Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,354
Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

engin3d' Alıntı:
Evet Orhan Bey aynı arıza benim Duster'da da var!
Guzelim asfalt yol dururken, yandaki şantiye yoluna giriyor bazen.
Toprakmış, çamurmuş umurunda değil, durup dururken leş gibi yapıyor kendini !
Gitsene paşa paşa her zamanki yolundan! :D

Yok azizim yok!
Bunlar böyle, doğru düzgün yol varken illa atlamalı-zıplamalı, çamurlu-balçıklı, inişli-yokuşlu yola gitmeye sevk ediyor insanı zorla,
bu arabayı tasarlayan mühendislerin hepsinde biraz kırıklık varmış anlaşılan, karakterleri arabaya da yansımış ;D
Arabayı aldığımdan beri ne orman yolundan korkmaya başladım, ne şehri yağmur suları götürmüş acaba biyerde kalırmıyım korkusu!
gereksiz bir güvenlik ve cesaret duygusu geldi bana.
Huzurum kalmadı, cumartesi-pazarları paşa paşa saat 10 a kadar yatmak varken, yok saat 7'de ormanda kahvaltı, haritadan gidecek yeni antik-kent bakmalar, google earth te; doğal göl, deniz kıyısı, dağ zirvesi gibi hedefler bakmak filan... Bu nedir böyle ya! 3 kuruş paraya dünyanın yolunu git, eve yorgun argın dön!
Üstelik bitürlü dolmayan kocaman bagajı var, gittiğin yerde yatır arka koltuğu, aç bagaj kapağını, uzan arkaya kuş seslerini dinle, istediğin kadar erzak koy...
Eskiden hiç alışkanlığım olmayan bir alışkanlık; mangal, kömür, içme suyu, gibi malzemeler ve bunları derli toplu tutan bir kutu bile yaptım. Neler oluyor bana anlamıyorum...

Etiketler

Hocam siz iflah olmazsınız artık yoldan çıkmışsınız dönüşü yok tekerleğinize çamur bulaşmış asfalt zulüm gelir size

Sayın Güray Bey...DUSTER BU ADAMI YOLDAN ÇIKARIR...lafınız çok güzel oturmuş vallahi..Reklam repliği gibi...tebrikler.. ;) ;)

İzmir'de yaşamanın ayrı bir artısı var ama tabii ki! Sırtını denize ver ve gaza bas, nereye gitsen tarih nereye gitsen doğa. Hem de hepsi cok yakın!
Keske biz de bir gun İzmirli olabilsek!

orhancengiz ;D ;D ;D ;D

engin bey, her yerde "ana yoldan çıkarıcı yan yollar", "asfalt yol dışı orman yolları" vardır, mutsuz olmayınız. ;D

sıfır dacia duster 4*4 full modelini alalı daha 2200 km oldu.
1- plastik olan mazot ikmal borusunun sağ çamurluğun iç kısmına dıştan bakınca açıkça ortada olduğu görünüyor ve küçük bir taş çarpması sonucu parçalanabilir.
2- derin bir hendekten çapraz geçerken ki bu hendekten çogu binek araç bile sürtmeden geçebiliyor: alt takımlardan acayip rahatsız edici ve yüksek tonlı bir ghghııırrtt sesi geliyor. muhtemelen eksoz bir yerlere sürtüyor.
3-hafif taşlı yollrda viraja girince ön düzenden lakırtı sesleri geliyor.
4-geri vitesin mandallı oluşu: geri vitesten 1. vitese ani geçişleri zorlaştırıyor. önce vitesi boşa alıp serbest bırakıp mandalın düşmesini bekliyorsunuz, ve vites geniş bir boruaya sokulmuş değnek gibi lakır lukur.
yine de fiyat yakıt ve vergilerine oranla bunlar kabul edilebilir diye düşünüyorum, tabi ki ilerleyen zamanlarda daha başka aksaklık olmazsa.

haynur15' Alıntı:
1- plastik olan mazot ikmal borusunun sağ çamurluğun iç kısmına dıştan bakınca açıkça ortada olduğu görünüyor ve küçük bir taş çarpması sonucu parçalanabilir.
2- derin bir hendekten çapraz geçerken ki bu hendekten çogu binek araç bile sürtmeden geçebiliyor: alt takımlardan acayip rahatsız edici ve yüksek tonlı bir ghghııırrtt sesi geliyor. muhtemelen eksoz bir yerlere sürtüyor.
4-geri vitesin mandallı oluşu: geri vitesten 1. vitese ani geçişleri zorlaştırıyor. önce vitesi boşa alıp serbest bırakıp mandalın düşmesini bekliyorsunuz, ve vites geniş bir boruaya sokulmuş değnek gibi lakır lukur.
yine de fiyat yakıt ve vergilerine oranla bunlar kabul edilebilir diye düşünüyorum, tabi ki ilerleyen zamanlarda daha başka aksaklık olmazsa.
3- Tüm Duster'ların(bunu Renault kabul etti) direksiyon kutusu arızalı. İyileştirilmiş direksiyon kutusu için çalışma yapılıyor.
Servisleri sıkıştırın siparişi hemen versinler.

haynur15' Alıntı:
ilk mesajda bu kadar eksik...
demedi demeyin...
çarpılabilirsiniz....

veteriner' Alıntı:
ilk mesajda bu kadar eksik...
demedi demeyin...
çarpılabilirsiniz....
Nerdeydin Abdullah bey, çok özlemişiz seni. :p :p Yanlız heralde tek kaldın yandaşlardan kimse kalmadı ortalıkta ??? ???

haynur15' Alıntı:

1.madde hariç olmak üzere;

Ben hep diyorum, benim Duster'ı sanırım özel olarak imal etmişler ::smiley:
Arkadaş bu arabanın ne su almadığı kaldı, ne direksiyon kutusu bozulmadığı ne şanzıman dağıtmadığı.........

Şu forumda Avcılık yapan kaç kişi var bilmiyorum ama bilen bilir, biz avcılar da neredeyse offroad mertebelerine yakın olarak zorladığımız zamanlar oluyor araçlarımızı.

Bugüne kadar tık demedi Allah çok şükür... Üstelik merak edip yağ çubunu çekip bakmışlığım bile yoktur. Tek yaptığım cam yıkama suyu eklemek ve mazot almak... Araba 5,600km.
Dedim ya; Benim Duster galiba özel üretim! :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR