Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mephamd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,631
Ynt: Dacia Duster

Sportage 49000tl mi? Nereden bu bilgi, ciddi soruyorum.Böyleyse hiç durmam. Yeni sportage 2.0 fiyatı 42500 €, kianın sitesine bakabilirsiniz.Buradan hateketle 4x2 versiyonunun 65000'den yukaru olacağını tahmin ediyorum.eğer 49000 için kaynak varsa görmek isterim.

Söylemeden geçemeyeceğim, sportage ingiltere fiyatı alfa giulietta'dan 1000€ daha ucuz, ikisinin de 1,6 olduğunu düşünürsek türkiyede de yakın fiyata satılmaları gerekirdi. giulietta türkiyede 23000€'dan başlıyor, kia'yı göreceğiz.firmaların insafına kalmış.Aynı şeyi hyundai ix35'te de gördük. bakalım...

Etiketler

sahin05' Alıntı:
bence 4x4 kullanmak ayrıcalıktır ve bir 4x4 hakkında yorumu 4x4 kullananların yapması çok daha sağlıklı zira bi aracın 4x2 sine binemeyenler (malum sebeplerden) kuyruk acıları oluyor ve saçmalıyorlar

Kimsenin kuyruk acısı yok gözümün nuru..

Sen "kuyruk acısı" nedir onu bilmiyorsun bence...

4x4 kullanmayı ayrıcalık olarak gören bir vatandaş gidip Dastır alır mı ?

SUV veya crossover ne ise Dastır...onu benzer araçlarla mukayese edip, milleti akılcı seçenekler hakkında bilgilendirenler var.

Pikap olayını neden buraya taşıyorsun sen ? Mevzuu Dastır değil mi ? hazır cevap kardeşim benim..
Pikap la ilgili spekülasyonları ilgili topikte yap..
Anılarını da orada anlat. ;D

umiterkan' Alıntı:
Kıyaslama kriterlerini iyi belirlemek gerekiyor demek ki. Şunu diyebilirdin 4x2 1.6 Duster'a 32.000TL vereceğine 4x2 1.6 Benzinli ASX'e 47.500TL vermek daha iyidir.Saygı duyarım parası olan tabi gitsin daha lüks bir araç alsın. Ama 47.500'lük 4x2 Benzinli bir aracı 48.000'lik Full olan 1.5 Dizel bir 4x4 ile kıyaslamak yanlış. Sizden daha yapıcı eleştiriler bekliyoruz. Çok basite kaçmayın lütfen, saygılı olmak bir erdemdir

Araç ucuzsa da pahalı ise de sebebi vardır...

Kalite , güvenlik, teknoloji ve sağlamlığın mutlaka bedeli vardır

Bu topikte erdem insanları yanlış yönlendirmemektir...

Buradan bir kişi Dastır ı iyi bişey zannederek alır ve zarar görürse
bunun sorumluluğu biraz da gereksiz suni subjektif ve pozitif propaganda yapanlarındır...

Bundan daha yapıcı bir tavır mı olur

Vatandaşa iyi araç alın...baz versiyon bile olsa sağlam bişey alın diyorum...

Allayıp pulladığınız araç
sağlammı ? can güvenliği nasıl ? teknoloji yeni mii ? .....ABS, hava yastığı vb parayla....teknoloji eski ve primitif..

Bunları göz ardı ederek konuya yabancı olanları yanıltmak etik de değil erdemli de değil...

mephamd' Alıntı:
Sportage 49000tl mi? Nereden bu bilgi, ciddi soruyorum.Böyleyse hiç durmam. Yeni sportage 2.0 fiyatı 42500 €, kianın sitesine bakabilirsiniz.Buradan hateketle 4x2 versiyonunun 65000'den yukaru olacağını tahmin ediyorum.eğer 49000 için kaynak varsa görmek isterim.

Söylemeden geçemeyeceğim, sportage ingiltere fiyatı alfa giulietta'dan 1000€ daha ucuz, ikisinin de 1,6 olduğunu düşünürsek türkiyede de yakın fiyata satılmaları gerekirdi. giulietta türkiyede 23000€'dan başlıyor, kia'yı göreceğiz.firmaların insafına kalmış.Aynı şeyi hyundai ix35'te de gördük. bakalım...

Otohaber agustos sayısı (sayı 35) sayfa 12

Arkadaşlar bu segmentte inanılmaz olumlu gelişmeler olacak...
Qashqai nin başlattığı furya ile bu segmentte pastaya ortak olmak için tüm firmalar kolları sıvadı...
Yani küçük benzinli motorlarla alt vergi diliminde yüksek satış rakamları peşindeler
Ve bu yeni araçlar tanıtım fiyatlarıyla piyasaya girecek...

Mitsubishi ASX geldi 47 bin lira 1.6 bennzinli düz 117 bg
Kia sportage 1.6 .. 49 bine ekimde piyasaya sürülecek 1.6 düz 140 bg....bu araç Hyundai IX 35 le aynı alt yapıyı taşıyor
Eski VW tasarımcısı Schreyer in eseri...çok güzel bir araç...Ayn aracın 2.0 dizeli 42500 Euro...1.7 dizeli de 2011 de gelecek
Örnekleri çoğaltmak mümkün...2011 bu araçların yılı olacak...

Hal böyle iken kucak dolusu parayı Dastır a vermek akıllıca olmaz...
Biz bu konuda uyarmaya çalıştık arkadaşlar..

selimsarper' Alıntı:
Kimsenin kuyruk acısı yok gözümün nuru..

Sen "kuyruk acısı" nedir onu bilmiyorsun bence...

4x4 kullanmayı ayrıcalık olarak gören bir vatandaş gidip Dastır alır mı ?

SUV veya crossover ne ise Dastır...onu benzer araçlarla mukayese edip, milleti akılcı seçenekler hakkında bilgilendirenler var.

Pikap olayını neden buraya taşıyorsun sen ? Mevzuu Dastır değil mi ? hazır cevap kardeşim benim..
Pikap la ilgili spekülasyonları ilgili topikte yap..
Anılarını da orada anlat. ;D
sen kuyruk acısı deyince neden böyle atıldın anlayamadım !!!

pick up olayını niye buraya taşıdığımıda anladın o zaman sen

4x4 kullanan birisi neden duster alsın diye sormuşsun sende bulunan aracın 4x4 (+%100 arka kiltlidif) olanından 2 tane 2010 mod kısa kuyruklusundan var (birisi avartarımda vitaranın arkasında) ve ortalamada arazi ve asfalt karışık 13lt euro diesel yakıyor çamurda ve kardada çok rahat altı oturuyor çüki çok ağır ikiside 65 bin civarında ocak 2010 dan bu yana servisine ödenen parayla (her 10.000km bakımlı ve birinin her bakımı yaklaşık 600tl) neler yapılırdı hesapla bu durumda duster gibi hafif ( ki hafif aracın arazideki avantajı aşikar ) ve ekonomik bir araç arazide ve petrol istasyonunda neler yapar tahmin et bandrollerinide saymıyorum (1350X2)

anılarıma gelince anı olacak kadar kafamda kalmıyorlar çünki sürekli arazideyim sürekli zor şartlarla savaşıyorum ve hergün yeni şeyler yaşıyorum o yüzden senin duster hakkında yorum yapacak kadar kapasiteye sahip olmadığın kanısındayım en basit örnek lada niva sıfırının döşemesi elimde kaldı hidrolik direksiyon tek opsiyonu ama arazide üstüne tanımam parça sıkıntısı yok şasi kısa hafifliğiyle her engeli aşar bide bunu düşün bence diğer ülkelerdeki ladalara bak veya diğer örnek vitara onada bak neler yapar ki dusterin yaklaşma uzaklaşma ve karın açıları vitaraya yakın

sahin05' Alıntı:
sen kuyruk acısı deyince neden böyle atıldın anlayamadım !!!

pick up olayını niye buraya taşıdığımıda anladın sen

4x4 kullanan birisi neden duster alsın diye sormuşsun sende bulunan aracın 4x4 (+%100 arka kiltlidif) olanından 2 tane 2010 mod kısa kuyruklusundan var (birisi avartarımda vitaranın arkasında) ve ortalamada arazi ve asfalt karışık 13lt euro diesel yakıyor çamurda ve kardada çok rahat altı oturuyor çüki çok ağır ikiside 65 bin civarında ocak 2010 dan bu yana servisine ödenen parayla (her 10.000km bakımlı ve birinin her bakımı yaklaşık 600tl) neler yapılırdı hesapla bu durumda duster gibi hafif ( ki hafif aracın arazideki avantajı aşikar ) ve ekonomik bir araç arazide ve petrol istasyonunda neler yapar tahmin et bandrollerinide saymıyorum (1350X2)

anılarıma gelince anı olacak kadar kafamda kalmıyorlar çünki sürekli arazideyim sürekli zor şartlarla savaşıyorum ve hergün yeni şeyler yaşıyorum o yüzden senin duster hakkında yorum yapacak kadar kapasiteye sahip olmadığın kanısındayım en basit örnek lada niva sıfırının döşemesi elimde kaldı hidrolik direksiyon tek opsiyonu ama arazide üstüne tanımam parça sıkıntısı yok şasi kısa hafifliğiyle her engeli aşar bide bunu düşün bence diğer ülkelerdeki ladalara bak veya diğer örnek vitara onada bak neler yapar ki dusterin yaklaşma uzaklaşma ve karın açıları vitaraya yakın

Avatardaki araç benim hobi aracım
powerboxlu hafif modifiye 180 bg, 400 nm bir araç
arazi aracı değil....Arazide kullandığım araç farklı...burası yeri değil...
Pikap yada arazi aracı mevzuunun yeri burası değil...
1987 den bu yana her sınıftan 20 civarında araç kullandım
şu anda 3 aracım var...muhtemelen ekimde veya kasımda bir suv alacağım
Konuyu bir süredir inceliyorum...

Dastıra da baktım bu arada
Almayı düşünenlere...
Qashqai, Mitsu ASX, Kia sportage 1.6 yı incelemelerini tavsiye ediyorum..
45-50 liraya alınabilecek versiyonları piyasaya çıkıyor zira...
Kucak dolusu parayı gidip Dastıra vermek yerine bu alternatifleri de
gözden uzak tutmamalı diyorum

sevgiler

selimsarper' Alıntı:
Otohaber agustos sayısı (sayı 35) sayfa 12

Arkadaşlar bu segmentte inanılmaz olumlu gelişmeler olacak...
Qashqai nin başlattığı furya ile bu segmentte pastaya ortak olmak için tüm firmalar kolları sıvadı...
Yani küçük benzinli motorlarla alt vergi diliminde yüksek satış rakamları peşindeler
Ve bu yeni araçlar tanıtım fiyatlarıyla piyasaya girecek...

Mitsubishi ASX geldi 47 bin lira 1.6 bennzinli düz 117 bg
Kia sportage 1.6 .. 49 bine ekimde piyasaya sürülecek 1.6 düz 140 bg....bu araç Hyundai IX 35 le aynı alt yapıyı taşıyor
Eski VW tasarımcısı Schreyer in eseri...çok güzel bir araç...Ayn aracın 2.0 dizeli 42500 Euro...1.7 dizeli de 2011 de gelecek
Örnekleri çoğaltmak mümkün...2011 bu araçların yılı olacak...

Hal böyle iken kucak dolusu parayı Dastır a vermek akıllıca olmaz...
Biz bu konuda uyarmaya çalıştık arkadaşlar..
Evet bir kaynak buldum: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15560983.asp
Gerçekten gözlerim yaşardı.45 civarı olmalıydı alfayla karşılaştırılınca ama yine de ix35 faciasından sonra bu fiyat makul sayılabilir.Listemde ilk sırayı alır kesinlikle. 4*4 ihtiyacı için vitara haricindekiler gerçekçi değil.şehirli araç olarak sportage mantıklı.

selimsarper' Alıntı:
Avatardaki araç benim hobi aracım
powerboxlu hafif modifiye 180 bg, 400 nm bir araç
arazi aracı değil....Arazide kullandığım araç farklı...burası yeri değil...
Pikap yada arazi aracı mevzuunun yeri burası değil...
1987 den bu yana her sınıftan 20 civarında araç kullandım
şu anda 3 aracım var...muhtemelen ekimde veya kasımda bir suv alacağım
Konuyu bir süredir inceliyorum...

Dastıra da baktım bu arada
Almayı düşünenlere...
Qashqai, Mitsu ASX, Kia sportage 1.6 yı incelemelerini tavsiye ediyorum..
45-50 liraya alınabilecek versiyonları piyasaya çıkıyor zira...
Kucak dolusu parayı gidip Dastıra vermek yerine bu alternatifleri de
gözden uzak tutmamalı diyorum

sevgiler
L200 ün özelliklede mitsubishi markasının kalitesine laf etmedim (servisleri hariç o ayrı konu) eksi yönlerinden bahsettim 178 hp olan motorundanda gayet menmunuz ayrıca sınıfında tek %100 difflock sistemi bile tek başına övgüyü hak ediyor biz araçların arkasında sürekli jeneratör ve bayağa bi benzin taşımak zorunda olduğumuzdan pick-up kullanıyoruz benzin kokusu ve sıcak jeneratör sebebiyle yosa duster veya lpg li bir niva türü araç bizi arazide daha kolay ilerletir

duster alan veya sıraya giren arkadaşlar zaten tercih sebeplerini fazlasıyla yazmışlar bence bu bir arz talep meselesi ve içine sinme meselesi bi şeyi sevmek ayrı birşey özel hayatımda vitara kullanıyorum imkanlar el verirse tabiki bende wrangler rubicon türü araca binmek isterim ki ilerdede alacağım araç odur ama diyorumya içine sinme meselesi bundan 5-10 yıl önce sorsalar istediğin araç ney diye imreza yada evo derdim ama şimdi hiç gözüm yok içimede sinmez çünkü biliyorum kendimi gider onunla bi dereye batarım bu yüzden umarım herkez gönlüne göre bir araca sahip olur duster bekleyen arkadaşlarda bir an önce araçlarına kavuşurlarda paylaşımlarını birlikte izleriz buradan

Selam Arkadaş, bi dacia duster sahibi olarak şunu söylemek istiyorum;

Araç 10 numara !! Tek kelime.. Aracı kullanmadan, denemeden yorum yapmayın derim,ben aracı belkide Türkiyede ilk olarak dağ bayır zorlayan ilk Duster sahibiyimdir, aracım full ve arkasına su tankeri bağlayıp tarlayı suluyorum, dağ yamaç demeden gidiyor, daha 2 hafta oldu banamısın demedi hiç bi yokuşa, bastın mıda gidiyor, daha ne istenir ki arkadaşlar aydında incir toplamaya gidiyorum kasa kasa yüklüyorum araca ?

Bagajından hiç bahsetmeyelim, araç ne varsa alıyor içine,
kliması biçok arabadan daha iyi,
Kasisleri hissetmiyorsunuz hemde hiç,
30 milyarımda olsa içi boş olanıda yinede alırım, yüksek aracın tadı başkaymış,
Aracı akşamları şöle temizleyip, piyasayada çıkıyorum, durduğum anda soru yağmuruna tutuluyorum, bu kadar ilgi olmaz..

Bence herkez kendi keyfine baksın, araç öle böle deyip milletin aklını çelmeyin,bende nette o kadar çok şey okudum ki, az daha vazgeçiyordum, şimdi çok memnunum..

mephamd' Alıntı:

Sportage 49.900 fiyat ile satılıyordu şu an 51.700 olmuş durumda.Ama bayilerde araç yok.4x2 1.6 benzinli model.Şu aralar alınabilecek en iyi SUV sportage kanımca.

Dizelleri dünya parası, benzinli modellerde 100 km'de 10-12 litre ve üstü yakacağı aşikar,güzel araçmı evet,ya parçaları ucuz mu ? Servisi ne kadar, vergisi ne kadar ? Gördüğüm kadarıyla donanımların çoğu standart ama değilse 51 den başlıyorsa donanımları satın alıyorsak problem..

Bu zamana kadar 51.700TL'ye 4x2 1.6 Sportage'ın çıkmasını bekleyenler, yıllardır piyasada olan ve 46.000 TL'den başlayan benzinli modeli ve 51.490TL'ye 4x2 1.5 Dizel Nissan Qashqai'yi unutuyorlar galiba. Buna rağmen ille de Kia istiyorum diyorsanız o da zevk meselesi tabi, saygı duymak lazım.

Bunlar da Fiyat Listesi:

QASHQAI 1.6 VISIA 4X2 M/T 45.990
QASHQAI 1.6 TEKNA 4X2 M/T* 51.490
QASHQAI 1.6 TEKNA 4X2 M/T GLASSROOF+NISSAN CONNECT* 54.490
QASHQAI 1.6 TEKNA PACK 4X2 M/T 57.990
QASHQAI 1.6 PLATINUM 4X2 M/T 62.490
QASHQAI 1.5 DCI VISIA 4X2 M/T 51.490
QASHQAI 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T 56.990
QASHQAI 1.5 DCI TEKNA 4X2 M/T GLASSROOF+NISSAN CONNECT* 59.990
QASHQAI 1.5 DCI TEKNA PACK 4X2 M/T* 63.490
QASHQAI 1.5 DCI PLATINUM 4X2 M/T 67.990
QASHQAI 2.0 DCI TEKNA PACK 4X4 A/T 77.990
QASHQAI 2.0 DCI PLATINUM 4X4 A/T 82.990

Bu da Kia fiyat Listesi:

YENİ SPORTAGE Düz Vites 1.6 Benzinli 51.700 TL
YENİ SPORTAGE Otomatik Vites 2.0 Dizel € 42.500 + 1.147 TL

Bak selim, öyle komik yazılar yazıyorsun ki, insanlar iyi ki seni kayile alıp adam gibi cevaplar veriyorlar.

Rakip bir firmanın bu iş için tutulmuş elemanı gibi durmadan azimle yazıyorsun. Öyle HIRS etmişsin ki, arada bir başka konularda yaz. İnandırıcılığını yitiriyorsun.

Bu kadar da yorma kendini, enerjine yazık. Zaten sen çabasalasan da Duster seni GICIK etmeye devam edecek! Senin bu halini görmek bizi çok mutlu ediyor : )))

Hakikaten yaşın kaç senin? : ))

SERKANEFE' Alıntı:
Selam Arkadaş, bi dacia duster sahibi olarak şunu söylemek istiyorum;

Araç 10 numara !! Tek kelime.. Aracı kullanmadan, denemeden yorum yapmayın derim,ben aracı belkide Türkiyede ilk olarak dağ bayır zorlayan ilk Duster sahibiyimdir, aracım full ve arkasına su tankeri bağlayıp tarlayı suluyorum, dağ yamaç demeden gidiyor, daha 2 hafta oldu banamısın demedi hiç bi yokuşa, bastın mıda gidiyor, daha ne istenir ki arkadaşlar aydında incir toplamaya gidiyorum kasa kasa yüklüyorum araca ?

Bagajından hiç bahsetmeyelim, araç ne varsa alıyor içine,
kliması biçok arabadan daha iyi,
Kasisleri hissetmiyorsunuz hemde hiç,
30 milyarımda olsa içi boş olanıda yinede alırım, yüksek aracın tadı başkaymış,
Aracı akşamları şöle temizleyip, piyasayada çıkıyorum, durduğum anda soru yağmuruna tutuluyorum, bu kadar ilgi olmaz..

Bence herkez kendi keyfine baksın, araç öle böle deyip milletin aklını çelmeyin,bende nette o kadar çok şey okudum ki, az daha vazgeçiyordum, şimdi çok memnunum..
selamlar. seviyeli yorumunuz için tebrik ederim. kimileri para ile herşeyin sahibi olduklarını sanarlar. elindekiyle mutlu olamayan insanlara diyorum. bende toyota corolla d44 var satıp 4*4 duster dci almak istiyorum galiba seninkide 4*4. umarım corollanın rahatlıgını aramam. biraz kullanım biligilerinden paylaşırsan sevinirim. rüzgar sesi darbe emmesi. yakıt. 4*4 özellikleri. teşekkürler

tirekoseoglu' Alıntı:
selamlar. seviyeli yorumunuz için tebrik ederim. kimileri para ile herşeyin sahibi olduklarını sanarlar. elindekiyle mutlu olamayan insanlara diyorum. bende toyota corolla d44 var satıp 4*4 duster dci almak istiyorum galiba seninkide 4*4. umarım corollanın rahatlıgını aramam. biraz kullanım biligilerinden paylaşırsan sevinirim. rüzgar sesi darbe emmesi. yakıt. 4*4 özellikleri. teşekkürler

Sayın Tireköseoğlu,

Tekrar yazmamak adına, aradığınız bilgiler burada http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54309.820

13 Aralık 2010 tarihli AutoShow dergisinde karşılaştırmalı Dacia Duster, Skoda Yeti, Suzuki SX4 ve Mini Counrtyman Cooper testi yer alıyor.
Testin bulunduğu sayfaları taradım ancak burada yayınlamak yasa gereği sorun olabileceği için yayınlayamıyorum. (Moderatörlerimiz izin verdiği takdirde foruma yükleyebilirim)

Karşılaştırmalı testte Dacia Duster'ın dikkat çeken özellikleri şöyle:
+ Süspansiyon Konforlu ve dengeli
+ Geniş iç mekan
+ Uygun Fiyat
- Zayıf Güvenlik Donanımı (ESP esktra, kafa havayastığı yok)
- Zayıf Frenler (100-0 km fren mesafesi 41m; Rakiplerinin fren mesafesi 36-37m arası)
- Zayıf ve yetersiz motor
- Hissiz direksiyon sistemi
- Yüksek yakıt tüketimi (7.2 lt/100 km - Rakiplerin motorları 2.0 lt olmasına rağmen test tüketimleri 6.4 lt/100 km civarında)

Testin sonuncusu olan Duster için yapılan son yorum şöyle: Zayıf güvenlik donanımları Duster'i övgüden uzaklaştırıyor. Motor da puan kazandıran unsurlardan değil.

12132010-120000-ama2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR