DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zileli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 373
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 188,714
Ynt: DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

konuşmuş yazızmıştık daha önce Hüseyin Abi ;) iyi dileklerin için teşekkur ederim aracı cok seviyorum aslında hidrolik yapmadım elim alıştı sayılır ama yapılada bilir diyer taraftan bizdeki aracın birini yegen kullanmaya başladı bunuda evde herkes kullanamıyor satmayıda düşünuyorum ileride tekrar alacak olursam bunun kadar temizini bulamıyacağından emimim ararım bu aracı hayırlısı bakalım artık.

Etiketler

DEMİRAL' Alıntı:
sayın Özhan hatırladım aracı çok güzel bir araç güle güle kullanın araç bende olsa ve evraklarında dizel yazsa hiç durmaz BD 30 atardım hemde turbo intercoll olmak şartıyla benim acizane fikrim kabul edip etmemekte serbestsiniz güle güle kullanın inşallah direksiyon hidroliktir çamurunuz bol deponuz dolu yolunuz açık sağlık ve sıhhatte olurusunuz :smiley:

Şu LR'ye BD30 atılabiliyor mu muhabbeti bir türlü netleşmedi.
Benim araba, 1995 Düz Dizel Defender 90 Otokar imalatı.
Motor Dizel, Şanzıman Lt77...

Bir takım araştırmalar gösteriyor ki,

1995 üsüt modelde, aracın markasının fabrikasyon daha önce taktığı motor %30'dan fazla güç artışı olmayacak biçimde takılır.

Diğer bir görüş ise, (Geçmişte yapanlar var...)

1995 üstü herhangi bir dizel atılır diyor.

Bir başka alternatif ise,

Muayene'ye gir, 2 seneyi kap, v8 at... işlettirme devam... Sonra günü gelince işini hallet hafif kusur devam..

Ne şimdi.. Ne yapmak lazım.

Bd30'u tanıyorum, beğeniyorum. Yavuz yapacakmış, Umut önermiş. demek ki iyi....
V8 olursa hem otomatik olabilir, tadından yenmez ama polis durdurursa ne olura filan gelemem ben....
Puma biliyoruz, herkez memnun ama şimdi takılabiliyor mu bilinmiyor. Malum biraz da pahalı...
300Tdi süper. Ama pahalı. (Pek de süper değil aslında bozulursa ateş pahası...tamiri)
200Tdi benim arabaya cuk oturur, malum LT77 sebebiyle, ama bulunamaz, bulunsa da pahalı olur.

!?

Diz dizele, bir kuruş harcamam, harcayacağıma motor değişirim mantığım tam gaz devam ediyor.

LRTD5' Alıntı:
Şu LR'ye BD30 atılabiliyor mu muhabbeti bir türlü netleşmedi.
Benim araba, 1995 Düz Dizel Defender 90 Otokar imalatı.
Motor Dizel, Şanzıman Lt77...

Bir takım araştırmalar gösteriyor ki,

1995 üsüt modelde, aracın markasının fabrikasyon daha önce taktığı motor %30'dan fazla güç artışı olmayacak biçimde takılır.

Diğer bir görüş ise, (Geçmişte yapanlar var...)

1995 üstü herhangi bir dizel atılır diyor.

Bir başka alternatif ise,

Muayene'ye gir, 2 seneyi kap, v8 at... işlettirme devam... Sonra günü gelince işini hallet hafif kusur devam..

Ne şimdi.. Ne yapmak lazım.

Bd30'u tanıyorum, beğeniyorum. Yavuz yapacakmış, Umut önermiş. demek ki iyi....
V8 olursa hem otomatik olabilir, tadından yenmez ama polis durdurursa ne olura filan gelemem ben....
Puma biliyoruz, herkez memnun ama şimdi takılabiliyor mu bilinmiyor. Malum biraz da pahalı...
300Tdi süper. Ama pahalı. (Pek de süper değil aslında bozulursa ateş pahası...tamiri)
200Tdi benim arabaya cuk oturur, malum LT77 sebebiyle, ama bulunamaz, bulunsa da pahalı olur.

!?

Diz dizele, bir kuruş harcamam, harcayacağıma motor değişirim mantığım tam gaz devam ediyor.

BD 30 takın hiçbir sorununuz kalmasın, muaynedende tek seferde aracım geçti, önemli olan projenin kusursuz çizilmesi.

yavuz-çelikel' Alıntı:
bd 30 tak geç. ;D ;D ;D ;D ;D

İşletme?

İşletilebilirse bence de en mantıklısı, hem atmosferik, ıvırsız zıvırsız.

Şimdi o halde ekli mevzu önemli.

Motor Bedeli : ortalama 3.000-3.250 TL
LT77 ile şanzıman muhafazası : ??? TL
Priz Direk Uzatma işçiliği : ? TL
Özel yapım manifolt bedeli : ? TL
Hidrolik Direksiyon pompa yer değişimi : ? TL
Motor kulaklarının yer değişimi işçiliği : ? TL
Elektrik İşçiliği : ? TL
Varsa hortum vs... : ? TL

1.41 oran değişimi : ? TL

Resmi İşletme masrafları : 900 TL

Şanzıman yerinden oynamayacağı için şaftlarda değişiklik yok sanırım.
* Benim araba elektrikli fan, o yüzden rahat olur biraz daha...

Puma Bd30 300Tdi 200Tdi uzayacak gibi konu ama yakında kesin sonucu bulacağız herkez merakla bekliyor sonuç ne olacak
Şahsi Fikrim kabul edilir yada edilmez
PUMA : işciliği pahalı fiatı pahalı uyum problemli arıza halindede tamiri bakımı pahalı ve trigerli olmasıda bence dez avantaj parça çok yerde bulunur tamir çok yerde yaptırılabilir
TDİ ROVER : 200- 300 maliyet pahalı uyum mükemmel performans iyi bakım ve tamir pahalı ve her yerde yaptıramazsın her yerde parça bulamazsın trigerli
NİSSAN BD 30 : Fiatı seçeneklerin arasında en ucuz uyumu çok kolay istenirse manifolda ufak bir tadilat ve debriyaj merkezine ufak bir tadilat güç mükemmel triger yok dişli sistem parça ucuz tamiri kolay dayanım mükemmel
arkadaşlar benim bildiğim ve duyduğum ve araştımalarımın sonucu bunlar karar sizlerin saygılarımla

Bu olay belli olursa bence, bu motor bayağı popüler olur.
Ek bir satır daha koydum, Debriyaj Merkezine yapılacak müdahale sebebiyle.

Motor Bedeli : ortalama 3.000-3.250 TL
LT77 ile şanzıman muhafazası : ? TL
Priz Direk Uzatma işçiliği : ? TL
Özel yapım manifolt bedeli : ? TL --> Tam olarak yapılacak işlem yazıyor biryerlerde forumda.
Debriyaj Merkezine yapılacak mudahale : ? TL
Hidrolik Direksiyon pompa yer değişimi : ? TL
Motor kulaklarının yer değişimi işçiliği : ? TL
Elektrik İşçiliği : ? TL
Varsa hortum vs... : ? TL
1.41 oran değişimi : ? TL

Resmi İşletme masrafları : 900 TL

Diğer motorlardan pek çok kez koyan, çıkaran, bozan, tamir ettiren olduğu için maliyetler belli.
BD30 için hala üç aşağı beş yukarı toplamda buna çıkar, bu işe girişen adamın cebinde ne olmalı
belli değil. Bu biraz çekinmeye sebep oluyor.

Projeyi en başta çizdirme imkanımız yok mu? Bu sayede projeye uygun yapılmış işler biter bitmez işletme
yapılabilir.

Arkadaşlar ve nissan Bd 30 sevenler :smiley:
Yakın zamanda kendi aracıma 2500 nissan motor uyguladım ve işciliği montajı gereken tadilatı vs vs tamamen bana aittir sadece bazı tadilat ve uygulamaları tornacıda istediğim şekilde yaptırdım ve bahsettiğiniz yada anlatılanlar kadar zor bir iş değil sadece biraz emek biraz zaman gerektiriyor resimleri eklemeye çalışacağım motor uygulamasını yaparken aynı zamandada direksiyonu hidroliğe çevirdim ve taktığım direksiyon BMW eski kasaların kutusunu uyguladım maliyet direksiyon için 350 tl pompa aldığım nissan motorun üzerinde vardı sonuçta direksiyon mükemmel ötesi mükemmel oldu motor eh ! eskiye göre çok güzel ancak beni kesmedi dolayısı ile BD 30 a geçmeye karar verdim işi dahada renklendirip turbo + intercoll olarak uygulayacağım
2500 den vaz geçme nedeni ise aracı çok agresif kullanmamdan kaynaklanıyor avatardaki resim 2500 nissanla sidoff 2011 yılı şenliklerden ancak 2 tekeri yerden kesti benim 4 tekeri yerden kesmem lazım :( sonuç en kısa zamanda sizlere tam maliyet ve uygulama resimlerini paylaşacağım hepinize sağlık ve bol çamurlu günler dilerim yorum , soru ve önerilerinizi bekliyorum

DEMİRAL' Alıntı:
Yakın zamanda kendi aracıma 2500 nissan motor uyguladım ve işciliği montajı gereken tadilatı vs vs tamamen bana aittir sadece bazı tadilat ve uygulamaları tornacıda istediğim şekilde yaptırdım ve bahsettiğiniz yada anlatılanlar kadar zor bir iş değil sadece biraz emek biraz zaman gerektiriyor resimleri eklemeye çalışacağım motor uygulamasını yaparken aynı zamandada direksiyonu hidroliğe çevirdim ve taktığım direksiyon BMW eski kasaların kutusunu uyguladım maliyet direksiyon için 350 tl pompa aldığım nissan motorun üzerinde vardı sonuçta direksiyon mükemmel ötesi mükemmel oldu motor eh ! eskiye göre çok güzel ancak beni kesmedi dolayısı ile BD 30 a geçmeye karar verdim işi dahada renklendirip turbo + intercoll olarak uygulayacağım
2500 den vaz geçme nedeni ise aracı çok agresif kullanmamdan kaynaklanıyor avatardaki resim 2500 nissanla sidoff 2011 yılı şenliklerden ancak 2 tekeri yerden kesti benim 4 tekeri yerden kesmem lazım :( sonuç en kısa zamanda sizlere tam maliyet ve uygulama resimlerini paylaşacağım hepinize sağlık ve bol çamurlu günler dilerim yorum , soru ve önerilerinizi bekliyorum

En kısa zamanda güzel haberlerini bekliyorum hüseyin abi. Uygula da bizde peşinden bakalım şu bd30t defenderın tadına :smiley: BD30Tefender olsun :smiley:

DEMİRAL' Alıntı:

Detayli aciklama icin tesekkurler.
Direksiyondan zaten buyuk kismini kurtarmissibiz :smiley:
Turbo uygulamasinin ek maliyeti ve bir ornegi iyi olacak:smiley:
Sonucta japon makinasi kaldirir kesin o basinci,
Hos dusuk basincli turbo olsa bile,
Gayet yeter...
Hadi bakalim, bd30 olayinin cikaralim detayini...

Arkadaşlar az sabrederseniz konuya tam açıklık gelecek maliyet montaj ve diğer açıklamalar resimli roman gibi paylaşacağım

sevgili ahmet bey paylaşım ve bilgilendirmeler için sonsuz teşekkürler.forumda parça parça olmuş sizden isteğim büyük tartışma konusu olan motor işletme mevzusunu biraz açarak bize anlatmanız.sevgilerle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR