Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,444

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

umit bey merhabalar, bugün serviste otomatik kapı kilitleme olayını sizden aldığım bilgiyi referans göstererek sonunda çözdüm..

ertansahin' Alıntı:
umit bey merhabalar, bugün serviste otomatik kapı kilitleme olayını sizden aldığım bilgiyi referans göstererek sonunda çözdüm..

arkadaşım istanbuldamısın acaba ? İstanbuldaysan hangi servise yaptırdın ?

evet arkadaşım istanbuldayım, bika esenyurt da yaptırdım...

ertansahin' Alıntı:
evet arkadaşım istanbuldayım, bika esenyurt da yaptırdım...

Peki ozaman hemen oraya gidiyorum zeytinburnu hedef oto servisi anlamıyor, çok teşekkürler.

rica ederim, unlar da anlamıyordu ama ne hikmetse çözdüler sorunu, birde farklı bir sorunum var sizin araçlarda acaba rastladınızmı ön sol kapı cam çitası camı tam silmiyordu servis biraz sıkıştırdı eh olmadı ama idare ediyorum şimdilik sağ ön cam çitasında da kabarmalar oldu servis bunun garantiye girmediğini söyledi bu sizce normal midir. ben yinede başka bir servise gidicem ama belki bir fikri olan vardır???

ertansahin' Alıntı:
rica ederim, unlar da anlamıyordu ama ne hikmetse çözdüler sorunu, birde farklı bir sorunum var sizin araçlarda acaba rastladınızmı ön sol kapı cam çitası camı tam silmiyordu servis biraz sıkıştırdı eh olmadı ama idare ediyorum şimdilik sağ ön cam çitasında da kabarmalar oldu servis bunun garantiye girmediğini söyledi bu sizce normal midir. ben yinede başka bir servise gidicem ama belki bir fikri olan vardır???

hım oyle bir sorunum olmadı benim

4x4 110 luk kullanan arkadaşlar!...

Araç6. vites 1750 devirdeyken hızı kaç km/h oluyor?

basrail' Alıntı:
4x4 110 luk kullanan arkadaşlar!...

Araç6. vites 1750 devirdeyken hızı kaç km/h oluyor?

Sevgili Basrail,

4x4 Duster 1.5dCi 110hp aracın

6.vitesteyken 1750devirdeki hızı 80km
6.vitesteyken 2000devirdeki hızı 90km
6.vitesteyken 2250devirdeki hızı 100km
6.vitesteyken 2500devirdeki hızı 110km
6.vitesteyken 2750devirdeki hızı 120km

ertansahin' Alıntı:

Sevgili Ertan Bey, otomatik kapı sorununu çözdüğünüze sevindim, :smiley: ama cam çıtası olayını ilk defa sizden duyuyorum, başka bir servise sormakta yarar var

Saygılar

Bende otomatik kapi olayini cozmek icin gittim fakat yapamadilae,bana; alarm takilmadan once bu kapi olayi araca tanitilmasi gerekiyordu bu yuzden alarm arac programinda sorun olarak goruluyordu onu duzelttim,eger kapi olayini yaptirmak istiyorsan uyumlu alarmlar var onlardan takilmasi gerekiyor dedi.

Bir yakıt ölçümü

Şehirlerarası

Gidilen yol : 546 km. (Hız genel olarak 90-100 civarı. (2000 devir civarı) Fakat aşağı yukarı 100 km.si daracık yollarda, 4. vites 1500 devir gidildi Etrafı seyrede seyrede)

Harcanan yakıt: 30.02

100 km. de : 5.53 litre (3.64x5.53=201 kr.)

ümiterkan' Alıntı:
Sevgili Basrail,

4x4 Duster 1.5dCi 110hp aracın

6.vitesteyken 1750devirdeki hızı 80km
6.vitesteyken 2000devirdeki hızı 90km
6.vitesteyken 2250devirdeki hızı 100km
6.vitesteyken 2500devirdeki hızı 110km
6.vitesteyken 2750devirdeki hızı 120km

Cevabınız için teşekkürler ümit bey. Hangi araç olursa olsun en ekonomik sürüş en yüksek vitesteyken aracın max tork ürettiği devirde gerçekleşir. 4x4 duster için 70-90 arası hızlarda bunun gerçekleşeceği düşüncesindeyim

Sayın ümiterkan selamlar,

Aynı harici şartlarda ve sehir içi normal kullanımda 2wd mod şürüş ile 4wd nin devreye girmediği Auto mod sürüş arasında yakıt tüketimi farklı olur mu?
Bu arada +/- 600km, araç bilgisayarına göre yakıt akışı 6.8lt/100km.

Tüm arkadaşlara emniyetli sürüşler..

cem.321' Alıntı:
Sayın ümiterkan selamlar,

Aynı harici şartlarda ve sehir içi normal kullanımda 2wd mod şürüş ile 4wd nin devreye girmediği Auto mod sürüş arasında yakıt tüketimi farklı olur mu?
Bu arada +/- 600km, araç bilgisayarına göre yakıt akışı 6.8lt/100km.

Tüm arkadaşlara emniyetli sürüşler..

Cem bey, 4 çekerin devreye girmediği durumlarda 2WD mod sürüş ile Auto mod arasında hiçbir yakıt farkı yok. Ama Auto moddayken ani kalkışlarda araç hemen 4 çekere geçtiği için yakıtı birazcık etkileyebilir.

ümiterkan' Alıntı:
Cem bey, 4 çekerin devreye girmediği durumlarda 2WD mod sürüş ile Auto mod arasında hiçbir yakıt farkı yok. Ama Auto moddayken ani kalkışlarda araç hemen 4 çekere geçtiği için yakıtı birazcık etkileyebilir.
Teşekkür ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR