Defender 110 2.5 Benzinli Almak İstiyorum, Önerileriniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rasimpeh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,262
Ynt: Defender 110 2.5 Benzinli Almak İstiyorum, Önerileriniz ?

Selamlar,
teknik detayları bir kenara bırakacak olur isek..

Defender 90 : 90 inch uzunlugunda 3 kapıdır ve daha hafiftir.. Sehiricinde rahat hareket eder, hafif oldugu icin motor daha yeterli olur.. az bulunur
Defender 110: 110inch uzunlugunda genel de 5 kapıdır ve nispeten ağırdır.. Niseten sehiricinde "dikkat" gerektirir.. agır oldugu icin motor yetersiz kalabilir.. bol bulunur..

iyi gunler dilerim, reha

Not: Discover'i ye el/ayak nispeten (!) zor girer ve parcasi pahaldır... ama cok konforludur..

Etiketler

kabul etmem lazim. disconun bazi parcalari pahali. ornegin, def on fari 15 lira iken disco fari 45 lira idi. ama en azindan aydinlatiyor. motoru v8 yerine tdi secerseniz bakim maliyeti def ile ayni olur. kaporta tamiri zor ve boyasi pahali olabilir. malum metalik renk ya. asfaltta daha rahat da onca modifiyeden sonra bu rahatliktan eser kalmiyor. tabii klima baki. yine de bir gun def sahibi olma istegimizin onune gecemez.[color=][/color][color=][/color]

Walla konu güzel başlamış ben de bir anımı anlatyım. Bilmeyenler için İstanbul'da İstinye park diye bir alışveriş merkezi var - çok şık ve çok snob. Üst kat girişinde bir vale servisi var. Benim Defender otoparka tavan yüksekliğinden girmediğinden Vale'ye verdim. Vale benim arabayı birsürü Q7, X5, RR, Porche911 aklınıza gelebilecek tüm pahalı arabaların yanına park etmiş. İşim bitti kızımla dışarı çıktık, baktım, o kadar gösterişli araba arasında bir tek benim arabanın yanında 7-8 kişi içine yanına altına filan bakıyor. Valeye fişi verdim aldılar getirdiler arabayı, araba gelirken (V8 sesinden de olacak ;D) dönüp bakmayan yoktu.

Bu bir araba değil. Bu bir ikon. Discovery dahil hiçbir 4 tekerlekliye benzemez. İçindeki sürücünün bir hayat duruşu olduğunun ifadesidir. Arabanında, sürücüsününde ulaşamayacağı yer, geçemeyeceği engel olmadığının ifadesidir.

Ben günlük hayatta bir Audi A4 kullanıyorum, her gün işe giderken A4'ün ne kadar sıkıcı, ne kadar sıradan ve ne kadar ruhsuz olduğunu düşünüyorum. Reha Bey söylemiş bu kadar mutlu olduğum arabam olmadı diye. Ben ise galiba Defender'ıma aşığım.

Kısaca, bir Defender hakkında yukarıdaki duygulara sahip değilseniz, Defender almayın. Bu dünyanın en sorunsuz arabası değildir - ancak severseniz tolere edersiniz.

Sevgiler, Metin

hoca sana süper bir önerim var , git bir tane lada niva al en ucuzundan 4-5 bin liraya hoplat zıplat canına oku ondan sonra hondayla devam et ,modifiye desen yaparsın tampon desen olmasa ne olur arazi kabiliyeti iyi,daha ne olsun

karakoosh' Alıntı:
hoca sana süper bir önerim var , git bir tane lada niva al en ucuzundan 4-5 bin liraya hoplat zıplat canına oku ondan sonra hondayla devam et ,modifiye desen yaparsın tampon desen olmasa ne olur arazi kabiliyeti iyi,daha ne olsun

ama ruhu yok! ;-)

tuz ruhu koysak :smiley: , neyse işi geyiğe çevirmeyeyim

bu arada bmc yapımı series ler var 2-3 bine bile bulunabiliyor tutun ki 4 bin liraya 75 model oldukça iyi durumda bulunabilir diyorum.

izmirde 75 modelini 2 bin liraya verdiler boya hariç araç ok di.motor rektefiye falan olmuş.örnek.

karakoosh' Alıntı:
tuz ruhu koysak :smiley: , neyse işi geyiğe çevirmeyeyim

bu arada bmc yapımı series ler var 2-3 bine bile bulunabiliyor tutun ki 4 bin liraya 75 model oldukça iyi durumda bulunabilir diyorum.

izmirde 75 modelini 2 bin liraya verdiler boya hariç araç ok di.motor rektefiye falan olmuş.örnek.

Series aracların (bilhassa turkiyede uretilenlerin) toplanmaya çalışımaları sonuç vermemektedir, iyi günler dilerim. reha

bu arada espri için tekrar özür . bu arada ben def hayranıyım çocukluğumdan beri , iki tane def sahibiyim binemesemde , burda da denk gelse bir tane de buraya alacam.sadece anlatmaya çalıştığım bu aracın sürekli olarak kullanılması çoğumuz için problem izmirde oturacaksın karı sadece tv de yada 10 yılda bir canlı göreceksin ondan sonra yolda mt lastikle gezeceksin.trafikte slalom yapacaksın , bu araç vazgeçilmez bir ikinci araç ama birinci olması bizim yakıt fiyatlarımızla bizim trafiğimizle bizim parksorunumuzla ,ve izmirimizin sıcağıyla zor çok zor.

Selamlar,
aslında masraf ettiğiniz zaman araç belli bir noktaya gelebiliyor. Mesela, "km başı yakıt maliyeti" açısından, benim aracım (10lt/100kmmazot ) , eşimin aracında (9lt/100km benzin) daha ucuza geliyor. Ben , (depoda duran) klimamı taktırmadım aracıma ama İzmir de olmas ise kötü olur tabii.. Sonuç olarak, son 2 senedir benim 1.aracım Defender.. Hatta akşam ziyaretlerine giderken bile. Bunun faydasını da bir kez "makas atan" bir arabanım "paralanması", bir kez de "arkadan gelen bir minibüsün" zedelenmesi (!) ama benim yoluma devam etmem ile gösterdi..

Ama bunların hepsi 2.planda.. Zira, aracı "çok" sevdikten sonra bunlar çözülebiliyor ama zor tabii ki..

iyi günler dilerim, reha

Bmc uretimli serilerin neden toplanamadigini merak etmekteyim.
Land Roverda en onemli nokta ana sanziman ve arazi sanzimanidir. Bu ikisinden ekstra bir ses gelmiyorsa o arac toplanir.
Toplanmasini engelliyecek diger bir noktada aliminyum sactan imal edilmesidir. Ne adam akilli cekicle duzeltilir nede kaynakla kes kaynat yapilabilir. Tabi bildigim kadariyla bmc uretimli seriler aliminyum degil.

Selamlar,
merakınızı gidermek isterim..

1) Series aracin parcasi her zaman derttir
2) Series bir araci toprlamak isteyecek usta cok zor bulursunuz.. Genel de "ustalar" bu arac ile (aslinda genel de LR ile) ugrasmak istemezler
3) "Saç" tan yapılımış ve ülkemiz de "hangi aklı evvel bu arabayı tenekeden yapar" gibi ünü olan bir araba zaten "orjinallikten" bahsedilemez..

Sonuç olarak, tabii toplanır ama sanırım hiç de akılcı olmaz. tabii, bu benim şahsi fikrim.. reha

defender ihalesine katılıp biri kendime biri arkadaşa olmak üzere 2 adet almaya karar verdim sayılır. ihaleden alacağımız araç nasıl olursa olsun araçların motorlarını mercedesin 3000 cc lik turbo dizel motoru ile değiştirmeyi, hidrolik direksiyon takmayı planlıyoruz. ve tabii ki şaseyi baştan aşağıya komple elden geçirmek ve gerekli eklemeleri yapmak ( deri döşeme ve ses yalıtımı, klima, ses sistemi vss...) en son olarakta olmazsa olmaz arazi ekipmanları ile sonlandırma düşüncesi ağır basmakta. yapacağımız değişiklikler büyük ihtimalle araçın sertliğini bir nebzede alacak diye umuyorum. inş kayseride defender sahibi arkadaşlarla buluşma imkanım olursa ihaley girmeden arıcı tanımam hususunda bana epey faydalı olacaktır. şimdi sadece güzel bir arazi aracı olacak umudunu yaşıyorum. en azından beni yansıtacak :smiley: yani reha abininde dediği gibi bir ruha sahip olacak.

Selamlar,
bu araclar LEGO gibidir.. neyi, ne kadar isterseniz yapabilirsiniz. dilerim sonuc gonlunuzce olur ama "sabırlı" olmak zorunlulugunu lütfen unutmayın. iyi aksamlar dilerim, reha

selamlar

sene başında benzinli motor değiştirmiş biri olarak, bildiğim kadarıyla "a" marka araca "b" marka motor takamıyorsunuz...

mart 2009 sonu başlayan ve halen devam eden,30 sayfalık bir çalışma var ekteki linkte.
gb üyesi bir arkadaşın 1987 defender ı üstündeki ,üstelik işinin ehli ustalar tarafından yapılan çalışmayı incelemenizi öneririm.maliyet konusunda da bilgiler içeriyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28410.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR