Ynt: DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı
DEMİRAL' Alıntı:
sayın Özhan hatırladım aracı çok güzel bir araç güle güle kullanın araç bende olsa ve evraklarında dizel yazsa hiç durmaz BD 30 atardım hemde turbo intercoll olmak şartıyla benim acizane fikrim kabul edip etmemekte serbestsiniz güle güle kullanın inşallah direksiyon hidroliktir çamurunuz bol deponuz dolu yolunuz açık sağlık ve sıhhatte olurusunuz
Şu LR'ye BD30 atılabiliyor mu muhabbeti bir türlü netleşmedi.
Benim araba, 1995 Düz Dizel Defender 90 Otokar imalatı.
Motor Dizel, Şanzıman Lt77...
Bir takım araştırmalar gösteriyor ki,
1995 üsüt modelde, aracın markasının fabrikasyon daha önce taktığı motor %30'dan fazla güç artışı olmayacak biçimde takılır.
Diğer bir görüş ise, (Geçmişte yapanlar var...)
1995 üstü herhangi bir dizel atılır diyor.
Bir başka alternatif ise,
Muayene'ye gir, 2 seneyi kap, v8 at... işlettirme devam... Sonra günü gelince işini hallet hafif kusur devam..
Ne şimdi.. Ne yapmak lazım.
Bd30'u tanıyorum, beğeniyorum. Yavuz yapacakmış, Umut önermiş. demek ki iyi....
V8 olursa hem otomatik olabilir, tadından yenmez ama polis durdurursa ne olura filan gelemem ben....
Puma biliyoruz, herkez memnun ama şimdi takılabiliyor mu bilinmiyor. Malum biraz da pahalı...
300Tdi süper. Ama pahalı. (Pek de süper değil aslında bozulursa ateş pahası...tamiri)
200Tdi benim arabaya cuk oturur, malum LT77 sebebiyle, ama bulunamaz, bulunsa da pahalı olur.
!?
Diz dizele, bir kuruş harcamam, harcayacağıma motor değişirim mantığım tam gaz devam ediyor.