DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zileli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 373
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 188,714

Etiketler

Ynt: DEFENDER 110"a 3000cc Nissan BD30 Montajı

BBOYTED' Alıntı:
Nissan BD 30 tip motorlarda kışın çalışma problemi oluyormu. Kızdırma varmı varsa enjektörlerdenmi yoksa hava filtresinden dumanlımı.
BD30 direk injeksiyon olduğundan kışın SİVAS gibi soğuk illerde dahi tek marşta çalıştığına göre bir problem olması söz konusu bile edilemez benim aracımda TD 25 var ön yanma odalı olmasına rağmen kışın iki kere kızdırdıktan sonra rahatlıkla çalışıyor

DEMİRAL' Alıntı:
BD30 direk injeksiyon olduğundan kışın SİVAS gibi soğuk illerde dahi tek marşta çalıştığına göre bir problem olması söz konusu bile edilemez benim aracımda TD 25 var ön yanma odalı olmasına rağmen kışın iki kere kızdırdıktan sonra rahatlıkla çalışıyor
Abi motordan haber bekliyoruz :smiley: Sizin verdiğiniz kod ile baktım baya ama ISUZU olarak görünüyor.

benim aran benzili pilan pojesinde dizel yazıyor bende dizel takıp tüvemi gitsem.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
benim aran benzili pilan pojesinde dizel yazıyor bende dizel takıp tüvemi gitsem.
hemen bir bd30 atıp içine, keyfini sürün bence.Bende bir dizel 2,5 motorlu defender aldım, çekilecek dert değil düz dizeli.Direksiyon ve motor kesin değişilmeli.Amerikan konfor ve gücüne alışık olunca delirtti beni.Ancak yakıt Ank_ist 45 lt.

hayırlı olsun, biraz sakin kullanmak gerekiyor abi defender i :smiley: valla bilmiyorum ama ruhsat benzinli numaralar tutuyor motorun içini dizel yapıp gidebilirm galiba.

BD30 için anlatılanlara göre motorunuzu açıp içini değişip muayeneye gitmek mantıksız gibi geliyor bana . Muhayyer bd 30 lar 3-3,5 bin civarında.adaptasyon sorunu yok deniliyor.performansı gözümle görmeden tatmin etmez beni:smiley::smiley: bir an önce bd30 takılı bir defender kullanmam gerek.:smiley::smiley::smiley:

birde ses mevzuu var tabi.:smiley: otoyolda 110 ile giderken uzun yolda devamlı telefon çalıyor zannettim,120 yapınca araba ikiye ayrılacak piston göğe yükselecek zannettim.:smiley:
Arazi kullanımında hiçbir sorun yok.Bu 2,5 motor bile fazlasıyla yeterli bence.

yavuz-çelikel' Alıntı:
birde ses mevzuu var tabi. :smiley: otoyolda 110 ile giderken uzun yolda devamlı telefon çalıyor zannettim,120 yapınca araba ikiye ayrılacak piston göğe yükselecek zannettim. :smiley:
Arazi kullanımında hiçbir sorun yok.Bu 2,5 motor bile fazlasıyla yeterli bence.

;D ;D uzun yolda benimde aklıma geliyor ucan bi pirston göreceğim diye ;D
bana yetiyor şimdilik benzinli olan bek ustüne olmadım aslında.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
Daha önce tüv e gittimi araç gitmedi ise yapacağınız en mantıklı iş dizel motorla tüv e gitmek yanlız aracın motor numarasını kesinlikle kaybedin en kolay yolu ise akünün kapağını açın bezi batırın ve motor numarasının üstüne sürün biraz sonra reaksiyon başlayacak ve numara kaybolacak kaybolunca bol su ile temizleyin doğru tüv e motor numarası okunamadı hafif kusur Allah işini gücünü rast getirsin bol çamurlu günler dilerim
Tabii işlem bitince bana 1 kg baklava :smiley: :smiley: :smiley:

Arkadaşlar altımızdaki araç S500 mercedes veya Q 7 veya X5 değil adı üstünde anlı şanlı kılıcı kanlı DEFENDER bırakın biraz ses olsun iyi bir müzik sistemi takın sesini biraz fazla açın olsun bitsin ;) ;) ;)
ben yolda giderken gelen sesleri en güzel müzik olarak algılıyorum ;D ;D ;D

DEMİRAL' Alıntı:
Daha önce tüv e gittimi araç gitmedi ise yapacağınız en mantıklı iş dizel motorla tüv e gitmek yanlız aracın motor numarasını kesinlikle kaybedin en kolay yolu ise akünün kapağını açın bezi batırın ve motor numarasının üstüne sürün biraz sonra reaksiyon başlayacak ve numara kaybolacak kaybolunca bol su ile temizleyin doğru tüv e motor numarası okunamadı hafif kusur Allah işini gücünü rast getirsin bol çamurlu günler dilerim
Tabii işlem bitince bana 1 kg baklava :smiley: :smiley: :smiley:

gitdim hüseyin abi ::smiley: dediğim gibi pek değişiklik yapmaya niyetim yok aslında ama istediğin baklava olsun abi başka bi ile satış yaparız gitdigi yerde dizel girer tuve olmazmı ?

DR.ÖZHAN' Alıntı:
gitdim hüseyin abi ::smiley: dediğim gibi pek değişiklik yapmaya niyetim yok aslında ama istediğin baklava olsun abi başka bi ile satış yaparız gitdigi yerde dizel girer tuve olmazmı ?
Gönüller bir olsun baklava bahane muhabbet ve dostluk şahane en kısa zamanda gürüşmek dileği ile sizin aracın modeli kaç durumu nedir bana özelden vaya bu linkten birkaç resim gönderirmisin

DR.ÖZHAN' Alıntı:
sayın Özhan hatırladım aracı çok güzel bir araç güle güle kullanın araç bende olsa ve evraklarında dizel yazsa hiç durmaz BD 30 atardım hemde turbo intercoll olmak şartıyla benim acizane fikrim kabul edip etmemekte serbestsiniz güle güle kullanın inşallah direksiyon hidroliktir çamurunuz bol deponuz dolu yolunuz açık sağlık ve sıhhatte olurusunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR