Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,444
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

Bu 4x4 duster'ların baş belası olan yakıt gösterge dengesizliği malesef benim araçta da var. Geçen c.tesi aldığım bazı aksesuarları taktırmak için yetkili servise uğraşmıştım ve yakıt göstergesi probleminden bahsettim. Bana 4x4 dusterların yakıt deposunun ortasından arka aksın gittiğini bu nedenle yakıt deposunun ters U şeklinde olduğunu söylediler. Yatayda eğimli bir yerde durunca veya seyir halinde mazot bir taraftan diğerine doluyormuş ve müşür dolan taraftaysa olduğundan çok gösteriyormuş boşalan taraftaysa az gösteriyormuş. Eğer sorun gerçekten buysa ( ya da her ne sebepten dolayıysa) bence Dacia buna acil bir çözüm üretmek zorunda. Çünkü malüm 4x4 araçlar kırsal kullanım için de tasarlanmıştır. Yani dolu gösteren ama boş olan bir depoyla soğuk kış şartlarında dağın başında mahsur kaldığınızı düşünebiliyor musunuz?
Bir diğer konu kapıların araç hareket ettikten sonra kendiliğinden otomatik olarak kilitlenmemesi. Bunu da servise sordum ve bu araçta o özellik yok dediler. Halbuki aracın kitapçığında bu özelliğin olduğu yazıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan lütfen cevap yazsın. Saygılar...

Etiketler

imegane' Alıntı:
Bu 4x4 duster'ların baş belası olan yakıt gösterge dengesizliği malesef benim araçta da var. Geçen c.tesi aldığım bazı aksesuarları taktırmak için yetkili servise uğraşmıştım ve yakıt göstergesi probleminden bahsettim. Bana 4x4 dusterların yakıt deposunun ortasından arka aksın gittiğini bu nedenle yakıt deposunun ters U şeklinde olduğunu söylediler. Yatayda eğimli bir yerde durunca veya seyir halinde mazot bir taraftan diğerine doluyormuş ve müşür dolan taraftaysa olduğundan çok gösteriyormuş boşalan taraftaysa az gösteriyormuş. Eğer sorun gerçekten buysa ( ya da her ne sebepten dolayıysa) bence Dacia buna acil bir çözüm üretmek zorunda. Çünkü malüm 4x4 araçlar kırsal kullanım için de tasarlanmıştır. Yani dolu gösteren ama boş olan bir depoyla soğuk kış şartlarında dağın başında mahsur kaldığınızı düşünebiliyor musunuz?
Bir diğer konu kapıların araç hareket ettikten sonra kendiliğinden otomatik olarak kilitlenmemesi. Bunu da servise sordum ve bu araçta o özellik yok dediler. Halbuki aracın kitapçığında bu özelliğin olduğu yazıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan lütfen cevap yazsın. Saygılar...

Sevgili imegane, gitmiş olduğunuz servis hangisi bilmiyorum ama sizi başından savmak için yada bilgisizliğinden size yanlış bilgi vermiş. Yakıt gösterge sorunu depo ile göstergenin bilgisayrla kalibrasyonu ile buna şoklama diyorlar yapılmaktadır. Otomatik kapıların kapanması ise serviste aracı bilgisayara bağlayarak 2dk'da yapmaktadırlar. Bilginize

ümiterkan' Alıntı:
Sevgili imegane, gitmiş olduğunuz servis hangisi bilmiyorum ama sizi başından savmak için yada bilgisizliğinden size yanlış bilgi vermiş. Yakıt gösterge sorunu depo ile göstergenin bilgisayrla kalibrasyonu ile buna şoklama diyorlar yapılmaktadır. Otomatik kapıların kapanması ise serviste aracı bilgisayara bağlayarak 2dk'da yapmaktadırlar. Bilginize
Yol bilgisayarını resetlediler. Servis çıkışında 6/8 gibi bir benzin gösteriyordu oysa 3/4 civarında olmalıydı. Kapı otomatiği için bilgisyara bağlayıp ne gibi bir işlem yapıyorlar, ben de tekrar servise gidip aynısından yaptırayım?

imegane' Alıntı:
Yol bilgisayarını resetlediler. Servis çıkışında 6/8 gibi bir benzin gösteriyordu oysa 3/4 civarında olmalıydı. Kapı otomatiği için bilgisyara bağlayıp ne gibi bir işlem yapıyorlar, ben de tekrar servise gidip aynısından yaptırayım?

Taner Bey, Yol bilgisayarını resetleme işiyle olmaz o. Ayrıntılı bilgi burada var, http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=71117.0

Kapı otomatiği ile ilgili olarak Servistekilerin bilmesi gerek, bilgisayara bağlayıp araçtaki o özelliği aktif ediyorlar. Forumda serviste bunu yaptıran birkaç arkadaş vardı. Ben bu özelliği aktif etmek istemediğim için hiç denemedim bile.

ben kapı kilit modunu yaptıramadım valla öyle bir bilgimiz yok dediler :/ diğer başka servislere sormak istiyorum.

Ben aracı hızlı kullanan biriyim, aracım 4x4 110 bg dizel yakıt verilerim 6,9 'a kadar düştü..

araç yeni olduğu için normal böyle şeyler 2012 modelindeki
hatalar daha az olacaktır. 2012 de alırım belki :smiley:

umit bey selamlar, şu otomatik kapı kilitleme sorununu bende servise söyleyince banada yok dediler bunu sizce servise nasıl izah edebiliriz yada nasıl örnek gösterebiliriz.

teşekkürler...

ertansahin' Alıntı:
umit bey selamlar, şu otomatik kapı kilitleme sorununu bende servise söyleyince banada yok dediler bunu sizce servise nasıl izah edebiliriz yada nasıl örnek gösterebiliriz.

teşekkürler...

Kitapçıkta araçta böyle bir özellik olduğunu söylemeniz yeterli. Forumda yaptıran arkadaşı bulsak daha iyi olacak aslında. Ama kim olduğunu hatırlamıyorum. Bulmaya çalışayım

serkan bey selamlar, sizin yakıtla ilgili yorumunuzda hızlı kullanan derken nasıl hızlı kullanıyorsunuz daha önceki yazılarınızda aracı yavaş kullanan etrafa baka baka gitmeyi seviyorum demiştiniz yani bu tip kullanımda 6,9 lt normal olmalı... kusura bakmayın lütfen rencide etmek istemem kimseyi ama benim bu yakıt konusu emin olun parasından değil verilerinin üstünde olmasından dolayı çok canımı sıkıyor yani bu dacianın diğer araçlarıyla kıyasladığımda ki ben daha evvel logan da kullandım ve o kadar cimri bir araca daha rastlamadım verileri birebir tutuyordu, şöyle örnek veriyim aracı tam fullediğimde şehir içi (63-65litre arasında doluyordu) 1150km şehir dışı 1290 km yapıyordum bu da gayet tatmin edici idi ve buna güvenerek duster da da bu verilerin güvenilirliğinden şüphem yoktu. ama duster beni şaşırttı .. (çok yakıyor demiyorum ama denilenden fazla yakıyor)

Ertan Bey

Kitapçıkta şöyle birşey yazıyor " Kapıları kilitlemek için bir düğme var ön kokpitte, eğer bu düğmeye sürekli basılı tutulursa 7km hızı araç geçince otomatik kapıların kapandığı bir sistem aktif oluyor. Eğer bu özelliği iptal etmek istiyorsanız tekrar aynı butona 5 saniye basıp bip sesini duyunca iptal oluyor." bunu denediniz mi.

Yakıt konusu olarak şunu söyleyebilirim ki; Aracınız henüz daha yeni bir araç, üstelik siz aracınıza chip tuning yapıp 137bg yapmışsınız. Logan ile yakıtlarını karşılaştırmanız doğru değil. Biri 4x4 1369kg'luk 110bg'lik bir araç diğeri ise normal binek bir otomobil. İlk 15.000km'den sonra aracınız 100km'de 1 lt daha az yakmaya başlayacaktır. Biraz sabır :D 137 bg'lik bir araçta 100km'de 6-7 lt dizel yakmak şu anda iyi daha ne olsun :D

ertansahin' Alıntı:
serkan bey selamlar, sizin yakıtla ilgili yorumunuzda hızlı kullanan derken nasıl hızlı kullanıyorsunuz daha önceki yazılarınızda aracı yavaş kullanan etrafa baka baka gitmeyi seviyorum demiştiniz yani bu tip kullanımda 6,9 lt normal olmalı... kusura bakmayın lütfen rencide etmek istemem kimseyi ama benim bu yakıt konusu emin olun parasından değil verilerinin üstünde olmasından dolayı çok canımı sıkıyor yani bu dacianın diğer araçlarıyla kıyasladığımda ki ben daha evvel logan da kullandım ve o kadar cimri bir araca daha rastlamadım verileri birebir tutuyordu, şöyle örnek veriyim aracı tam fullediğimde şehir içi (63-65litre arasında doluyordu) 1150km şehir dışı 1290 km yapıyordum bu da gayet tatmin edici idi ve buna güvenerek duster da da bu verilerin güvenilirliğinden şüphem yoktu. ama duster beni şaşırttı .. (çok yakıyor demiyorum ama denilenden fazla yakıyor)

yok hocam ışıklarda kalkışlarda olsun bildiğin abanırım araca, boşluk buldum mu hiç kaçırmam basarım gaza, yani az yaksın uz yaksın gibi bi niyetim yok, bazen yorulum hızlı gitmenin verdiği stresten bırakırım basmayı 90 ile giderim, şu son günler, ciddi ciddi tadına varmayı başladım yavaş gitmenin. Hani 6.9 veri tutturdum ya normal bi kullanımımdı yüklenmedim araca istesem onu 6.5 yapabilirim ama. Şöyle sölim, daha önce hep 7.8 gördüm ben siz düşünün ne kadar basıyorum, son bi kaç aydır yavaş yavaş inmeye başladı. Aracım 70000 km' civarında..

ümit bey selamlar,

açıklamanız için teşekkürler, kitapçıkta yazan kapı kilitleme bizim araçlarda uygulanmıyor maalesef, aracımı kasım ayında aldım 1.5dci 110 bg full+full diyebilirim :smiley: şu an 17000km de oldu, yakıt konusuna gelince aslında aynı fikirdeyiz ama benim yazdıklarım anlaşılmamış sanırım loganla tabiiki kıyaslamıyorum renonun sitesindeki dacia modellerinin teknik verilerin doğruluk ve güvenilirliğini kastetmiştim. dediğiniz üzere 6-7 litre dizel yakıt gayet makul, bir aracımız daha var toyota avensis 2.0 onunki ile kıyaslayınca duster ım bedava bile gidiyor diyebilirim toyota 100 km en az 12-13 litre bensin harcıyor... sadece demek istediğim teknik veriler özel hazırlıklar ( camlar kapalı olacak 90 km yi geçmeyecek gibi bildiğim örnekler) çerçevesinde yapılıyor ama biraz daha makul veriler veya da gerçek veriler yazılabilirdi...

bu arada uzun yolda babama vermistim 90-110 arası gitmiş hep,ben uyurken, 5.9 görmüş adam :smiley:

ertansahin' Alıntı:
ümit bey selamlar,

açıklamanız için teşekkürler, kitapçıkta yazan kapı kilitleme bizim araçlarda uygulanmıyor maalesef, aracımı kasım ayında aldım 1.5dci 110 bg full+full diyebilirim :smiley: şu an 17000km de oldu, yakıt konusuna gelince aslında aynı fikirdeyiz ama benim yazdıklarım anlaşılmamış sanırım loganla tabiiki kıyaslamıyorum renonun sitesindeki dacia modellerinin teknik verilerin doğruluk ve güvenilirliğini kastetmiştim. dediğiniz üzere 6-7 litre dizel yakıt gayet makul, bir aracımız daha var toyota avensis 2.0 onunki ile kıyaslayınca duster ım bedava bile gidiyor diyebilirim toyota 100 km en az 12-13 litre bensin harcıyor... sadece demek istediğim teknik veriler özel hazırlıklar ( camlar kapalı olacak 90 km yi geçmeyecek gibi bildiğim örnekler) çerçevesinde yapılıyor ama biraz daha makul veriler veya da gerçek veriler yazılabilirdi...

Kitapçıkta yazan verilerle gerçek veriler çok nadir uyuşuyor Ertan Bey ;) Neyse en sonunda buldum kimin yaptırdığını aynen yazdığı şeyi kopyalıyorum. Sevgili Cefax yaptırmış, link de burada

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54309.1080

cefax' Alıntı:
Duster kullanan arkadaşların dikkatine , kullanım kılavuzun da yazan ama bir türlü yapılamayan kapıların hareket halinde otomatik kilitlenmesi mümkün .... Servisiniz le görüşün bilgisayara bağlatıp sistemi çalışır hale getirebilirsiniz, ben yaptırdım . Bir ara camlar üstünede çalışacağım sonucunu bildiririm....

Sevgili Cefax, İzmir Renser yetkili serviste yaptırmış bilginize

Bir arkadaşımız yakıt ışığının 580 km.lerde yandığını söylemişti.

Bugün yakıt aldım. 546 km. idi. Muhtemelen 570'lere gelince ışık yanacaktı. Tek çizgi kalmıştı. (Demek ki depoda en az 10 litre civarında kalınca ışık yanıyor)

Tık dediği yerde bırak usulü yakıt aldım

Ş. içi-aynı güzergah.

Katedilen km. 546

Alınan litre 38.

100 km'de 7 litre.

Tutar: 138.47 TL. (3.64 fiyat)

1 km. 254 kr.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR