Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 739
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,703
Ynt: Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :smiley:

slm lar koltuklar gayet başarılı hayırlı ugurlu olsun koltuklar hangi aracın bide maliyet hakkında bilgi verirseniz sevinirim özel msj da atabilirseniz daha iyi olur .....saygılar duran

Etiketler

Assasin' Alıntı:
Çok yakışıklı olmuş ,güle güle eskitin koltukları , :D

veteran' Alıntı:
abi koltuklar 10 numara olmuş şaka maka...

NVR01' Alıntı:
Selam lar koltuklar gayet başarılı hayırlı ugurlu olsun koltuklar hangi aracın bide maliyet hakkında bilgi verirseniz sevinirim özel msj da atabilirseniz daha iyi olur .....saygılar duran

Sağolun arkadaşlar :smiley:

Koltuklar Defender'in orijinal koltukları, başka bir araçtan alınma değil.
İskelet ve süngerler üzerinde değişiklik yapılarak o hale getirildi. Bir de başlık eklendi.

Daha önce de yazdığım gibi maliyet veremiyorum. Çünkü toplu iş verilerek ve pazarlıkla alınmış bir fiyat

Ve nihayet döşeme işi bitti :D
En son konsül de kaplandı ve yerine monte edildi.
Konsülün hemen önüne bardaklık ekleyeceğim, bu kısım da yine aynı malzeme ile kaplanacak.

Ufak tefek bir iki iş haricinde araç hazır, onları da önümüzdeki hafta içinde bitireceğiz.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC00541.jpg

DSC00542.jpg

Şu sıralar herkesin peşinde olduğu karaborsya düşen renkli sağ arka cam işini bugün çözdüm.
Sol arka cam aldım ve üzerinde modifikasyon yaparak sağ arka cama çevirdik, biraz pratik olmak lazım 8)

Bütün işlem 15-20 dk sürdü.
Önce orta çıta, camlar ve fitilller söküldü.
Kilitleme mandalı takıldığı delikten çıkarılıp camın diğer tarafından yerine takıldı.
Orta çıtanın yeri kaydığı için üsten ve alttan yeni vida delikleri açıldı, kilitleme mandalının yeni tarafında kilit için kasa üzerinde çentik açıldı.
Bir takoz vardı, onun yeri diğer tarafa alındı ve her şey yeni yerine takılınca orijinali gibi sağ arka cam oldu.
Kuzenler Oto Cam'da Fevzi Usta çok temiz iş çıkardı. İsteyen olursa sol camını alıp ona gidebilir.

İşte sol taraftaki arka camın sağ tarafa dönüştürülmüş ve bitmiş hali:

[attachment=1]

DSC00543.jpg

İbrahim bey aracınızı kazasız belasız günlerde kullanın.
İstediğiniz gibi bir aracınız oldu,kutlarım.

abi senin araba maslak sanayide nerede?

soner ustaların dükkanın orada mı?

arka koltukları ben orjinalini kullanmaya karar verdim kaplatıp kafalık koydurup bir de.

bu haftaiçi olmadı gidip bir görüşiym hem de senin arabayı canlı göriym diyorum

veteran' Alıntı:
abi senin araba maslak sanayide nerede?

soner ustaların dükkanın orada mı?

arka koltukları ben orjinalini kullanmaya karar verdim kaplatıp kafalık koydurup bir de.

bu haftaiçi olmadı gidip bir görüşiym hem de senin arabayı canlı göriym diyorum

Şu anda Cengiz'in dükkanında (döşemeci) ama Pazartesi sabah erkenden Oktay'ın dükkanına gelecek.
Arka difransiyelden yağ kaçırıyor onun contası değişecek.
Kabin içi ön-arka aydınlatma lambaları takılacak.

Dün vinci elden geçirdik, çalışmıyordu 8-9 aydır yatmaktan.
İçini bir açtık toz toprak-çamur, pas vs.. Nejat'ın Kemerburgaz'dan Bolu'ya muhtelif yerlerden topladığı toprak örnekleri ile doluydu içi ;D ;D ;D
Temizlendi, yağlandı ve şimdi cillop gibi çalışıyor.

Pazartesi sabahı Hacı Usta ile konuşacağız duruma göre ya ona götüreceğiz ya da bu haliyle eksikliklerini tamamlayıp hemen TÜV'e göndereceğiz, TÜV sonrası Hacı ustaya gidecek.

Hacı Ustada yapılacak işler;
kapı son ayarlar, bir iki boya çatlağı ve çiziği, arka çeki demiri, paçalık işleri ve şnorkel'in ara parçası boyası-takılmasıi tamamlanacak.
Birde arka kapı kilidi tam oturmadı, onun deliği yeniden ayarlanacak.
Vakit olursa aynı zamanda paralelde A-bar yaptırıp takıtırmaya çalışacağım..

En önemlisi TÜV muayenesinden bir an önce geçmesi. Kalan ufak tefek işleri sonra da yapabiliriz.

ihg70' Alıntı:
Şu anda Cengiz'in dükkanında (döşemeci) ama Pazartesi sabah erkenden Oktay'ın dükkanına gelecek.
Arka difransiyelden yağ kaçırıyor onun contası değişecek.
Kabin içi ön-arka aydınlatma lambaları takılacak.

Dün vinci elden geçirdik, çalışmıyordu 8-9 aydır yatmaktan.
İçini bir açtık toz toprak-çamur, pas vs.. Nejat'ın Kemerburgaz'dan Bolu'ya muhtelif yerlerden topladığı toprak örnekleri ile doluydu içi ;D ;D ;D
Temizlendi, yağlandı ve şimdi cillop gibi çalışıyor.

Pazartesi sabahı Hacı Usta ile konuşacağız duruma göre ya ona götüreceğiz ya da bu haliyle eksikliklerini tamamlayıp hemen TÜV'e göndereceğiz, TÜV sonrası Hacı ustaya gidecek.

Hacı Ustada yapılacak işler;
kapı son ayarlar, bir iki boya çatlağı ve çiziği, arka çeki demiri, paçalık işleri ve şnorkel'in ara parçası boyası-takılmasıi tamamlanacak.
Birde arka kapı kilidi tam oturmadı, onun deliği yeniden ayarlanacak.
Vakit olursa aynı zamanda paralelde A-bar yaptırıp takıtırmaya çalışacağım..

En önemlisi TÜV muayenesinden bir an önce geçmesi. Kalan ufak tefek işleri sonra da yapabiliriz.

tüve girme sebebi rutin muayene işi mi?

veteran' Alıntı:
tüve girme sebebi rutin muayene işi mi?

1- Çeki demiri ve vinç ruhsata işlenecek.
2- Aracın muayenesi 8 ay geçti ;D ;D ;D , yolda bağlamasınlar şimdi, bi de onunla uğraşmayalım.

ihg70' Alıntı:

Geleceksin o kısmlara elbet.

Kısmetse yarın döşemeciden çıkarıyoruz arabayı.
Cumartesiye kadar son ayarlar ve işlerden sonra hafta'ya Ptesi veya Salı muayeneye gidecek.
Öne yapıştırmak için metal LAND ROVER yazısı bilem aldım ;D
Bir kaç tane de çıkartma almam lazım, "Tdi", "DEFENDER110" vs gibi.
Biz süs kısmına geçtik ;D

gittim aldım ben de:smiley:

siyah LAND ROVER amblemi aldım
defender110 yazısı aldım ama onu öne değil, arkaya yapıştıracam 2 satır olarak.
tdi almadım haliyle:smiley:
otokar lisansıyla üretilmiştir diye sticker vardı, onu da verdiler aldım ama, sanırım yapıştırmam, bilemedim:smiley:

veteran' Alıntı:
abi direksyon için taktığın göbeği nereden aldınız acaba?

Göbek derken? Direksiyon simidi mi demek istiyorsun ?
Direksiyonda bir değişiklik yapmadım. Ben aldığımda öyleydi.
Nejat değiştirmiş simidi, daha küçük ve kullanışlı bişey taktırmış.

ihg70' Alıntı:
Göbek derken? Direksiyon simidi mi demek istiyorsun ?
Direksiyonda bir değişiklik yapmadım. Ben aldığımda öyleydi.
Nejat değiştirmiş simidi, daha küçük ve kullanışlı bişey taktırmış.

göbek derken, direksiyonun arkasındaki o parça, akordiyon gibi şekli olan ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR