Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,369

Etiketler
Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

Aklıma bile gelmiyor onlar Ömer.

Daimi yasaklıyoruz. Farklı rumuzlarla girebilirler. IP adresleri yasaklı değil.

Korhan Beyin rumuzunu bulup yasağını kaldırayım. Epey zaman olmuş.

Hamdi bey zaten farklı rumuz ile forumda Ömer.

Gezenbilir, Doğa Sporları paylaşımları yapmak için kurulmuşken Din ve Siyaset konularına çekilince.

Arkadaşlar konuları uzatıyorlar kapatmak yerine.

Burada bile bu mesajlarım ile konu bütünlüğünü tarumar ediyorum.
:(

orhancengizk' Alıntı:
...... Üstelik merak edip yağ çubunu çekip bakmışlığım bile yoktur. .......

Ben 20.000 km.de yağ çubuğuna bi bakayım dedim, çubuğu bulamadım. (20.000 km ye gelinceye kadar evdeyken bakmak aklıma geliyor, arabaya gidince unutuyordum) Taaa servise gittim nerde bunun çubuğu diye. ;D ;D ;D ;D
Orhancengiz, bi de sen ara bakalım yağ çubuğunu. (4x4 ile 4x2 de aynı mı bilmiyorum) Bulabilecek misin? :D

NOT: Yağ çubuğuna bakma işi bu araçlarda hobidir. Bakmasanız da olur.

olguncandan' Alıntı:
Ben 20.000 km.de yağ çubuğuna bi bakayım dedim, çubuğu bulamadım. (20.000 km ye gelinceye kadar evdeyken bakmak aklıma geliyor, arabaya gidince unutuyordum) Taaa servise gittim nerde bunun çubuğu diye. ;D ;D ;D ;D
Orhancengiz, bi de sen ara bakalım yağ çubuğunu. (4x4 ile 4x2 de aynı mı bilmiyorum) Bulabilecek misin? :D

NOT: Yağ çubuğuna bakma işi bu araçlarda hobidir. Bakmasanız da olur.

Sayın olguncandan, araca cam yıkama suyu eklerken yağ çubuğunu görmüştüm sanki ;D
Yağ çubuğuna bakma işinin hobi olduğu konusunda ise sizinle hemfikirim ;D ;D ;D

Sizler yinede yağ çubuğunu çekip bakın bu küçük hareketiniz büyük masraflardan kurtarır sonuçta kul yapısı tedbiri elden bırakmamak lazım

11.000 kmdir chipli kullanılıyorum. Servis ''mutlaka yağ eksiltmiştir''dedi. 16500 de araç.
Baktık gram eksilme yok. Hatta yağ değiştiricektim 20000e kadar değiştirmeyi düşünmüyorum.

Bu ay Duster'ın önemli bir eksisini keşfettim/farkettim. Halkımıza duyurmayı bir borç bilirim. ;D. ;D. ;D

ÇOK YAKMASI...... ;D ;D ;D ;D

Evet yanlış okumadınız, Duster çok yakıyor. Önceki hafta 150 liralık, bu hafta 160 liralık yakıt koydum.... Hepsini yaktı. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gerçi söylemezsem eksik olur; baya bi yol da gittim. Şimdi diyeceksiniz ki, gitmişsin, yakmıştır. Çok yakmasının nedeni de bu işte.

Çok gidiyorsun, çok yakıyor. Gitmeden duramıyorsun. "Şu dağa çıksam kaç para akaryakıt tüketir" demiyorsun, dağa gitmeyi kafaya koyduysan gidiyorsun... Bugün bu dağa öbür gün diğer dağa.... Git babam git... ;D ;D ;D

Eeeee, tabi gittikçe de yakıyor. ;D ;D ;D

Halbuki "şuraya gitssen ne yakar" türü hesap yaptıracak bir araba olsaydı, "çok yakar abi" deyip yerinde oturacaktın ve araban da yakmamış olacaktı...

Bu Duster çok yakıyor çooook. ;D ;D ;D

engebeli çapraz hendekten geçerken gelen sesin frenle alakalı olduğunu anladım. ayağım frendeyken çapraz bir derin hendekten geçerken sesin gelmesiyle beraber fren pedalinde de titreme oluyor.
geçen gün arazi de toprak bir kasisten atladım hızım yaklaşık 60-70 civarlarındaydı. araba tekliyor gibi oldu ve esp ışığı kısa süreli yandı söndü. nedir ne değildir bilmiyorum. aydınlatırsanız sevinirim.

ABS ve esp çalışmış sadece,araçla zıpladıysanız tekerlekle bağlantısı zayıf kaldıysa yerin o ara çalışmıştır abs ve esp.

Duster'ı kimseye tavsiye etmiyorum, hatta piyasadan toplatılmalı.. :smiley:..İmalatta direksiyon simidi, vites topuzu ve kapı kollarına bileşimi sır olarak saklanan bir madde sürmüşler..Siz kullandıkça bağımlılık yapıyor, daha fazla kullanmak istiyorsunuz..gece yataktan kalkıp, don gömlek binip bir tur atıp ancak öyle uyuyabiliyorsunuz..ah bu gavurlar yokmu...

Tozkoparan'ım 8.500 km'yi geçti ve yakıtında bir düşme olmadı. Hatta iğrenç İstanbul trafiği ve klima desteği ile son iki depoda 8.2 lt ortalama, umduğumun üzerinde bir rakam.

Direksiyonu 180 derece sağa çevirince (bazen de sola) çırt çırt ses geliyor. Bilmem ne fırçası değişiyor garantiden, parça bekliyorum.

Uzun zamandan beri, direksiyon hafif kırıkken başlayan bozuk yol tıkırtısı ön takım şüphesi doğuruyor.
O kontrol edilecek.

Bu hafta sonu Yalıköy taraflarında gerçekten bozuk yollara girdik. Sonuç süper, dolu haldeyken bile ne zorlanma ne alt sürtmesi, hiç bir yerde zorlanmadık .4x4 'ün faidesini gördüm sonunda. Bazen 20 derecenin üzerindeki eğimlere sahip toprak, yol diyeceğim yol değil, yerlerde katır gibi tırmandı. ( Açıyı Android uygulaması ile ölçtūm :smiley: ) Normal taşlı topraklı yollarda zaten hiç sorun yok, arabada çoluk çocuk olmasa ESP'yi kapatıp yanlayarak gireceğim virajlara neredeyse. Arkamdaki toz dumanı siz düşünün :D
Buradaki olumsuz şey ise; yine 20 derecelik rampada yukarı bakar şekilde park ettiğimde bütün cam suyu arka fıskiyeden süzülee süzüle bitti

Kol dayama (kolçağın) olmaması ve paçalıkların yetersiz kalarak dönüşlerde aracın kapılarına çamur atması.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR