Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,364
Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

YAKLAŞIK 6 AYLIK ARAŞTIRMA VE MADDİ TOPARLANMA SÜRECİNDEN SONRA 4X2 DUSTER ALMAMA KARARI VERDİM VE ASTRA HB FULL PAKETTE KARAR KILDIM.ARAŞTIRMA SÜRECİNDE BU FORUMDA O KADAR ÇOK DOLAŞMIŞTIM Kİ ALIŞKANLIK YAPMIŞ 8 AY SONRA TEKRAR GİRİP NE VAR NE YOK DİYE ŞÖYLE BİR BAKTIM VE HİÇ BİRŞEY DEĞİŞMEMİŞ AYNI KARGAŞA SÜREKLİ AKSİYON EMİN OLUN HİÇ BİR FORUM SİTESİNDE YOK BÖYLE MUHABBET. 4X4 DUSTER'İ BU PARAYA GÖZÜ KAPALI ALIRDIM KESİNLİKLE ALTERNATİFİ YOK KİM NE DERSE DESİN. AMA ŞU BİR GERÇEK Kİ 4X2 İÇİN VERİLEN PARAYA ACIRIM... BELKİ ASTRANINDA EKSİKLERİ VARDIR MUTLAKA, HER ARABANIN VARDIR AMA 4X2 DUSTER'E GÖRE ARABA BE KARDEŞİM FULL DONANIM, KONFOR, GÜVENLİK, FİYAT AVANTAJI VS. VS... 4X2 LERİ TAVSİYE ETMEYİN :-\ 4x4 TAMAM. İMKAN VE BEKLENTİ MESELESİ. BU PARAYA ALINACAK BÜYÜK YÜKSEK AZ YAKAN VERGİSİ DÜŞÜK VS. VS. BİR ARABA. AMA 4X2 ??? YOK BE YA

Etiketler

hy01' Alıntı:
YAKLAŞIK 6 AYLIK ARAŞTIRMA VE MADDİ TOPARLANMA SÜRECİNDEN SONRA 4X2 DUSTER ALMAMA KARARI VERDİM VE ASTRA HB FULL PAKETTE KARAR KILDIM.ARAŞTIRMA SÜRECİNDE BU FORUMDA O KADAR ÇOK DOLAŞMIŞTIM Kİ ALIŞKANLIK YAPMIŞ 8 AY SONRA TEKRAR GİRİP NE VAR NE YOK DİYE ŞÖYLE BİR BAKTIM VE HİÇ BİRŞEY DEĞİŞMEMİŞ AYNI KARGAŞA SÜREKLİ AKSİYON EMİN OLUN HİÇ BİR FORUM SİTESİNDE YOK BÖYLE MUHABBET. 4X4 DUSTER'İ BU PARAYA GÖZÜ KAPALI ALIRDIM KESİNLİKLE ALTERNATİFİ YOK KİM NE DERSE DESİN. AMA ŞU BİR GERÇEK Kİ 4X2 İÇİN VERİLEN PARAYA ACIRIM... BELKİ ASTRANINDA EKSİKLERİ VARDIR MUTLAKA, HER ARABANIN VARDIR AMA 4X2 DUSTER'E GÖRE ARABA BE KARDEŞİM FULL DONANIM, KONFOR, GÜVENLİK, FİYAT AVANTAJI VS. VS... 4X2 LERİ TAVSİYE ETMEYİN :-\ 4x4 TAMAM. İMKAN VE BEKLENTİ MESELESİ. BU PARAYA ALINACAK BÜYÜK YÜKSEK AZ YAKAN VERGİSİ DÜŞÜK VS. VS. BİR ARABA. AMA 4X2 ??? YOK BE YA
Eğer Duster'la karşılaştırığ aldığınız araç Astra Classic ise, 2004 kasa bir araç almışsınız. Üstelik full diye tabir ettiğiniz aracın güvenlik sistemleri konusunda ne yazık ki Duster dan başarısız.
Dusterda isteğe bağlı olarak Yan Havayastığı ve ESP alınabiliyor.
Astra Classic de de rakiplerinde standart olan Perde airbag yok. Ayrıca ESP yok.
Bagaj hacmi iç hacim yerden yükseklik görünüm vs. konusuna ise hiç girmiyorum ;D

4x2 DUSTER bakıp..ASTRA almak yoğun karasızlık yaşamış olan bir insan davranışı...

İki araç arasında dağlar kadar fark var...Bir sefer aynı katogoride olan araç değiller...ikisi arasında konfor / sürüş kıyaslaması bile yapılamaz...

ASTRA için eleştiri bile yapmam..kendi sınıfında gayet güzel bir araçtır...

Sonuç itibariyle....Duster size uygun bir araç değil...hele Astraya bindikten sonra onun tadını aldıktan sonra...artık 4x2 Duster'a hiç binemezsiniz...

Aracınız hayırlı uğurlu olsun..Kazasız belasız kullanın...

hy01' Alıntı:
YAKLAŞIK 6 AYLIK ARAŞTIRMA VE MADDİ TOPARLANMA SÜRECİNDEN SONRA 4X2 DUSTER ALMAMA KARARI VERDİM VE ASTRA HB FULL PAKETTE KARAR KILDIM....4X2 LERİ TAVSİYE ETMEYİN.....

Hayırlı olsun muhterem. En doğrusunu yapmışsın. İnsan aklına en uygun ve yatan kararı vermeli.

Tavsiye işine gelince; biz "ne alalım" diyene tavsiye vermiyoruz. Arkadaşımız beklentilerini söylüyor, biz artılarını ve eksilerini sayıyoruz. Ondan sonra öneriyoruz. Gönlünü ferah tut, satıcı değiliz ;D . ;D . ;D

Bu pazar günü hanımı ve çocukları alıp doğaçlama bir gezi yapalım dedik ve yolda nereye gidelim diye konuşurken birden aklımıza Karşıyaka da bulunan (izmir) Dünya Barış Anıtı geldi, evimiz Eşrefpaşada, varyanttan inerken hanımla hep uzaktan ışıklarını görüyorduk ama gitme fırsatımız olmamıştı, oraya gidelim önce dedik ve gittik. Anıt a vardığımızda anıt çevresinde bulunan homeros ve diğer antik şahsiyetlerin heykellerini ve hikayetlerini anlatan rölyefleri okuduktan sonra, bir tanesinin yeraltı kralı Hades'e kurban olarak yollandığınıve bu rivayetteki yerin de karagöl olduğunu okuyunca haydi karagöl'ü de görelim dedik :D
Karagöle gittikten sonra aynı yoldan dönmeyelim, gezerek alternatif bir yoldan dönelim dedik. Manisaya inip oradan İzmir'e dönecektik ama hava biraz bozmaya başlayınca fazla zamanımızın kalmadığını düşünerek kestirme yol arayışına girdik, Karagöl'de danıştığımız bir arkadaş bize orman yolundan sabuncubeli ne çıkabilirsiniz ama orman yolu ne durumdadır bilmiyorum dedi.

Bu rota yı takip etmeye karar verdik. Hem daha önce resimlerini gördüğümüz Yılkı Atlarına da rastlayabilirdik belki....
Orman yolu - sabuncubeli bağlantısı navigasyonda da bulunca çok kötü bir yol değildir diye düşünerek yola çıktık...

Yaklaşık 15-20km'lik orman yolunun;
- bazı yerlerde ciddi çamur,
- heyelan sebebi ile yolun yarısı kaymış,
- Yangın arazözleri yada orman işletme araçlarının çamurda açtığı 25-30 cm lik derin lastik çukurları,
- yol üzerinde yer yer 10-50 kg hatta daha büyük ve ağır kaya parçaları,
- yağmur sebebi ile çevresi oyulmuş ve sivri uçları 15-20 cm yükselmiş kayalar,
- Orman işletmenin yol kenarına istiflediği ancak doğal sebepler ile yola kaymış ağaç dal ve gövdeleri
gibi pekçok engeli aştık

Aracım 4x2 Dacia Duster...
Eşime yolun ortasında iken sordum: "araç parasını hak etti mi sence" diye? cevap: Fazlasıyla hak etti, iyiki Duster almışız dedi :smiley: . Bu cevap beni çok mutlu etti, çünki bu arabayı almak için çok ısrar etmiştim. Arabayı ilk değiştirmeye karar verdiğimizde, eşim binek türü araç istiyordu. Yolda devam ederken, peki dedim, "bunu verip yerine mesela ford-focus alsak?" Sakın ha dedi ;D ;D ;D

Aracın yeteneklerini fark edince "Kolay Ulaşılır, Zor Vaz geçilir" sloganının ne kadar doğru olduğunu şahsen tecrube etmiş olduk ve bu tecrubeyi hiçbir binek araç ile yaşanabileceğini sanmıyorum... ;) O rotayı izleyen başka üyeler varsa, o yolun nasıl bir yol duğunu çok iyi bilirler... Malesef fotograf makinasının pilleri çlk erken bittiğinden (Anıtta çok kullandık, yola çıkmadan şarj edilmemişti) yolun fotograflarını yayınlayamıyorum.

herkese selamlar

Bir laf vardır.."EN İYİ ARABA SENİN OLAN;BİNDİĞİN ARABADIR.." derler. Şahsi fikrim ise kullanım amacınız ve beklentilerinizdir. Ben de bir 4x2 Duster sahibiyim ve şu ana kadar aracım hiç bir şekilde "KEŞKE" dedirtmedi. Eksilerini de artılarını da bilerek aldım çok memnunum. Sizin aracınız da hayırlı olsun güle güle kullanın...

Ama Orhan Bey oluyor mu şimdi !?
Burası "Duster'ın Eksileri" bölümü! :smiley:

Arkadaşlar kampanalarda epey bir korozyon-pas var. Komuşumun 2009 Symbol'üne baktım onda hiçbişey yok.

Bu korosyon sorunu ciddi olabilir. Yarın servise gidicem.

Şimdiye kadar;
Ön takımda
Amortisör kulelerinde
Arka koltuk katlanma somununda
Kampanalarda pasa rastlanmıştır. Bence araçlarınızı kontrol edin.
i5774773_fotograf0450-jpg

Güray bey, kampanalar bende de paslı. Fakat balatalara iç tarafı lazım olduğu için umursamıyorum. Şayet önemli görürlerse biz de gidelim, bilgilendirin...

orhancengiz, o yolun bir kısmını iyi bilirim; Karagöl'den birkaç km. sonra yol ikiye ayrılıyor, karagöl yolunun devamı ve bir de aşağıya (karagölden gelince sola) gidiyor. Ben aşağıdan gelip karagöl yolunu sağıma alıp kurudere/sabuncubeline inmiştim. ;D

Dacia nın tüm modellerinde...o paslar var...

Sebebide korozyona karşı galvaniz koruma yeterli değil...dolayısı ile bu paslanmalar her yerde görünüyor...araç üzerindeki boya dahi çabuk hasar görüyor...çok ince bir katman boya var...

bu paraya bu araç...

takmayın kafanıza...kendi sınıfında gayet başarılı araçlar...ben tepe tepe kullanıyorum...her yere park ediyorum...her yerde yıkatabiliyorum...

velhasıl araç bakım masraflarım düştü...neydi o VW aracımı...kapalı garaja parket...peluşla yıkayan yıkamacı ara...vs vs vs..şimdi öyle bir derdim yok...

ooooo daaciiaamııı oooo....misali... ;D

engin3d' Alıntı:
Ama Orhan Bey oluyor mu şimdi !?
Burası "Duster'ın Eksileri" bölümü! :smiley:

Tamam işte Engin bey, Duster'ın kötü yanını anlattım zaten bende ;D
Duster'ın kötü yanı: Bir kere kullanınca, sizi daha konforlu binek araçlar satın almaktan geri koyar... Sizi ekonımisi ile gezmeye öyle alıştırır ki yaşama biçiminizi ve hayatınızdaki öncelikleri değiştirir. Sakin, durağan ve huzurlu hayatınızı çalkanltılı, macera ve heyecan dolu bir hale sokar :D

Öztürk FX' Alıntı:
Dacia nın tüm modellerinde...o paslar var...Sebebide korozyona karşı galvaniz koruma yeterli değil...dolayısı ile bu paslanmalar her yerde görünüyor...araç üzerindeki boya dahi çabuk hasar görüyor...çok ince bir katman boya var...

Heeeyyyy, antidusterciler, hemen çıkın ortaya "pes doğrusu, sıfır arabada olur mu, siz de arabanızı yere göğe sığdıramıyorsunuz..." filan deyin. En güzel eksiyi arkadaşlar yazmış.

paslı tenekedir o paslı teneke.... ;D ;D ;D Ne de olsa capon eskisi değil.... ::smiley: Hani geçmişte biri maşa filan demişti galiba. Hah ondan işte... Mutlu oldunuz mu? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Bi çıkarımda bulunalım: Vidası midası paslandığına göre, kimbilir görünmeyen daha nereleri paslanır.....Çürüktür o çürüktür... ;D ;D ;D ;D

Buyrun size malzeme; tepe tepe kullanın...
İyi de oluyo binmek yav. Kasis masis dinlemiyorsun, çizildi çizilecek derdin yok... Vida paslanmış, filan yerinde korozyon varmış.... O çürüyene kadar biz zaten çürüğe çıkarız. Almayı düşünen bunu da göz önünde bulundursun. Şahsen şahsım bunu göz önünde bulundurarak almış olmaktayım.

hy01' Alıntı:
....... 4X4 DUSTER'İ BU PARAYA GÖZÜ KAPALI ALIRDIM KESİNLİKLE ALTERNATİFİ YOK KİM NE DERSE DESİN. AMA ŞU BİR GERÇEK Kİ 4X2 İÇİN VERİLEN PARAYA ACIRIM... ......

Azizim, çamurlu, karlı ve kumluk zeminlerde 4x4 ile 4x4 çok fark eder. Bunun dışındaki zeminlerde 4x2 4x4 ile yarışır, onu söyleyeyim. 4x2 yi fazla küçümseme. ;D

kampana- disk ve boyasız açıkta kalan ve yağmur ve nem alan kısımlarının özellikle birkaç gün kullanılmazsa paslanması normal. Aracımı Antalya dan alırken galerinin önünde bulunan Mercedes-BMV- Mazda- Renault yani orda bulunan bütün markaların fren diskleri paslanmış durumdaydı.Bu durumu görünce hiç oralı olmadım. Keyfinize bakın siz.

Evet Orhan Bey aynı arıza benim Duster'da da var!
Guzelim asfalt yol dururken, yandaki şantiye yoluna giriyor bazen.
Toprakmış, çamurmuş umurunda değil, durup dururken leş gibi yapıyor kendini !
Gitsene paşa paşa her zamanki yolundan! :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri