Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,444
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

En güzel yavaş gitmek zaten radar korkusu var ee birde yüksek hızda insanın tüm duyularının açık olması gerekiyor,devamlı yüksek hız kullanıcıyı yoruyor en azından beni yoruyor,çok mu uykunuz geldi çekin sağa uyuyun diğer türlü devam ederseniz kötü sonuçlarla karşılaşabilirsibi. Uzun yolda; alın bi navigasyon o düz yollarda açın yüklediğiniz filmleri arada bi bakın, çok bakmayın, ben cem yılmaz koyuyorum genelde :smiley:

Etiketler

110-120km hız ile yapılan yakıt tüketim ölçümleri ;)

http://www.diariomotor.com/2011/03/06/dacia-duster-1-5-dci-analisis-de-consumos-a-110-kmh-y-120-kmh/

umiterkan' Alıntı:
110-120km hız ile yapılan yakıt tüketim ölçümleri ;)

http://www.diariomotor.com/2011/03/06/dacia-duster-1-5-dci-analisis-de-consumos-a-110-kmh-y-120-kmh/

evet, ecnebi amcamız güzel bir metodoloji izlemiş ve aracın hız göstergesinden ziyade GPS'in ölçtüğü hızı temel alıp şöyle bir sonuca varmış:
"...In my round to 110 km / h the average was 6.8 l/100 km and the round at 120 km / h is the average of 7.6 l/100 km, a reduction of 10.52% circulating at 110 km / h. ..."

120 Km/saat titiz bir sürekli hız ile (ortalama değil, parkurda sürekli bu GPS'e bakarak bu hızı tutturmaya çalışmış) 7,6 L/100Km yakarken, 110 Km/saat titiz bir sürekli hız ile 6,8 L / 100Km yakıt tüketim sonucu almış. Ki bu da; bilhassa Duster'ın sürtünme katsayısı yüksek oluşu ve motor yapısı nedeniyle doğal olarak biraz daha düşük bir hızda %10,52'lik bir tasarruf anlamına geliyor.

Benzer sonuçlar aşağıdaki araçlar ile de elde edilmiş:

Saab 9-5 2.0 TiD ile 130Km/saat'ten 110Km/saat'e düşmek yakıtı %11 düşürmüş.
Golf BlueMotion ile 130Km/saat'ten 110Km/saat'e düşmek yakıtı %8 düşürmüş.
Mercedes ML 350 CDI ile daha değişik bir metodoloji ile hız düşürme testlerinde %6 yakıt ekonomisi sağlandığı görülmüş.

Makaleden çıkan sonuç otobanda 110 civarı gitmenin (araçtan bağımsız olarak yeni motor tipine sahip olmak kaydıyla) ortalama %6 ila %8 tasarruf sağlayabileceği yazılmış.

Arkadaşlar,

Bir başka sonuç da benden;

Aracın ilk günden bu yana yaptığı toplam Km (Odometre değeri): 8901 Km.

Tamamen şehir içinde ve sıradan bir kullanım şekli ile (kimi zaman yoğun trafikte uzun süreli hareketsiz beklemeler de dahil olmak üzere):
Toplam kat edilen mesafe: 482,3 Km
Ortalama hız: 39,8 Km/saat
Tüketilen Yakıt (EuroDizel): 35,2 L
Yakıt tüketim ortalaması: 7,3 L/100Km

Evet, benim kullanımımla (ki yakıt tüketimine kesinlikle dikkat edemeden kullanan birisi olarak) 7,3 L'ye düştüyse (hatırlarsanız önceki tüketim değerlerim daha fazla idi) motor 8000 Km'den sonra oturmuş demek ki. Ve sonuçta ben bu araca kendi sınıfına göre yakıtı kokluyor diyebilirim, şahsi görüş olarak.

foto00213.jpg

foto00214.jpg

foto00215.jpg

foto00216.jpg

foto00217.jpg

bu araçların şamandıraları bence kesin arızalı 3 çizgi düştü depoyu fulledim 130 tl yakıt aldı .

ismeterem' Alıntı:
bu araçların şamandıraları bence kesin arızalı 3 çizgi düştü depoyu fulledim 130 tl yakıt aldı .
arkadaslar bencede sorun var,bu sikayetlerimizi servislerimize iletsek mi acaba,konunun ustune kimsenin gitmemesi dahilinde sikayetvar.com 'a yazarsak kesun sonuc alirmisiz gibi geliyor bana.

TTamer' Alıntı:
Alıntı sahibi: simurg2, Tarihi: 27 Aralık 2010, 15:35:02
Alıntı sahibi: olguncandan, Tarihi: 25 Aralık 2010, 17:56:06
Herkese tekrar selam olsun.

Yeni yakıt ölçümü, bir tespit...

Tespit: Aracın depo durumunu gösteren dilimler sakat. Bazen ikisi boş, bir başka zaman hepsi dolu vs. vs. Yani depo doluluk göstergesi güvenilmez.... Bir ara servise uğrayıp şamandaryı kontrol ettireceğim.

affınıza sığınarak bu kadar yeni bir aracın depo durumunu gösteren göstergenin sizin değiminizle sakat olması doğal mı ::smiley:bana doğal gelmedi yaşı bir yada iki olan araçta depo göstergesi sorunluysa ileriki yıllarda varın gerisini siz düşünün servisine sordunuzmu merak ettim

bir çalışanımın renault twingosu var. yakıt göstergesi aynı mantıkta (mantıksızlıkta) çalışıyormuş. hatta arkadaşımız maalesef bir keresinde sinirinden akü kutup başını söküp takmak zorunda kalmış (gerçek değeri ancak bu şekilde okumayı başarabilmiş. kontak kapatmak açmak bile çözmemiş sorununu). renault'nun depo gösterge tertibatında sıkıntı var. duster'a özgü bir sorun değil anladığım kadarıyla. Fransız aklı diyorum. başka da bir şey demiyorum efendim. Nitekim, eski bir Peugeot 206 kullanıcısı olarak elektrik tesisatının sorunlu olduğunu eski 206cılar bilirler. demek ki Fransız'lar bu konuda çok büyük bir ilerleme kaydedebilmiş değiller. :smiley: Japonlar ise (gözlemlerime dayanarak) tam tersi avantaja sahipler. Yakıt göstergesi sorununu Duster'a değil Renault'ya bağlarsak daha objektif yaklaşmış oluruz soruna diye düşünüyorum.

selamlar...

daha önce de yazmıştım bu konu hakkında. sadece ben olmadığımı görmek tüm renault veya duster modellerinde bu sorunun varlığına işaret ediyor. sanırım renault'nun sorunu bu. tam emin değilim elbette. herhangi bir toplu hareket yaparsanız bizleri de haberdar edin lütfen.

TTamer' Alıntı:
daha önce de yazmıştım bu konu hakkında. sadece ben olmadığımı görmek tüm renault veya duster modellerinde bu sorunun varlığına işaret ediyor. sanırım renault'nun sorunu bu. tam emin değilim elbette. herhangi bir toplu hareket yaparsanız bizleri de haberdar edin lütfen.
Benim dusterımda böyle bir problem yaşamadım fakat bundan önceki kangoo aracımda buna benzer bir pronlem bende yaşamıştım yakıt göstergesi ile ilgili

sikayetvar.com a daha önce bir kullanıcı yazmış.servis tarafından verilen cevap ilginç.
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/740994

Değerli arkadaşlar,

Hatırlarsanız önceki yazılarımda bir arkadaşımın Reanult Twingo'su olduğundan ve yakıt göstergesi yüzünden çıldırmak üzere bir hale geldiğini sizlerle paylaşmıştım. Geçtiğimiz günlerde twingofanclub forum sitesinde twingolarda karşılaşılan bu sorunun deponun fiziksel yapısından kaynaklandığına dair ayrıntılı bir açıklama yazısı yayınlandı. Bizim sorunumuzun kaynağı da acaba buna benzer bir neden olabilir mi diye merak ediyorum. Malumunuz elektrikli yan ayna kumandamız bile twingo ile aynı :smiley:
Anılan forumdan ekran görüntüsü olarak sizlerle paylaşıyorum.

Alıntı: http://www.twingofanclub.com/index.php?topic=6293.0

Clipboard01.jpg

Sevgili Arkadaşlar ;
Yakıt tüketimi ile ilgili paylaşımları okudum ve inanın hayretler içinde kaldım.
Benim arabam 2 aylık ve şu an 4 600 km.de . . . Alalı 2 ay oldu. Duster 4x2 1.5 dci Lauretta . . . 1000 km yi geçene kadar motoru sıkıştırmadım. Daha sonra çevreyolunda birkaç kez max. hıza kadar çıkarak sürüş yaptım.
Sürati seven biri olmama rağmen ; bu arabayı aldıktan sonra hız yapmayı değil , sürüş zevkini yaşamaya başladım. Genelde şehirdışı seyirde 120 km/h hızı geçmiyorum.(Extra durumlar hariç.)
Bugüne dek ; aracım 1000 km.yi geçtikten sonra , yaptığım yakıt sarfı ölçümlerinde ; 5,4 LT/100 km. yi geçmedi. En son geçen hafta yaptığım ölçümde ise yakıt sarfı 5,2 LT/100 km. idi. Sürekli yol bilgisayarından da kontrol ediyorum. Defalarca 5,1 LT/100 km. sarfiyatı gördüm.
Aracı kullanımın çok önemi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hepimizin bildiği gibi ; aracı özellikle şehir içi kullanımda , yüksek devirlerde kullanmak yakıt sarfiyatını önemli ölçüde arttırmaktadır.
Dacia Duster'ın turbo sistemi 2250 il 2500 d/d da devreye girmektedir. Bu deviri aşarak kullanım sarfiyatı da haliyle arttırmaktadır.
Yoğun trafikte dahi ; ani kalkışlar yapılmadığı , aman arayı kapatayım diye seri hareket edilmediğinde ve turbo giriş devri aşılmadığında yakıt sarfiyatı önemli oranda azalmaktadır.
Herkese kazasız güvenli sürüşler dilerim.

Aniil-00015.jpg

Sayın fantom, hoşgeldiniz.

Maalesef 4x4 lerin yakıt sarfşyatı daha fazla... Çünkü ben de 0rtalama 2000 devirde kullanıyorum ş. içi. ama 7 litreden aşağı düşmedi.

BU DIGITAL GÖSTERGE SAÇMALIĞI NEDİR ANLAMADIM. 7 YILDIR FİESTA KULLANICISIYIM (YAZ SONU DUSTERCİ OLACAĞIM İNŞALLAH) BENİM GÖSTERGE DE DIGITAL VE 1 ÇİZGİ BAZEN 50KM BAZEN 120KM GİDİYOR BAZEN SÖNEN ÇİZGİ GERİ YANIYOR BAZEN DEPO HIZLA AZALIP AŞAĞI ÇİZGİLERDE ÇOK GİDİYOR BAZEN YAVAŞ AZALIP AŞAĞI ÇİZGİLERDE ÇABUK BİTİYOR. MALESEF KM TAKİBİYLE DEPO DOLULUK TAHMİNİ YAPIYORUM. MANUEL GÖSTERGE GİBİSİ YOK. SEVGİLİ RENAULT NEDEN DİGİTAL??? FORD HATASINDAN ÇABUK DÖNDÜ DUYURULUR...

phantom60' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar ;
Yakıt tüketimi ile ilgili paylaşımları okudum ve inanın hayretler içinde kaldım.
Benim arabam 2 aylık ve şu an 4 600 km.de . . . Alalı 2 ay oldu. Duster 4x2 1.5 dci Lauretta . . . 1000 km yi geçene kadar motoru sıkıştırmadım. Daha sonra çevreyolunda birkaç kez max. hıza kadar çıkarak sürüş yaptım.
Sürati seven biri olmama rağmen ; bu arabayı aldıktan sonra hız yapmayı değil , sürüş zevkini yaşamaya başladım. Genelde şehirdışı seyirde 120 km/h hızı geçmiyorum.(Extra durumlar hariç.)
Bugüne dek ; aracım 1000 km.yi geçtikten sonra , yaptığım yakıt sarfı ölçümlerinde ; 5,4 LT/100 km. yi geçmedi. En son geçen hafta yaptığım ölçümde ise yakıt sarfı 5,2 LT/100 km. idi. Sürekli yol bilgisayarından da kontrol ediyorum. Defalarca 5,1 LT/100 km. sarfiyatı gördüm.
Aracı kullanımın çok önemi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hepimizin bildiği gibi ; aracı özellikle şehir içi kullanımda , yüksek devirlerde kullanmak yakıt sarfiyatını önemli ölçüde arttırmaktadır.
Dacia Duster'ın turbo sistemi 2250 il 2500 d/d da devreye girmektedir. Bu deviri aşarak kullanım sarfiyatı da haliyle arttırmaktadır.
Yoğun trafikte dahi ; ani kalkışlar yapılmadığı , aman arayı kapatayım diye seri hareket edilmediğinde ve turbo giriş devri aşılmadığında yakıt sarfiyatı önemli oranda azalmaktadır.
Herkese kazasız güvenli sürüşler dilerim.

Çok doğru söylüyorsunuz. Şayet Turboyu devreye sokmadan kullanmaya çalışırsanız gerçekten yakıtı kokluyor. Kısa mesafeli deneyimlerimde ben de daha düşük düşük sonuçlar elde ettim (tüm zamanlardaki sonuçlarıma göre) Lakin sayın Olgun beyin söylediği de doğrudur. 4x4'ler biraz daha fazla yakıyor. Gerçi bir kere kendi karşılaştığım sonuçta 6 L'lere düşmeyi ben de başardım. Lakin burada yazmak istemedim. Yanıltıcı olmasın, "Duster çok az yakıyor, koşun alın" anlamı çıkmasın diye. Çünkü herkesin sürüşü farklı. O nedenle mümkün olan en adil sonuçlarımızı paylaştık. Hatta ben aşırı yükleme sonuçlarımı da paylaştım :smiley:

4x2 ile 4x4 dizel Duster arasında yakıtta 100km'de 1 lt fark var.

hy01' Alıntı:
BU DIGITAL GÖSTERGE SAÇMALIĞI NEDİR ANLAMADIM. 7 YILDIR FİESTA KULLANICISIYIM (YAZ SONU DUSTERCİ OLACAĞIM İNŞALLAH) BENİM GÖSTERGE DE DIGITAL VE 1 ÇİZGİ BAZEN 50KM BAZEN 120KM GİDİYOR BAZEN SÖNEN ÇİZGİ GERİ YANIYOR BAZEN DEPO HIZLA AZALIP AŞAĞI ÇİZGİLERDE ÇOK GİDİYOR BAZEN YAVAŞ AZALIP AŞAĞI ÇİZGİLERDE ÇABUK BİTİYOR. MALESEF KM TAKİBİYLE DEPO DOLULUK TAHMİNİ YAPIYORUM. MANUEL GÖSTERGE GİBİSİ YOK. SEVGİLİ RENAULT NEDEN DİGİTAL??? FORD HATASINDAN ÇABUK DÖNDÜ DUYURULUR...

Sanırım sorun dijital göstergeden değil, yakıt deposunun tasarımından kaynaklanıyor. Örneğin benim Toyota Yaris de dijital gösterge, bir kere mi hata yapmaz yahu :smiley: Demek ki Ford ve Renault'nun depo tasarımında olay :smiley:

Alternatif çözüm: Her depoyu doldurmamda yol bilgisayarını sıfırlıyorum. Harcanan yakıt L'sini gösteren ekranda toplam ne kadar L yaktığınızı doğru gösteriyor. Depomuz malum 50 L. Ne kadar yaktığımı görünce deponun hatasız doluluk oranını algılayabiliyorsunuz :smiley: Keşke bu yakıt şamandırası daha güzel dizayn edilse imiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR