Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,468
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

youngsun' Alıntı:
Selamlar. Duster DCI (85) aracımı Cuma teslim aldım.

İlk dakikalarda 14 lt tüketim vardı 3 gündür istanbul şehiriçi dolaşıyorum çok yopun trafik olmamak kaydıyla şu an tüketimim 6.1.

Hafta sonu uzun yol yapıcam hedefim 5 lt bakalım ne olcak.

İiyi forumlar ve paylaşımlar...

Hayırlı olsun, daha da düşücek özellikle yukarda söylediğimiz kilometreleri katettikçe. İlgiden sıkılacaksınız demedi demeyin :smiley:

Etiketler

Merhabalar. 1 aylık Duster kullanıcısıyım. Yol bilgisayarını genellikle depodaki yakıt ile kaç km gidileceğini gösteren kısımda tutuyorum. Rakam 100 km'nin altına düşünce geri sayım duruyor ve ekranda --- şeklinde görünüyor. Acaba herkeste böyle mi?

geo75' Alıntı:
Merhabalar. 1 aylık Duster kullanıcısıyım. Yol bilgisayarını genellikle depodaki yakıt ile kaç km gidileceğini gösteren kısımda tutuyorum. Rakam 100 km'nin altına düşünce geri sayım duruyor ve ekranda --- şeklinde görünüyor. Acaba herkeste böyle mi?
Kalan 100km'lik yakıttan sonra ekranda ---- şeklinin gözükmesi olması gereken bir durum :smiley:

Merhaba Duster Dostları,

Sanırım bu konuda rekor bende... Şehir içi 5,2 şehir dışı 4,4. Tabii eğer tasarruf modunda kullanırsam dahada düşebiliyor rakamlar.11000 km.de 4x2 1,5 dci. Lastik basıncı 33 psi,yakıt Shell GTL.

Nazar etmeyin ne olur,çalışın sizinde olur.

Herkese selam ve saygılarımla...

sayın hassey , kaç kilometrelik bir sürüşün ortalamasıdır acaba bu rakamlar ?

kyenipazar' Alıntı:
sayın hassey , kaç kilometrelik bir sürüşün ortalamasıdır acaba bu rakamlar ?
[/uote]

Sayın Kyenipazar, aracımı Diyarbakır'da kullanıyorum. Uzun süreli şehir içi kullanımı sonucu elde ettiğim değerler bunlar.Tabii bu yakıt tüketiminde 2500 devirde vites yükseltme,1800 devirin altında vites düşürme,trafiği olabildiğince uzağa bakarak takip etme (trafiğin seyrine uygun,dur kalkı en aza indirme amaçlı) olabildiğince en düşük devir en yüksek vites kombinasyonu kullanıyorum. Bunlara dikkat edildiği takdirde bu değerlere hatta daha aşağılarına inmekte mümkün.

Saygılarımla...

Duster 'ı fazla yakan varsa,

Geçen gün 4x4 Duster 'imin 8.3 - 8.5 yaktığını gördüm 100 km 'lik kullanımdan sonra çok şaşırdım, aracımı sağa çektim, motor kaputunu açtım, filtre'nin üstünde bulunan filtre ölçere bakınca bittiğini gördüm, aracım 16.800 km 'de, vaktim olmadığından da servise de gitmediğimden değiştiremedim, arkadaşlar filtreyi kullanım oranına göre yani, dağda bayırda çok kullanıyorsanız filtrenin içerisine çok toz gireceğinden filtre ömrü az olucaktır, bilginiz olsun arkadaşlar.

sayın hassey , diyarbakır trafiğini bilemeyeceğim ancak istanbul'da bu rakamları yakalayanı alnından öpmek gerekir :smiley:

Sayın kyenipazar,

İstanbul trafiğini bilemem ama ama benim yaklaşık 20 aracım oldu. Hemen hemen hepsinde katalog verilerinin altında yakıt tüketim verisi elde edebiliyorum. Bunda benim sürüş stilimin olduğu kadar hava filtresini en geç 5000 Km.de bir değiştirmem,periyodik bakımları aksatmamam,lastik havalarının tam olması gibi faktörlerde önemli.

Birkaç gün önce Wv bayisinde Golf Blumotıon 1,6 TDİ ile 17 Km.lik Şehir içi testinde tüketimi 3.3 lt.ye kadar düşürdüm.

Hassey' Alıntı:
Sayın kyenipazar,

İstanbul trafiğini bilemem ama ama benim yaklaşık 20 aracım oldu. Hemen hemen hepsinde katalog verilerinin altında yakıt tüketim verisi elde edebiliyorum. Bunda benim sürüş stilimin olduğu kadar hava filtresini en geç 5000 Km.de bir değiştirmem,periyodik bakımları aksatmamam,lastik havalarının tam olması gibi faktörlerde önemli.

Birkaç gün önce Wv bayisinde Golf Blumotıon 1,6 TDİ ile 17 Km.lik Şehir içi testinde tüketimi 3.3 lt.ye kadar düşürdüm.
Arazi kullanımı dışında 5 bin km'de filtre değiştirmek çok erken. Benim araçta hava filtre değişimi yol kullanımında kitapçıkta 45 bin yazıyor. İlk başta bana da garip gelmişti ama denedim gördüm ki, gerçekten denilen km lere kadar tıkanma olmuyor, ara sıra hava tutulduğunda temizlenebiliyor. Sizin kullandığınız araçlarda filtre fiyatı nedir? Veya filtre dışında gereksiz yere başka parçalar da değiştiriyor musunuz? Mesela buji vs. Yani merak ettiğim yakıttan ettiğiniz tasarrufun ne kadarını filtre veya diğer parçalara veriyorsunuz?

Merhaba Abdullah Bey,

Benim filtre değiştirme amacım sadece tasaruf amaçlı değil.Hava Filtresi tabiri caizse akciğerler gibi motor için hayati öneme haiz bir organdır.Özellikle turbo motorlarda havanın temiz olması çok önemli aksi takdirde hem performans hemde yakıt tüketimi ve uzun ömürlülük açısından faydalıdır.

Kaldıki Türkiye'de yollar çok tozlu. Filtreye harcadığınız para tassaruf olarak geri alıyorsunuz zaten...

Selamlar.

sayın hassey , mutlaka sürüş stiliniz aracın az yakmasında etken , bakımı aksatmamak önemli kabul.

Fakat kusura bakmayın duster ile mesela şehiriçinde 2.000 km bir yol tamamlayın bakalım ,bilgisayarı sıfırlamadan, ortalama kaç olacak ?

Ben Subaru Legacy 4x4 CVT Şanzıman 2.000 cc ile otobanda 6,2 yakalıyorum , şehiriçi 9,4.
Fakat bir gün direk otobandaki istasyondan benzin alıp Gebze rampasında aşağı cruise yaparsam size 19 kilometre sonunda 3.2 rakamını yol bilgisayarından foto çeker yollarım...
şimdi desem ki benim Subi 3,2 yakıyor otobanda diye , doğru mu olacak bu...

öyle ya da böyle benim elde ettiğim ortalamalar 2 sürücü için hafızası olan yol bilgisayarında birini hemen hemen 12.000 km boyunca sıfırlamayarak elde edilmiştir.
17 km değil...

Arkadaş 17 km 'de 3.2 diyerek, anlık yakıt tüketim modundan bahsediyor sanırım aracın.. Bunun haricinde genel ortalama ise, bu ortalama zaten en baz olarak 100 km 'de yeni yeni oturuyor..

tamam golf tdi az yakar , bluemotion teknolojisi ile daha da az yakar. buna rağmen gerçek ortalama 3.3 olmaz günlük kullanımda ve konumuz DUSTER golf değil...

serkanefe sen ne üstüne alınıyorsun arkadaşım ? rahatsız mısın ? sana yazmadım ki ben ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR