Dacia Duster'ı Yoldan Çıkardık!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,423
Ynt: Dacia Duster'ı Yoldan Çıkardık!.

tuğsan bey bende bizi sildiniz defterden sanmışım :smiley: off road konusunda söylediklerinize katılıyorum araç 4 çekerde olsa en azından şartlara uygun lastik şart.Çekme konusunda benim araç tam şasi olmasına rağmen sorun yaşadım bu yüzden U-bolt strap vb güvenliği arttırıcı ekipmanlarında ılması sonderece önemli zira sert bir çeki aparatı kuvveti direk ve ani olarak verir buda hasarı arttırır bu yüzden bütün monokok şasili arkadaşlarun dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum selamlar

Etiketler

sayın ümit bey böyle bir cevap geleceğini tahmin ettiğimden not adı altında neden böyle bir şey yazdığımı anlattım ...okuyunca sanırım bana hak vereceksiniz.benim karşı çıktığım konu dusterın performansı değil.bu tür sıfır araçların off road araclarıyla araziye çıkabilme ihtimallinde sahiplerinin yaşayacağı zorluklar...

sapla samanı birbirine karıştırmayınnnnnnnnn derim bennnnnnnn ;D ;D ;D ;D

suat bey ne haddime kimseyi defterden silmek gibi bir alışkanlığım yoktur hepimiz kardeşiz.burda deneyim ve bigilerimizi paylaşıyoruz.yarın öbür gün biri çıkar dusterdan off road aracı yapar .onuda kardeşimiz sayar bağrımıza basarız.sonuçta ortak bir konumuz var çamur kardeşliği...ve yoldan çıkmak...

Sayın tuğsan, bu aracı alanlar neyi niçin aldığını biliyor. Hiç kimse, bir jeep ya da land ya da toyota gibi ağır arazi şartlarıyla boğuşmak için almıyor. Gönlün rahat olsun.

Selamlar.

Ayrıca ağır offroad yapmayacaksa bizlerin gittiği her yerede gelebiliyor, yukardaki fotoğraflarda görüldüğü gibi.

barbaros nasılsın...dönemedim bir türlü azerbeycan. hafta sonu etkinlik varmış galiba kaçıracağım gene sen gidecekmisin

not bölümünde cevap yazdım ama sanırım arkadaşlar okumadan cevap yazmayı tercih ediyorlar...

Sayın sertem, bir zaman gelir de, diğer araçlar kadar dayanamaz.

Duster kullanıcıları olarak bunu biliyoruz yahut bilmeliyiz.

Ağır yoldışı kullanım araçlarının şaselerini görüyoruz; demir/çelik kütlesi. Oysa SUV tipi araçlar daha nazik.

olguncandan' Alıntı:
Sayın sertem, bir zaman gelir de, diğer araçlar kadar dayanamaz.

Duster kullanıcıları olarak bunu biliyoruz yahut bilmeliyiz.

Ağır yoldışı kullanım araçlarının şaselerini görüyoruz; demir/çelik kütlesi. Oysa SUV tipi araçlar daha nazik.

Ben de aslında farklı bir şey söylemek istemedim, dediğim gibi sonuçta ağır şartlarda kullanılmadığı sürece 4x4 araç olarak hafif arazide gayet normal görünüyordu. Bolu da beraber olduğumuzda hafif arazide sorunsuzdu.

Ağır arazi şartlarında tabiki dediğiniz gibi özel şartlar gerekecektir.

bu konuda yaşadığım bir anımı sizlerle paylaşmak isterim
geçen sene bu zamanlar ilk arazi aracımı aldım havalarda bol yağışlı neyse hafta sonu köye kaçtım arabayı alalı bir hafta oldu köyde traktörde bol bol neyse daha önce palio 1.2 ile bile karpuz tarlasına dalan ben ve 3 arkadaş atladık vitaraya (full standart hiç donanımsız ) yollar az geldi daldık tarlalara şansya batmadık bu böyle zevk vermez dedik aldık arabayı 2h ye aslında rahatızda bi alo da bikaçtane 4x4 traktörün yanımıza gelmesi bikaç dakika alır başladık pamuk gibi olmuş tarlalarda oynaşmaya ve bingoo battık neyse bi telefon traktör geldi eee neyle çekecez halat yok bi telefon daha köyden bi traktörde çeki halatı görevi görecek bir zincir getirdi belki bilirsiniz tarım traktörlerinin kapaklarını karşılıklı geren bakla zincir. neyse tabi tabi aparat felan hak getire zinciri bir düğüm vitaraya bir dügümde traktörün ön (traktörcü arkadaşın zoruna gitti traktörü çevirmek geri geri asıdı) çekisine buraya kadar herşey yolunda traktör bir hamlede çekti aldı şimdiii sıra geldi traktörle vitarayı ayırmayaaaa gerilen zincir düğümde sıkışmış önce araba tarafını denedik yok traktör tarafı yok kaldıkmı yolun ortasında mecbur köye kadar bu şekilde döndük neyseki ben düz gittim traktörci arkadaşın boynu iki gün ağrımış bir testereyle işi hallettik ama bir strabın yokluğu nelere mal oldu işte bu yüzden şunu derim hiçbir standart araç modeli markası ne olursa olsun off roadda aksilik çıkarır yani donanımlı araç (birden fazla) ve ekipman şart

Zaten sizi onaylamak için yazdım sayın sertem. Yazdıklarınız doğrudur.

Duster çok çok uzun süre, belki çok ağır değil ama biraz ağır yol şartlarında kullanılırsa, muhtemelen çabuk dökülür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR