim koltuklar arka 2 adet orta boş nedense aracın amacına uygun yapmış olsalar gerek şimdi ben 2 ayrı koltugu söküp 3 lü bir koltuk koymak istiyorum yada başka bir fikir 3 adet koltuk uyarmı uyan hangi araçlar olabilir bana tavsiyede bulunursan sevinirim teşekkürler saygılar abi

foremost' Alıntı:
nejat abi bana arka koltuk ile ilgili fikir verirmisin benim koltuklar arka 2 adet orta boş nedense aracın amacına uygun yapmış olsalar gerek şimdi ben 2 ayrı koltugu söküp 3 lü bir koltuk koymak istiyorum yada başka bir fikir 3 adet koltuk uyarmı uyan hangi araçlar olabilir bana tavsiyede bulunursan sevinirim teşekkürler saygılar abi

Bunu birkaç ay önce söylesen arka 2 tekliyi gönder sana 3'lü vereyim derdim :smiley: Benim istediğim de arkada 2 tek koltuk idi, kısmet :( Bununla ilgili bir konu vardı, bir bak istersen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR