Dacia Duster'ı Yoldan Çıkardık!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,492

Etiketler
Ynt: Dacia Duster'ı Yoldan Çıkardık!.

Zaman zaman diğer off-road kısımlarına, resimlere, bilgi paylaşımlarına bakıyorum....

Bu araca 40-45 bin TL verecek olan arkadaş onlar gibi "canı sıkılınca 4 teker üstünde batma"yı arzu etselerdi, mesela benim öyle bir arzum olsaydı, Ucuz fiyata bir tuzla gibi araç alır, ona biraz masraf eder (toyota veya land gibi olmasına gerek yok), sonra onunla çamura dalardım. En mantıklısı bu.

Hem böyle bir aracı (Duster'ı) alacaksın, hem de şu Belgrat ormanlarında arkadaşların çamura bulandığı güzergaha gireceksim. Yazık olur Duster'a.

Bende de olan, Duster alan herkeste gördüğüm temel düşünce şu: Normal oto ile gidemediğimiz dağ-tepe bayırlarda biraz dolaşıp hava alalım. Beklenmedik bir engelle karşılaşırsak da aşma şansımız olsun, gereğini yapıp aşalım.

Bu kadar. Yani bizim kategorimiz ayrı olmuş oluyor.
;D ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
Zaman zaman diğer off-road kısımlarına, resimlere, bilgi paylaşımlarına bakıyorum....

Bu araca 40-45 bin TL verecek olan arkadaş onlar gibi "canı sıkılınca 4 teker üstünde batma"yı arzu etselerdi, mesela benim öyle bir arzum olsaydı, Ucuz fiyata bir tuzla gibi araç alır, ona biraz masraf eder (toyota veya land gibi olmasına gerek yok), sonra onunla çamura dalardım. En mantıklısı bu.

Hem böyle bir aracı (Duster'ı) alacaksın, hem de şu Belgrat ormanlarında arkadaşların çamura bulandığı güzergaha gireceksim. Yazık olur Duster'a.

Bende de olan, Duster alan herkeste gördüğüm temel düşünce şu: Normal oto ile gidemediğimiz dağ-tepe bayırlarda biraz dolaşıp hava alalım. Beklenmedik bir engelle karşılaşırsak da aşma şansımız olsun, gereğini yapıp aşalım.

;D ;D ;D

Çok güzel bir sonuç, tebrik ederim.

olguncandan' Alıntı:

;D ;D ;D
olgun bey siz yinede sentetik halat ve U bolt bulundurun günün birinde şeytan dürter mürter

suat bey tam benim söylediklerime örnek oldu anlatığınız traktörle çekme olayı.allahtan tamponu kırmamışsınız...ama bu tür durumda kıran arkadaşlarımız oldu....ekipmansız araçta arazide problem yaşanabilir.sonuçta arazi şartlarıdır tamponsuz .vinçsiz,halatsız bu tür zararlar normaldir....işte bu yüzden söylüyorum...bu tür araçları alan çoğu insan olduğu gibi kullanmak isteyecek...sıfır aracı tampon takıp bozmak istemeyecek ve sonuçta zarar görecekler....öte yandanda herkesin kabul ettiği bir gerçek var bu tip araçlar tam arazi aracı değildir....bu durumdada masraf edip tampon takacak ekipman alacak kişiler az olacaktır...benim tavsiyelerim bu kişilere idi....sıfır araçlarının araziye indiklerinde zarar görme olasılığını göz ardı etmesinler...ve gaza gelip defenderlerin peşine düşmesinler...

Valla tuğsan kardeş, bir gün defenderin peşine düşersem, çamurlara kadar düşerim, sonra seyrederim.

Heveslenmeye kalkarsam doğacak sonucun faturasını kendim ödeyeceğim için, Temel'in sözü kulağıma küpe olur.

İdam sehpasında son isteğini sormuşlar.
"Ha bu pağa ders olsun" demiş ya, işte öyle. ;D

TUĞSAN' Alıntı:
suat bey tam benim söylediklerime örnek oldu anlatığınız traktörle çekme olayı.allahtan tamponu kırmamışsınız...ama bu tür durumda kıran arkadaşlarımız oldu....ekipmansız araçta arazide problem yaşanabilir.sonuçta arazi şartlarıdır tamponsuz .vinçsiz,halatsız bu tür zararlar normaldir....işte bu yüzden söylüyorum...bu tür araçları alan çoğu insan olduğu gibi kullanmak isteyecek...sıfır aracı tampon takıp bozmak istemeyecek ve sonuçta zarar görecekler....öte yandanda herkesin kabul ettiği bir gerçek var bu tip araçlar tam arazi aracı değildir....bu durumdada masraf edip tampon takacak ekipman alacak kişiler az olacaktır...benim tavsiyelerim bu kişilere idi....sıfır araçlarının araziye indiklerinde zarar görme olasılığını göz ardı etmesinler...ve gaza gelip defenderlerin peşine düşmesinler...
Doğrudur tuğsan bey tam donanımlılar bile nice sıkıntılar çekiyor arazide bizi çekende zaten bilinmezlikler ve süprizler değilmi biaz daha biraz daha derken her seferinde bir donanımın eksikliğini fark ediyoruz biz bu bobide ve limitler sürekli yükseliyor

Sayın şahin, şeytan dürter dürter de, o kadar da dürtemez. ;D

Çünkü artık kanımızın kaynadığı çağlar geride kaldı. :eek:

Fakat dediğiniz doğrudur; halat şart ve var da, asıl kazma kürek de şart... Kısa saplılarında alacağım. Bir de kısa balta... Madem teknik aparatımız yok, el aparatları olsun ki mahsur kalmayalım. :D

O zaman biraz değişklik ile birşeyler yapabiliriz.

dacia-duster-sanal-tuning-02.jpg

dacia-duster-sanal-tuning-03.jpg

dacia-duster-sanal-tuning-04.jpg

dacia-duster-sanal-tuning-05.jpg

''not: bu araçtan alan arkadaşlar size tavsiyem kimsenin gazına gelmeyin ve ağır arazi şartlarından uzak durun.yanlış anlamayın bunu aracınızın kötü olduğunu düşündüğümden değil .sadece sıfır olduğu ve aracınıza zarar vermek istemeyeceğinizi düşünerek yazıyorum,tabi çok param var alır bu aracı keyfime göre parçalarım diyenlere saygım sonsuz...kendi bilecekleri iş...''

okuduysanız hatırlayacaksınız söze yukardaki çümleler ile başlamıştım...ama unutmamak lazım sonuçta bir söz daha var'' keskin sirke küpüne zarar''benim yazdıklarımda küpünü düşünen ve fakat yinede kendini tutamayıp sirke olacak ve defender peşine araziye dalacak arkadaşlara idi...

bi daha da söylemem sapla samanı birbirine karıştırmayın ;D ;D ;D

pikniğe giden caddede güven isteyen bütçesine göre duster alır Q7 alır ben bilmem off road başka bi dünya şartlarıda başka donanımlar gerektirir bu iş paradan ziyade tercihle alakalıdır arkadaşlar sanmamkikimse duster alıp bizim peşimize düşsün gene sanmamki benim gibi disco 1 i 35 şlastikle ve sayamıyacağım bir sürü detayla donatıp duster ın peşinden gitsin bunların hepsi ayrı güzellikler tercihe ve bütçeye göre

herkese saygılar ;D ;D ;D ;D

Herkesin aynı kanaatte olduğu oybirliği ile anlaşılmıştır.

Ümiterkan, sen de dahil misin arkadaş? ;D

evet duster böyle hoş olmuş ama rol bar gerçekçi değil ...peki buna nedersiniz

34545.jpg

mahindra-scorpio-548.jpg

mahindra-scorpio-172.jpg

TUĞSAN' Alıntı:
evet duster böyle hoş olmuş ama rol bar gerçekçi değil ...peki buna nedersiniz

Haklısınız Tuğsan Bey;

O fotograflardaki araç zaten SANAL, gerçeği yapılırmı yapılır belki ama, Barbaros Bey ve size tamamen katılıyorum zaten katılmayanda yoktur sanıyorum.

Sizin fotoğralardaki araçta sanki yoktan var edilmiş gibi, yeni bir CANAVAR çıkmış meydana.

evet bu yapınca oluyora bir örnek...ama tabi bundada hata var.2,6 motora o lastikler biraz büyük gelir..sanırım arkadaş barboros kardeşimi kıskandırmak için onun discodaki lastiklerin bir büyüğünü takmış...yani arazi için değil görüntü için...4.0 motor olsa neyse....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR