Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mephamd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,633
Ynt: Dacia Duster

turgut68' Alıntı:
Aracın fiyatı 48 bin değil ki, dizel 4x4 Lauraete 44.100 TL (anahtar teslim): http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=146

Neden dizel 4x4 Ambiance yok listede? O zaman 41 bine filan düşerdi.

4x2 dizelin test sürüşünü yaptım. 2-3 sene sonra Jimny'i satıp 4x4 dizel 2. elini almayı düşünüyorum.

4x4, düşük yakıt, vergi ve alış fiyatı kombinasyonunda Duster'dan başka alternatif yok. Ha bir de benimki gibi LPG'li Jimny'ler var ;)

Hatta ileri teslim tarihli
Duster Laureate 1.5dCi 110 bg 4x4 fiyatı: 43.600TL
Duster Laureate 1.6 16v 105 bg Full Paket 4x4 Fiyatı: 42.500TL
Duster Ambiance 1.6 16v 105 bg 4x4 Full Paket Fiyatı: 39.050TL
Duster Laureate 1.6 16v 105 bg 4x4 Fiyatı: 38.900TL
Duster Ambiance 1.6 16v 105 bg 4x4 Fiyatı: 35.500TL

Etiketler

tam bilgi verelim o zaman...

siteye girip, istediğiniz modelin yanındaki kutucugu işaretlerseniz, bir tablo daha çıkıyor..

hava yastığı, asr, deri döseme, yan koruma barları vs isterseniz, işaretliyorsunuz...

aracın fiyatı tam olarak 48.000 tl.... Bizde atmasyon olmaz....

Benim işim olmaz güvenlik paketi ile, bana ne asr-esp den derseniz başka tabi(Ben de hava yastıksız disco I kullanıyorum :eek:)....Hatta 4x4 e ne gerek var canım dediğiniz anda, 29.490, buyrun size cilli gibi SUV... ;D

Tüm bunlarla birlikte, alıp, beğenmeyip, ikinci ele düşüren olursa, alırım. 48.000 e alıp, 30.000 e vermeye razı olan olduğu anda, ulaşsın bana, sözünden dönenin kaşığı kırılsın...
Duster için değil de, tüm arazi araçları için söylemiş olayım; Bence, Türkiye de sıfır araç alınmaz... Parası bol, meraklı abiler ablalar beklenir...Bi alsınlar, oynasınlar, sıkılsınlar... Sonra biz de gerçek değerlerinden alalım...Varsın koltugunun ambalajını biz yırtmayalım...

MBA' Alıntı:
Disco I alır, aklıma gelen her modifiyeyi yapar, üstüne kalan parayla da bi yaz, bi kış türkiye turu yaparım...
Disco I alır, aklıma gelen her modifiyeyi yapar, üstüne bir de şehir içi için küçük araç alırım...
Disco I alır, aklıma gelen her modifiyeyi yapar, üstüne bir de motor alırım...
Disco II alır, ya modifiye yaparım, ya üstüne bir de küçük araba alırım, ya da disco II nin vergi ve yakıt farkını uzun yıllar tolere edecek parayı kenara koyarım...
Her koşulda içim rahat arazi aracına biniyorum derim.Güvenlik, konfor, arazi kabiliyeti, sağlamlık, güç...
10 - 15 yaşında ne şartlarda kulllanıldığı belli olamayan araç alacaksınız ve Güvenlik, konfor, arazi kabiliyeti, sağlamlık, güç hepsini elde ediyorsunuz öyle mi?
Arazi kabiliyetine bir şey diyemem ama güvenlik soru işareti. İnternette bu araçların çapışma testleri var, kaza anınnda yeterli güvenlik sağlayamadıkları anlaşılıyor.
Peki masraflar ne alemde? Demek istediğim şu, bir konuyu ortaya koyarken artı ve eksi tüm yönleriyle ortaya koymamız lazım, tarafsız bir şekilde. Ben sizin anlattığınız
gibi toz pembe bir durum göremiyorum. Ha yanlış anlaşılmasın Duster çok iyi de demiyorum. Netice de onun da güvenlik (ncap testi yok) ve dayanıklılık gibi
belirsiz yönleri var. Bunları zamanla göreceğiz.

Bu üçüncü, yer kalmayıp, yarım kalınca yazdıklarım, silmek zorunda kaldığım mesaj...
Zamanla görücez...
Tek istediğim, araziye girmeyi aklından geçiren arkadaşların, bir kere daha düşünüp, iyi bir araştırma, kıyaslama yapmaları...
Araziye girmeyi düşünmeyen arkadaşların da, bir kere daha düşünüp, iyi bir araştırma,kıyaslama yapmaları...

Saygılar...

Sayın St Bey, şu cümleler size ait olsa gerek. Bunları daha önce görseydim daha iyi olurdu ama ne yapalım yeni gördüm.

"sekiz yıl boyunca kango kullandım ve 2002 yılına kangonun 4x4 modellerini 2ki önceki eski kasalarını internette görmüştüm türkiye ye getirilebilirliği konusunda bursa ya defalarca mail attım her seferinde üşenmeden cevap yazdılar ama sürekli olumsuz olduğu konusunda
benim gibi birçok veteriner hekimin ve avcı arkadaşların hem gündelik hayatta hemde işlerinde kullanmayı tercih edeceklerini hala savunuyorum ama türkiyeye gelmeme nedenini hala pek anlamış değilim yanlızca servisteki arkadaşlardan birtanesi merkezdeki bir toplantıda bunu dile getirdiğini ve aldığı yanıt: kar oranları düşük olacağından getirilmediğini söylemişti"

"bizede %90 böyle bir araç gerek( Kangoo 4x4) zaten yoksa of road için seçenekler daha fazla
3-4 cmlik çamurlu yollarda rahat gidebilecek yağmur yağdığında tozlu rampalarda çekmekzorundakalmadan çıkabilecek 1-2 metrelik batakyerleri kaptırarak aşacak araçlara dahafazlaihtiyacımız oluyor hem kangolarekonomikmotora sahipler türkiye ve mazot fiyatları gnze alındığında tercih etmemek mümkünmü mazot 1-1½ olsaydı kim bakardı kangoya altımızda kaya gibi araba var zaten( L200) ama 100 kmde iş koşullrında kışaylarında 15 lt yakıyor hatta geçiyor sizlere kolay gelsin"

Kaynak: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25446.0

Herhalde Dacia Duster değil de avrupada satılan Renault Duster olarak Türkiye'de satılsaydı fikriniz değişecekti demek. Sizin aradığınız Kangoo 4x4 Türkiye'ye gelmediği için Duster 4x4 aldık. Umarım şimdi daha iyi anlamışsınızdır. Marka takıntınız varsa merak etmeyin avrupada Renault Duster diye satılıyor hiç bir fark yok tıpkısının aynısı sadece logo değişik.

mephamd' Alıntı:
498261.jpg

Mitsubishi de bu sınıfa geliyormuş.1.8 turbo motorla...
48 milyar serviste gördüm 4X4 ü yokmuş ama malesef

st' Alıntı:
48 milyar serviste gördüm 4X4 ü yokmuş ama malesef

Bu fiyatlardan Türkiye'de satılacağı belliydi. 1.6 Benzinli 4x2 Manuel 47.500TL Türkiye'de ne kadar tutacağı tartışılır. Dizeli de zaten 1.8 Motor, onun fiyatı da tahmini 55-56.000TL olur. En önemli rakibi Qashqai. Birileri ASX çıkınca Duster 1.6 Benzinli alanların pişman olabileceğini söylemişti.Kimin pişman olacağı belli. ;D

umiterkan' Alıntı:
Bu fiyatlardan Türkiye'de satılacağı belliydi. 1.6 Benzinli 4x2 Manuel 47.500TL Türkiye'de ne kadar tutacağı tartışılır. Dizeli de zaten 1.8 Motor, onun fiyatı da tahmini 55-56.000TL olur. En önemli rakibi Qashqai. Birileri ASX çıkınca Duster 1.6 Benzinli alanların pişman olabileceğini söylemişti.Kimin pişman olacağı belli. ;D

ASX kaçtan satılmalıydı ?

Aracın donanım özelliklerine bakın...Bir de mitsubishi aldığınızı unutmayın...

Benzer şekilde 1 ay sonra Kia sportage geliyor 49 dan başlayan fiyatlar...
Aracı görmek lazım...Bunlar 2011 in araçları...
verdiğiniz paraya değer arkadaşlar...

Dacia ya 38-44 vermeyi planlayan arkadaşlar
5-10 lira da kredi alın derim
Arabaya binin...

selimsarper' Alıntı:
ASX kaçtan satılmalıydı ?

Aracın donanım özelliklerine bakın...Bir de mitsubishi aldığınızı unutmayın...

Benzer şekilde 1 ay sonra Kia sportage geliyor 49 dan başlayan fiyatlar...
Aracı görmek lazım...Bunlar 2011 in araçları...
verdiğiniz paraya değer arkadaşlar...

Dacia ya 38-44 vermeyi planlayan arkadaşlar
5-10 lira da kredi alın derim
Arabaya binin...
5-10 lira daha koyup bari ASX alalım çok ucuzmuş ;D. Hangi 5-10 Liradan bahsediyorsunuz. Neyle neyi karşılaştırıyorsun. 4x2 ile 4x4'ü mü?
4x4 Duster ile 4x4 ASX arasında 15.000 TL fark var. 47.500'lük Benzinli 4x2 ASX ile 4x4 Dizel Full olan Duster'ı karşılaştırıyorsan buna sadece gülünür ;D

49 binlik sportage 1.6 benzinli 4x2 olan modeli.

ASX kaçtan satılmalıydı diye sormuşsun ? Tam da bu fiyattan satılmalıydı alan olursa tabi ;D

umiterkan' Alıntı:
5-10 lira daha koyup bari ASX alalım çok ucuzmuş ;D. Hangi 5-10 Liradan bahsediyorsunuz. Neyle neyi karşılaştırıyorsun. 4x2 ile 4x4'ü mü?
4x4 Duster ile 4x4 ASX arasında 15.000 TL fark var. 47.500'lük 4x2 ASX ile 4x4 Dizel Full olan Duster'ı karşılaştırıyorsan buna sadece gülünür ;D

49 binlik sportage 1.6 benzinli 4x2 olan modeli.

ASX kaçtan satılmalıydı diye sormuşsun ? Tam da bu fiyattan satılmalıydı alan olursa tabi ;D

Hadi yaa..
Demek 49 luk sportage 1.6 ve 4x2 hay alla... ;D
Ben 2.0 dizel ve 4x4 sanıyordum tühh ... :D

Nerde o yoğurdun bolluğu

Adamlar araba satıyor...Gerçek araba...1.6 benzinlisi 140 bg...
Dastır değil...(Boru değil...)
-soba borusuyla dastır aynı hammaddeden yapılıyormuş bu arada. ;D)
Ayrıca Dastır ı 4x4 sanıp dağa taşa vurmayın bence...üstünde 4x4 yazsa bile...

sevgiler

selimsarper' Alıntı:
Hadi yaa..
Demek 49 luk sportage 1.6 ve 4x2 hay alla... ;D
Ben 2.0 dizel ve 4x4 sanıyordum tühh ... :D

Nerde o yoğurdun bolluğu

Adamlar araba satıyor...Gerçek araba...1.6 benzinlisi 140 bg...
Dastır değil...(Boru değil...)
-soba borusuyla dastır aynı hammaddeden yapılıyormuş bu arada. ;D)
Ayrıca Dastır ı 4x4 sanıp dağa taşa vurmayın bence...üstünde 4x4 yazsa bile...

sevgiler

Seviyeli birşey yazsaydınız şaşırırdım zaten. Sizden de bu tür cümleler beklenirdi. Şaşırmadım doğrusu. ;D

umiterkan' Alıntı:
Seviyeli birşey yazsaydınız şaşırırdım zaten. Sizden de bu tür cümleler beklenirdi. Şaşırmadım doğrusu. ;D

Tribüne oynama Ümit,

Sence yukarıdakileri yazan birisi o fiyatların hangi versiyona ait olduğunu bilmiyor mudur ??

Dastır alanların ne kadarı 4x4 kullanıcısı olarak alıyor aracı ??
Dastır ın fuller fulünü alacağına "gerçek" bir arabanın baz versiyonunu al...
Emin ol pişman olmazsın

İyi geceler

selimsarper' Alıntı:
Tribüne oynama Ümit,

Sence yukarıdakileri yazan birisi o fiyatların hangi versiyona ait olduğunu bilmiyor mudur ??

Dastır alanların ne kadarı 4x4 kullanıcısı olarak alıyor aracı ??
Dastır ın fuller fulünü alacağına "gerçek" bir arabanın baz versiyonunu al...
Emin ol pişman olmazsın

İyi geceler

Kıyaslama kriterlerini iyi belirlemek gerekiyor demek ki. Şunu diyebilirdin 4x2 1.6 Duster'a 32.000TL vereceğine 4x2 1.6 Benzinli ASX'e 47.500TL vermek daha iyidir.Saygı duyarım parası olan tabi gitsin daha lüks bir araç alsın. Ama 47.500'lük 4x2 Benzinli bir aracı 48.000'lik Full olan 1.5 Dizel bir 4x4 ile kıyaslamak yanlış. Sizden daha yapıcı eleştiriler bekliyoruz. Çok basite kaçmayın lütfen, saygılı olmak bir erdemdir

bence 4x4 kullanmak ayrıcalıktır ve bir 4x4 hakkında yorumu 4x4 kullananların yapması çok daha sağlıklı zira bi aracın 4x2 sine binemeyenler (malum sebeplerden) kuyruk acıları oluyor ve saçmalıyorlar

kuyruk acısını açmak gerekirse özellikle çevrede denk gelirsiniz bende çok denk geldim araç 4x2 pick-up ama sahibi kasanın sağına soluna yapıştırmış 4x4 OFF-ROAD yakın çevremdede var 4x2 skystar sahibi araç dış görünüm olarak country ve rally raid gibi yüksek sordum abi arazide nasıl adam gözümün içine baka baka harika dedi abi bunun arazi vitesi nerde dedim bu sürekli 4 çekerdedi (yaklaşık 2 yıldır country rally raid ranger ve en sonda 2 adet 4x4 L200 kullanan biri olarak )yemedim ama çaktırmadımda neyse geçen kış sabah işe gidiyorum hava yağışlı yerde kar var baktım komşum otobüs bekliyo hayırdır abi dedim anlamamazlığa verdi işe gidiyorum dedi onu biliyorum sen arabanın sırtından inmezdin hayırdır dedim yaa ortalık kötü biz giderizde adamın biri gelir kayar vurur başımıza iş almayalım dedi ama durum öyle değildi tabi arkası boş olan sss ogün yerinden bile kalkamamıştı zemin parke ve yaklaşık 10cm yeni yağmış kar vardı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR