Ynt: DANİMARKA-İSVEÇ
HELSİNGBORG : İsvec deki son günüm , akşam Kopenhag-İstanbul dönüş uçuşum var . Sabah Öland dan yola çıktım ve hızlı ilerleyince , kalan vaktimi değerlendirmek için , Malmö nün kuzeyindeki İsvec in büyük şehirlerinden Helsingborg a uğradım. Burada harcayabilecek 4-5 saat vaktim vardı. Şehir zaten yolumun ustundeydi ve bir turist içinde Helsingborg a 4-5 saat zaten yeterliymiş .
Bir endüstri şehri , çok turistik bir yer olmasada yine de limanıyla , kalesiyle gezilebilir güzel bir şehir diyebiliriz .
Helsingborg 100bin nüfuslu , Oresund Bogazı nın İsvec yakasında kalan yer. Karşısı Danimarka da gittiğim , Kronborg Kale si nin olduğu Helsingor , hatta Helsingor-Helsingborg arasında feribot geçişleride var. Hava güzelse eğer ( ben gittiğimde güneşli açık hava vardı ) karşıdaki Kronborg Kalesi görünüyor .
Liman ve kordon boyu şehrin en turistik bölgesi sanırım . Cafeler , restaurantlar kalabalık ve hareketli bir bölge , yine Helsingborg Kalesinin etrafındaki sokaklarda alışveriş için gezilebilecek yerler .
Aslında belliki sakin bir şehir ama o gün olağanüstü bir durum vardı . İsveç de 1000km üstü yol yapıp hiç polis görmemiştim ama Helsingborg da heryer polis kaynıyordu. Polis otobüsleri , arabalar ve üstümüzde devamlı uçan 1-2 helikopter ...
Meğer , daha sonra dağılan kalabalıktan anladımki o gün Helsingborg-Gotebörg futbol maçı varmış , bu kadar önlem alınmasına baya şaşırmıştım ....
Liman da çok güzel bir pizza cı da güzel bir yemek yedim , mekanın sahibi genç çocuk da türk çıktı bu arada , Helsingborg sonrası doğru Kopenhag Havalimanı ve İstanbul a dönüş , İsveç te toplam 1300km yakın yol yaptım , ve anladımki bu ulkeler KESİNLİKLE kendi kullandığın araçla gezilmeli !