Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,450
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

Ben de Rize'den Bursa'ya(1250km) gittim. Yaptığım hız genelde Samsun'dan sonra Kurşunlu olması lazım buraya kadar 90-100km arası idi. Oradan da otobana girip Bursa'ya kadar 100-120km idi. Kurşunlu'ya kadar yaptığım km 800km civarıydı ışık yandı. Hemen Petrol Ofisinden yakıt aldım. Rize'den aldığım yakıt LUKOIL idi. Lukoil ile 5,8lt'ye ancak düşürebildim, üstelik hızım Karadeniz Sahil Yolunda 90-100km arasıydı, sonraki Petrol Ofisi yakıtı ile otobanda hızım fazla olmasına karşın 5,4lt'ye kadar rahatlıkla indim, Eğer ilk aldığım yakıtı Rize'den PO'dan almış olsaydım 90-100km arası daha da az yakabilirdim. Yakıta göre çok farkediyor gerçekten. Bu arada belirteyim araç dolu olup klima sürekli açıktı. Lastik havalarını 30psi yapmıştım.

Etiketler

cok tartışılır bir konu ama yol bilgisayarı bizi yanıltıyor bunun farkına vardım aracım 15bin km de
hep depoyu fuleyerek mazot alıyorum yanı lamba yandında yanaşıyorum ve fulliyorum yaklaşık 60 lt mazot alıyor icindede var mutlaka bir iki litre lamba yanınca fakat izmirde bulgarıstana gitim 800 km de yol bilgisayaru 42 lt eksidi diye gosterdi depoda bende koyde orda bura bulamam yakıt diye güvendim bir benzinlikden tekrar doldurayım dedim ve depo 47 litre aldı bunu geceim birde şu var 60 lt civarı mazotla lamba yananak kadar da yapdıgı km 1270 civarı klıma acık 4 kışı ve birkac valız eşa

erco' Alıntı:
cok tartışılır bir konu ama yol bilgisayarı bizi yanıltıyor bunun farkına vardım aracım 15bin km de
hep depoyu fuleyerek mazot alıyorum yanı lamba yandında yanaşıyorum ve fulliyorum yaklaşık 60 lt mazot alıyor icindede var mutlaka bir iki litre lamba yanınca fakat izmirde bulgarıstana gitim 800 km de yol bilgisayaru 42 lt eksidi diye gosterdi depoda bende koyde orda bura bulamam yakıt diye güvendim bir benzinlikden tekrar doldurayım dedim ve depo 47 litre aldı bunu geceim birde şu var 60 lt civarı mazotla lamba yananak kadar da yapdıgı km 1270 civarı klıma acık 4 kışı ve birkac valız eşa
Araçlarınızın tüketimi gerçekten mükemmel.
Yol bilgisayarının yanıltmasına şöyle bir çözüm önerebilirim.
Garmın marka, menüsünde "ecoroute" özelliği olan bir GPS-Navigasyon cihazı alın. Bu cihaz için aksesuar olarak satılan "ECOROUTE HD" isimli aksesuarı da alırsanız;
aracın ECUsundan direk ;
yakıt tüketimi,
akü voltajı,
motor harareti,
emiş hava sıcaklığı ve basıncı,
hız,
devir..... vs gibi parametreleri dijital olarak görebilirsiniz.
Ayrıca eğer arıza ışığı yanarsa; arıza kodunu öğrenip, kodu beyinden silebilir ve ışığı söndürebilirsiniz.

benim araba bilgisayarı hep 6.3 gösteriyo ne aşağı ne yukarı her hızda ve her yolda aynı olurmu böyle bişi..

SERKANEFE' Alıntı:
Bu arada ortalama yakıt tüketimi max 7.0-7.2 oluyor bu hızlarda.

Aracım şehir içinde 7.2 'nin üstüne çıkmıyor

Hay şimdi inip otoparka yakıcam aracı Serkan ya! ;D Benim yakıt tüketimim neden 7.4-7.8 arasında! ??? Hem de garantiden şamandırası değişmesine rağmen..

mertakbaş' Alıntı:
Hay şimdi inip otoparka yakıcam aracı Serkan ya! ;D Benim yakıt tüketimim neden 7.4-7.8 arasında! ??? Hem de garantiden şamandırası değişmesine rağmen..

Dostum selam :smiley:

Aracın kaçbin oldu ?
Ayrıca yakıtı nerden alıyorsun ?
Vites değişimlerinde üst sınır devri olarak kaçtayken vitesi arttırıyorsun ?
Lastik basınçlarını kontrol ediyor musun ?

Selamlar tekrardan.
Aracım 11300 km civarında.
Yakıtı kredi kartlarının kampanyalarına göre alıyorum. Son dört dolumumu bu sebepten ötürü TOTAL'den yaptım.
2.000 devirde vites değiştiririm. Işıklarda ve dur-kalk esnasında sevmesem de 1.vitesle kalkarım, 2 ile değil. (Bilmeyenler için araç 4x4 olduğundan 1. vites malum..)
Lastik basınçlarım ilk kontrolümde 54psi civarı çıkmıştı ;D Şimdi 29 psi sabit tutmaya özen gösteriyorum. (Yoldaki konfor hissedilir derecede arttı.)

mertakbaş' Alıntı:
Selamlar tekrardan.
Aracım 11300 km civarında.
Yakıtı kredi kartlarının kampanyalarına göre alıyorum. Son dört dolumumu bu sebepten ötürü TOTAL'den yaptım.
2.000 devirde vites değiştiririm. Işıklarda ve dur-kalk esnasında sevmesem de 1.vitesle kalkarım, 2 ile değil. (Bilmeyenler için araç 4x4 olduğundan 1. vites malum..)
Lastik basınçlarım ilk kontrolümde 54psi civarı çıkmıştı ;D Şimdi 29 psi sabit tutmaya özen gösteriyorum. (Yoldaki konfor hissedilir derecede arttı.)

of of 54 mü :smiley: aman Allahım.. Vites konusuna gelince :

1) 1.viteste 3000 devire kadar çıkıyorum 2. vitese geçmeden önce,
2) 2. ve diğer viteslerde 2.500 -2700 devirlerde vites atıyorum ki araç yeni viteste yani sonraki vites grubunda devir sayacı 2000 olsun..
3) 2000 deviri altında hiç bir şekilde aracı kullanmıyorum direk bi vites altı düşürüyorum.
4) Gerekli gördükçe peygamber vitesini atıyorum, kullanım kılavuzunda vitesteyken daha az yakacağını söylüyor ama bendeki alışkanlık (yokuş aşağıya boşa almıyorum)
5) Kırmızı ışık yandığında, ışığa gelmeden frene basıyorum ve arada kalan mesafede azalmaya başladığında freni bırakıyorum ve araç yavaştan gitmeye devam ediyor zaten o ana kadar ışık yanmaya başlıyor yani aracın durmamış oluyor, 1,5 tonluk araçı kaldırmak için uğraşmadığından tekrar tekrar biraz yakıt tasarrufu oluyor. (bunuda şehirdışı otobüscülerinden öğrendim sağolsunlar :smiley:

ismeterem' Alıntı:
benim araba bilgisayarı hep 6.3 gösteriyo ne aşağı ne yukarı her hızda ve her yolda aynı olurmu böyle bişi..

delikanlı araçmış vesselam; öyle rakam değiştirip durmuyor. ;D ;D ;D ;D

SERKANEFE' Alıntı:
Valla aracımı çok iyi tanıyorum artık genel ortalama 100-110 gittiğim taktirde aracımın en az yakıt tüketimi olan 5.9 gösteriyor, bundan aşağısana indiremedim birde 90 km hızla gitmeyi denicem bakalım ne kadar inicek bilmiyorum ama oda inse inse heralde 5.7 olarak iner. Bu arada aracım 4x4.

Ayrıca ben istanbuldan fulleyip, memleketim aydına (genel ortalama hız 140-150 izmir aydın otobanında son sürat 170 - ...) klima devamlı açık araçta 4 kişi ve araçtaki yüklerle memlekete varıyorum, Aydın'da 100 km daha mesafe kattettikten sonra yakıt göstergesi yanmaya başlıyor. Bu arada ortalama yakıt tüketimi max 7.0-7.2 oluyor bu hızlarda.

Aracım şehir içinde 7.2 'nin üstüne çıkmıyor

araç ile 5.500 km. ulaştım 4x2 dci .
her depoyu doldurduğumda değerleri sıfırladım. ortalama karma tüketim 5.5 ile 5.8 arasında değişti.
şehirlerarası yolda deneme amaçlı 90 km. hızla 100 km. gittim 4.8 lt. yaktı. yine süratli sayılabilecek 130 km.civarında hızda klima açıkken 6.2 lt. yaktı.

na_gudul' Alıntı:
araç ile 5.500 km. ulaştım 4x2 dci .
her depoyu doldurduğumda değerleri sıfırladım. ortalama karma tüketim 5.5 ile 5.8 arasında değişti.
şehirlerarası yolda deneme amaçlı 90 km. hızla 100 km. gittim 4.8 lt. yaktı. yine süratli sayılabilecek 130 km.civarında hızda klima açıkken 6.2 lt. yaktı.

4x2'ler kokluyor desene.. çok iyi değerleri ciddi ciddi.. Ayrıca araç yakıt değerleriniz 7000 km 'den sonra tam yerine oturacaktır yani daha az yakıcaktır.

Pazartesi legal hiz sinirlari icersinde 2000-3000 devir arasi 700km yol yaptim. Varista depoyu tekrar doldurdugumda yakit akisi 6.04lt/100km oldu.
Arac: 4x4, yolcu/bagaj yok, lastikler 30psi, 8600km.
Saygilar

cem.321' Alıntı:
Pazartesi legal hiz sinirlari icersinde 2000-3000 devir arasi 700km yol yaptim. Varista depoyu tekrar doldurdugumda yakit akisi 6.04lt/100km oldu.
Saygilar

Meraktan soruyorum neden 29psi değilde 30 psi ?

cem.321' Alıntı:
Saygilar

cem bey, şayet 2000-2250/2500 devir civarı kullansaydınız, muhtemelen 5.8 civarı çıkardı. Ben de aynı değerlere ulaşmıştım.

Serkanefe, 30 küsuratsız olduğu için daha sevimli geliyor. ;D

+1 PSI

-olasi ufak hava kacaklarini subvanse etmesi (ozellikle arac yatarken)i;
-biraz daha hafif bir direksiyon;
-cok az bir yakit akisi azaltma etkisi;
-olguncandan beyin dedigi gibi kusuratsiz olmasi nedeniyle

Selamlar. Duster DCI (85) aracımı Cuma teslim aldım.

İlk dakikalarda 14 lt tüketim vardı 3 gündür istanbul şehiriçi dolaşıyorum çok yopun trafik olmamak kaydıyla şu an tüketimim 6.1.

Hafta sonu uzun yol yapıcam hedefim 5 lt bakalım ne olcak.

İiyi forumlar ve paylaşımlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri